ورزشی


2 دقیقه پیش

پیرترین و جوان ترین بازیکن یورو 2016

سایت یوفا در گزارشی به معرفی پیرترین، جوان ترین، کوتاه ترین و بلندترین بازیکن‌های یورو ۲۰۱۶ پرداخته است. خبرگزاری ایسنا: سایت یوفا در گزارشی به معرفی پیرترین، جوان ...
2 دقیقه پیش

عکس: ارزش تیم های حاضر در یورو 2016

در جمع 24 تیم حاضر در یورو 2016، آلمان گران ترین و مجارستان ارزان ترین تیم ها هستند. وب سایت مشرق: در جمع 24 تیم حاضر در یورو 2016، آلمان گران ترین و مجارستان ارزان ترین تیم ...

درد مزمن خارج مچ پا



مچ پا,پیچ خوردگی مچ پا,درد مچ پا

درد مزمن خارج مچ پا
علل درد مزمن مچ پا
• درد مزمن خارج مچ پا اغلب به دنبال بهبود ناقص پیچ خوردگی مچ پا ایجاد می شود. هنگامی که مچ پا دچار پیچ خوردگی می شود رباط های خارجی مچ دچار کشیدگی یا پارگی می شوند و چنانچه بهبودی کامل رخ ندهد یا درمان توانبخشی مناسبی انجام نگیرد رباط های مچ و عضلات اطراف آنها ضعیف شده و این امر منجر به ناپایداری مکرر مچ و درد در سمت خارجی مچ پا خواهد شد.


• آسیب اعصاب عبور کننده از مچ پا هم می تواند سبب درد مچ پا در سمت خارج آن شود. کشیدگی اعصاب یا پارگی آنها بدنبال اصابت ضربه مستقیم به مچ پا بدنبال گیر افتادن عصب رخ می دهد.
• کشیدگی و پارگی های تاندونی در محل مچ پا
• آرتروز استخوانها ی مچ پا
• شکستگی در محل مچ پا که سطح مفصلی را درگیر کرده باشد.
• ایجاد بافت جوشگاهی ( اسکار ) بدنبال کشیدگی مچ پا و پیچ خوردگی قبلی مچ . بافت جوشگاهی سبب اعمال فشار روی رباط ها و ایجاد درد مزمن می شود.


علائم و نشانه ها
• درد در سمت خارج مچ پا که گاهی می تواند آنقدر شدید باشد که سبب اختلال در راه رفتن یا پرداختن به ورزش گردد.
• در برخی موارد درد می تواند پایدار و ماهیتی گنگ داشته باشد.
• راه رفتن مشکل در زمین ناهموار یا در شرایطی که روی پنجه ایستاده ایم.
• احساس ناپایداری در مچ پا
• سفتی مچ
• تورم
• حساسیت در لمس مچ پا


ارزیابی بالینی و تشخیصی
• اولین قدم اخذ شرح حال کامل است که در آن پزشک سولات زیر را خواهد پرسید :
- آیا سابقه ای از آسیب قبلی در مچ پا دارید یا خیر ؟ اگر جواب مثبت است این آسیب کی اتفاق افتاده است
- چه نوع درمانی برای آسیب قبلی شما در مچ انجام داده اید
- چه مدت بدنبال آسیب قبلی درد داشته اید
- آیا زمانهایی وجود دارد که درد شما بهتر یا تشدید گردد و اگر بله با چه حرکاتی درد تشدید یا تسکین می یابد


• بخاطر تنوع علل ایجاد کننده درد مزمن خارج مچ پزشک حتما شما را معاینه خواهد کرد و مچ را از نظر تورم و حساسیت در لمس نقاط مختلف مچ بررسی می کند، از شما می خواهد که مچ را تکان دهید تا دامنه حرکات آنرا ارزیابی کند ، وی همچنین شما را از نظر حس و حرکت در پا بررسی می کند و یک سری تستهای خاصی اورتوپدی را انجام می دهد.


• پزشک احتمال دارد به شما توصیه کند که از چند نما از مچ پای درگیر رادیوگرافی انجام گیرد. گاهی هم بررسی های بیشتر رادیوگرافیک مثل انجام سی تی اسکن ، ام آر آی و اسکن استخوانی لازم است.


