سلامت
2 دقیقه پیش | نشانه ها و عوارض کمبود ویتامینها در بدنویتامینها نقش مهمی را در بدن انسان ایفا میکنند. بهنحویکه کمبود ویتامین (حتی یکی از آنها) میتواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ... |
2 دقیقه پیش | چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش میزنند؟فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ... |
جادوی کلمات در ملاقات با بیماران سرطانی
فرقی نمی کند که بیمار باشید یا نه. در روزهایی که آلودگی هوا در شهرهای بزرگ کشور به مرحله هشدار رسیده و روزانه 180 نفر به علت ابتلا به بیماری های حاد- بیماری های ریوی مزمن، انواع سرطان ها و... در تهران جان می دهند.
1- چه کار می توانم برایت بکنم؟
بسیاری از بیماران از این پرسش متنفرند، چرا که مسئولیت زیادی بر دوش آنها می گذارد. یکی از کسانی که پیش از این با سرطان دست و پنجه نرم کرده می گوید: بیمار از کسی کمک نمی خواهد چون از ضعیف و ناتوان جلوه کردن بیزار است. درعوض بهتر است هر کاری از دست تان بر می آید برای او بکنید. کارهای معمولی تمیز کردن یخچال، عوض کردن لامپ سوخته، رسیدگی به گلدان ها، عوض کردن روغن ماشین،
پخت و پز یا خرید روزانه- که در صورت انجام نشدن مشکلات فرد را دوچندان می کنند.
2- به یادت هستم
پروفسور اد پترزبین، سرطان شناس برجسته آمریکایی و استاد مدرسه پزشکی دانشگاه جان هاپکینز می گوید، گرچه برخی افراد به فکر دیگران هستند و برای شان دعا می کنند اما به زبان آوردن این جملات براساس عادت و یک کلیشه قدیمی احمقانه است. گویی به بیمار گفته می شود که من بخشی از وقت خود را صرف دعا یا فکر کردن می کنم. شاید هم این نکته را در خود دارد که موضوع، تو نیستی. منم چرا که فرد درباره خودش حرف می زند.
3- چیزی که گفتم امتحان کردی؟
بیماران توصیه های درمانی زیادی دریافت می کنند: غذایی که باید خورده شود، میوه یا سبزی خاصی که باید به صورت معین مصرف شود یا پودر و مایعی که یکی از بستگان را درمان کرده است. حتی بدتر آن که، فرد پس از توصیه، پیگیر می شود و تلاش می کند تا از میزان تاثیرش آگاه شود. این در حالی است که بیشتر افراد از نوع بیماری و میزان گسترش اش و عوارض جانبی توصیه های شان بی اطلاع اند.
4- همه چیز درست می شود
بسیاری از کسانی که برای بیمار آرزوی بهبودی می کنند، غالبا منظورشان اطرافیان یا مراقبت کنندگان بیمار است. فردی که جراحی مغز را پشت سر گذاشته بود در واکنش به حرف دوستانش که گفته بودند همه چیز درست می شه گفته: تو که اسکن های من رو ندیدی. حرف دکتر با تو فرق می کنه. حقیقت این است که تنها پزشک می تواند این حرف ها را بزند.
5- چطوری؟
بیماران بالغ از این که مانند بچه ها با آنها رفتار می شود شاکی هستند. این امر به خصوص زمانی رخ می دهد که والدین بیمار در قید حیات باشند. بیماران از این که اطرافیان فکر می کنند توان ذهنی آنها نیز کاهش پیدا می کند دلخورند. بنابراین چنین برخوردهای بچگانه ای بیش از آن که کمک کننده باشند آسیب زننده اند.
6- خیلی عالی به نظر می رسی
گرچه این حرف بد نیست اما بیماران واقعیت حال خود را بهتر از هر کسی می دانند. این حرف های توخالی درواقع این موضوع را به ذهن متبادر می کند که حال ظاهری و چگونه به نظر رسیدن بیمار اهمیت دارد. اکثر بیماران وقتی جمله به نظر خوب می رسی را می شوند مطمئن می شوند که در شرایط بحرانی قرار دارند.
نوع برخورد و رفتار دیگران با بیماران سرطانی در جامعه از مشکلاتی است که گریبان بیمار و حتی اطرافیانش را خواهدگرفت. به راستی چگونه باید بهترین مراوده را در اجتماع و خانواده با این اشخاص داشت تا کمترین ضربه و آسیب روحی به آنها وارد شود؟
بایدها
1- جواب من را لازم نیست بدهی
همه بیماران از این که باید وضعیت شان را لحظه به لحظه به اطرافیان گزارش یا به خاطر هدیه دادن و... از مردم تشکر کنند بیزارند. بهترین راه برای حل این مشکل، انتخاب فردی برای اطلاع رسانی است.
2- حالا دیگه باید بروم
وقتی به دیدار فرد بیمار می روید زمان ملاقات را کوتاه کنید. برخی توصیه می کنند 20 دقیقه برای ملاقات کافی است اما برخی اوقات که بیمار خسته است یا درد دارد زمان باید کوتاه تر شود.
بیماران دوست ندارند درباره بیماری شان حرف بزنند. تغییر روال گفت و گو برای شان لذت بخش است. بنابراین بهتر است، ملاقات کنندگان، بیماری و مسائل مربوط به آن را کنار بگذارند و به موضوعات روز و مورد علاقه بیمار- مسائل اقتصادی، سیاسی، ورزشی و...- بپردازند.
