ورزشی


2 دقیقه پیش

پیرترین و جوان ترین بازیکن یورو 2016

سایت یوفا در گزارشی به معرفی پیرترین، جوان ترین، کوتاه ترین و بلندترین بازیکن‌های یورو ۲۰۱۶ پرداخته است. خبرگزاری ایسنا: سایت یوفا در گزارشی به معرفی پیرترین، جوان ...
2 دقیقه پیش

عکس: ارزش تیم های حاضر در یورو 2016

در جمع 24 تیم حاضر در یورو 2016، آلمان گران ترین و مجارستان ارزان ترین تیم ها هستند. وب سایت مشرق: در جمع 24 تیم حاضر در یورو 2016، آلمان گران ترین و مجارستان ارزان ترین تیم ...

ای «تیتر» تو خریداری نداری!


«ای تیم تو خریداری نداری»، «ماه درخشان»، «بنیادکار ناکار شد»، «درخشیش»، «آقای آسیا کیه؟»، «فتح الله زاده: قلعه نویی گفت بیا با هم آلبالوپلو بزنیم!» و ... اینها تیترهای آشنای روزنامه های ورزشی هستند که مدت هاست تلاش می کنند مخاطب ها را به سمت خود جلب کنند.





روزنامه هفت صبح: «ای تیم تو خریداری نداری»، «ماه درخشان»، «بنیادکار ناکار شد»، «درخشیش»، «آقای آسیا کیه؟»، «فتح الله زاده: قلعه نویی گفت بیا با هم آلبالوپلو بزنیم!» و ... اینها تیترهای آشنای روزنامه های ورزشی هستند که مدت هاست تلاش می کنند مخاطب ها را به سمت خود جلب کنند و روز به روز هم به تعداد این سبک تیترها اضافه می شود. البته تیترهای از این دست در برخی روزنامه های مشهور خارجی نیز دزده می شود اما با این تفاوت که به نظر می رسد در روزنامه های ایرانی، آش به اندازه ای شور شده که ورزشی ها برای کوچکترین رخداد و اتفاقی، به سمت استفاده از این تیترها یا صفحه های شلوغ می روند.

دلیل این اتفاق چیست؟ آیا اشتیاق مخاطب های ورزشی باعث شده این روزنهامه ها تا این حد به استفاده از این تیترهای غیرمعمول کشیده شوند؟ البته از یکسو برخی کارشناس های مطبوعاتی اعتقاد دارند که دایره محدود لغات و واژه ها در ورزش باعث شده تیترزنی در این روزنامه ها با کلیشه های زیادی روبرو شود. به همین دلیل تلاش می کنند با استفاده از تیترهای غیرمعمول خود را از محدوده کلیشه ها خارج کنند.

از سوی دیگر برخی برخی از کارشناس های مطبوعاتی هم این روند را اشتباه می دانند و معتقد هستند چنین سبک تیترزنی هایی مخصوص وقایع و اتفاقات خاص هستند و نیاز نیست برای هر رخداد کوچکی از ترفند «بازی با واژه» استفاده شود و این کار موجب کاهش جذابیت آن خواهد شد.

اگر جزو خوانندگان روزنامه های ورزشی باشید حتما در چند هفته اخیر مشاهده کرده اید که این روند با شدت بیشتری ادامه پیدا کرده و بازی با لغت هایی مانند درخشان، بنیادکار، یوزپلنگ، زلزله و ... به وفور در صفحه اول روزنامه های ورزشی دیده می شود.

به همین بهانه هفت صبح تصمیم گرفت این موضوع را مورد بررسی قرار دهد و در گفتگو با کارشناسان معتبر مطبوعاتی دلایل این اتفاق را مورد بررسی قرار داد.

واژه های کاربردی در ورزش کم داریم


پژمان راهبر، روزنامه نگار ورزشی در گفتگو با هفت صبح درباره این سبک تیترزنی روزنامه های ورزشی گفت: «تیتر زدن در روزنامه ها یک کار ذوقی است و به یک نگاه ذهنی قوی احتیاج دارد. برای همین آدم هایی که قادر به این کار هستند چه در ایران و چه در دنیا محدودند. تیترزنی، تنها بخشی است که برایش در روزنامه ها شورا تشکیل می دهند چون صفحه اول روزنامه محصولی از تیتر و عکس است و جذابیت همین دو موضوع خواننده را به سمت خرید یک روزنامه می کشاند. در اینجا ذهن سردبیر و تسلط او به جغرافیای کارش است که می تواند از یک گزارش، تیتر خوب و جذاب تولید کند. البته همانطور که گفتم این دسته از افراد بسیار معدود هستند.»