درمان
بر اساس نوع تشخیص و سطح فعالیت شما درمان می تواند محافظه کارانه یا شامل جراحی باشد.
درمان های محافظه کارانه شامل :
• استفاده از داروهای ضد التهابی مثل آسپرین یا ایبوپروفن برای کاهش التهاب و درد
• فیزیوتراپی جهت بدست آوردن دامنه حرکتی نرمال مفصلی ، افزایش حس عمقی مفصل و تقویت عضلات مچ
• استفاده از Brace برای مچ جهت حمایت از مفصل
• تزریق کورتون به داخل مفصل برای رفع التهاب و درد
• گچ گیری در موارد شکستگی های مچ پا


چنانچه با درمان محافظه کارانه درد بیمار رفع نشود و نیز در برخی علل درد مچ پا در همان آغاز صدمه نیاز به جراحی وجود خواهد داشت. در حین جراحی :
• قطعات اضافه داخل مفصل برداشته خواهد شد .
• سطوح مفصلی و خورد مفصل تمیز می گردد.
• رباط ها یا تاندون های پاره ترمیم یا فشار از روی آنها برداشته می شود.


پیشگری
تقریبا نیمی از ورزشکارانی که برای اولین بار دچار پیچ خوردگی مچ پا می شوند دوباره هم دچار پیچ خوردگی و درد مزمن مچ خواهند شد. جهت پیشگیری از ابتلا به درد مزمن پا به موارد زیر عمل کنید :
- توصیه های پزشک را بدقت دنبال دنبال و انجام دهید و برنامه توانبخشی توصیه شده توسط وی را به خوبی انجام دهید.
- تا زمانی که پزشک به شما اجازه نداده به فعالیت ورزشی باز نگردید.
- هنگامی که به ورزش باز می گردید بجای باندپیچی مچ از Brace استفاده کنید. بدلیل اینکه در جلوگیری از پیچیدگی مچ پا بسیار موثرتر از بانداژ است.
منبع : sportmedicine.ir


ویدیو مرتبط :
درد مچ و کف پا

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

درد كف و پاشنه پا



 

 

درد کف پا


شایعترین علت ایجاد كننده ی درد كف پا التهاب نوعی بافت همبند است كه در این ناحیه قرار گرفته است.

كف پای درناك مشكل شایعی است. درد در استخوان كنار انگشت شست ، پینه ها و میخچه ها ،‌ درد انگشتان پا ، التهاب مفاصل و آرتروز از علل شایع درد پا هستند. درد پشت پاشنه معمولا به علت التهاب تاندون آشیل و یا بورسیت (التهاب كیسه ای كه حاوی كمی مایع است و بین تاندون و استخوان قرار می گیرد) ایجاد می شود.
شایعترین علت ایجاد كننده ی درد كف پا التهاب نوعی بافت همبند است كه در این ناحیه قرار گرفته است و در اصطلاح آناتومی به آن فاشیا گفته می شود.

 


مكانیسم آسیب دیدگی چگونه است؟


- وارد شدن مكرر نیروی كششی و فشاری به قوس كف پا.

-اختلال آناتومی كف پا كه نیروی زیادی را به این ناحیه وارد كند مانند كف پای صاف.

- وجود دوره هایی از آسیب دیدگی و بهبود این ناحیه.

- سپس در اثر آسیب واسطه های شیمیایی التهابی آزاد می شوند كه درد ایجاد می كنند.

- در برخی موارد كف پای صاف ممكن است در مواردی در این ناحیه به صورت خودبخود دچار پارگی شود.

- در اثر التهاب بافت آسیب دیده به صورت بافت همبند (اسكار) ترمیم می شود و آهكی شدن بافتی (كلسیفیكاسیون) ایجاد می شود كه دردناك خواهد بود.

 


عوامل خطر:


سن بالای 40 سال

اضافه وزن

بی تحرك بودن فرد

كاهش حركات رو به بالای مچ پا (دورسی فلكشن)

راه رفتن مكرر روی سطوح سخت

پوشیدن كفش تخت

شواهد كافی مبنی بر ارتباط شغل با التهاب بافت همبند كف پا (فاشئیت پلنتار) وجود ندارد و نمی توان آن را یك آسیب شغلی دانست.

 

درد کف پا

علائم:


درد ممكن است در یك محل مشخص احساس نشود. ممكن است درد در زیر پاشنه ، پشت پا یا در مچ پا احساس گردد. اما اگر درد به قسمت جلوی پا ، پنجه ها و یا به ساق پا انتشار پیدا كند ممكن است آسیب نخاع كمری مطرح باشد. درد در اوایل صبح و با گذاشتن پا روی زمین بدتر می شده و پس از یك دوره استراحت بهتر می شود اما معمولا در طول روز و با حركت بیشتر پاها درد بهتر می شود. ماهیت درد حالت كششی و از هم گسیختگی دارد.
در معاینه خم كردن مچ پا به بالا (حركت دورسی فلكشن) به علت ایجاد كشش در بافت همبند كف پا (فاشیا) موجب ایجاد درد می شود. معمولا تورم وجود ندارد یا كم است.

