سلامت
2 دقیقه پیش | نشانه ها و عوارض کمبود ویتامینها در بدنویتامینها نقش مهمی را در بدن انسان ایفا میکنند. بهنحویکه کمبود ویتامین (حتی یکی از آنها) میتواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ... |
2 دقیقه پیش | چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش میزنند؟فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ... |
عجیب ترین بیماری های مردم دنیا
گاهی سندروم هایی بین مردم دنیا رواج پیدا کرده که هنوز بعد از گذشت سال های طولانی، کسی علت بروز آنها را نمی داند. بیماری هایی که حتی فکر کردن به آنها هم عجیب است چه برسد به مبتلا شدن به آنها.
بیماری خواب
بیماری عجیب اروپایی از سال 1916 (1295) شروع شد و تقریبا تا سال 1920 (1299) طول کشید. این بیماری که در سایه آنفلوآنزای همه گیر اسپانیا در سال 1918 (1297) بروز کرد، میلیون ها نفر در سراسر دنیا را از زندگی انداخت؛ برای این که همه این میلیون ها نفر در دنیا از شب تا صبح کاری غیر از خوابیدن نداشتند.
در آن چهار سال کذایی به خصوص بعد از همه گیری 1918، یک دفعه کلی از جوان های اسپانیایی به خصوص زن ها گرفتار تب و سردرد شدند. بعد هم دوبینی و ضعف و بی حالی متخصصان ابتدا بر این باور بودند که این ضعف و بی حالی از عواقب آنفلوآنزای همه گیر است اما بعد معلوم شد این بیماری همه گیر خودش داستان جدایی دارد. داستانی با نام «التهاب مغزی خستگی آور» یا همان بیماری خواب که بعدها سر زبان ها افتاد.
بیماری خواب از اسپانیا گذشت و خیلی زود به کشورهای دیگر و حتی قاره های دیگر رفت. در آن زمان نزدیک به دو میلیون نفر فلج شدند که پس از مدتی به دلیل خواب و ضعف زیاد از بین رفتند. هر کسی که به ویروس خواب مزمن گرفتار می شد، یک راست به کما می رفت و بعد هم تمام! اگر هم کسی شانس می آورد و مداوا می شد، حتما چند سال بعد نشانه های رعشه (پارکینسون) داشت. می گویند یکی از مبتلایان به این ویروس عجیب، «آدولف هیتلر» رهبر آلمان نازی بوده که از قضا دوام هم آورده و بیماری پارکینسون احتمالی اش هم از آن زمان باقی مانده بود.
خیلی طول کشید تا اروپا از شر ویروس خواب رها شود. سال 1926 (1305) دیگر خبری از خواب های طولانی نبود و تا امروز کسی نمی داند این ویروس چه بود و از کجا آمد و حالا کجاست.
بیماری سر جنباندن
فکرش را بکنید که یک روز از صبح تا شب بدون این که هیچ اختیاری از خودتان داشته باشید، سرتان را مدام تکان بدهید. حتی تصورش هم آزاردهنده است اما روزگاری نه چندان دور عده ای از مردم سودان گرفتار این بلا شدند. بیماری عجیبی به نام «سر جنباندن» یا «طاعون سر جنباندن» که از سال 1960 میلادی (1338) یک دفعه سر و کله اش پیدا شد.
در این بیماری عجیب که از قضا کشنده هم بود، فرد مبتلا نه حرف می زد و نه با کسی کاری داشت. فقط سرش را تکان می داد، آنقدر که تشنج می گرفت و بی حال و زار یک گوشه می افتاد. این سندرم در آن سال ها بیشتر بین کودکان پنج تا 15 سال آفریقایی بروز کرد و خیلی ها را به کام مرگ فرستاد. آنهایی هم که خوب شدند بیشتر از 30 سال عمر نکردند؛ برای این که رشد مغزی و جسمی شان از همان زمان بیماری متوقف شده بود.
دانشمندان هنوز دلیل درستی برای شیوع این سندروم پیدا نکرده اند. چند سال پیش گفته شد شاید خوردن نوعی کپک غذا سندروم سر جنباندن می آید و یا کمبود ویتامین B6. خیلی ها هم معتقدند که این بیماری بیشتر به یک بیماری روانی همه گیر شباهت دارد اما بعدها معلوم شد مبتلایان به این بیماری که از قضا فقط آفریقایی هم بودند، در قسمت اسیک مغز آسیب دیده اند.
