سلامت
2 دقیقه پیش | نشانه ها و عوارض کمبود ویتامینها در بدنویتامینها نقش مهمی را در بدن انسان ایفا میکنند. بهنحویکه کمبود ویتامین (حتی یکی از آنها) میتواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ... |
2 دقیقه پیش | چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش میزنند؟فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ... |
10 باور نادرست در مورد سرطان پروستات
باورهای نادرستی که درباره سرطان پروستات وجود دارد را در این مطلب با هم مرور و بررسی می کنیم.
1- سرطان پروستات، بیماری مردان سالمند است. هر چند که بالا رفتن سن احتمال ابتلا به سرطان پروستات را در مردان افزایش می دهد (65 درصد موارد تشخیص سرطان پروستات در مردان 65 سال به بالا است)، اما واقعیت این است که هنوز 25 درصد باقی می ماند، که مربوط به سنین کمتر از 65 سال است. بسیاری از مردان در دهه 40 عمر خود به این بیماری مبتلا می شوند.
هر چند فقط یک نفر از 10000 نفر زیر سن 40 سال به این بیماری مبتلا می شوند اما میزان ابتلا به آن در سنین بالای 40 سال به طور فزاینده ای بالا می رود، طوری که بین سنین 40 تا 59 سال، یک نفر از هر 38 مرد به این بیماری مبتلا می شود و برای سنین 60 تا 69 این میزان به یک مرد از هر 15 مرد می رسد. البته عوامل بسیاری در این موضوع نقش دارند از جمله نژاد، سابقه خانوادگی، سلامتی بدنی و سبک زندگی و حتی مکان جغرافیایی.
2- اگر نشانه ای از سرطان پروستات ندارید، بنابراین سرطان پروستات ندارید. این باور کاملا اشتباه است. سرطان پروستات یکی از بدون نشانه ترین سرطان های غدد است، یعنی ممکن است کاملا بدون نشانه باشد. بسیاری از نشانه های آن ممکن است با نشانه های بیماری دیگری اشتباه گرفته شود. معمولا نشانه های سرطان پروستات در حین آزمایشات عادی توسط پزشک تشخیص داده می شود. نشانه های شایع آن نیاز مکرر به دفع ادرار، ادرار همراه با سوزش و درد، وجود خون در ادرار یا منی، درد در قسمت کمر یا نشیمنگاه و ران است. اگر هر یک از این نشانه ها را دارید با پزش تان مشورت کنید.
3- سرطان پروستات به کُندی پیشرفت می کند و نباید خیلی نگران بود. بله، در بعضی موارد چنین است اما همیشه این طور نیست. تاکنون 25 نوع سرطان پروستات شناخته شده است و می توان تعیین کرد که کدام خوش خیم و کدام بدخیم است.
4- در خانواده سابقه ابتلا به سرطان پروستات نیست، پس احتمال ابتلا به آن برای من نیز کم است. نادرست است. در حالی که سابقه خانوادگی شانس ابتلا به پروستات را دو برابر می کند و از هر 3 مرد، 1 مرد چنین حالتی دارد، این واقعیت نیز هست که از هر 6 مرد مرد یک مرد مبتلا به سرطان پروستات می شود که با آمار 1 زن از 8 زن مبتلا به سرطان پستان قابل مقایسه است.
در هر حال سابقه خانوادگی و ژنتیک نقش خود را در افزایش ابتلا و پیشرفت سرطان پروستات دارد. مردی که پدر یا برادرش مبتلا به سرطان پروستات شده اند با احتمال دو برابر به این بیماری مبتلا خواهد شد. این خطر هنگامی بیشتر می شود که این بستگان در سنین کمتر از 55 سال، به این بیماری مبتلا شده باشند.
در سال 2010، تقریبا 218,000 مورد جدید سرطان پروستات در آمریکا تشخیص داده شد و بیش از 320,000 مورد در اثر این بیماری جان خود را از دست دادند. موارد جدید ابتلا به این بیماری تا 300,000 مورد تا سال 2015 افزایش خواهد یافت.
