سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

خطرات نشستن هایِ طولانی مدت را جدی بگیرید


نشستن طولانی مدت باعث می شود دردهایی در قسمت کتف و شانه، گردن و پشت بدن ایجاد شود. این امر به خصوص اگر اصول درست نشستن رعایت نشود بیشتر خود را نشان می دهد.

ماهنامه مطب: نشستن طولانی مدت باعث می شود دردهایی در قسمت کتف و شانه، گردن و پشت بدن ایجاد شود. این امر به خصوص اگر اصول درست نشستن رعایت نشود بیشتر خود را نشان می دهد.

از قدیم گفته اند عقل سالم در بدن سالم است؛ در این بین گاهی اوقات کارهایی انجام می دهیم که به نظر نمی رسد به بدن ضرر می رساند اما در دراز مدت عوارض نامطلوبی را خواهند داشت. یکی از این موارد نشستن برای طولانی مدت است، از طرف دیگر هم به خوبی می دانیم که نشستن برای مدت زمان طولانی به هیچ وجه از جانب پزشکان توصیه نمی شود؛ با این حساب امروز بر آن شدیم تا نگاهی به صدمه های واردشده به بدن بر اثر نشستن طولانی مدت داشته باشیم.

وقتی زیاد می نشینیم، چه بلایی سر بدن خود می آوریم؟

کند شدن فرآیند هضم غذا

کارهای زیادی را حین نشستن انجام می دهیم که یکی از آنها خوردن غذا است. جالب اینجاست که حتی بعد از غذا خوردن هم بیشتر مردم عادت دارند سر میز بنشینند و به صحبت ادامه دهند، نشستن طولانی حین و بعد از غذا خوردن باعث می شود فرآیند هضم غذا کندتر از معمول انجام شود. یبوست مزاج، ترش کردن و سوزش معده، دردهای معده و افزایش وزن از عوارض نشستن طولانی مدت هستند.

گرفتگی عضلات

بیشتر افراد پس از اینکه مدتی به صورت نشسته قرار گرفته اند به یک سمت خم می شوند و بدن در حالتی غیراصولی قرار می گیرد و صدمات بیشتری را در دراز مدت متحمل می شود. به همین دلیل است که شاهد هستیم، افرادی که شغل آنها به اصطلاح پشت میزنشینی است بیشتر از دردهای عضلانی شکایت می کنند.

وقتی زیاد می نشینیم، چه بلایی سر بدن خود می آوریم؟

تحلیل رفتن پاها

وقتی برای مدت زیادی در حالت نشسته قرار می گیریم، پاها فعالیت کمتری انجام می دهند، این امر در دراز مدت ممکن است به پاها صدمه بزند. نشستن در حالت سکون باعث می شود گردش خون کمتر انجام شود، لختگی خون در رگ ها ایجاد شود، قسمت های پایینی بدن و پاها متورم شوند، استخوان ها دچار ضعف شوند و حتی فردی که زیاد می نشیند به بیماری پوکی استخوان دچار شود.

ضعف عضلانی

همه به خوبی می دانیم هر چه فعال و سرزنده تر زندگی کنیم روح و جسم سالم تری هم خواهیم داشت. از طرف دیگر فعال بودن از لحاظ فیزیکی در زندگی و کار باعث می شود در کنار سالم و قوی ماندن عضله ها، انعطاف آنها نیز حفظ شود. به این ترتیب اگر خسته و کوفته از سر میز کار خود بلند شده اید، بد نیست حرکات کششی انجام دهید تا در روز بعد دچار گرفتگی های عضلانی نشوید.

وقتی زیاد می نشینیم، چه بلایی سر بدن خود می آوریم؟

برای پیشگیری از ضعیف شدن این شدن این عضلات پیشنهاد می کنیم از هر فرصتی برای تحرک بیشتر استفاده کنید. برای نمونه اگر محل کار یا منزل شما در ساختمانی چند طبقه قرار دارد به جای استفاده از آسانسور از پله ها استفاده کنید. تا جایی که ممکن است سعی شود تا مسیرهای کوتاه مدت را به صورت پیاده طی کنید. در محل کار نیز از هر فرصتی برای قدم زدن استفاده کنید. از طرف دیگر استفاده از صندلی هایی که دسته ندارند نیز باعث می شود تا به صورت ناخودآگاه صاف تر بنشینید.


ویدیو مرتبط :
حرکت یوگایی که عوارض نشستن طولانی مدت را از بین می برد

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

خطرات نشستن طولانی مدت جلوی لپ تاپ



 

 

 

 

خطرات نشستن طولانی مدت جلوی لپ تاپ

 

با افزایش روند استفاده از لپ تاپ به جای رایانه، باید به خطراتی که این فناوری برای سلامتی ایجاد می کند نیز توجه داشت.

محققان می گویند نشستن طولانی مدت جلوی لپ تاپ می تواند باعث درد در ناحیه پشت، بازوها و گردن شود.

با توجه به شیوه طراحی رایانه ها، استفاده از لپ تاپ اغلب موجب می شود کاربر به شیوه نامناسبی جلوی آن بنشیند.

تایپ کردن موجب آسیب دیدگی عصبی که از مچ عبور می کند می شود. این بیماری سندرم تونل مچ دست نام دارد.

فرد زمانی که جلوی رایانه می نشیند باید آرنج ، لگن و زانو او زاویه ۹۰ درجه داشته باشد. چشم نیز باید بطور مستقیم به یک سوم بالای صفحه نمایش دوخته شود.

اما از آنجا که صفحه کلید و نمایشگر در لپ تاپ ترکیب شده و فاصله بسیار اندکی با هم دارند، نمی توان آنها را بطور مستقل از هم برای تایپ کردن و نگاه کردن قرار داد.

این به آن معناست که باید چاره ای برای این مشکل اندیشید.

یک راه حل استفاده از نوعی اتصال است بطوری که لپ تاپ را به نمایشگر و صفحه کلید دیگری متصل کرده و یا از پایه ای بهره مند شد که صفحه نمایشگر را بالا نگه دارد.

همچنین می توان از وایر فایر و یا کابل USB برای اتصال لپ تاپ به نمایشگر و یا صفحه کلید دیگری که قابلیت تنظیم در ارتفاع مناسب را دارد استفاده کرد.

لپ تاپ خود را به گونه ای قرار دهید که مجبور نباشید گردن خود را برای دیدن صفحه نمایش خم کنید.

موش واره را نیز را به گونه ای تنظیم کنید که مچ دست در حالت افقی قرار گیرد.

هر ۲۰ دقیقه یک بار از جلوی لپ تاپ بلند شوید و اندکی ورزش کنید.

مقدار زیادی آب بنوشید این کار به حفظ سلامت دیسک های کمر شما کمک می کند.

آنچه که اهمیت دارد جدی گرفتن نشانه هاست. درد در گردن و شانه، درد در قسمت بالای سر ، درد مچ و یا گزگز انگشتان به ویژه در انگشت شست هشدار دهنده است.