سلامت
2 دقیقه پیش | نشانه ها و عوارض کمبود ویتامینها در بدنویتامینها نقش مهمی را در بدن انسان ایفا میکنند. بهنحویکه کمبود ویتامین (حتی یکی از آنها) میتواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ... |
2 دقیقه پیش | چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش میزنند؟فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ... |
هزینه های مرگبار شب بیداری
بدن شما به طور طبیعی طوری تنظیم شده که این گونه زندگی کنید؛ در 24 ساعت شبانه روز حداکثر هشت ساعت خواب به جز اینکه خود را برای فعالیت روزانه آماده می کند، پاک سازی مواد سمی دستگاه های بدن مثل کیسه صفرا، روده ها و معده را انجام می دهد.
سردرد: اگر سردردهای مزمن یا میگرن دارید، دور شب زنده داری را خط بکشید، بی خوابی شبانه باعث زیاد شدن سردردهای شما خواهدشد.
ناتوانی در یادگیری: بی خوابی در حافظه کوتاه مدت هم اثر می گذارد. از آنجا که حافظه کوتاه مدت بخش مهمی از چرخه یادگیری است، با کم خوابیدن ممکن است برای به یادآوردن کلماتی که روز پیش آنها را به خاطر سپرده اید دچار مشکل شوید.
چاقی: اگر شما در طول هفته چندین شب را بیدار بمانید، دچار اختلالات هورمونی می شوید و در نتیجه اشتهای بیشتری برای خوردن غذاهایی با کالری بالا پیدا می کنید.
افزایش بیماری قلبی: اگر 88 ساعت بیدار بمانید، فشار خون شما افزایش پیدا می کند. اگر در طول شبانه روز چهار ساعت می خوابید ضربان قلب بالاتری پیدا می کنید. غلظت پروتئین واکنشی نوع C که یکی از علامت های ابتلا به بیماری های قلبی است در افرادی که کم خواب هستند، بیش از دیگران به چشم می خورد.
آسیب پذیری در مقابل بیماری ها: سازمان دفاعی بدن، وظیفه مبارزه با انواع باکتری ها و به بیان بهتر، میکروارگانیسم ها را دارد؛ به طوری که حتی در صورت زخمی شدن نقطه ای از بدن و ایجاد زخم، سیستم دفاعی از نفوذ میکروب ها به بدن از ناحیه آسیب دیده و ایجاد عفونت جلوگیری کند. بی خوابی حتی برای یک شب، سیستم دفاعی بدن شما را به اندازه ای ضعیف می کند که تا حدودی قدرت مبارزه با میکروارگانیسم ها از بین می رود.
تمرکز نداشتن و حواس پرتی: مطالعه یا گوش دادن به توضیحات استاد در کلاس درس که نیازمند تمرکز است، به خواب شما بستگی مستقیمی دارد. با شب بیداری، شما باید در انتظار مشکلاتی نظیر نداشتن تمرکز و حواس پرتی باشید. در صورت بی خوابی، شما در کسری از ثانیه به حالتی وارد می شوید که نمی توان آن را خواب یا بیداری نامید.
اختلال در تکلم: بی خوابی روی نحوه حرف زدن شما تاثیر می گذارد. در صورتی که یک شب بیدار بمانید، متوجه خواهیدشد که در روز بعد شما مدام از کلمه های تکراری و جملات کلیشه ای استفاده می کنید. اتفاق دیگری که ممکن است برایتان به وجود بیاید، این است که با تن صدای ثابت و به صورت بسیار آرام و نامفهوم کلمات را ادا کنید.
ویدیو مرتبط :
عاقبت شب بیداری
خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :
آقای احمدی نژاد،می دانید تهیه سبزی پلو ماهی و آجیل شب عید چقدر هزینه دارد؟
آقای احمدینژاد و وعدههایی با عیدانه
تهیه سبزی پلو ماهی و آجیل شب عید چقدر هزینه دارد؟
محمود احمدینژاد در آخرین گفتوگوی تلویزیونی خود، از پرداخت عیدانه 85 هزار تومانی به مردم خبر داد، اما به راستی این عیدانه چه فایدهای به حال مردم دارد؟
به گزارش پایگاه خبری فریادگر، احمدینژاد در این گفتوگوی تلویزیونی در شرایطی که هنوز مجلس شورای اسلامی، مجوز پرداخت عیدانه به مردم را صادر نکرده بود و هنوز در مورد مبلغ عیدانه هم خبرهای ضد و نقیضی از 70 هزار تومان تا 100 هزار تومان برای هر نفر به گوش میرسید، ناگهان از واریز عیدانه 85 هزار تومانی برای هر نفر خبر داد تا مردم از آن برای خرید آجیل و سبزیپلو با ماهی استفاده کنند.
