سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

ورزش درمانی در اختلالات جنسی


محققان در پژوهش های خود نشان دادند که افرادی که ورزش می کنند کمتر دچار اضطراب، فشار عصبی، افسردگی و خستگی می شوند و نیروی بیشتری نسبت به افراد گروه کنترل داشتند.

هفته نامه دنیای سلامت - دکتر امید صالحیان*: فعالیت های فیزیک، بخصوص ورزش های هوازی، که به طور مستمر و مداوم انجام می گیرد (با شدت و مدت متوسط یعنی 30 دقیقه در روز، سه روز در هفته با ضربان قلب 120 تا 150) به کاهش اختلالات عصبی و همینطور کاهش عاطفی و سردی جنسی کمک می نماید و از بروز بسیاری از اختلالات و بیماری های روانی پیشگیری و عوارض آنها را درمان یا کاهش دهد. همچنین می تواند از افزایش سرعت روند بیماری بکاهد.

یافته ها نشان داده است در سال های اخیر روند گسترش افسردگی و اضطراب و دیگر اختلالات روحی بطور چشمگیری افزایش یافته که خود سبب بسیاری از مشکلات جسمی نیز می شود. ورزش و فعالیت بدنی با تعدیل وضعیت هورمونی سبب کاهش اضطراب و افسردگی و تنظیم و تعدیل میزان استرس و حتی تغییرات شخصیتی به صورت پیدایش دیدی مثبت تر نسبت به زندگی می شود.

ورزش درمانی در اختلالات جنسی

محققان در پژوهش های خود نشان دادند که افرادی که ورزش می کنند کمتر دچار اضطراب، فشار عصبی، افسردگی و خستگی می شوند و نیروی بیشتری نسبت به افراد گروه کنترل داشتند. همچنین یافته ها نشان داد که تنش عصبی، افسردگی، عصبانیت، خستگی و آشفتگی، همگی متعاقب فعالیت های بدنی کاهش می یابند.

 در حالی که نیروی ذهنی افزایش می یابد. کالج آمریکایی طب ورزشی (ACSM) ورزشی که 20 تا 30 دقیقه و حداقل 3 بار در هفته و با شدت 60 تا 90 درصد حداکثر ضربان قلب، فواید روانی بیشتری را دارد و استرس را به میزان بیشتری کاهش می دهد.

ورزش و کنترل هیجان

روان شناسان و دانشمندان فیزیولوژی معتقدند که هیجانات روانی منفی علت اصلی بیماری ها است. التهاب و هیجان هنگامی که در انسانی پیدا شود، کمبود ویتامین ها، زخم معده، جنون و دیوانگی، بیماری های اعصاب، بیماری های روانی، قلب  عروق و... از آن سرچشمه می گیرد. مجله لایف می نویسد: 99 درصد از اختلافات زناشویی در نتیجه هیجانات آنی است و طبق آمار، 60 درصد از حمله های عصبی در اثر عصبانیت و هیجان ناگهانی است.

دکتر الکسیس کارل می گوید: «عدم تعادل دستگاه عصبی احشایی، بیماری های معده و روده را سبب می شود.» دکتر ادوارد بودلسکی ثابت کرده است که بیماری قند مستقیما از هیجانات عصبی حاصل می شود، که تعادل شیمیایی بدن را به هم می زند. ورزش با مقاوم کردن اندام ها و دستگاه های بدن و از همه مهمتر سیستم ایمنی بدن، از بروز این گونه هیجان ها مقابله و در صورت وجود هیجان آن را تعدیل می کند. همچنین به وسیله تقویت سیستم اعصاب و تسکیل اسپاسم های عصبی، به مقابله با بیماری های عصبی و فیزیولوژیک می پردازد.

مقابله با استرس

در پاسخ به فشارهای روانی و هیجانی و استرس، تمام سیستم های بدن اعم از سیستم عصبی و خودکار، سیستم هورمونی درون ریز، سیستم قلبی- عروقی و... برای عکس العمل مناسب آماده می شوند و در اثر آن هورمون های استرس از جمله آدرنالین، نورادرنالین کورتیزول در خون آزاد شده و میزان فشار خون سرعت جریان خون و... افزایش می یابد و سیستم قلبی عروقی تنفسی سریع تر انجام وظیفه می کنند.

