سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

چگونه خوابی راحت و عمیق داشته باشیم؟


بیدار شدن در یک ساعت خاص در تقویت خواب بسیار موثر می باشد. اگر هر روز در یک ساعت خاص بیدار شوید شب ها هم در ساعت خاصی به خواب می روید. بدنتان در زمان مشخصی شروع به آزاد کردن هورمون های خواب می کند و احساس خستگی می کنید.

وب‌سایت بدونیم: با انجام موارد زیر خوابی راحت وعمیق خواهید داشت.

 هر روز صبح در یک ساعت خاص از خواب بیدار شوید:

بیدار شدن در یک ساعت خاص در تقویت خواب بسیار موثر می باشد. اگر هر روز در یک ساعت خاص بیدار شوید شب ها هم در ساعت خاصی به خواب می روید. بدنتان در زمان مشخصی شروع به آزاد کردن هورمون های خواب می کند و احساس خستگی می کنید. به این فرآیند ” ریتم سیرکادین” می گویند.

چگونه بهتر بخوابیم



صبح زود ورزش کنید:

کسانی که در هفته ۱۵۰ دقیقه (روزانه ۲۰ دقیقه) ورزش می کنند خواب بهتری دارند. در طی تحقیقاتی که در موضوع فعالیت های جسم و سلامت ذهن انجام شده است مشخص شده است کسانی که در طول هفته ۱۵۰ دقیقه ورزش می کنند ۶۵ درصد کیفیت خوابشان بهتر از کسانی است که ورزش نمی کنند. آن ها در طول روز هم احساس خواب آلودگی ندارند. نکته اساسی در این رابطه زمان ورزش است. ورزش شدید باعث ترشح آدرنالین می شود. هورمونی که با خواب مقابله می کند. ورزش های شدید را می توان صبح هنگام و یا بعدظهر انجام داد اما برای انجام دادن ورزش های ملایم هر زمانی می تواند مناسب باشد.

چگونه بهتر بخوابیم



کافئین مصرف نکنید:

 حتی اگر به خوردن شکلات، قهوه و نوشیدنی های انرژی زا عادت داشته باشید هم تا شش ساعت قبل از خواب نباید آن ها را مصرف کنید. خوردن کافئین در این فاصله زمانی از کیفیت خواب و مقدار خواب کاسته و شب زنده داری ها را افزایش می دهد.

چگونه بهتر بخوابیم



مدیتیشن:

کسانی که در طول روز به مدت ۲۰ دقیقه مراقبه می کنند کیفیت خواب بهتری دارند. در یک آزمایش پزشکی ۵۰ نفر که می خواستند خواب بهتری داشته باشند مورد آزمایش قرار گرفتند. نیمی از آن ها بهداشت خواب را دنبال کردند و نیم دیگر به مدت ۶ هفته هر هفته ۲ ساعت مدیتیشن به همراه ورزش انجام دادند. در نتیجه گروه دوم هم خواب بهتری داشتند و هم مشکل کم خوابی و افسردگی کمتری نسبت به گروه اول داشتند. سعی کنید پس از یک روز پر مشغله در خانه مدیتیشن را انجام دهید.

چگونه بهتر بخوابیم



شبها غذا نخورید:

 بهتر است ۳ ساعت قبل از خواب هیچ غذایی نخورید و بگذارید غذاهایی که خورده اید هضم شوند. اگر با شکم پر بخوابید دچار رفلکس وعده و دل درد می شوید.

چگونه بهتر بخوابیم



از نور موبایل و کامپیوتر دور باشید:

نور کامپیوتر و موبایل تنظیمات خواب را به هم می زند زیرا مانع تولید ملاتونین مغز هورمونی که به تنظیم چرخه خواب کمک می کند می شود. اگر کارتان ضروری است هنگام استفاده از موبایل یا لپ تاپ عینک بزنید یا نور آن را تا جای ممکن کم کنید.

چگونه بهتر بخوابیم



درجه حرارت سیستم های گرمایشی را کم کنید:

خوابیدن در اتاق خنک باعث می شود زود به خواب بروید و کمتر از خواب بپرید.