او ادامه داد: «روزنامه های ورزشی هم از این قاعده مستثنا نیستند و سردبیر روزنامههای ورزشی هم باید برای جذاب کردن صفحه اول شان با زدن تیترهای متفاوت آن را جذاب کنند. در صورتی که مشکل بزرگ آنها این است که کلمه های کاربردی در ورزش و بخصوص در فوتبال محدود است. واژه هایی مانند گل، برد، باخت، پیروزی، آفساید، اخراج و ... در هر بازی و مسابقه ای تکرار می شود. به همین دلیل روزنامه های ورزشی از طریق بازی با کلمات و وازه ها سعی در متفاوت کردن تیترهای خود دارند.»

این روزنامه نگار ورزشی اشاره ای هم به روزنامه های دنیا می کند و می گوید: «روزنامه های ورزشی خارجی به خصوص انگلیسی ها از این سبک بازی با کلمات زیاد استفاده می کنند و اصلا از تیترسازی در روزنامه به عنوان یک سبک یاد می شود. به عنوان مثال از واژه هایی استفاده می کنند که از نظر آوایی به هم بیایند یا یک وازه در آن جمله چند معنا بدهد یا دو و چند واژه را به شکل معناداری با هم تلفیق می کنند. البته برای انجام چنین کاری نیاز است تسلط بالایی به ادبیات و کلمات داشته باشیم. در روزنامه های داخلی هم با چنین تیترهایی زیاد روبرو می شویم. با اینحال متاسفانه در ایران به ندرت تیتری می بینیم که با این سبک، خوب از آب دربیاید.»

تیترهای تکراری و قابل پیش بینی


شهرام فرهنگی، روزنامه نگار نیز درباره این سبک تیترزنی روزامه های ورزشی که در این چند وقت اخیر بر میزان آن افزوده شده است به هفت صبح گفت: «این سبک تیترزنی ها یک زمانی جذاب بود و باعث می شدمخاطب ها به سمت آنها کشیده شوند. آن هم زمانی بود که اکثر روزنامه ها به صورت خشک و رسمی کار می کردند و از تیترهای معمول برای صفحه یک خود بهره می بردند. در آن زمان انجام چنین کاری باعث می شد که خواننده ها برایشان جالب باشد و آن روزنامه را بخرند اما الان آنقدر این سبک تیترزنی ها زیادشده که دیگر بار معنایشان هم جالب نیست و فکر می کنم در جذاب شدن روزنامه ها دیگر کمک نمی کند چون کاملا کلیشه ای شده است؛ مخصوصا در میان رزنامه های ورزشی، دیگر این سبک تیترها به وفور دیده می شود.»

به گفته فرهنگی، معمولا این سبک تیترزنی هایی که بازی با کلمات است در مواقع خاص جواب می دهد و تکرار آن به دفعات زیاد از جذابیت آن کم می کند: «در روزنامه های اسپانیایی معمولا دیده ام که یکسری از نشریات آنها با این سبک بازی کلمات، تیتر می زنند اما برای بازی ها و اتفاقات خاص این کار را می کنند و در روزهای عادی به همان شکل استانداردی که یک روزنامه وظیفه اش اطلاع رسانی است، عمل می کنند. این در حالی است که در روزنامه های ورزشی داخلی، این روند کاملا شکل عادی به خود گرفته و آنقدر تکراری شده که کاملا می تواند بعد از یک بازی پیش بینی کرد که روزنامه ها قرار است فردا چه تیترهایی را کار کنند.»


ویدیو مرتبط :
ای دل دیگه تو خریداری نداری :)))))

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

تو بی‌نظیری، خودت خبر نداری



عزت نفس ,اعتماد به نفس ,عزت نفس پائین

 

عزت نفس عبارت از ارزشی می باشد که از اعتقادات فرد در مورد تمام ویژگی ها و صفاتی که در او وجود دارد نشات می گیرد. پس عزت نفس هر کس بر اساس ترکیبی از اطلاعات عینی در مورد خودش و ارزشمندی ذهنی که برای آن اطلاعات قائل است بنیان نهاده می شود.

