سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

سرطان سینه را به زانو درآورید


سرطان سینه دیگر مثل ۲۰سال پیش نیست. به‌واسطه بالا رفتن آگاهی عمومی، تشخیص زودتر بیماری و پیشرفت‌هایی که در زمینه درمان آن صورت گرفته، تعداد کسانی که از این بیماری نجات پیدا می‌کنند بسیار افزایش پیدا کرده است.

مجله سیب سبز: سرطان سینه دیگر مثل ۲۰سال پیش نیست. به‌واسطه بالا رفتن آگاهی عمومی، تشخیص زودتر بیماری و پیشرفت‌هایی که در زمینه درمان آن صورت گرفته، تعداد کسانی که از این بیماری نجات پیدا می‌کنند بسیار افزایش پیدا کرده است.  بدن زنان مدام در حال تغییر است. در برخی مواقع تغییراتی که عادی به‌نظر می‌رسد می‌تواند نشانه نوعی سرطان باشد. گرچه نزدیک به ۶۵‌درصد از زنان به‌طور مرتب تست ماموگرافی را انجام می‌دهند، اما این تست همیشه قادر به شناسایی سرطان در همه شرایط و مراحل نیست. گاهی اوقات زنان وقتی به چیزی در بدن خود مشکوک می‌شوند، از ترس به پزشک مراجعه نمی‌کنند. اما علائم هشداردهنده همیشه نشانه ابتلا به سرطان نیستند. شرایط مختلفی می‌تواند منجر به بروز تغییراتی در بدن‌تان شود. اما ادامه و پیشرفت این تغییرات مستلزم توجه بیشتری از جانب شماست.

همه نشانه‌‌های خطرناک!

راز ماجرا در این است که به جسم‌تان توجه داشته باشید تا اگر تغییری در آن رخ داد،  بتوانید آن را به‌موقع تشخیص دهید. در‌واقع علائم جدید گویای آن است که چیزی در بدن شما تغییر یافته و شما دوست دارید، بدانید که این به چه معناست. ما به شما می‌گوییم کدام نشانه‌ها و تغییرات بدن‌تان را باید جدی بگیرید.

برآمدگی ناحیه سینه

بسیاری از برآمدگی‌های سینه نشانه سرطان نیست، اما  اگر مورد مشکوکی احساس کردید باید پزشک آن را چک کند. از طرفی او باید از این تغییرات هم آگاه باشد:
  • گود شدن یا چین‌دار شدن پوست
  • انحراف نوک پستان به طرف داخل
  • ترشح از نوک پستان
  • قرمزی یا پوسته‌پوسته شدن پوست پستان

برای آنکه بتوانید علت این علائم را شناسایی کنید، پزشک آزمایشی فیزیکی انجام داده و از شما درباره سابقه پزشکی‌تان سو‌الاتی می‌پرسد.

 از طرفی ممکن است مجبور شوید آزمایش‌هایی مانند ماموگرافی یا  نمونه‌برداری را هم انجام دهید که در آن پزشک، تکه‌ای از بافت سینه شما را برای آزمایش بر‌می‌دارد.

نفخ طولانی مدت

زنان به‌طور طبیعی دچار نفخ هستند، بنابراین بهتر است یک یا دو هفته منتظر بمانید و اگر طی این مدت این مسئله حل نشد، حتما به پزشک مراجعه کنید. اگر علائم شما به مرور زمان بهتر نشد یا آنکه با اضافه‌وزن یا خونریزی همراه بود، باید به پزشک مراجعه کنید. نفخ مداوم شکم می‌تواند در برخی مواقع نشانه سرطان تخمدان باشد.

در این‌گونه موارد شما باید تست لگن و آزمایش خون و در برخی مواقع سونوگرافی انجام دهید تا علت مشکل پیدا شود.

خونریزی بین دو عادت ماهانه

اگر هنوز هم عادت ماهانه می‌شوید و بین قاعدگی‌های‌تان لکه‌بینی دارید، حتما به پزشک‌تان بگویید. اگر خونریزی بخشی از چرخه قاعدگی شما نباشد، می‌تواند علل زیادی داشته باشد اما در این‌گونه مواقع پزشک سرطان مخاط رحم را رد می‌کند.