ورزش درمانی در اختلالات جنسی

در این شرایط اگر ورزش هوازی انجام گیرد، تمام سیستم های بدن از جمله سیستم ایمنی بدن نیرومند و مقاوم شده و روند عکس العمل و مقابله آنها با عامل استرس زا تسهیل و اصلاح می شود و هیچ عارضه جانبی برای بدن به وجود نمی آید. هورمون های استرسی، باعث هوشیاری بیش از حد بدن می شود و بازگشت آنها به حالت اولیه به دشواری صورت می گیرد.

پیاده روی، دوچرخه سواری، شنا و حتی نرمش کششی قادرند، سیستم اعصاب را به حالت طبیعی برگردانند این تمرینات عضلات را شل کرده و ضربان قلب را افزایش می دهند و باعث بهبودی جریان گردش خون می شوند؛ و بدنبال آن هورمون های استرسی از سیستم بدن پاک شده و بدن به حالت طبیعی و تعادل بر می گردد.

تاثیر فعالیت بر خنثی کردن استرس:

1- هورمون های وارد شده در جریان خون به هنگام استرس را در مسیر صحیح هدایت و تعدیل می کند و اثر آنها بر سیستم ایمنی را کاهش می دهد.

2- انقباض های شدید وجود در عضلات را آرام می کند.

3- قدرت سیستم قلبی عروقی و سرعت جریان خون را افزایش می دهد و مقاومت عروقی را می کاهد.

فعالیت ورزشی که مردان برای داشتن رابطه جنسی بهتر می توانند انجام دهند

به غیر از داروهای جنسی، فعالیت ورزشی منظم می تواند بهترین درمان برای بهبود زندگی جنسی باشد. دکتر پیت مک کال، متخصص فیزیولوژی و مربی شخصی در انجمن آمریکایی فعالیت ورزشی (ACE) می گوید: «3 تا 4 بار ورزش کردن در هفته می تواند کمک شایانی به تکنیک جنسی، انعطاف پذیری مرد یا زن داشته باشد.»

مک کال 5 فعالیت ورزشی زیر را توصیه می کند:

1- انجام تمرینات قدرتی

تمرینات قدرتی و وزنه ای تمرینات قدرت می تواند آن چیزی باشد که پزشکان برای زندگی جنسی شما دستور داده اند. مک کال می گوید: «علت: وزنه برداری باعث تولید تستوسترون می شود که پیش نیاز اولیه برای تحریک جنسی مردان به شمار می رود».

ورزش درمانی در اختلالات جنسی

انجام تمرینات قدرتی با تعداد 10مرتبه تا مرز خستگی با افزایش سطوح تستوسترون قدرت و توان جنسی را افزایش می دهد. تمریناتی مانند دراز نشست و شنا سوئدی با تقویت ماهیچه ها و تقویت شانه ها، سینه و عضلات شکم به شما کمک خواهند کرد تا رابطه جنسی بهترین را تجربه نمایید. از آنجایی که ماهیچه های بالاتنه، در حین مقاربت جنسی مورد استفاده قرار می گیرند، لذا تقویت این قسمت از بدن می تواند مقاومت و استقامت فرد را افزایش دهد.

2- ورزش های کگل (Kegels)

انجام ورزش های کگل یک فعالیت جنسی مناسب برای مردان نیز است. زیرا این فعالیت ها می توانند به استقامت و کنترل کمک نمایند (از طریق تقویت ماهیچه های PC یا عانه ای که به شما اجازه می دهند تا جریان خروجی ادرار را متوقف کنید). این نوع ورزش که به افتخار دکتر آرنولد کگل به این نام خوانده می شود، باعث تقویت ماهیچه های کف لگن شده و در نهایت تجربه مقاربت بهتری ایجاد می کند.