 

عزت نفس بالا به عنوان یک دیدگاه سالم از خود مورد بررسی می باشد. دیدگاهی که واقعیت نگر است و کمبود ها و نقطه ضعف ها را می بیند ولی نه به آن حدی که منجر به انتقاد شدید از خود شود. در واقع کسی که از عزت نفس بالایی برخوردار می باشد همواره خودش را به شکلی مثبت ارزیابی می کند و برخورد مناسب و منطقی نسبت به نظریات خود و دیگران دارد. در مقابل، کسی که از عزت نفس پائینی برخوردار است نگرش منفی و ناامیدانه دارد و تلاش خود را با این بینش انجام می دهد.

 

شخص مبتلا به عزت نفس پائین انزوا طلب بوده و از ارتباط با دیگران اجتناب می کند. اکثر روان شناسان برخورداری از عزت نفس را به عنوان هسته مرکزی و اساسی در سازگاری فرد می دانند.داشتن عزت نفس علاوه بر این که جزئی از سلامت روانی محسوب می شود یک جنبه مهم در کارکرد یا کنش کلی فرد است. عزت نفس درجه تصویب، پذیرش، تائید و ارزشمندی می باشد که شخص درباره خود یا خویشتن احساس می کند. این احساس می تواند در مقایسه با دیگران یا مستقل باشد. احساس ارزش نسبت به خود همچون خودپنداره یک هسته مرکزی ثابت دارد که همراه با یک سلسله احساس ارزش های پیرامونی، یک مجموعه را تشکیل می دهند. هر چه خود ایده با خود یا خویشتن فرد همخوانی و نزدیکی بیشتر یداشته باشد عزت نفس فرد نیز به همان اند ازه بیشتر و در نهایت فرد متعادل تر و طبیعی تر است.

 

اگر چه ما در دنیایی زندگی می کنیم که یکی از اساسی ترین قواعدش تطبیق حاصل کردن است یعنی این که الگوهایی وجود دارند که باید از آنها پیروی و قوانینی که باید از آنها اطاعت شود. افراد همیشه سعی دارند که دیگری بشوند ولی سرانجام این کار سودی نمی تواند داشته باشد. عشق این امکان را می دهد تا آن گونه که هستیم مورد پذیرش قرار گیریم و از شکل گرفتن غیر از خود دورمان می کند. در واقع ارزش هر کس در این واقعیت وجود دارد که او خودش است و ارزش او نیز در این مطلب نهفته است.

 

لازم و ضروری است که به ما گفته شود که تا چه اندازه منحصر به فرد هستیم . لازم است از تلاشی که برای ساختن انسان ها به شکلی که دلخواه ماست دست بکشیم و به آنها کمک کنیم که خودشان باشند و خود واقعی را کشف کنند و بدانند که کیستند. در آن صورت نه تنها احساس نزدیکی بیشتری با آنها داریم بلکه خود ما نیز از این تجربه مثبت بهره می بریم. عزت نفس نیروی قوی است که در درون مان وجود دارد. عزت نفس تجربه این مطلب است که ما، در خور زندگی و نیازمندی هایش می باشیم. به تعبیری دیگر این که عزت نفس اطمینان یافتن به توانمندی خود برای اندیشه کردن و چیره شدن بر مشکلات اصلی زندگی است. همین طور اطمینان حاصل کردن به حق مسلم خود برای شاد بودن، احساس ارزشمندی، شایستگی و لذت بردن از ثمره کوشش هایمان در زندگی است. عزت نفس انعکاسی است از نحوه نگرش و ارج گذاردن فرد بر خود خویشتن در بنیادی ترین سطوح تجربه روانی می باشد.

 

عوامل پیچیده ای عزت نفس ما را تامین می کنند. چگونگی رفتار والدین و نقش خودمان در این موضوع اصلی ترین عوامل به حساب می آیند. محیط خانواده می تواند آشکارا اثری جامع بر شایستگی ما به جا بگذارد.والدین می توانند اعتماد به نفس را بپرورانند و یا موانعی در این مسیر قرار دهند. والدینی که به فرزندشان اعتقاد دراند می توانند آنها را درفضایی مملو از امنیت و آسایش خاطر پرورش دهند.

