سلامت
2 دقیقه پیش![]() | نشانه ها و عوارض کمبود ویتامینها در بدنویتامینها نقش مهمی را در بدن انسان ایفا میکنند. بهنحویکه کمبود ویتامین (حتی یکی از آنها) میتواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ... |
2 دقیقه پیش![]() | چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش میزنند؟فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ... |
1+16 اشتباه رایج در باشگاههای مردانه!
اگرچه رسیدن به تناسباندام بهمراتب برای مردان راحتتر از زنان است، اما گاهی انجام برخی کارها در باشگاه نتیجه عکس بههمراه خواهد داشت. مسلما هیچ مردی دوست ندارد زمان بیشتری را در باشگاه بگذراند و به نتیجه مطلوب نرسد و از آن بدتر، مصدوم هم شود.

نداشتن اطلاعات کافی گاهی باعث بروز اشتباهات رایجی میشود؛ اشتباهات ناخواستهای که شما را از رسیدن به هدفتان دور میکند. با شناسایی و اجتناب از این اشتباهات میتوانید بار دیگر در مسیر درست قرار بگیرید و به هدفتان نزدیک شوید. در این مطلب اشتباهاتی که شما هم مثل بسیاری از افراد دیگر ممکن است حین ورزش مرتکب شوید را آوردهایم. اگر میخواهید ورزش کردن به سلامتتان کمک کند نه آسیبدیدگیتان، این مطلب را از دست ندهید.
جوگیر نشوید!
یکی از شایعترین چالشهایی که در مسیر کاهش وزن با آن روبهرو میشوید وارد آوردن فشار زیاد به بدن است. مردان بهخاطر غرور مردانهای که دارند وزنه زیادی میزنند یا حرکات را سریع انجام میدهند و بعد ممکن است آسیب ببینند. پیشنهاد میشود در تمرینات، برای رسیدن به نتایج ماندگار، ثبات داشته باشید. آرام و آهسته اما مداوم ورزش کردن، بسیار نتیجهبخشتر از وارد آوردن فشار یکباره و زیاد است.
حرفهای دوستانتان را جدی نگیرید
مردان اغلب عادت دارند به توصیههای غلط گوش دهند (توصیههایی ازسوی دوستان و همکاران) که در این صورت مسلما به نتایج مطلوبی نمیرسند. متخصصان ورزشی به افراد ورزشکاری که دوست دارند به نتایج خوب و ایدهآل برسند، توصیه میکنند با یک مربی مجرب و کاربلد تمرین کنند.

روی قدرتیها تمرکز نکنید
بسیاری از مردانی که دوست دارند لاغر شوند، تمرینات کاردیوی چربیسوز انجام میدهند، اما اگر این حرکت با هدف کاهش وزن انجام شود، اشتباه بزرگی خواهد بود. ورزیده کردن عضلات، شما را به ماشین سوزاننده چربی تبدیل میکند. متخصصان معتقدند مردان عادت دارند حرکات کاردیو را بهکرات و سریع انجام دهند. سعی کنید این تمرینات را فقط زمانی که نیاز است، انجام دهید.
خطرات ورزش طولانیمدت
تنها تمرکز روی زمان، جهت انجام تمرین در باشگاه نمیتواند رسیدن به نتایج مطلوب را تضمین کند. زمانی را که در باشگاه میگذرانید باید بیشتر با کیفیت باشد. چیزی که نتایج ایدهآل را برایتان تضمین میکند، عبارت است از: تمرین هوشمندانه، تمرین سخت و تمرین گامبهگام. بسیاری از ورزشکاران معتقدند هر چه زمان طولانیتری را به ورزش کردن اختصاص دهند، بدنشان بزرگتر و قویتر خواهد شد. با اینکه صرف زمان بیشتر میتواند بهتر باشد، اما برای مقاومسازی بدن کاربردی ندارد. درواقع تمرین طولانی میتواند به نتایج نامطلوب و حتی آسیب منتهی شود. در اینجا به مشکلاتی اشاره میکنیم که ضمن ورزش میتواند برای افرادی که زمان زیادی ورزش میکنند، رخ دهد.
خطر اول: بیحالی و ضعف
تمرینات بهگونهای طراحی شدهاند تا به عضلاتتان فشار وارد کنند. این تنها راهی است که میتواند منجر به افزایش مقاومت، سایز و قدرت بدنتان شود. با این حال، فشار زیاد با خود خستگی بههمراه دارد. شما به لحاظ جسمی خسته شده و بعد از انجام تمرینات سخت و طاقتفرسا، احساس بیحالی و ضعف خواهید داشت. این مسئله نهتنها تاثیر منفی روی خود آن تمرین میگذارد، بلکه باعث می شود تکنیک ضعیفی که در آن تمرین مورد استفاده قرار دادهاید به حرکت بعدی هم انتقال یابد.