مک کال می گوید: «مردان می توانند با استفاده از حرکات کگل از طریق انقباض این ماهیچه ها پیش از ارضاء شدن، انزال خود را برای 10 ثانیه به تاخیر بیندازند. این حرکت عمل انقباض را انجام می دهد و سپس استراحت نمایید و هرچه می توانید این فعالیت را تکرار نمایید.»

3- یوگا

یوگا این اجازه را به شما می دهد تا در حالات خلاقانه جدید قرار گرفته و بیشترین لذت را از مقاربت جنسی خود ببرید و رابطه جنسی بهتری را تجربه کنید. مک کال می گوید: «یوگا به انعطاف پذیری شما کمک می کند که می تواند منجر به رابطه جنسی بهتر شود». برخی از متخصصان می گویند تمرینات یوگا، استقامت شما را هنگام نزدیکی با افزایش میزان انرژی، بهبود می بخشد.

4- پیاده روی سریع

مطالعات بروی گروهی از مردان دارای اختلال جنسی نشان داد که فعالیت های هوازی باعث افت 30درصدی خطر اختلال در نعوظ می شود. به طور مشخص، براساس مطالعه ای دیگر، فعالیت هوازی که حداقل 200 کالری در روز انرژی می سوزاند (معادل پیاده روی سریع به میزان 2 مایل) به طرز چشمگیری می تواند خطر اختلال در نعوظ را کاهش دهد. پیاده روی سریع از طریق بهبود گردش خون می تواند به درمان اختلال در نعوظ، کمک کند.

پیاده روی سریع، دویدن و سایر فعالیت های هوازی، به همان دلیلی که از حمله های قلبی جلوگیری می کنند، به زندگی جنسی شما نیز کمک می کنند. این نوع فعالیت ها، رگ های خونی شما را پاک نگه می دارد».

نتیجه: نعوظ طولانی تر و قدرتمندتر. فعالیت های شدید مانند پیاده روی سریع و دویدن، باعث ترشح اندروفین ها شده و آرامش شما را افزایش می دهد. این امر می تواند عملکرد جنسی شما را بهبود بخشد.

ورزش درمانی در اختلالات جنسی

5- شنا کردن

از آنجایی که فعالیت جنسی می تواند به صورت یک کنش مقاومتی باشد، شنا کردن در مسافت طولانی می تواند توان کلی شما را به شدت افزایش دهد. مک کال می گوید: «شنا کردن به میزان حداقل 30 دقیقه، 3 مرتبه در هفته استقامت جنسی شما را بالا می برد.»

شنا کردن یک فعالیت عالی برای کم کردن وزن به شمار می رود که در نهایت رابطه جنسی لذت بخش تری را برای شما به ارمغان می آورد. از دست دادن چربی اضافی بدن باعث ایجاد عضلات شکم می شود. تلاش کنید برخی از (یا تمامی) فعالیت های فوق الذکر را انجام دهید تا تکنیک جنسی، استقامت و انعطاف پذیری تان بهبود یابد. همسر شما با توان جنسیتان تحت تاثیر قرار خواهد گرفت. در ضمن جذاب تر نشان می دهید.

نتیجه: رابطه جنسی بهتر. عنوان یک اثر جانبی، سالم تر شده و تناسب اندام بهتری پیدا خواهید کرد. انجام تمرینات یوگا، هوازی، پیاده روی، شنا کردن و مخصوصا کگل سبب افزایش میل جنسی در بانوان و پیشگیری از اختلالات جنسی در آنها می شود.

* فیزیولوژیست ورزشی


ویدیو مرتبط :
‫اختلالات جنسی در مردان‬‎

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

حرکات کششی در ورزش و میل جنسی



 

رابطه بین حرکات کششی در ورزش ومیل جنسی

 

آیا می دانید حرکات کششی که در ورزش انجام می دهید چه تاثیری بر میل جنسی شما دارد؟ورزش آثار مفید متعددی در حفظ و ارتقای سلامت جنسی مردان دارد. بررسی‌ها نشان داده‌اند مردانی که به‌طور منظم ورزش می‌کنند، به علت خون‌رسانی بهتر به اعضای مختلف بدنشان، سلامت جنسی و لذت جنسی بیشتری را در مقایسه با مردانی که اهل ورزش نیستند، تجربه می‌کنند...

