سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

تخم‌مرغ کلسترول خون را بالا می‌برد؟


آیا تمام ادعاهایی که درباره تخم مرغ مطرح می‌شود واقعی ا ست؟

مجله سیب سبز:  با آنکه بسیاری از ما نسبت به خوردن تخم‌مرغ رغبت داریم با این حال باید در مصرف آن بیشتر مراقب باشیم. در زمان‌های قدیم، مردم مصرف تخم‌مرغ خود را به کمترین مقدار ممکن می‌رساندند، چون تصور می‌کردند که عامل اصلی کلسترول بالا و افزایش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی است. شاید شما هم یکی از آن افرادی باشید که مصرف تخم‌مرغ را به خوردن سفیده یا املت سفیده محدود کرده‌اید. اما تحقیقات علمی نشان می‌دهد که اشتباه می‌کنید.

یکی از بزرگ‌ترین شایعاتی که درباره تخم‌مرغ وجود دارد این است که خوردن آن باعث افزایش سطح کلسترول سرم در بدن می‌شود. یکی دیگر از شایعات موجود این است که زرده تخم‌مرغ فاقد کالری است و هیچ‌گونه مزیتی ندارد. در ادامه شما را با حقایقی درباره تخم‌مرغ آشنا می‌کنیم. اگر به این غذای خوشمزه علاقه‌مندید اما درباره مصرف آن تردید دارید این مطلب مخصوص شماست.

تخم‌مرغ کلسترول خون را بالا می‌برد؟

مواد مغذی موجود در تخم‌مرغ

یک تخم‌مرغ بزرگ دارای 13‌نوع ویتامین و مواد‌آلی ضروری، 6‌گرم پروتئین و 9‌اسید آمینه ضروری برای انسان است و تنها 70‌کالری دارد. در ادامه، فهرستی از مواد مغذی موجود در تخم‌مرغ –به‌ویژه در زرده تخم‌مرغ- ارائه و فواید هر یک بیان شده است.

 کولین: تخم‌مرغ سرشار از کولین است؛ ماده‌ای که نقش بسزایی در رشد مغز جنین و نوزاد دارد. برخورداری از کولین کافی در دوران بارداری از نقص لوله عصبی در نوزادان جلوگیری می‌کند.

 لوتئین و زیگزانتین: این مواد شیمیایی گیاهی نقش مهمی در سلامت چشم دارند و از بروز آب مروارید و دژنراسیون ماکولا  (تباهی لکه زرد) پیشگیری می‌کنند. این مواد مغذی را می‌توانید در تخم‌مرغ جست‌وجو کنید.

 ویتامین‌D: این ویتامین با تسریع روند جذب کلسیم به سلامت استخوان‌ها کمک می‌کند. ویتامین‌D به‌عنوان ویتامین آفتاب شناخته می‌شود، چون آسان‌ترین راه دریافت آن از طریق نور خورشید است. غذاهای حاوی ویتامین‌ Dبسیار کم هستند، اما زرده تخم‌مرغ ویتامین‌D دارد.

 پروتئین: تخم‌مرغ منبع پروتئین است (یک تخم‌مرغ بزرگ 6‌گرم پروتئین دارد)؛ 60‌درصد پروتئین موجود در آن از سفیده و 40‌درصد آن از زرده تامین می‌شود. پروتئین سیرکننده است و قند خون و اشتهای شما را کنترل می‌کند.

تخم‌مرغ کلسترول خون را بالا می‌برد؟

آیا تخم‌مرغ باعث بالا رفتن کلسترول خون می‌شود؟ کلسترول اغلب به‌عنوان یک کلمه منفی تلقی می‌شود و با شنیدن آن به‌طور ناخودآگاه به یاد حمله قلبی و مرگ زودرس می‌افتیم. باور کنید کلسترول برای بدن حیاتی است و نقش مهمی در شکل‌گیری هورمون‌ها و سلول‌های مغز ایفا می‌کند. ممکن است ندانید اما کلسترول غذایی با کلسترول خون تفاوت دارد، کلسترول خون عمدتا در کبد ساخته می‌شود.

