سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

نوشیدنی مفید برای بیماران قلبی



 

 

خواص چای

 

چاي نوشيدني است که براي بيماران قلبي بسيار مفيد است ، در اين مقاله به فوايد چاي مي پردازيم.

مليحه زاهدي‌راد، كارشناس تغذيه مي‌گويد: چاي حاوي تركيبات مفيدي است كه خواص درماني آن را بوجود مي‌آورند. اين تركيبات شامل: كافئين، تئوفيلين، تانين، تيانين، كاتچين، ويتامين‌هايE وC و گروهB ، فلورايد، فلاونوئيدها، كلسيم، منيزيم، سديم و پتاسيم است.

 

وي در ادامه مي‌افزايد: اين تركيبات باعث افزايش انقباض‌پذيري و كارايي عضلات قلب، افزايش ضربان قلب و كاهش فشارخون مي‌شود و داراي آثار ضدالتهابي و آرام‌بخش سيستم عصبي است و خواص ضد سرطاني دارد.

 

تركيبات موجود در چاي باعث كاهش كلسترول خون شده و از افزايش فشارخون و افزايش قند خون جلوگيري مي‌كند.
زاهدي راد با بيان اين كه چاي يك آنتي‌بيوتيك و آنتي‌ويروس قوي است، فلورايد موجود در چاي را در استحكام دندان‌ها موثر ذكر كرده و خاطر نشان مي‌كند: فلاونوئيدهاي چاي از ايجاد بوي بد دهان پيشگيري مي‌كند.

 

خواص چای

 

بيماران قلبي چاي بنوشند


نوشيدن چاي به بيماران قلبي توصيه مي‌شود، چون چاي از ايجاد لخته‌هاي خطرناك خون كه به حملات قلبي و سكته منجر مي‌شود، پيشگيري مي‌كند.
اين كارشناس تغذيه با اشاره به اين مطلب متذكر مي‌شود: سطح چربي خون و فشارخون برخي مصرف‌كنندگان چاي پايين‌تر از ديگران است. چاي، آثار نيرومندي براي به تاخير انداختن پيشرفت تصلب شرايين و تقويت عروق مويين و رقيق كردن خون و كاهش فشارخون دارد و افرادي كه چاي مي‌نوشند يك سوم كمتر از گروهي كه قهوه مصرف مي‌كنند، دچار آسيب‌هاي قلبي‌عروقي مي‌شوند.

چاي، مخصوصا چاي نه چندان پر‌رنگ، از تشكيل پلاك‌هاي انسداد عروقي در آئورت جلوگيري مي‌كند. فلاونوئيدهاي چاي سطح چربي خون به خصوص كلسترول بد را كاهش مي‌دهد. در افرادي كه به مدت يك سال بيش از يك فنجان چاي در روز مصرف مي‌كنند در مقايسه با كساني كه چاي نمي‌نوشند، خطر حمله قلبي 44 درصد كمتر است.

زاهدي راد مي‌افزايد: چاي با كاهش اكسيداسيون LDL منجر به كند شدن روند تصلب‌شرايين مي‌شود كه در واقع علت زير بنايي اثرات سودمند چاي بر عملكرد قلبي عروقي است.

 

بیماران قلبی

 

البته بايد توجه داشت كه نوشيدن چاي را به 2 ساعت بعد از غذا موكول كرد تا مانع جذب آهن موجود در غذا نشود.

چاي يك نوشيدني كم كالري است و يك فنجان آن حدود 4 كالري دارد. چاي متابوليسم را بيشتر مي‌كند و باعث بالا رفتن سوخت و ساز بدن مي‌شود، در نتيجه كالري بيشتري مصرف شده و چربي‌ها راحت‌تر و زودتر سوزانده مي‌شوند.

 

در همين راستا تحقيقات انجام شده در انستيتو تحقيقات تغذيه‌اي و صنايع غذايي كشور نشان مي‌دهد كه مصرف روزانه بيش از 3 فنجان چاي سياه مي‌تواند به پيشگيري از عوارض دراز مدت ديابت نوع 2 و احتمال بروز بيماري‌هاي قلبي عروقي در افراد ديابتي كمك كند.