 


تشخیصهای افتراقی:


اگرچه شایعترین علت درد پاشنه التهاب بافت همبندی كف پا (فاشیای پلنتار) است اما عوامل دیگری نیز می توانند عامل این مشكل باشند و به خصوص اگر مشكل بیمار به درمان جواب ندهد باید مد نظر قرار گیرند.

 


سندرم پاشنه ی كبود:


این مشكل در افراد مسن چاق یا افراد جوانتری كه ورزشكار هستند و روی سطوح سخت ورزش می كنند ممكن است روی دهد. درد معمولا عقبتر و در ناحیه خلفی تری است و زیر بالشتك چربی استخوان پاشنه احساس می شود. كفی های مخصوص ممكن است تجویز شوند و یا درمانهای دیگری صورت گیرند.

 


بورسیت زیر پاشنه:


بورسیت یا التهاب كیسه ای كه حاوی كمی مایع است و بین تاندون و استخوان قرار می گیرد.
ممكن است در ناحیه زیر استخوان پاشنه ایجاد شود كه بیشتر در افراد مسنی كه كفش جدیدی را پوشیده اند روی می دهد. ممكن است یك تورم حساس به لمس در زیر پاشنه ایجاد شود كه درد با خم كردن پنجه و حركت مچ پا تغییری نمی كند. درمان با بیرون كشیدن مایع ملتهب و یا تزریق دارویی ممكن است موثر باشد.

 


سندرم تونل تارس:


یكی از عصبهای پا از زیر عناصری عبور می كند كه برخی اوقات ممكن است تحت فشار عناصر اطراف خود قرار گیرد. در این صورت درد ، بی حسی و احساس سوزش در قسمت داخلی پا ، مچ یا حتی ساق پا روی می دهد. این علائم در یك محل خاص احساس نمی شود و شبها بدتر می شود. این مشكل ممكن است با دیابت ، كم كاری تیروئید ، التهاب مفاصل و اختلالات آناتومیك پا مانند كف پای صاف مرتبط باشد. تزریق استروئید در كنار درمان عامل زمینه ای می تواند كمكم كننده باشد.

 



علل دیگر:


در موارد نادری ممكن است درد پاشنه علت مهمتری داشته باشد به خصوص اگر درد علیرغم درمان 6-3 ماه طول بكشد.

نقرس در موارد نادری ممكن است با علائمی شبیه به التهاب بافت همبند كف پا بروز كند.
در موارد نادری مشكلات دیگری مثل فیبروساركوما ، متاستاز ، جسم خارجی ، اوستئومیلیت ، توبركلوزیس نیز می توانند علت این مشكل باشند.

 

درد کف پا

 

تشخیص :


تشخیص معمولا بالینی و از طریق معاینه است اما ممكن است در مواردی نیاز به انجام رادیوگرافی ،‌آزمایش خون و یا آزمایشات هدایت عصبی باشد. اگر پس از سه ماه درمان مشكل برطرف نشود در مواردی سونوگرافی ویا ام.آر.آی ممكن است درخواست شوند.

 



درمان به شدت علائم بستگی دارد.



در موارد خفیف :


آموزش به منظور كاهش فشاری كه بر پاها وارد می شوند ، كاهش وزن و عدم فعالیت بر روی سطوح سخت ، كفی كفش طبی و مناسب ، تمرینات كششی غیر فعال ، استفاده از سرما و گرما ، ماساژ مالشی كف پا ، و داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی توصیه می شوند.



در موارد درد با شدت متوسط :


در این موارد ممكن است فرد به سطوح تخصصی تر ارجاع داده شود. علاوه بر درمانهای فوق ، ‌فیزیوتراپی ، تزریق داروهای بی حس كننده و ضد التهاب ،‌ آتل شبانه از جنس سخت و آتل غیر ثابت هنگام راه رفتن.

در موارد شدید و یا مواردی كه به درمان پاسخ نمی دهند:
ارجاع به سطوح فوق تخصصی و ارزیابی مجدد برای بررسی عامل ایجاد كننده و در مواردی جراحی توصیه می شود.