5- تست PSA همان تست سرطان پروستات است. درست نیست. آزمایش PSA فقط سطح انرژی مربوط به پروستات را تعیین می کند. PSA در پاسخ به بیماری هایی که ممکن است در پروستات وجود داشته باشد، در این غده ترشح می شود. این بیماری ها ممکن است ورم یا عفونت پروستات (پروستاتیت)، بزرگی خوش خیم پروستات (هایپوپلاژی) یا در بعضی موارد سرطان باشد. تست PSA اولین مرحله تشخیص سرطان است و به کمک آن می توان سرطان را در مرحله ابتدایی شناسایی کرد و بهترین درمان نیز در همین مرحله امکانپذیر است.
متخصصان بر این باورند که تست PSA تقریبا از هر 39 نفر یک نفر را از مرگ در اثر سرطان پروستات نجات می دهد.
6- سطح بالای PSA به این معنی است که سرطان پروستات دارید و سطح پایین پروستات نشانه این است که سرطان پروستات ندارید. هر چند که سرطان پروستات باعث بالا رفتن سطح PSA می شود اما در بعضی مردان حتی با پایین بودن سطح پروستات، سرطان پروستات وجود دارد. سطح پروستات در مردان چاق، به دلیل بالاتر بودن حجم خون ممکن است ظاهرا پایین باشد اما بار دیگر یادآوری می کنیم که بالا بودن سطح PSA ممکن است نشانه بیماری دیگری باشد.
7- واژکتومی باعث سرطان پروستات می شود. زمانی تصور بر این بود که واژکتومی خطر ابتلا به سرطان پروستات را افزایش می دهد اما تحقیقات بسیاری در این مورد صورت گرفت و مشخص شد که واژکتومی ارتباطی با افزایش خطر ابتلا به سرطان پروستات ندارد اما چون کسانی که واژکتومی انجام می دهند بیشتر برای معاینات پروستات به پزشک مراجعه می کنند موارد بیشتری از سرطان به صورت کلینیکی در آنها تشخیص داده می شود.
8- درمان سرطان پروستات منجر به ناتوانی جنسی یا بی اختیاری ادرار می شود. هر چند که ممکن است بعد از جراحی یا پرتودرمانی سرطان پروستات، مشکلات نعوظ یا بی اختیاری ادراری به وجود بیاید اما به این معنی نیست که همه بیماران چنین عوارضی را تجربه می کنند. این عوارض جانبی بستگی زیادی به سن و شرایط بدنی بیمار دارد.
9- فعالیت جنسی خطر پیشرفت سرطان پروستات را افزایش می دهد. نادرست است. در واقع بعضی از مطالعات نشان می دهند مردانی که فعالیت جنسی بیشتر و انزال بیشتری دارند، کمتر به سرطان پروستات مبتلا می شوند. انزال هیچ ارتباطی با سرطان پروستات ندارد.
10- سرطان پروستاتیک بیماری واگیردار است. سرطان پروستات یک بیماری عفونی یا واگیردار نیست. در واقع راهی برای انتقال آن به دیگری وجود ندارد.
مردان در مورد سرطان پروستات چه کاری می توانند بکنند؟
اولین گام برای رویارویی موثر با سرطان پروستات، دانستن واقعیات و دوری از اشتباهات رایج است. مطالعات اخیر نشان داده است که سبک زندگی مانند داشتن رژیم غذایی سالم، ورزش منظم (30 دقیقه پیاده روی روزانه) می تواند نقش موثری در کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات داشته باشد. با خانواده و دوستان تان در مورد سرطان پروستات صحبت کنید و اگر بالاتر از 40 سال دارید به پزشک تان مراجعه کنید تا تست های دوره ای سلامت پروستات را برای تان تجویز کند.