همان‌طور که تحقیقات نشان می‌دهند مصرف کلسترول غذایی مانند کلسترول تخم‌مرغ، تاثیر کمی بر سطح کلسترول خون دارد. بر‌اساس مطالعه‌ای که در ژانویه‌2015 در مجله قلب آمریکا منتشر شده است، مصرف روزانه تخم‌مرغ یا جایگزین آن هیچ نقشی در افزایش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی ندارد. نویسندگان این مطالعه معتقدند که حذف تخم‌مرغ و اضافه کردن جایگزین‌های نشاسته‌دار و قندی منجر می‌شود که به‌طور بالقوه خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی-عروقی افزایش یابد.

به‌علاوه به گزارش انجمن قلب آمریکا، نباید بیش از 300‌میلی‌گرم کلسترول در روز مصرف کنیم. درحالی که هیچ محدودیتی در‌راستای مصرف تخم‌مرغ مشخص نشده است، یک تخم‌مرغ بزرگ حدودا 185‌میلی‌گرم کلسترول دارد. بنابراین می‌توان حدس زد که مصرف یک عدد تخم‌مرغ در روز مناسب باشد. در صورتی که هر روز تخم‌مرغ نمی‌خورید، می‌توانید هر‌از‌گاهی بیش از یک تخم‌مرغ بخورید.

تخم‌مرغ کلسترول خون را بالا می‌برد؟

 چه کسانی باید در خوردن تخم‌مرغ محتاط باشند؟

با‌وجود تمام خواصی که برای تخم‌مرغ گفته شد، اگر دیابت دارید باید در مصرف این غذا اندکی بیشتر محتاط باشید. ‌گفته می‌شود خوردن تخم‌مرغ برای افراد مبتلا به دیابت با افزایش خطر حمله قلبی همراه خواهد بود.

اگر بیماری زمینه‌ای خاصی دارید برای مصرف تخم‌مرغ حتما با پزشک مشورت کنید. به‌علاوه اگر می‌خواهید کودک‌تان را (در هر سنی) با تخم‌مرغ تغذیه کنید، باید با متخصص اطفال مشورت کنید. ممکن است برخی افراد نسبت به مصرف تخم‌مرغ حساسیت داشته باشند. لازم است در این باره نیز دقت بیشتری داشته باشید.

آیا تخم‌مرغ حساسیت‌زاست؟

حساسیت به تخم‌مرغ یکی از شایع‌ترین آلرژی‌های غذایی است که معمولا در کودکان بیشتر از بزرگسالان رخ می‌دهد.  بیشتر این آلرژی‌های تخم‌مرغی در 6‌سالگی اتفاق می‌افتد و گفته می‌شود ۷۰‌درصد کودکان 6‌ساله دچار این آلرژی می‌شوند. 

به‌علاوه پودر تخم‌مرغ، روغن تخم‌مرغ و تکه‌های جامد تخم‌مرغ نیز ممکن است این افراد را با مشکل مواجه کند.

 اغلب واکنش‌های آلرژیک به تخم‌مرغ آلرژی‌های پوستی است اما نشانه‌های دیگری هم برای این آلرژی برشمرده می‌شود. کهیر، اگزما، صورت برافروخته یا متورم، معده درد، اسهال، استفراغ، تهوع، خارش اطراف دهان، آبریزش از بینی، خس‌خس سینه، اشکال در تنفس، تپش قلب سریع، فشار‌خون پایین یا بیماری‌های قلبی هم از‌جمله نشانه‌ها و عوارض آلرژی نسبت به تخم‌مرغ است که باید نسبت به آنها هوشیار باشید.

با حساسیت چه کنیم؟

بهترین روش برای درمان حساسیت به تخم‌مرغ پرهیز از خوردن آن یا غذاهای محتوی آن است. والدین باید در این امر به کودکان کمک کرده و در خانه، رستوران و... توجه کنند غذاهایی که حاوی تخم‌مرغ هستند را از برنامه غذایی کودک‌شان حذف کنند.  در مواردی که شک دارید، می‌توانید از پیشخدمت رستوران بپرسید در ترکیب کدام غذاها تخم‌مرغ وجود ندارد و از بین آنها انتخاب کنید. اگرچه در اغلب موارد حساسیت به تخم‌مرغ با بالا رفتن سن از بین می‌رود اما بعضی کودکان هیچ‌گاه حساسیت‌شان به تخم‌مرغ را از دست نمی‌دهند .


ویدیو مرتبط :
کارتون انگری برد دردسر های تخم مرغ

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

پر بازدیدترین خبر سایت دولت: "تخم مرغ"


"تخم مرغ" پر بازدیدترین خبر سایت دولت