خطر دوم: تجزیه پروتئین
بعد از ۴۵دقیقه ورزش در باشگاه، میزان کورتیزول در بدن بهتدریج زیاد میشود. کورتیزول، هورمون فشار است که به تنظیم متابولیسم کمک میکند تا به بدن اطمینان بدهد که انرژی کافی برای تمرین دارد. نگرانی اینجاست که با بالا رفتن میزان کورتیزول حین تمرین، این هورمون به بدن شما سیگنالی میفرستد تا از پروتئین عضلات بهعنوان منبع انرژی استفاده کند.
زمان دقیق شروع این فرایند به شدت تمرین شما مربوط شده، اما سطح آن رفتهرفته زیاد میشود. با این حال بالا رفتن میزان کورتیزول حین تمرین میتواند مشکلساز باشد چراکه سطح التهاب هم به همان نسبت در بدن بالا میرود که بهمراتب حساسیت انسولین را در بدن کم میکند.

خطر سوم: خستگی عضلات
تمرینات مقاومتی باعث آسیب به عضلات میشوند. برای رسیدن به مقاومت و سایز مطلوب، بدن شما خرده جراحتها را ترمیم کرده و فیبرهای عضلانی میسازد که بزرگتر بوده و میتوانند فشار بیشتری تحمل کنند یا قویتر شوند. فرایند بازسازی آنها زمانی رخ میدهد که بعد از تمرینات بتوانید خود را بازیابی کنید، نه در زمان تمرین.
این کار ممکن است آسیب زیادی بههمراه داشته باشد و عضلاتتان نتوانند خودشان را ترمیم کنند. درواقع این کار باعث میشود حجم عضلات و میزان مقاومت آنها بهخاطر تمرینات طولانیمدت کاهش یابد چراکه بدنتان نمیتواند بازیابی انجام دهد.
خطر چهارم: نمیتوانید طولانی ورزش کنید
اینکه بتوان برای ساعتها ورزش کرد چیز محالی نیست، اما بهخاطر داشته باشید که تنها تحت شرایط خاص میتوان این کار را انجام داد. ورزشکاران معمولا تمرینات طولانی انجام نمیدهند. اگر هم قرار باشد چنین کاری کنند، بهطور طبیعی آن را در چندین جلسه قسمت میکنند.
افرادی که سه ساعت ورزش میکنند باید برخی مسائل را مدنظر قرار دهند. نخست آنکه این نوع تمرینات صرفا مخصوص یک هنرپیشه یا بدنساز است که هدف خاصی را دنبال میکند تا خوشهیکل شود و معمولا این کار را در یک بازه زمانی کوتاه انجام میدهد. بنابراین انجام تمرین شدید برایشان لازم خواهد بود. این افراد اغلب هزینههای زیادی برای انجام تمریناتشان پرداخت میکنند و تمام منابع را هم دراختیار دارند. آنها اغلب با کسی کار میکنند که همه تمریناتشان را نظارت میکند. بهعلاوه دوره بازیابی آنها بهمراتب بهتر است. اما این موضوع درباره شما که هدف طولانیمدت دارید، کارساز نخواهد بود.
خطرپنجم: ازدست رفتن استقامت بدن
تمرین زیاد بدون فرصت بازیابی بدن منجر میشود از حدودی فراتر بروید و دیگر بدن نتواند در برابر فشار زیاد از خود محافظت کند. درست مثل خستگی بعد از تمرین که از بین نمیرود. علائم شایع این کار عبارتند از: خستگی زودهنگام، کمبود مقاومت و استقامت بدن، بیحالی و بالا رفتن ضربان قلب. لازم است به حد و ظرفیت خود برای ورزش توجه داشته باشید.
شروع یکباره تمرینات
اتمسفر موجود در ورزشگاه ممکن است باعث شود بخواهید هرچه سریعتر تمرینات را شروع کرده و به وزن ایده آل برسید. اما بهتر است قبل از شروع ورزش و تمرینات، بدن خود را با حرکات نرمشی گرم کنید. شروع یکباره ورزش، عضلات شما را شوکه می کند و پس از آن حتما درد خواهید داشت. این یک اصل اساسی است که همه کس آن را می داند؛ پس بهتر است آن را فراموش نکنید.