همه نشانه‌‌های خطرناک!

خونریزی بعد از یائسگی معمولا طبیعی نبوده و باید در همان زمان معاینه شود.

تغییرات پوستی

تغییر در اندازه، شکل یا رنگ خال‌ها یا سایر لکه‌ها یکی از نشانه‌های شایع سرطان پوست است. پس بهتر است برای یک چکاپ کلی به پزشک مراجعه کنید.

وجود خون در ادرار یا مدفوع

اگر دیدید بخشی از بدن‌تان دچار خونریزی شده که در حالت طبیعی این‌طور نبود، خصوصا اگر خونریزی بیش از یک تا دو روز طول کشید حتما با پزشک مشورت کنید.

مدفوع خونی اغلب به‌خاطر بواسیر رخ می‌دهد، اما ممکن است نشانه سرطان روده هم باشد و ادرار خونی هم معمولا نخستین نشانه سرطان مثانه یا کلیه است.

تغییرات در غدد لنفاوی

رشته‌ها یا غدد لنفاوی در‌واقع غده‌هایی کوچک و لوبیاشکل در سراسر بدن هستند.

اکثر تغییرات در آنها به‌خاطر عفونت‌های شایعی رخ می‌دهد. اما برخی سرطان‌ها از‌جمله سرطان خون و لنفوم می‌تواند منجر به تورم غدد لنفاوی شود. اگر در هر نقطه از بدن‌تان دچار تورم یا برآمدگی خاصی شدید که یک ماه یا بیشتر طول کشید، حتما به پزشک مراجعه کنید.

درد شکم و افسردگی

این مورد، بسیار نادر است اما درد شکم به اضافه افسردگی می‌تواند نشانه سرطان لوزالمعده باشد. آیا جای نگرانی است؟ تا وقتی که سابقه سرطان لوزالمعده در خانواده‌تان وجود نداشته باشد چندان جای نگرانی‌نیست.  اما حتما با پزشک‌تان درباره این درد و حالات روحی‌تان مشورت کنید.

 کاهش وزن بدون هیچ تغییری در الگوی زندگی

اکثر زنان آرزو دارند که وزن‌شان به‌طور معجزه‌آسایی کم شود، اما کاهش ۵‌کیلوگرم وزن یا بیشتر بدون هیچ تغییری در رژیم غذایی یا انجام ورزش خاص می‌تواند نشانه وجود یک مشکل باشد.

بسیاری از کاهش وزن‌هایی که ناخواسته رخ می‌دهند نشانه سرطان نیستند.اغلب آنها به‌خاطر استرس یا تیروئید شما رخ می‌دهند اما می‌توانند نشانه‌ای باشند که نیاز به بررسی و معاینه دارد.

ممکن است پزشک‌تان آزمایش‌های زیادی ازجمله آزمایش خون و آزمایش‌های عکسبرداری مثل سی‌تی‌اسکن را برای شناسایی این مشکل تجویز کند.

سوزش معده

خوردن غذای زیاد، اضطراب و استرس (یا همه اینها باهم) می‌تواند به سوزش معده شدیدی بینجامد. متخصصان توصیه می‌کنند اگر می‌خواهید این علائم بهتر شده یا رفع شود حدود یک تا دو هفته رژیم غذایی‌تان را عوض کنید. اگر این کار فایده نداشت، با پزشک‌تان مشورت کنید. سوزش معده‌ای که از‌بین نمی‌رود یا بدتر می‌شود، می‌تواند نشانه سرطان معده، گلو یا تخمدان باشد.

همه نشانه‌‌های خطرناک!

تغییرات ناحیه دهان و لثه

لکه‌های سفید یا قرمز روشن داخل دهان یا روی لب‌هادر کنار زخم‌هایی که مدتی همراهی‌تان می‌کنند از دیگر نشانه‌هایی است که باید جدی بگیرید. هر دوی اینها می‌تواند نشانه سرطان دهان باشد، بنابراین سعی کنید با مراجعه به پزشک یا دندانساز، آزمایش و درمان‌های لازم را انجام دهید.