ویدیو مرتبط :
Omega 3 and prostate and other cancers.امگا سه و سرطان پروستات و سایر سرطان ها
خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :
برخی ار باور های درست و نادرست در مورد درمانهای خانگی
سال هاست که حین سرماخوردگی یک عدد پیاز داخل اتاق می گذاریم، برای التیام زخم از عسل استفاده می کنیم، جوش شیرین را برای مقابله با عفونت ادراری و یخ را برای کاهش تب مفید می دانیم. اما به راستی این نسخه های خانگی تا چه اندازه موثر هستند؟ آیا واقعا این درمان ها، کارایی لازم برای مقابله با ویروس ها و میکروب ها و مشکلات سلامتی را دارند.
کمکی که پیاز به کاهش سرماخوردگی و آنفلوانزا می کند، افزودن آن در سوپ مرغ است
قرار دادن پیاز در داخل خانه، آنفلوانزا را از اهل خانه دور می کند
این باور اشتباه است
در قرن شانزدهم که هنوز میکروب ها کشف نشده بود، این تصور وجود داشت که پیاز می تواند «هوای سمی» که باعث بروز برخی از بیماری ها مانند طاعون می شود را جذب کرده و از سرایت بیماری جلوگیری می کند.
این باور از همان زمان باقی مانده و مردم تصور می کنند که پیاز مانع از انتشار بیماری در منزل می شود. اما واقعیت این است که تنها کمکی که پیاز به کاهش علائم سرماخوردگی و آنفلوانزا می کند، افزودن آن در سوپ مرغ است.
نوشیدنی های داغ و سوپ خواص مفیدی برای مقابله با این دو بیماری فصل سرما را دارند، به خاطر اینکه مجاری بینی را تمیز می کنند.
نتایج پژوهش های متعدد نشان می دهد که سوپ مرغ در مقابله با سرماخوردگی و آنفلوانزا بسیار موثر است، چون این غذای لذیذ حاوی پروتئین خاصی است که از سیستم ایمنی بدن دفاع می کند.
جوش شیرین قدرت تکثیر باکتری ها را کاهش می دهد
جوش شیرین برای بهبود عفونت های ادراری
درست است
مشکلات ناشی از عفونت های ادراری می تواند زندگی را به کام هر کسی تلخ کند. خوشبختانه جوش شیرین یکی از درمان های خانگی موثر برای تسکین علائم این بیماری تا زمان رسیدن به پزشک است.
جوش شیرین باعث افزایش حالت قلیایی مثانه شده و قدرت تکثیر باکتری ها را کاهش می دهد. البته توجه داشته باشید که این ماده تمام باکتری ها را از بین نمی برد و حتما باید به پزشک مراجعه کنید.
برای استفاده از این درمان خانگی کافیست یک قاشق چایخوری جوش شیرین را در یک لیوان آب حل کرده و یک نفس سر بکشید. اگر بعد از ده ساعت هنوز درد داشتید، می توانید این کار را تکرار کنید.
البته تکرار این درمان برای افراد سالمند توصیه نمی شود، چون استفاده ی دوباره باعث کاهش میزان پتاسیم بدن می شود.
همچنین می توانید با همین محلول (آب و جوش شیرین)، ناحیه ی تناسلی را شستشو دهید تا علائم بیماری تسکین پیدا کند.
عسل، در تسریع روند بهبود زخم ها موثر است
عسل برای التیام زخم ها
درست است
حتی نتایج پژوهش ها هم از تاثیر عسل در تسریع روند بهبود زخم ها خبر می دهد، به خاطر اینکه این ماده حاوی خواص ضدباکتریایی است. عسل مانند یک عامل بازدارنده روی بیش از 60 نوع باکتری عمل می کند.
هر روز یک تا دو بار پانسمان را عوض کنید. افزودن مقداری زردچوبه به عسل، معجزه ی آن را چند برابر می کند.
قرار دادن یخ زیربغل ها باعث کاهش تب می شود
قرار دادن یخ زیربغل ها باعث کاهش تب می شود
درست است
از آنجایی که اکثر ویروس ها و باکتری ها در دمای نرمال بدن یعنی 37 درصد رشد می کنند، تب نقش موثری در مقابله با عفونت ها دارد. بنابراین نیازی نیست که از تب وحشت کنید. البته استثناهایی نیز وجود دارد.