عدم پشتکار در اجرای برنامه
مسلما اگر زیر نظر یک متخصص ورزش، تمرینات خود را انجام دهید، در ابتدای کار، تمرینات سبکتر را برایتان در نظر خواهد گرفت. هرچه بیشتر در تمرینات پیشروی کنید، عضلات قوی تری خواهید داشت. داشتن عضلات قوی تر هم به این معنی است که دیگر تمرینات سبک اولیه، برایتان کاربرد ندارد و مناسبتان نیست. با گذشت زمان باید برای تمرینات سنگین تر و حرفه ای آماده شوید. به علاوه بهتر است یک برنامه ورزشی که توسط مربی برایتان در نظر گرفته شده را به طور کامل و تا پایان انجام دهید. ممکن است در اواسط راه خسته شوید یا تنوع لازم داشته باشید. می توانید از مربی تان بخواهید که در راستای همان اهداف و همان برنامه تعیین شده، برایتان تمرینات متنوع تری در نظر بگیرد.

عدم انجام تمرینات ترکیبی
آیا عادت دارید فقط روی یک دسته از عضلات کار کنید؟ این کار اشتباه است. متخصصان ورزشی توصیه میکنند که بهتر است تمرینات مقاومتی ترکیبی انجام دهید که مستلزم کار روی گروهی از عضلات بهمنظور مقاومسازی آنهاست.
نادیده گرفتن مواد غذایی
بسیاری از افراد ورزشکار معتقدند انجام حجم زیادی از تمرینات برای کاهش وزن کفایت میکند، اما باید بدانید که ورزش و تغذیه دو امر جدانشدنی هستند. درواقع برای کاهش موفقیتآمیز وزنتان باید هر دو عنصر را پابهپا پیش ببرید .
اتکای زیاد به مصرف مکملها
الزاما سریعترین روش برای کاهش وزن قرصها و پودرها محسوب نمیشوند. پودرها جایگاه خاص خود را دارند، اما اگر در تلاشید لاغر شوید، بهتر است تا حد امکان از غذاهای طبیعی استفاده کنید، زیرا مواد مغذی بیشتری دارند و شما را اشباع میکنند.
انجام زیاد تمرینات ثابت کاردیو
فعالیت ایروبیک در حد متوسط برای سلامت قلب بسیار مفید است، اما مردانی که دوست دارند وزن کم کنند باید سعی کنند تمریناتی با شدتهای مختلف انجام دهند، ازجمله تمرینات دورهای یا اینتروال با شدت بالا.
بلند کردن وزنه سنگین
درواقع این جمله یک باور غلط است که میگوید: «وزنه بیشتر یعنی نتیجه بهتر.» وزنه سبکتر در قالب درست و صحیح آن برای رسیدن به نتایج مطلوب، کارایی و تاثیر بیشتری دارد.
نادیده گرفتن برآورد کارکردی
یک مربی خوب، تمرینات کارکردی مناسب را برای شما تعیین میکند. این مسئله به شما امکان میدهد هر نوع ضعف و محدودیتی را که میتواند بر عملکردتان در باشگاه تاثیر بگذارد و از کاهش موثر وزنتان پیشگیری کند در حرکات خود شناسایی کنید.
ویدیو مرتبط :
پنج اشتباه رایج ورزشکاران
خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :
10 اشتباه رایج در مورد دیابت
از آنجا كه درمان دیابت دارای ابعاد وسیعی بوده و تغییرات وسیعی را در شیوه زندگی فرد مبتلا می طلبد به طبع باید ها و نباید های زیادی را برای افراد دیابتی ایجاد خواهد كرد كه ممكن است گاها" غیر كارشناسی بوده و تنها اثرشان ایجاد تصویری اشتباه و ناخوشایند از این بیماری در ذهن مبتلایان باشد. در اینجا به 10 اشتباه و سوء تفاهم رایجی كه در مورد این بیماری وجود دارد اشاره كرده و آنها را با هم تصحیح می كنیم:
اشتباه اول: قوانین زیادی باید در برنامه غذایی دیابتی ها اعمال شود.
اگر دیابت دارید وعده های غذایی تان نیاز به برنامه ریزی خواهند داشت. اما اصول كلی این برنامه ریزی بسیار ساده است. پیروی از رژیم دیابتی به این معناست كه انتخاب غذاها به نحوی با فعالیت بدنی و داروهای مصرفی تان هماهنگ شود كه قند خونتان تا حد ممكن نزدیك به مقدار نرمال حفظ شود. با این وجود آیا نیاز هست كه در غذاهای مصرفی تان تغییراتی بدهید؟ شاید؛ اما احتمالا" نه به آن مقدار كه انتظارش را داشتید!