چگونه بهتر بخوابیم



جوراب بپوشید:

 بدن شما هنگامی که خوابیده اید خون را به سمت اندام ها هدایت می کند. بنابراین با گرم نگه داشتن آن ها گردش خون را بهتر کرده و زودتر به خواب می روید.

چگونه بهتر بخوابیم



ملاتونین مصرف کنید:

این کاری نیست که بتوانید هر شب انجام دهید. اما اگر می خواهید حتی در سروصدا هم خوابتان ببرد ملاتونین به شما این امکان را می دهد. بهترین زمان مصرف ملاتونین یک ساعت قبل از خواب است. زیرا در این ساعت خوب جذب می شود.

چگونه بهتر بخوابیم



ساعت خوابتان را تغییر ندهید:

برای داشتن خواب سالم یکی از کارهایی که باید انجام دهید تعیین زمان خواب است. همانطور که در موارد قبل هم توضیح دادم یک برنامه خواب منظم به بدن شما یاد می دهد که چه زمانی باید برای خواب آماده شود و این باعث می شود کمتر در خواب از این پهلو به آن پهلو بغلتید.

چگونه بهتر بخوابیم


ویدیو مرتبط :
چه کنیم تا خوابی راحت داشته باشیم

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

ورزش کردن باعث می شود خوابی راحت داشته باشید



 

 

 

ورزش کنید تا راحت بخوابید

 

 

میلیون ها فرد میانسال و سالمند از بی خوابی رنج می برند و برای حل این مشکل به داروهای خواب آور غیر تجویزی استفاده می کنند تا شب ها راحت بخوابند.

به گفته محققان مرکز پزشکی نورس وسترن، انجام ورزش های هوازی به طور منظم باعث بهبود کیفیت خواب، حالات فردی و سرزندگی افراد می شود.

این نخستین بار است که محققان تأثیر ورزش های هوازی را روی بی خوابی افراد سالمند مورد بررسی قرار می دهند.

حدود ۵۰ درصد از سالمندان در این گروه سنی به نوعی از علائم بی خوابی مزمن رنج می برند. مشکل بی خوابی با بالا رفتن سن افزایش می یابد و به عبارتی در دوره میانسالی الگوی خواب به طور قابل توجهی تغییر می کند.

در این زمینه، شناسایی راه کارهای رفتاری مناسبی که بتوانند این مشکل را مرتفع کنند، حائز اهمیت است.

تحقیقات جدید نتایج امید بخشی را در خصوص بهبود کیفیت خواب این دسته از افراد با انجام ورزش های هوازی نشان می دهد.

خواب هم به عنوان یکی از وجوه زندگی سالم، مانند غذا و ورزش حائز اهمیت است با بهبود وضعیت خواب فرد، می توان سلامت جسمانی و روانی او را بالا برد در واقع خواب یک از علائم حیاتی برای انسان به شمار می رود که چنانچه فردی از این مشکل رنج می برد، می توان انتظار داشت که دچار مشکلات دیگری چون فشار خون بالا یا دیابت هم باشد.

محققان ۲۳ فرد ۵۵ سال به بالا را که بیشتر آن ها زنان تشکیل می دادند، مورد بررسی قرار دادند، زنان بیشتر دچار بی خوابی می شوند.

محققان آن ها را به دو گروه تقسیم کردند.

گروه اول، هفته ای ۴ بار و در دو جلسه ۲۰ دقیقه ای ورزش هوازی انجام دادند و این کار را تا ۱۶ هفته ادامه دادند.

گروه دوم، فعالیت ورزشی انجام نمی دادند و تنها در فعالیت های سرگرمی و آموزشی مثل آشپزی و... شرکت کردند که این کار را در جلسات ۴۵ دقیقه ای، ۳ تا ۵ بار در هفته و به مدت ۱۶ هفته انجام دادند.

به هر دو گروه آموزش هایی در مورد بهداشت خواب، خوابیدن در محیط های خنک، تاریک و آرام، خوابیدن در یک ساعت همیشگی داده شد.

نتایج به دست آمده نشان داد گروهی که به انجام ورزش های هوازی می پرداختند، شاهد تأثیرات بیشتری روی بهبود کیفیت خواب خود بودند و شب ها راحت تر به خواب می رفتند..../تحلیل:ایسکانیوز