 

بررسی‌ها نشان می‌دهند 30 دقیقه ورزش در روز نه فقط باعث بهبود سلامت جنسی می‌شود، بلکه توان و بنیه افراد را افزایش می‌دهد و باعث بهبود عملکرد قلب و گردش خون می‌شود و در نتیجه خون به بهترین نحو جریان پیدا می‌کند. حتی ورزش باعث تحریک حواس پنج‌گانه می‌شود.

 

ورزش‌های قلبی و عروقی، تحمل و توان فرد را بالا می‌برند و باعث می‌شوند بنیه جسمی فرد به حدی قوی شود که دیگر مانند قبل به سرعت خسته و درمانده نشود. ورزش به تناسب اندام فرد کمک می‌کند و درنتیجه جذابیت جنسی وی بیشتر می‌شود. افرادی که به طور منظم ورزش می‌کنند، احساس خوبی درباره خودشان دارند و حس می‌کنند جذابیت آنها بیشتر و احساس رضایت آنها از وجود خود و زندگی مشترک بیشتر می‌شود.

 

از سوی دیگر، مردانی که ورزش در برنامه روزانه زندگی آنها جایی ندارد، سطح پایین‌تری از هورمون تستوسترون در خون خود دارند و این امر بر سلامت جنسی آنها تاثیر نامطلوب می‌گذارد. پزشکان بر این باورند که مردان، به ویژه پس از 40 سالگی، برای اینکه میل جنسی خود را در حد مطلوبی نگه دارند، باید در یک برنامه ورزشی منظم و منطبق بر اصول علمی شرکت کنند. کم‌تحرکی می‌تواند به بروز دیابت، پرفشاری خون و چاقی منجر شود که همه این بیماری‌ها کاهش میل جنسی و اختلال‌های جنسی را در پی خواهد داشت.

 

ورزش از طریق کاهش استرس و هیجان‌های روانی نیز به سلامت جنسی مردان کمک می‌کند. مشخص شده است که مردان کم‌تحرک یا بی‌تحرک سطح بالاتری از استرس را در مقایسه با مردان پرتحرک تجربه می‌کنند که این استرس با تاثیر بر هیپوتالاموس و هیپوفیز مغز باعث کاهش ترشح هورمون تستوسترون و در نتیجه اختلال عملکرد جنسی در مردان می‌شود. کاهش میزان تستوسترون، در مردان کم‌تحرک می‌تواند باعث اختلالات نعوظ، کاهش میل جنسی، خستگی، ضعف و کاهش لذت جنسی شود. از دیگر فواید ورزش این است که فرد ورزشکار تصویر ذهنی بهتری از بدن خود دارد که این امر تاثیر مثبتی بر عملکرد جنسی او می‌گذارد.

 

 

تاثیر ورزش بر میل جنسی

 

نتیجه یک تحقیق، نشان داده‌ است که 80 درصد مردان و 60 درصد زنانی که دست‌کم هفته‌ای 2 تا 3 بار در یک برنامه ورزشی شرکت می‌کنند، میل جنسی‌شان بیشتر از حد میانگین است. ورزش منظم، سن جنسی افراد را کاهش می‌دهد. به عنوان نمونه، در یک مطالعه، سن جنسی در افراد 60 ساله‌ای که به طور منظم شنا می‌کنند، حدود 2 دهه کمتر از سن شناسنامه‌ای آنها است.

 

همچنین در یک مطالعه دیگر مشخص شد مردان بیش از 50 سالی که به طور منظم ورزش می‌کنند، 30 درصد کمتر از دیگر همسالان غیرفعال‌شان به ناتوانی جنسی دچار می‌شوند. افزون بر این، ورزش منظم باعث آزاد شدن مقدار زیادی ماده اندروفین در بدن می‌شود که این امر به نوبه خود باعث لذت‌ جنسی بیشتر در فرد می‌شود. از سوی دیگر، ورزش منظم باعث افزایش استقامت قلبی-عروقی و استقامت عضلانی می‌شود و رابطه زناشویی را تقویت می‌کند و باعث می‌شود فرد در این رابطه، کمتر به ضعف و خستگی دچار شود. همچنین نتایج یک تحقیق دیگر نشان داده است که یوگا تاثیر بسزایی در ارتقای سلامت جنسی مردان و بهبود قوای جنسی و میل جنسی آنها دارد.