در صورتی که بچه ای تب کرده باشد و یا فرد بزرگسالی تب بالای 39.4 درجه داشته باشد، قرار دادن یخ یا حوله ی خنک شده (در یخچال) در زیر بغل های فرد می تواند مفید باشد.
قرار دادن سرما در زیر بغل ها باعث کاهش سریع دمای خون در حال جریان در این منطقه شده و دمای بدن را کاهش می دهد. یخ را داخل یک دستمال یا کیسه ی پارچه ای قرار داده و به مدت حداکثر بیست دقیقه زیر بغل ها قرار دهید تا تب فروکش کند.
ژل آلوئه ورا خواص آنتی باکتریایی دارد و برای تسکین جای نیش مناسب است
قرار دادن سکه روی جای نیش زنبور باعث کاهش درد و التهاب می شود
نادرست است
تا کنون هیچ یافته ی علمی نشان نداده است که قرار دادن سکه روی جای نیش زنبور باعث کاهش درد و التهاب شود. بهتر است به آلوئه ورا اعتماد کنید.
نتایج پژوهشی که در سال 2012 در Australas Medical Journal به چاپ رسیده است نشان می دهد که ژل آلوئه ورا خواص آنتی باکتریایی دارد و برای تسکین جای نیش مناسب است.
زمانی که زنبورها نیش می زنند، سمی را وارد بدن می کنند که باعث ایجاد واکنش های التهابی می شود. ژل آلوئه ورا که این روزها در داروخانه ها نیز به فروش می رسد می تواند باعث تسکین این التهاب شود.
ژل را روی نیش بگذارید و اجازه دهید به طور کامل جذب شود. این کار را چهار مرتبه در روز تکرار کنید.
ریشه شیرین بیان به تسکین گلودرد و همچنین مشکلات گوارشی کمک می کند
شیرین بیان باعث تسکین گلودرد می شود
درست است
شیرین بیان باعث تسکین گلودرد می شود. البته منظورمان آبنبات هایی که در داروخانه ها به فروش می رسند نیست، چون این محصولات از روغن آنیس (بادیان رومی) تهیه می شوند و شیرین بیان واقعی نیستند.
«گلیسیریزا» ترکیب فعال موجود در ریشه شیرین بیان است که به تسکین گلودرد و همچنین مشکلات گوارشی کمک می کند. شیرین بیان باعث کاهش میزان کورتیزول (هورمون استرس) می شود که با گلودرد بی ارتباط نیست.
بهتر است دمنوش شیرین بیان تهیه کرده و روزانه دو مرتبه میل کنید. اگر فشار خون دارید، از مصرف این گیاه بپرهیزید. همچنین باید بدانید که شیرین بیان باعث بیخوابی می شود، بنابراین نباید آن را بعد از ساعت شش عصر مصرف کرد.
چای کیسه ای باعث تسکین تب خال می شود
چای کیسه ای باعث تسکین تب خال می شود
درست است
تبخال مزاحمی که روی لب ها شکل می گیرد، در اثر ویروس هرپس عرض اندام می کند و می تواند دردناک باشد. خبر خوب اینکه چای کیسه ای باعث کاهش درد آن می شود. فلاونوئیدهای موجود در چای و همچنین کافئین آن مانع از رشد سریع ویروس هرپس می شوند.
چای سبز که حاوی آنتی اکسیدان های قوی مانند کاتچین است، شهرت زیادی در تسکین درد و مقابله با ویروس هرپس دارد. توصیه می کنیم به محض مشاهده ی اولین علائم تب خال، یک عدد چای کیسه ای خنک شده را روی تب خال قرار دهید.
یخ نیز باعث تسکین درد و کاهش التهاب می شود. حتی می توانید یک گلوله پنبه ای را به شیر آغشته کرده و به مدت 10 تا 15 دقیقه روی تبخال قرار دهید.
منبع:tebyan.net