 

موانعی که والدین بر سر راه فرزندانشان می گذراند به شکل ها و شیوه های متعددی بروز می کند، که می توان به طور خلاصه به انها اشاره کرد:

 

* دائما فرزند را ملامت و سرزنش کردن

 

* آشکار سازند که فرزند دارای کفایت نیست

 

* تحقیر و مذمت دائمی فرزند

 

* ارزش و اعتباری برای افکار فرزند قائل نشدن

 

* ندادن نقش و مسئولیت به فرزند

 

* دادن نقش های بی اعتبار و گمراه کننده به فرزند

 

* ایجاد موانع بر سر راه رشد طبیعی فرزند

 

* برخورد غیر واقعی با حقایق آشکار

 

* تهدید و ترساندن فرزند از راه خشونت های فیزیکی

 

* القای بی ارزشی و بی لیاقت بودن

 

* تقویت نکردن حس منطق و خودگرایی

 

* ایجاد شرمندگی و احساس گناه

 

* حفاظت و حمایت بی اندازه و بی مورد

 

و.....

 

اگر به فکر و ارزش خود اعتقادی راستین داشته باشیم و در درون خود احساس امنیت کنیم،جهان در برابر خود گشوده می بینیم و به مشکلات زندگی جوابی شایسته می دهیم. هیچ راه حل واحدی برای تمام مشکلات وجود ندارد. نبودن عزت نفس از توانایی ما برای کنش و واکنش کم می کند.

عزت نفس ,اعتماد به نفس ,عزت نفس پائین

عزت نفس سالم در طریفه ها و نمونه های متعددی از جمله موارد ذیل آشکار می شود:

* پذیرش انتقاد و حفظ آرامش در زمان آگاهی از اشتباهات

 

* نمودار بودن طریقه ای در گفتار و حرکات که نشانه زضامندی و لذت در زندگی است.

 

* آسودگی صادقانه به هنگام سختی ها و پیشرفت ها

 

* آرامش به هنگام تعریف و تمجید، مهر و محبت و چیزهایی از این قبیل

 

* نشان دادن آسودگی و آرامش در گفته ها و حرکات فردی

 

* کنجکاوی در کسب عقاید و نگرش تازه، تجربیات جدید و امکانات تازه زندگی

 

* تهدید کمتر احساس اضطراب و ناامنی در هنگام ظاهر شدن و کنترل آنها بدون مشکلی خاص

 

* توانایی حفظ تعادل و وقار در شرایط استرس زا

 

* چشمانی هوشیار و نافذ

 

* توانایی لذت بردن از زندگی

 

* انعطاف در واکنش نسبت به شرایط ناگوار و ستیزه جو

 

* جرات و جسارت در برابر رفتار با دیگران

 

* راه رفتنی طبیعی بدون غرور و خودپسندی

 

* چهره و گونه ای طبیعی و هماهنگ با جسم

 

* صدایی منظم و ادای کلمات با روشنی

 

* ریلکس بدن در اغلب شرایط

  

چند رهنمود برای افزایش عزت نفس

* همواره در برخورد با دیگران منطقی و ملایم باشید.

 

* به نظرات دیگران احترام بگذارید.

 

* خود را با دیگران مقایسه کنید.

 

* سعی نکنید نظریات خود را به دیگران تحمیل کنید.

 

* همواره توانمندی های خود را مد نظر داشته باشید.

 

* در حد توان خود مسئولیت قبول کنید.

 

* تجارب موفقیت آمیز را افزایش دهید.

 

* سعی کنید محکم، مستدل و منظبط باشید.

 

* سعی کنید عصبانی نشوید.

 

* مهارت های اجتماعی خود را افزایش دهید.

 

* با همسر و فرزندان خود صادق باشید.

 

* از وابستگی بیش از حد به دیگران بپرهیزید.

 

* حد اعتدال را رعایت کنید.

 

* نسبت به احساسات و عواطف دیگران بی تفاوت نباشید.

 

* تحمل خود را برای مواجه شدن با ناکامی های احتمالی افزایش دهید.

 

* با دیگران مخصوصا اعضای خانواده مثل یک دوست صمیمی برخورد کنید.

 

* در پرورش استعدادهای بالقوه خود تلاش کنید.

 

* دیگران را با القاب نامناسب صدا نزنید.

 

* از تمسخر دیگران بپرهیزید.

 

* توقعات معقول و درست دیگران را برآورده سازید.

 

* احساس ارزشمند بودن را در خود تقویت کنید.

 

* به سرگرمی ها و تفریحات مناسب بها دهید.

 

* از مشاجرات لفظی با دیگران خودداری کنید.

 

* محبت خود را به دیگران خالصانه بروز دهید.

 

* در محبت کردن افراط و تفریط نکنید.

 

* به دیگران احساسی بدهید که بدانند دوست داشتنی هستند.

منبع:تبیان