اما به نظر میرسد با توجه به گرانیهای اخیر و رشد بیرویه تورم که موجب شده ایران از نظر نرخ تورم رتبه اول منطقه را از آن خود کند و در جهان نیز جزو 5 کشور دارای بالاترین نرخ تورم باشد، مبلغ عیدانه کفاف نیاز مردم را نمیدهد! ضمن اینکه اصل پرداخت عیدانه به مردم، جای ابهام و پرسش دارد.
آیا پرداخت عیدانه صحیح است؟
واقعیت آن است که رشد تورم و افزایش گرانی در کشور به حدی است که اغلب مردم نیازمند افزایش درآمد هستند تا بتوانند بخشی از افزایش هزینههای زندگی را جبران کنند. اما این هزینههای سرسامآور، از طریق یارانه و عیدانه جبران نمیشود.
وقتی نرخ تورم رسمی بیش از 30 درصد اعلام شده است و نرخ تورم غیر رسمی به مراتب بیش از این میزان است و در عین حال، میزان افزایش درآمد مردم در سال بیش از 15 درصد نیست، طبیعی است که عیدانه 85 هزار تومانی نمیتواند کمک چندانی به خانوادهها کند.
پرداخت عیدانه، در شرایطی که مردم با مشکلات مالی مواجه هستند و مجبورند با تزریق این پول به بازار، بخشی از نیازهای مالی خود را جبران کنند، تنها باعث افزایش میزان نقدینگی و به تبع آن تورم میشود و این درحالی است که دولت مدعی است نقدینگی در دولت فعلی کنترل شده است. اما با این اوصاف به نظر میرسد باز هم شاهد افزایش نقدینگی و تورم در جامعه باشیم.
سبزیپلو ماهی با عیدانه
آقای احمدینژاد در گفتوگوی اخیر تلویزیونی خود گفت که برای عموم مردم رقم 85 هزار تومان و برای افراد تحت پوشش نهادهای حمایتی 100 هزار تومان به عنوان عیدانه واریز کردهایم و هزینههای آجیل و خورد و خوراک و سبزی پلو با ماهی مردم را جور کردیم. اما سوال اینجاست که با 85 هزار تومان چه چیزی میشود خرید و آیا در یک خانواده چهار نفره، با مبلغ عیدانه، واقعا میتوان «هزینههای آجیل و خورد و خوراک و سبزیپلو با ماهی» را جور کرد؟ شواهد که خلاف این امر را ثابت میکند.
قیمت آجیل:
براساس قیمت بازار، قیمت هرکیلو پسته و هرکیلو بادام به طور میانگین، هرکدام 50 هزار تومان است. قیمت سایر اقلام کمتر از پسته و بادام است ولی یک خانواده که رفتوآمد چندان زیادی هم ندارند، برای خرید 2 کیلوگرم آجیل، حداقل باید 100 تا 150 هزار تومان هزینه کند. این هزینه برای خانوادههای پرجمعیتتر بیشتر است. ضمن اینکه قیمت پسته و بادام و سایر اقلام مورد نیاز برای آجیل، در فروشگاههای مجللتر و دارای آجیل با کیفیت بالاتر، بیشتر است.
هزینه ماهی:
قیمت هر کیلوگرم ماهی شیر و ماهی سفید هر کیلو 30 تا 35 هزار تومان است. قیمت ماهی به حدی بالا رفته که برخی ماهیفروشان در گفتوگو با خبرنگار ما گفتند به دلیل گرانی ماهی، مشتریان از آنها خرید نمیکنند و به همین دلیل ماهی برای فروش عرضه نمیکنند. قیمت هر کیلو برنج ایرانی هم در پایینترین قیمت ممکن به مرز 6 هزار تومان رسیده و در برخی موارد، از این میزان هم بیشتر شده است. با این حساب، یک خانواده چهار نفره برای تهیه سبزی پلو با ماهی شب عید، باید حداقل40 هزار تومان هزینه کند.
خورد و خوراک:
اگر با عیدانه بتوان هزینه آجیل و هزینه سبزی پلو با ماهی را تامین کرد ولی هزینه خورد و خوراک را نمیتوان تامین کرد. اولا مشخص نیست منظور از هزینه خورد و خوراک چیست؟ اگر منظور گوشت و مرغ است که قطعا با عیدانه 3 یا 4 نفر، نمیتوان هم آجیل و سبزی پلو با ماهی خریداری کرد و هم گوشت و مرغ.
عیدانه، آنقدر نیست که پاسخگوی هزینههای پذیرایی از 4 نفر میهمان با یک وعده شام آبرومند هم باشد. کارشناسان اقتصادی معتقدند بهتر آن است که دولت به جای پرداخت گاه وبیگاه عیدانه و امثال آن برای تقویت ساختارهای اقتصادی کشور و توانمند کردن مردم از لحاظ مالی و اقتصادی تلاش کند./فریادگر