 

 

 


ویدیو مرتبط :
نوشیدنی مفید برای پاکسازی و درخشندگی پوست

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

گیاهان مفید برای بیماران دیابتی



 


گیاهان مفید برای بیماران دیابتی

 

 

امروزه دیابت یکی از شایع ترین بیماری ها در جهان است که نیمی از جمعیت جهان به آن مبتلا هستند. به گزارش سایت «Readers Digest» در بیماری دیابت به علت ترشح ناکافی انسولین که یکی از مهم ترین هورمون های بدن به حساب می آید، میزان قند خون از حد طبیعی خارج می شود.

 

این بیماری با ایجاد مشکلات و اختلالاتی مانند بیماری قلبی عروقی، حمله قلبی، آسیب به اعصاب و قانقاریا می تواند زندگی فرد را به خطر اندازد. بنابراین برای داشتن زندگی بهتر و سالم تر، باید از بدن خود خوب مراقبت و برای پیش گیری از این بیماری مهلک میزان متعادل قند خون را حفظ کنیم.از زمان قدیم، گیاهان متفاوتی برای درمان این بیماری به کار می رفت که از نظر علمی نیز تاثیر آن ها ثابت شده است. در این مطلب به تعدادی از این گیاهان اشاره خواهیم کرد.

 

 

● آلوئه ورا؛ آلوئه ورا به عنوان گیاه شفابخش شناخته شده است. شیره خشک شده و ژل که از قسمت داخل برگ ها به دست می آید در کاهش میزان گلوکز خون بسیار موثر است.

 

 

● دارچین؛ این ادویه دسترسی سلول های چربی را به انسولین آسان تر می کند و تبدیل گلوکز به انرژی را چند برابر افزایش می دهد. علاوه بر آن دارچین مانع ایجاد رادیکال های آزادخطرناک می شود.

 

 

● پیاز؛ این گیاه تاثیر قابل ملاحظه ای در کاهش قند خون دارد. پیاز روی سوخت و ساز گلوکز در کبد تاثیر می گذارد و باعث افزایش ترشح انسولین می شود.

 

 

● سیر؛ این گیاه بهترین درمان برای کاهش مستقیم قند خون، بازسازی سلول های لوزالمعده و تحرک آن برای تولید انسولین به حساب می آید.

 

 

● برگ های انبه؛ برگ های انبه درمان موثری برای بیماری دیابت است. کافی است برگ های انبه را به مدت ۲۴ ساعت در آب خیس کنید. سپس برگ ها را بفشارید و آب به دست آمده را بخورید یا برگ های انبه را خشک و سپس آسیاب کنید و روزی ۲ بار با آب مصرف کنید. این ۲ روش عوارض دیابت را از بین می برد.

 

 

● قره قاط؛ این میوه اختلالات پرخطر دیابت مانند آسیب های چشمی و آب مروارید را کاهش می دهد.

 

 

● جینکو بیلوبا؛ عصاره این گیاه برای پیش گیری و درمان مراحل اولیه ناراحتی عصبی ناشی از دیابت موثر است.

 

 

● شنبلیله؛ شنبلیله یکی از پرمصرف ترین گیاهان برای کنترل بیماری دیابت به حساب می آید. شنبلیله مقاومت انسولین را در بدن کاهش می دهد و با افزایش تعداد گیرنده های انسولین در گلبول های قرمز، میزان قند خون را کنترل می کند. این گیاه با به کارگیری گلوکز در بافت های پیرامونی، میزان گلوکز خون را کاهش می دهد. کافی است دانه های شنبلیله را یک شب کامل در یک لیوان آب خیس کنید و روز بعد آب آن را بخورید و دانه ها را بجوید.

 

● اسفرزه؛ این گیاه خاصیت کاهش دهنده کلسترول و قند خون را داراست. فیبر بالای موجود در آن، یبوست را از بین می برد و با کاهش کلسترول، خطر بیماری قلبی را نیز کاهش می دهد.

 

 

● ریحان؛ این گیاه، روند ترشح انسولین را آسان تر می کند. به طور عمومی هر گیاهی که لوزالمعده و کبد را تقویت کند، در درمان دیابت مفید است. اما اگر دیابتی هستید و دارویی برای کنترل میزان خون مصرف می کنید، بهتر است با پزشک مشورت و به طور منظم میزان قند خون خود را کنترل کنید تا با افت ناگهانی قند خون مواجه نشوید.