سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

همه چیز درباره علائم و عوارض کمبود «روی»


بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت، 31 درصد از جمعیت جهان به کمبود روی مبتلا هستند.

خبرگزاری ایرنا: بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت، 31 درصد از جمعیت جهان به کمبود روی مبتلا هستند. گرچه کمبود روی شایع است؛ ولی با مواد غذایی حاوی روی می توان کمبود این ماده معدنی را جبران کرد.

روی یکی از مهمترین مواد معدنی مورد نیاز بدن است و بسیاری از عملکردهای بدن به آن وابسته است. برخی از عملکردهای روی عبارتند از:

علایم کمبود روی چیست؟

- از سیستم ایمنی محافظت می کند

- عملکرد سلول های سفید خون را تنظیم می کند

- در برابر انواع عفونت و عوامل بیماری زا اثر محافظتی دارد

- تعداد سلول های T در سیستم ایمنی را افزایش می دهد

- سرعت بهبود زخم را افزایش می دهد

- حاوی آنتی اکسیدان قوی است

- به هضم غذا کمک می کند

- در رشد پوست و مو موثر است

رایج ترین علایم کمبود روی چیست

علایم کمبود روی چیست؟

بیش از 40 درصد از افراد سالمند با کمبود روی مواجه هستند. مهمترین علایم کمبود روی عبارتند از :

1-ایجاد لکه های سفید رنگ روی ناخن

2-کاهش رشد ناخن

3-ایجاد یک لایه روی زبان

4-شوره سر

5-لایه لایه شدن ناخن

6-سوء هاضمه

6-از دست دادن اشتها

7-ایجاد بثورات پوستی

8-ایجاد آکنه

9-آلرژی

10-کاهش عملکرد مغز

11-اختلال عصبی

12-کاهش تمرکز

13-ریزش مو

14-خستگی مزمن

15-اختلالات خود ایمنی

16-استرس

17-تضعیف سیستم ایمنی

18-اسهال

19-کاهش وزن

20-بروز عفونت

دیابت، ایدز، بیماری مزمن کلیوی، بیماری سلیاک، کولیت، کبد چرب، آرتریت روماتویید و کم خونی داسی شکل از جمله بیماری های مرتبط با کمبود روی هستند.

مناسب ترین میزان روی چقدر است

علایم کمبود روی چیست؟

بر اساس گزارش موسسه ملی بهداشت، مردان 14 سال به بالا، نیازمند 11 میلی گرم روی در روز هستند. نیاز زنان 14 تا 18 ساله، 9 میلی گرم در روز است. مصرف روزانه هشت میلی گرم روی در روز برای زنان 19 سال به بالا توصیه می شود. کودکان 9 تا 13 ساله به هشت میلی گرم روی در روز نیازمندند.

تخم مرغ، جگر، گوشت بره،گاو و گوساله، میگو، قارچ، کدو، اسفناج، مارچوبه، برگ چغندر، خربزه، نخود سبز، دانه کدو تنبل، دانه خردل، کلم بروکلی، سویا، زنجبیل، فلفل سیاه و پودر فلفل قرمز حاوی مقادیر بالای روی هستند.


ویدیو مرتبط :
علائم کمبود آب در بدن

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

چند توصیه به كارمندان درباره عوارض پشت‌میزنشینی



 

 

پشت میز نشینی

 

 

گنجاندن ورزش در برنامه روزانه، رعایت رژیم غذایی و اصول تغذیه و رعایت اصول ارگونومیك در استفاده از ابزار كار، از عوارض كم‌تحركی و پشت میزنشینی می‌كاهد.

به گزارش ایسنا، دكتر ابوالقاسم جزایری، مشاور تغذیه‌ای معاونت بهداشتی وزارت بهداشت ضمن بیان این مطلب اظهار داشت: افرادی كه ساعت‌های طولانی پشت میز كار خود می‌نشینند باید توجه داشته باشند كه بیشتر در معرض چاقی و بیماری‌های قلبی و عروقی قرار می‌گیرند و حتماً باید در طول روز، به فاصله یكی، دوساعت و به مدت یك تا دو دقیقه راه روند تا از عدم بی‌تحركی و ثبات خارج شوند.

وی ادامه داد: راه رفتن در بین ساعات كاری موجب می‌شود گردش خون بهتر جریان داشته باشد و از افزایش فشارخون، اختلال درچربی خون و بیماری‌های قلبی و عروقی كه همگی از عوارض پشت‌ میزنشینی و كم‌تحركی است، كاسته شود.

دكتر جزایری گفت: كارمندان می‌توانند در همان حالت نشسته، انگشتان پایشان را در كفش تكان دهند تا از بی‌حركتی خارج شوند.

مشاور تغذیه‌ای معاونت بهداشتی با اشاره به مصرف بیش از حد چای، در بین كارمندان افزود: مصرف چای منجر به خوردن قند و شیرینی شده و مجموع این قند و شیرینی‌ها، در طول روز برای سلامتی بسیار مضر است.

وی با تاكید بر این كه افرادی كه ساعات زیادی پشت میز می‌نشینند باید در طول روز همراه با چای خود كمتر، شیرینی و قند مصرف كنند بهترین حالت را، مصرف میوه و سبزیجات كه مقدار زیادی فیبر، ویتامین و مواد معدنی را به فرد می‌رساند، عنوان كرد.

دكتر جزایری در پایان خاطرنشان كرد: افراد می‌توانند با گنجاندن ورزش در برنامه روزانه خود از عوارض كم‌تحركی و پشت میزنشینی بكاهند و ورزش كردن به گونه‌ای باشد كه همه اعضای بدن را درگیر كند كه این امر باعث تسهیل در گردش خون می‌شود..../تحلیل:عصرایران