4- دوستت دارم
گفتن دوستت دارم بیان احساسات واقعی و بهترین هدیه به فرد بیمار است. نکته مهم این است که جملات متاسفم که این شرایط برایت پیش آمده یا از این که تو را در این وضع می بینم متنفرم یا تو برای من خیلی ارزش داری باید از صمیم قلب گفته شود
ویدیو مرتبط :
رونالدو و بیماران سرطانی
خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :
تغذیه بیماران سرطانی
محققان به تازگی دریافته اند که سبزیجاتی مثل کلم، گل کلم، بروکلی، خردل سبز و شلغم دارای ترکیبات ضد سرطان هستند.
● اما چرا این سبزیجات برای سرطانی ها خوب هستند؟
این سبزیجات دارای ماده ای به نام ایزوتیوسیانات (isothiocyanates) هستند که این ماده با سرطان می جنگد.
اما این نظریه به این معنا نیست که افراد سیگاری می توانند با مصرف سبزیجات بالا در مقابل سرطان ریه محفوظ بمانند!
اگر شما مصرف سبزیجات برگ سبز را در برنامه غذایی هفتگی خود قرار دهید، حدود ۷۲ درصد احتمال ابتلا به سرطان را از خود دور کرده اید.
● علت وجود سرطان
بدن ما برای انجام فعالیت های خود، احتیاج به مواد مغذی دارد. این مواد مغذی برای مقابله با سرطان، بیماری های قلبی ، فشار خون ، سکته ، دیابت و ضعف استخوان ها کارهای مفیدی را انجام می دهند.
بیشتر از ۳۰ درصد سرطان ها به علت تغذیه نادرست به وجود می آیند.
تحقیقات نشان داده اند رژیمی که شامل مقدار کافی میوه ها ، سبزیجات و غلات است، می تواند سرطان را نابود کند. به طور کلی ۳۵ نوع از ۱۰۰ نوع سرطان ها به وسیله تغذیه صحیح درمان می شوند.
تحقیقات منتشر شده در مجله پزشکی انگلیس، نشان داده است که رژیم غذایی یکی از مهم ترین عوامل برای جلوگیری ۸۰ درصد از سرطان های روده، سینه و پروستات می باشد.
مؤسسه غذا و تغذیه گفته است، مردم باید روزانه ۵ تا ۹ واحد سبزیجات مصرف کنند. هر واحد سبزی معادل یک لیوان سبزی خرد شده خام یا نصف لیوان سبزی پخته است.
مؤسسه سرطان نیز گفته است که اگر میوه ها و سبزیجات را در سفره غذایی خود وارد کنید، از آنجایی که این غذاها دارای فیبر زیاد و چربی اشباع کم می باشند، سرطان و دیگر بیماری های مزمن و خطرناک را از بدن خود فراری داده اید.
● برای مقابله با سرطان چه باید کرد؟
۱) ورزش کنید.
۲) چربی غذایتان را کم کنید.
۳) میوه ها را در برنامه غذایی روزانه خود وارد کنید. مؤسسه سرطان گفته است که خوردن سیب تا ۵۰ درصد خطر سرطان ریه را کم می کند.
۴) غذاهایی که دارای لوتئین ( lutein ) می باشند، از قبیل بروکلی، اسفناج و آب پرتقال را مصرف کنید که موجب کاهش سرطان ریه می گردند.
۶) سیگاری هایی که چای سبز می نوشند، موجب کاهش تخریب DNA می شوند و به همین دلیل سرطان را از خود دور می کنند.
● عواملی که موجب به وجود آمدن سرطان می گردد
- غذاهایی از قبیل، نان سفید، شکر، برنج سفید و دیگر تولیدات آنها، بیشتر عناصر تغذیه ای لازم برای جلوگیری از سرطان را از دست می دهند. یکی از مهم ترین این عناصر، عنصر کروم می باشد. امروزه مشخص شده است که این عنصر نقش ضد سرطانی دارد. کروم در مخمر آبجو، بروکلی، آب انگور ، برنج قهوه ای، پنیر، تمام غلات، جگر گاو، ذرت، لبنیات ، تخم مرغ ، سیب زمینی و قارچ یافت می شود.
- علاوه بر آن، تمام غذاهای آماده شده ای که در آب پخته شده باشد و از آب آنها استفاده نشود، نیز بیشتر عناصر تغذیه ای لازم برای جلوگیری از سرطان را از دست می دهند. اما این قضیه فقط برای غذاهای آماده شده نیست، بلکه اگر هویج، سیب زمینی، بروکلی، اسفناج، لوبیا سبز و غیره را به این ترتیب بپزید، راه را برای ورود بیماری سرطان باز کرده اید.
- غذاهایی را که دارای مواد رنگی و نگه دارنده هستند، کم مصرف کنید.
- مصرف زیاد نمک باعث افزایش خطر سرطان معده می گردد.
- مصرف زیاد کالری باعث افزایش انواع سرطان ها، به خصوص سرطان سینه می گردد.
- دودی کردن و سوختن غذاها باعث به وجود آمدن انواع سرطان ها می شود.
"همانطور که گفته شد، بیشتر سرطان ها ناشی از تغذیه نادرست می باشد. بیایید همه با هم در رژیم گرفتن درست و صحیح کوشش کنیم."
منبع:forum.iransalamat.com