سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

سیب بخورید، بیشتر عمر کنید!


پزشکان در تایید خواص مفید سیب برای سلامتی اعلام کردند خوردن این میوه 10 درصد به طول عمر انسان اضافه می‌کند.

پزشکان در تایید خواص مفید سیب برای سلامتی اعلام کردند خوردن این میوه 10 درصد به طول عمر انسان اضافه می‌کند.

به گزارش ایسنا، تقریبا تمام متخصصان تغذیه بر این باور هستند که خوردن یک عدد سیب در روز شما را از پزشک بی نیاز می‌کند.

اکنون محققان دانشگاه چینی هنگ کنگ برای اولین بار به شواهدی دست یافته‌اند که تایید می‌کند سیب حاوی آنتی اکسیدان‌های فراوانی است که به همین خاطر مصرف آن به طور مرتب حداقل 10 درصد به عمر انسان می‌افزاید.

به گزارش خبرگزاری شینهوا، دکتر شن ـ یو چن و دستیارانش در این دانشگاه خاطرنشان کردند: مواد مضری که در بدن تولید می‌شوند و ما آن‌ها را رادیکال‌های آزاد می‌نامیم، می‌توانند تغییرات نامطلوبی در بدن ایجاد کنند که این تغییرات در تسریع روند پیری و نیز ابتلا به برخی از بیماری‌ها نقش دارند. از سوی دیگر موادی موسوم به آنتی اکسیدان‌ها می‌توانند با این آسیب‌ها مقابله کنند.

سیب از جمله میوه‌هایی است که سرشار از آنتی اکسیدان‌های متنوع بوده و در این زمینه بسیار موثر و مفید است.

با وجودی که میوه‌ها و سبزی‌های دیگر نیز حاوی آنتی اکسیدان‌های مفید هستند، اما در پژوهش اخیر معلوم شده است که مقدار این مواد مفید در سیب بسیار بالا است و به همین خاطر حتی در افزایش طول عمر انسان نیز تاثیرگذار است.

منبع : همشهری آنلاین


ویدیو مرتبط :
مزیتهای سیب - تا می تونید سیب بخورید و گرانفروشی را تحم

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

سیب را با پوست بخورید تا...



 

سیب را با پوست بخورید تا دچار یبوست نشوید

 

 

سیب را با پوست بخورید تا دچار یبوست نشوید

 

 

مسافرت زمان مناسبی برای استراحت و گذراندن تعطیلاتی به یاد ماندنی است اما در خیلی از موارد به دلیل رعایت نشدن نكات بهداشتی و مصرف مواد غذایی فاسد ، افراد دچار مسمومیت می‌شوند؛ این در حالی است كه با رعایت نكاتی ساده می‌توان از مسمومیت غذایی در سفر جلوگیری كرد.


دكتر سید محمود اسحاق حسینی فوق تخصص بیماریهای گوارشی در گفت وگو با خبرنگار بهداشت و درمان ایسنا در زمینه بیماریهای شایع حین مسافرت‌های نوروزی گفت:‌ افرادی كه از منطقه‌ای به منطقه دیگر سفر می‌كنند،‌ می‌توانند میكروب‌های عامل اسهال یا اسهال مسافرتی را با خود حمل كنند كه شامل یك سری بیماری‌هایی است كه از میكروب‌ها و ویروس‌های متعددی تشكیل شده‌اند.


وی در ادامه افزود: مهمترین این میكروب‌ها و ویروس‌ها، باكتری نیكولای است كه می‌تواند سبب اسهال شود و افرادی كه مبتلا به این باكتری می‌شوند چون بیماری آنها اسهال است باید سعی كنند آب و الكترولیت‌های از دست رفته را جایگزین كنند،‌ زیرا در صورت جایگزین نشدن آب از دست رفته ممكن است جان فرد به خطر بیفتد و منجر به مرگ وی شود.


اسحاق حسینی ادامه داد: گروه‌های سنی خردسالان و میانسالان بیشتر در معرض ابتلا به این باكتری‌ها قرار دارند. چنانچه آب و الكترولیت‌های بدن این دو گروه سنی جایگزین نشود با خطر مواجه خواهند شد.