این بیماری هنوز ریشه کن نشده. در سال 2012 میلادی (1391) این سندروم عجیب دوباره به شکل ناگهانی بین جوان ترهای سودان، تانزانیا و اوگاندا شایع شد. می گویند در هر کدام از این کشورها بین دوتا سه هزار کودک مبتلا به طاعون سر جنبان هستند که هنوز کسی راه درمانی برایشان پیدا نکرده است.
بیماری خارش بن لادن
چند هفته از حمله گروه القاعده به برج های تجارت جهانی آمریکا نگذشته بود که سازمان پیشگیری و کنترل بیماری های این کشور با گزارش عجیبی روبرو شد. در بیشتر مدارس نیویورک و باقی ایالت های آمریکا نشانه هایی از یک بیماری مرموز بین کودکان دبستانی بروز کرد. یک بیماری پوستی خاص با زخم هایی سرخ رنگ و ملتهب که هیچ عوارض جسمی دیگری نداشت. این جوش ها که بیشتر روی صورت و دست ها بروز می کرد، ممکن بود سر یکی دو ساعت خوب شود یا هفته ها به درازا بکشند. در مدت کوتاهی هزاران کودک با بیماری پوستی از مدرسه روانه خانه شدند.
هنوز علت این بیماری مرموز معلوم نیست. آیا واقعا پای القاعده در میان بوده و یک حمله بیوتروریستی بود یا یک ترس جمعی بچه ها را به اینجا کشاند؟ آن سال ها خیلی از بچه ها برای به تعطیلی کشاندن مدرسه ها خودشان را با تیغ کاتر زخمی می کردند به این امید که معلم ها فکر کنند آنها هم به این بیماری پوستی عجیب گرفتار شده اند و مدرسه را تعطیل کنند. بیماری عجیب کودکان آمریکا با نام «خارش بن لادن» هنوز هم بین همان نسل گاهی عود می کند.
بیماری صدای گربه
این بیماری یکی از عجیب ترین اتفاق های دنیای پزشکی است که هنوز نمی دانند ریشه آن کجا بوده. اروپایی ها در سال های پیش از 1900 میلادی (1279) از خودشان رفتارهای عصبی همه گیر اجتماعی زیاد نشان می دادند؛ یک جور هیستری های جمعی که دامنگیر عده زیادی می شد. برای همین می گویند شاید این اتفاق عجیب هم ناشی از یکی از همین ترس های جمعی باشد.
یک عده از مردم فرانسه در یک روز خاص از سال 1844 میلادی (1223) شروع به در آوردن صدای گربه کردند! می گویند مردم فرانسه تا مدت ها همگی با هم در یک ساعت خاص و برای مدتی طولانی شروع به تقلید صدای گربه ها می کردند آنقدر که حتی نیروهای امنیتی و ضرب و شتم مردم میومیوکنان هم نمی توانست آنها را از حالی که داشتند بیرون بیاورد. هنوز کسی نمی داند چطور شد که مردم فرانسه یک دفعه به این بلا گرفتار شدند. آیا پای یک ویروس در میان بود یا یک بیماری مشترک گربه و انسان؟ یا واقعا یک ترس همه گیر اجتماعی بود؟ هر چه بود تا ماه ها مردم فرانسه از صدای گربه ها شب و روز نداشتند.
بیماری خنده
روزهای اول به یک شوخی بزرگ شباهت داشت؛ خبری که در سال 1962 (1341) مردم دنیا را حسابی به خنده انداخت اما بعد اشک آنها را در آورد. در روزهای پایانی ژانویه 1962 در یکی از مدارس شبانه روزی دخترانه کشور تانزانیا سه دختر جوان یک دفعه زدند زیر خنده. صدای قهقهه آنها همه مدرسه را برداشت اما این تازه اول ماجرا بود، چرا که دیگر کسی نتوانست صدای خنده آنها را قطع کند. سه دختر می خندیدند و به تبع آنها دخترهای دیگر یک به یک به خنده می افتادند.
ویروس خنده کاری کرد که در مدتی کوتاه بیشتر دختر مدرسه ای ها درس و مشقی نداشتند، جز از صبح تا شب خندیدن! مدرسه تعطیل شد و دخترها به خانه ها رفتند اما چه رفتنی! آنها هر جا پا گذاشتند و به هر شهری که رفتند، ویروس خنده را با خودشان بردند.