تب

تبی که قطع نمی‌شود یا هیچ دلیل خاصی ندارد، می‌تواند نشانه سرطان خون یا سایر مشکلات خونی باشد. پزشک برای تشخیص، درباره سابقه بیماری از شما سو‌الاتی خواهد پرسید و برای تشخیص علت آن، آزمایش فیزیکی برای‌تان تجویز خواهد کرد.

خستگی

بسیاری از زنان، همیشه خسته‌اند چرا‌که زندگی پر‌جنب و جوش و شلوغی دارند. اما خستگی مفرطی که خیلی دیر از‌بین می‌رود اصلا طبیعی نیست.

اگر خستگی مفرط شما هیچ‌وقت بهتر نمی‌شود یا علائم دیگری هم دارید، مثل وجود خون در مدفوع، حتما با پزشک‌تان صحبت کنید.

پزشک در این ارتباط درباره سابقه بیماری از شما سوالاتی پرسیده و آزمایش خون برای‌تان تجویز خواهد کرد تا انجام دهید.

سرفه

اکثر سرفه‌ها ظرف ۳ تا ۴هفته خوب می‌شوند، اما اگر سرفه‌های‌تان بیشتر از این مدت طول کشید، خصوصا اگر سیگاری هستید یا مشکلات تنفسی دارید، به هیچ ‌عنوان آن را پشت گوش نیندازید.
 اگر سرفه شما با خون همراه است، به پزشک مراجعه کنید. سرفه یکی از علائم شایع سرطان ریه محسوب می‌شود.

درد

سرطان درد زیادی با خود ندارد، اما دردهای مزمن و طولانی می‌تواند خبری با خود به‌همراه داشته باشد. اگر دردهایی دارید که بیش از یک ماه یا بیشتر ادامه داشته حتما با پزشک‌تان درباره آن صحبت کنید.

نیاز به ماموگرافی نیست؟!

همه پزشکان در این قضیه با هم موافقند و دیدگاه مشترکی دارند که آزمایش ماموگرافی و تشخیص در مراحل ابتدایی سرطان به روند درمان فرد کمک کرده و خطر مرگ را تا ۲۰‌درصد کاهش می‌دهد و باعث می‌شود که درمان با آسیب کمتری همراه بوده و شانس زنده ماندن را افزایش می‌دهد.

همه نشانه‌‌های خطرناک!

تست خود شخص از سینه

آگاهی شخصی نسبت به وضعیت سینه باعث شده که توصیه‌های ما پزشکان جای خود را به تست شخصی بدهد. این آگاهی شامل عنوان کردن هر نوع تغییری در بافت‌های سینه به پزشک متخصص است.   خودتان   ترجیحا هفته‌ اول بعد از اتمام عادت ماهانه سینه‌تان را چک کنید.

آزمایش‌های ماموگرافی کامل نیستند

 بالای ۱۵درصد از زنان با نتایج غلط منفی در این نوع آزمایش‌ها روبه‌رو می‌شوند؛ حتی اگر این آزمایش طبیعی باشد، از پزشک‌تان بخواهید موضوع را بررسی کند.

ام‌آر‌آی انجام دهم؟

تصویربرداری از سینه از طریق آزمایش ام‌آر‌آی برای شناسایی زودهنگام سرطان سینه نسبت به سایر آزمایش‌ها، حساس‌تر است، اما آزمایش ماموگرافی تنها روش تکنیکی است که می‌تواند تجمع کلسیم‌های خرد را در سینه مشخص کند که می‌تواند نخستین نشانه‌های سرطان باشد. این آزمایش در شناسایی تغییرات مبهم در شکل سینه نسبت به سایر آزمایش‌ها بهتر است.


ویدیو مرتبط :
همین شما جوانها توانستید امریکای مستکبر را به زانو درآورید

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

استرس چه نقشی در سرطان سینه دارد؟



 

 

سرطان سینه

 

سرطان سینه یکی از علل مرگ بانوان است . آیا استرس می تواند منجر به سرطان سینه شود ؟

 

 

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات سرطان پستان جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران گفت: با توجه به مطالعات زیادی که پیرامون ارتباط استرس و سرطان انجام شده هنوز تاثیر مثبت یا منفی آن به اثبات نرسیده است ولی نتایج تحقیقات نشان داده که استرس باعث ایجاد اختلال در روند ترشح هورمون استروژن می شود.