این فوق تخصص بیماری‌های گوارشی تاكید كرد: اسهال‌هایی كه ناشی از این باكتری است یك یا دو روز طول می‌كشد تا به بهبودی كامل برسند و اگر اسهال آنها ادامه داشت باید هرچه سریعتر به پزشك متخصص مراجعه و تحت درمان قرار بگیرند. بهتر است حتی الامكان از خوردن غذاهای بین راهی و پخته خودداری كنند.


اسحاق حسینی درباره مسمومیت‌های غذایی در مسافرت‌های طولانی مدت و نوروزی اظهار كرد: افراد از خوردن غذاهای بین راهی یا غذاهای پخته كه ساعت‌های طولانی در معرض آفتاب یا در داخل ماشین قرار دارند، بپرهیزند. زیرا می‌توانند زمینه‌ساز مسمومیت غذایی در افراد شوند.


وی همچنین تصریح كرد: دوره‌های مسمومیت غذایی بسیار كوتاه و بین ۲۴ تا ۴۸ ساعت است كه در اكثر موارد با تهوع و استفراغ و یا اسهال شروع و از آب بدن این افراد كاسته می‌شود كه باید این آب از دست رفته جبران شود.


این فوق تخصص بیماریهای گوارشی در خصوص مصرف غذاها و مواد چربی گفت: غذاهایی كه مواد چربی یا سس بیشتر دارند، احتمال فاسد شدن آنها بسیار زیاد است و منجر به مسمومیت غذایی می‌شوند. بهتر است این افراد در صورت مسمومیت از پودرهای ORS‌ استفاده كرده و از مصرف آنتی بیوتیك‌ها بپرهیزند.


رییس بخش داخلی بیمارستان امیراعلم به ایسنا گفت: علی رغم اینكه افراد دچار مسمومیت باكتری اسهال می‌شوند اما نیاز به درمان آنتی بیوتیكی ندارند، زیرا مصرف آنتی بیوتیك‌ها می‌تواند سبب اسهال شده و حتی حال عمومی بیمار را بدتر كند. ‌


این فوق تخصص بیماریهای گوارشی افزود: یبوست یكی از عوارض مسافرت‌های نوروزی است، مصرف میوه‌ها یكی از عوامل خوبی است كه برای حركت دستگاه گوارشی به سادگی صورت می‌گیرد. اما از جایگزینی آب میوه‌ها به جای خود میوه‌ها پرهیز كنید. زیرا در اثر آب گرفتن میوه‌ها، بسیاری از ویتامین‌ها و كلسیم‌های موجود در آنها از بین می‌رود.


رییس بخش داخلی بیمارستان امیراعلم همچنین تصریح كرد: میوه‌هایی نظیر آلو، انجیر، انگور، گلابی به حركت طبیعی دستگاه گوارش بسیار كمك می‌كنند. بهتر است در سبد میوه‌ای عید نوروز از این میوه‌ها استفاده كنیم اما تا حد ممكن از خوردن سیب خودداری كنید.


زیرا سیب از جمله میوه‌هایی است كه باعث یبوست می‌شود. در صورت استفاده بهتر است از سیب تمیز و سالم و با پوست استفاده شود چون پوست سیب باعث كاهش یبوست می‌شود.


این فوق تخصص بیماریهای گوارشی تاكید كرد: متاسفانه افراد در مسافرت‌ كمتر میوه و آب مصرف می‌كنند و چون تحرك كمتری دارند این امر باعث یبوست آنها می‌شود كه بهتر است از مصرف چای پررنگ خودداری كنند. زیرا عامل مهمی در ایجاد یبوست بوده و افراد را دچار مشكل می‌كند.


اسحاق حسینی در پایان به كسانی كه قصد مسافرت دارند، یادآور شد: آب یكی از مهمترین و مفیدترین موادیست كه از بروز یبوست جلوگیری می‌كند.


همچنین مسافران باید از مصرف آب آشامیدنی بین راهی كه هیچ كنترلی بر آنها نیست پرهیز كرده و از بطری‌های آب آشامیدنی استفاده كنند.