 

 

نسخه‌ای برای ارتقای سلامت جنسی

 

برای بهره‌مند شدن از آثار سودمند ورزش در سلامت عمومی و سلامت جنسی، بهتر است در یک برنامه ورزشی مبتنی بر اصول علمی شرکت کنید. البته نباید فراموش‌ کرد که نسخه ورزشی هر فرد همانند نسخه دارویی او باید دقیقا براساس ویژگی‌ها، نیازها و عوامل‌ جسمانی و فیزیولوژیک وی تجویز شود.

 

 

برنامه ورزش هوازی:

 

از جمله ورزش‌های هوازی می‌توان به مواردی نظیر پیاده‌روی، دوچرخه‌سواری، دویدن آهسته، طناب زدن،‌شنا و استفاده از تردمیل یا دوچرخه ثابت اشاره کرد.

 

طبق دستور‌العمل کالج پزشکی ورزشی آمریکا،‌ همه افراد و از جمله مردانی که قصد دارند برای حفظ سلامت جنسی خود ورزش کنند باید دست‌کم 150 دقیقه فعالیت ورزشی با شدت متوسط در هفته یا 90 دقیقه فعالیت ورزشی شدید در هفته داشته باشند که می‌توان این مدت را به جلسات 30 دقیقه‌ای در روزهای مختلف هفته تقسیم کرد. برای افرادی که آمادگی جسمانی کمی دارند می‌توان در شروع برنامه ورزشی، جلسات را به دوره‌های 10 دقیقه‌ای تقسیم کرد.

 

برای تعیین شدت مناسب ورزش در افراد، متخصصان پزشکی ورزشی از شیوه‌های مختلفی بهره‌ می‌گیرند که در این میان می‌توان به مواردی نظیر تعیین شدت براساس ضربان قلب هدف، معیار درک خستگی و تست تکلم اشاره کرد. به‌طور کلی شدت ورزش در هر فرد با توجه به شرایط جسمی و فیزیولوژیک وی و براساس نتایج آزمون‌های سنجش آمادگی جسمانی تعیین می‌شود.

 

 

ورزش‌های کششی:

 

همه افراد، از جمله مردانی که قصد دارند برای حفظ سلامت جنسی خود ورزش ‌کنند، باید هر روز گروه‌های مختلف عضلانی خود را تحت کشش قرار دهند و کشش هر عضله باید دست‌کم 15 تا 30 ثانیه طول کشیده و برای هر گروه عضلانی 3 تا 5 بار در هر دوره تکرار شود.

 

 

ورزش‌های قدرتی یا مقاومتی:

 

این‌گونه ورزش‌ها به منظور افزایش استقامت و قدرت عضلانی تجویز می‌شوند و از جمله آنها می‌توان به ورزش‌های ایزومتریک و ایزوتونیک، کار با ماشین‌های وزنه و کشش‌های ورزشی اشاره کرد. همه افراد، از جمله مردانی که قصد دارند برای حفظ سلامت جنسی خود ورزش می‌کنند، باید دست‌کم هفته‌ای 2 بار گروه‌های بزرگ عضلانی خود را تقویت کنند که این کار در ابتدا با تعداد دوره‌های کمتر و با 8 تا 15 بار تکرار در هردوره شروع می‌شود و به تدریج تعداد دوره‌ها یا میزان وزنه‌ها با توجه به شرایط فرد اضافه می‌شود.

 

ناگفته نماند که همه افراد، به ویژه افرادی که سن بیش از 45 سال دارند یا به بیماری خاصی دچارند، باید پیش از شروع یک برنامه ورزشی حتما با یک متخصص پزشکی ورزشی مشورت کنند تا برنامه ورزشی مناسب و متناسب با شرایط جسمانی و فیزیولوژیک خود را دریافت کنند.

alamatiran.com