 

 

دکتر ماندانا ابراهیمی در گفتگو با خبرنگار روابط عمومی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران پیرامون رابطه استرس با سرطان پستان اظهار داشت: هر گونه اختلال در عملکرد بدن تحت تاثیر یک واقع یا تهدید استرس نام دارد. که بروز آن در بدن می تواند باعث تغییراتی در ترشح هورمون ها و سیستم دفاعی بدن شود.

 

 

وی ادامه داد: تا کنون مطالعات زیادی در خصوص ارتباط استرس با سرطان پستان انجام گرفته ولی هنوز نقش استرس در پیشگیری یا بروز این بیماری به اثبات نرسیده است.



دکتر ابراهیمی تاریخچه مطالعات در این زمینه را قبل از میلاد مسیح عنوان کرد و گفت: نتایج بررسی هایی که تا قبل از میلاد مسیح انجام شده بیانگر این مطلب است که افراد افسرده بیشتر در معرض خطر ابتلا به سرطان پستان قرار می گیرند. در دهه های اخیر نیز نقش استرس به علت تاثیر آن بر هورمون های جنسی و سیستم دفاعی بدن مجدداً مورد توجه محققان قرار گرفته است.

 

 

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات سرطان پستان وجود خطای یادآوری را یکی از مشکلات تحقیقات انجام شده در این رابطه ذکر کرد و افزود: انجام مطالعات بر روی جمعیت کمی از بیماران، جمع آوری اطلاعات و ارزیابی وقایع ناگوار زندگی این افراد بعد از گذشت مدت زمان قابل توجهی از رخداد آن و به دنبال آن خطای یاد آوری از مشکلات اساسی این پژوهش ها است.

 

 

دکتر ابراهیمی با اشاره این مطلب که هورمون استروژن نقش بسیار مهمی در بروز سرطان پستان دارد بیان داشت: استرس در سوخت و ساز استروژن در بدن تأثیر گذار است و اختلال در سوخت و ساز این هورمون می تواند سب بروز سرطان های وابسته به دستگاه های زنانگی شود.

 

 

وی تصریح کرد:بر اساس نتایج برخی از مطالعات، استرس به تدریج روی سیستم ایمنی بدن تاثیر می گذارد و سیستم دفاعی بدن را دچار اشکال می کند و نتیجه برایند حاصل از آن می تواند موجب رشد سلول های سرطانی در بدن شود، زیرا که سیستم دفاعی در مقابله با تکثیر این سلول ها دچار ضعف می شود. بر این اساس، استرس می تواند عامل آغازگر سرطان باشد.

 

 

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات سرطان پستان ابراز داشت: سلول های سرطانی روزانه به طور مرتب در بدن تشکیل می شود ولی طبق نظم خاصی از بدن جمع آوری می گردد، رویارویی با استرس ها و مشکلات زندگی می تواند این نظم را دچار اختلال نماید.

 

 

دکتر ابراهیمی خاطر نشان کرد: توجه به این موضوع که استرس به چه شدت و شکلی توسط فرد تحمل می شود و شخص از لحاظ شخصیتی در چه رتبه و جایگاهی است در ارتباط و اثر آن با سرطان موثر است.

 

 

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات سرطان پستان افزود: برخی از محققان معتقدند که استرس های شدید می توانند در بروز سرطان موثر باشند و گروه دیگر بر این باورند که استرس های طولانی مدت و مزمن، در ایجاد این نوع بیماری تاثیر گذارند ولی بررسی نتایج پژوهش ها نشان می دهد که استرس به هر دو شکل در احتمال بروز سرطان تاثیر دارد.

 

 

وی با اشاره به احتمال تاثیر استرس بر روند بروز مثبت یا منفی سرطان اظهار داشت: این امر که استرس باعث افزایش یا کاهش ریسک ابتلا به سرطان پستان می شود هنوز به اثبات نرسیده است ولی اکثر مطالعات به سمت اثبات افزایش ریسک پیش می رود.