بیماران که از خنده روده بر می شدند، هم سردرد می گرفتند و هم تب و بدن درد.بعد هم مشکلات تنفسی سراغ شان می آمد. تا این بیماری عجیب بخواهد از آفریقا بیرون برود، دو سال طول کشید و بیشتر از 1000 نفر در اوگاندا و تانزانیا هم دچارش شدند؛ بدون اینکه هنوز علم پزشکی ردی قاطع از دلیل این روده بری پیدا کرده باشد.
ویدیو مرتبط :
بیماری نادر و عجیب
خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :
این دختر عجیب ترین بیماری دنیا را دارد+عکس
ملاقات با «جس تام» درست مانند دیدن یكی از عجایب جهان است، زیرا این زن 900بار در ساعت بهطور ناخودآگاه كلمه بیسكویت را به زبان میآورد.
برترین ها: ملاقات با «جس تام» درست مانند دیدن یكی از عجایب جهان است، زیرا این زن 900بار در ساعت بهطور ناخودآگاه كلمه بیسكویت را به زبان میآورد. جس به سندرم «تورت» دچار است و بدون اراده كلمات نامربوط به موضوع صحبت را بهطور اتفاقی انتخاب كرده و بیان میكند. در حال حاضر بیسكویت كلمهای است كه 900بار در ساعت از دهان این زن هنگام صحبتكردن خارج میشود و در بین كلماتش قرار میگیرد.
البته گاهیاوقات وضعیت بدتر میشود و او بهجای گفتن یك كلمه، یك عبارت بلند مانند «آیا شما تا حالا خواب پنگوئن را دیدهاید؟» «برایم نامه بنویس» یا «مدادها را در دهانم قرار بده» را به زبان میآورد.
او دراینباره میگوید: «این موضوع بهصورت یك راز حلنشدنی باقیمانده است. اگر من میخواستم خیلی به این موضوع توجه كنم یا با آن مبارزه كنم، به هیچ كار دیگری در زندگی خود نمیرسیدم. به همین دلیل تصمیم گرفتم بهطور كامل این بیماری را نادیده بگیرم.»
تورت یك بیماری عصبی است كه معمولا از كودكی آغاز میشود و از هر 300هزار نفر، یك نفر ممكن است به آن دچار شود. خصوصیت اصلی آن تیكهای صوتی است كه بهصورت صداها و كلمات غیرقابل كنترل از دهان خارج میشود.
برای بسیاری از مبتلایان این بیماری مانند كابوس است كه میتواند باعث خنده و حتی ترس اطرافیان شود اما جس بهشیوه كاملا متفاوتی با بیماری خود روبهرو شد. این زن بهجای مبارزه با تورت، سعی كرده است از آن لذت ببرد و خود را با این شرایط عجیب تطبیق دهد.
چند هفته پیش جس در یك مصاحبه رادیویی شركت كرد و میلیونها نفر شیوه بسیار عجیب صحبتكردن او را گوش دادند. او میخواست با اینكار دید مردم را نسبت به سندرم تورت و مبتلایان به آن عوض كند.
البته این مصاحبه بهصورت مستقیم نبود و تهیهكنندگان برنامه، آن را ضبط و بعد از سانسوركردن بعضی از كلمات پخش كردند. دلیل این موضوع هم جالب است. 10درصد كلماتی كه جس بهصورت غیرارادی بر زبان میآورد، ناسزا و كلمات ناشایست بود و بههمین دلیل برای پخش رادیویی مناسب نبود. زمانیكه جس فقط 6سال داشت، علائم بیماری تورت در او ظاهر شد اما تا رسیدن به 25سالگی این بیماری در او تشخیص داده نشد.
بخشی از مصاحبه جس با رادیو:
«بیسكویت، بیسكویت، من مبتلا به سندرم تورت هستم، بیسكویت، كه در آن شما، بیسكویت، صداها و كلمات، بیسكویت، نامربوط را در بین، بیسكویت، صحبتكردن، بیسكویت میشنوید. البته به جز صدا، بیسكویت، این بیماری میتواند شامل بیسكویت، حركات غیرارادی هم باشد. بیسكویت، بیسكویت، كه البته من نمیتوانم، بیسكویت روی آنها، بیسكویت، كنترلی داشته باشم.»/برترین ها