اشتباه دوم: كربوهیدراتها برای دیابتی ها مضرند.
در حقیقت كربوهیدراتها برای دیابتی ها مفیدند! كربوهیدراتها، اساس یك رژیم دیابتی سالم یا بهتر بگوییم هر نوع برنامه غذایی سالمی را تشكیل می دهند. كربوهیدراتها بیشترین تأثیر را روی قند خون دارند به همین دلیل در صورت ابتلا به دیابت نیاز به كنترل مقدار آنها در برنامه غذایی است. نكته قابل توجه در مورد كربوهیدراتها انتخاب آن نوع غذاهایی است كه مواد مغذی بیشتری را به بدن می رسانند مثل استفاده از غلات كامل، میوه ها و كربوهیدراتهای پر فیبر و...
اشتباه سوم: برای دیابتی ها پروتئین ها از كربوهیدراتها مفیدترند.
به دلیل این كه كربوهیدراتها بسیار سریعتر روی قند خون تأثیر می گذارند احتمالا" دیابتی ها تمایل دارند كه پروتئین ها را جایگزینشان كنند. اما مصرف پروتئین ها به مقدار زیاد، می تواند منجر به ایجاد مشكلاتی برای دیابتی ها شود. مهمترین اشكال این كار این است كه بسیاری از غذاهای غنی از پروتئین مثل گوشت ممكن است از چربی های اشباع نیز انباشته باشند كه خوردن مقدار زیاد این چربی ها خطر بیماری های قلبی عروقی را بالا خواهند برد. در رژیم دیابتی ها پروتئین ها باید تقریبا" 15 تا 20 درصد كل كالری روزانه محاسبه شوند.
اشتباه چهارم: دیابتی ها می توانند داروهای خود را طوری تنظیم كنند كه غذاهای مصرفی شان خنثی شود.
اگر برای كنترل دیابتتان انسولین می گیرید احتمالا" آموخته اید كه چگونه میزان و نوع آن را با مقدار غذای مصرفی تان هماهنگ كنید؛ اما كار به این معنی نیست كه می توانید هر مقدار كه خواستید غذا بخورید و برای ثبات قند خونتان داروی بیشتری مصرف كنید. اگر از انواع دیگر داروهای دیابت استفاده می كنید سعی نكنید كه دز مصرفی تان را با تغییرات مقدار كربوهیدرات غذای تان هماهنگ كنید مگر این كه این مهارت را از پزشكتان آموخته باشید. اكثر داروهای دیابت وقتی بهترین اثر را دارند كه دائما" توسط پزشك تنظیم و هدایت شوند.
اشتباه پنجم: اگر دیابت دارید باید از غذاهای مورد علاقه تان دست بكشید.
در صورت ابتلا به دیابت هیچ نیازی به دست كشیدن از غذاهای مورد علاقه تان نیست. به جای آن تلاش كنید:
· راه های تهیه و آماده سازی غذاهای مورد علاقه خود را تغییر داده و سالمتر كنید.
· غذاهای ناسالمی كه معمولا" همراه غذاهای مورد علاقه تان مصرف می كنید را سالم سازی كنید.
· اندازه و مقدار مصرف غذاهای مورد علاقه تان را كاهش دهید.
· از غذاهای مورد علاقه تان به عنوان جایزه برای دنبال كردن برنامه غذایی تان استفاده كنید.
اشتباه ششم: اگر دیابت دارید باید از مصرف دسرها صرف نظر كنید.
درست نیست! راهای مختلفی برای گنجانیدن دسرها در برنامه غذایی دیابتی ها و سالم تر سرو كردن آنها وجود دارد. به عنوان مثال:
· از شیرین كننده های مصنوعی در تهیه دسرها استفاده كنید.
· بخشی از دسر را حذف كنید. به عنوان مثال از 2 اسكوپ بستنی یكی را حذف كنید. یا دسرتان را با دوستتان سهیم شوید.
· هر از گاهی از دسرها به عنوان جایزه پیگیری رژیم استفاده كنید.
· دسرها را مغذی تر و كم كالری تر تهیه كنید. به عنوان مثال از فرآورده های تهیه شده از غلات كامل، ماست، میوه های تازه و آبمیوه های خانگی و ... استفاده كنید. خیلی وقتها بدون قربانی شدن طعم و قوام می توان از مقدار شكر كمتری در تهیه دسرها استفاده كرد.
· به جای استفاده از بستنی های معمولی یا پای و كیك صنعتی از انواع بستنی های ویژه دیابتی ها و كیكهای خانگی با درصد شكر پایین تر استفاده كنید.
اشتباه هفتم: شیرین كننده های مصنوعی برای مبتلایان به دیابت خطرناك است.
شیرین كننده های مصنوعی بسیار شیرین تر از معادل مقدار قند معمولی هستند و بنابراین استفاده بسیار كمتر از آنها همان مقدار طعم شیرینی را در غذا ایجاد می كند و به همین دلیل به نسبت قندها استفاده از آنها كالری غذا را نیز كاهش می دهند. انجمن دیابت امریكا استفاده از شیرین كننده های مصنوعی ذیل را مجاز اعلام كرده است:
· ساخارین
· آسپارتام
· اسسولفام پتاسیم
· سوكرالوز(اسپلندا)
اشتباه هشتم: برای دیابتی ها استفاده از غذاهای ویژه دیابتی ها لازم و ضروریست.
حقیقت این است كه چیزی به عنوان رژیم دیابتی وجود ندارد. غذاهایی كه برای مبتلایان به دیابت مناسبند برای دیگر اعضای خانواده نیز انتخاب های خوبی و سالمی شمرده می شوند و معمولا" نیازی به آماده كردن غذای خاصی برای دیابتی ها نیست. تفاوت بین رژیم فرد دیابتی با برنامه معمول خانواده در این است كه باید روی چیزهایی كه می خورید كنترل دقیقتری داشته باشید. به این معنی كه مقدار كل كالری مصرفی، مقدار و نوع كربوهیدراتها، چربی ها و پروتئین را در نظر داشته باشید.
اشتباه نهم: خوردن قند زیاد باعث دیابت می شود.
دلیل ایجاد دیابت كاملا" شناخته نشده است. آنچه می دانیم این است كه بعید به نظر می رسد خوردن قند زیاد علت مستقیم ایجاد دیابت باشد. یافته ها نشان می دهند كه دیابت وقتی ایجاد می شود كه چیزی در عملكرد بدن در تبدیل غذا به انرژی اختلال ایجاد كند. برای فهم این مطلب باید بدانید كه بدن شما بیشتر غذایی را كه مصرف می كنید به واحد های گلوكز كه نوعی قند مورد نیاز سلولهای شماست می شكند. هورمونی به نام انسولین كه توسط پانكراس تولید می شود به سلولهای بدن كمك می كند كه از گلوكز به عنوان سوخت استفاده كنند. در این جا به شایع ترین علل دیابت و آنچه تحقیقات درباره علتشان نشان داده است اشاره می كنیم:
دیابت نوع 1: وقتی اتفاق می افتد كه پانكراس توانایی ساختن انسولین را نداشته باشد. بدون انسولین قند در رگهای خونی تان انباشته می شود. افراد مبتلا به این نوع دیابت باید انسولین دریافت كنند تا قند به درون سلولها راه پیدا كند.تحقیقات نشان می دهند كه نوعی اختلال در سیستم ایمنی علت این نوع دیابت است.
دیابت نوع 2: وقتی اتفاق می افتد كه یا پانكراس نتواند به حد كافی انسولین بسازد یا انسولین تولید شده در بدن عملكرد كارآمدی نداشته باشد. (یا ممكن است هر دو اتفاق با هم بیفتد) داشتن اضافه وزن بدن را مستعد این نوع دیابت می كند
دیابت بارداری: این نوع دیابت ویژه دوران بارداری است. در این نوع دیابت تغییرات هورمونی دوران بارداری از كاركرد بهینه انسولین جلوگیری می كند. اغلب مبتلایان به دیابت بارداری نیاز به دریافت انسولین دارند. احتمالا" این شرایط بعد از تولد نوزاد بهبود می یابد.
اشتباه دهم: غذاهای رژیمی برای دیابتی ها بهترین انتخابند.
فقط به دلیل این كه غذایی برچسب رژیمی خورده به این معنی نیست كه برای دیابتی ها انتخاب بهتری است. در حقیقت، غذاهای رژیمی گرانتر بوده و نسبت به غذاهای معمول غیر رژیمی مزیتی برای سلامتی ندارند. در هنگام انتخاب غذاها برچسب آنها را به دقت بخوانید تا مواد تشكیل دهنده و محتوای كالری آن را ارزیابی كنید. برای این كار می توانید از دكتر دیابت یا رژیم شناستان كمك بگیرید.
منبع:behsite.ir