سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

بهترین روش های مقابله با استرس


حتی با اینکه در دنیایی از امکانات مدرن زندگی می کنیم باز هم استرس راهی برای نفوذ به زندگی ما پیدا می کند. همیشه در تمام مراحل زندگی، خانه، مدرسه و حتی در موقعیت کاری چیزی برای نگرانی هست.

وب سایت بدونیم: حتی با اینکه در دنیایی از امکانات مدرن زندگی می کنیم باز هم استرس راهی برای نفوذ به زندگی ما پیدا می کند. همیشه در تمام مراحل زندگی، خانه، مدرسه و حتی در موقعیت کاری چیزی برای نگرانی هست. استرس نوعی وضعیت روانی است که به آرامی انسان را عصبی می کند. اگر نتوانید راهی برای کاهش استرس خود بیابید سلامت طولانی مدت شما در معرض خطر قرار می گیرد.استرس باعث افسردگی می شود و شاید بسیار بدتر از افسردگی. بنابراین نگاهی به روش های زیر بیندازید تا بتوانید استرس خود را کمتر کنید.

بهترین روش های مقابله با استرس

ورزش کنید

چه وضعیت ظاهری تان برایتان مهم باشد چه نباشد ورزش می تواند به از بین بردن استرس در شما کمک بزرگی کند. شاید برای شما خنده دار باشد که چطور اضافه کردن یک برنامه به برنامه های روزانه می تواند استرس را از بین ببرد؟ ساده تر بگوییم ورزش به شما حس بهتری می دهد. با ورزش در بدن اندورفین آزاد می شود و اندورفین استرس را از بین برده و حس بهتری به شما می دهد. علاوه بر این باشگاه بهترین مکان برای فراموش کردن مشکلات است. از عوارض ورزش روزانه این است که شاهد بهبود سلامتی خود خواهید بود. هر چه حس بهتری به خودتان داشته باشید استرس کمتری خواهید داشت.

بهترین روش های مقابله با استرس

به مشاور مراجعه کنید

درست است که صحبت کردن با مشاور درباره مشکلات کار بسیار سختی است اما می تواند بهترین راه برای مقابله با استرس باشد. مشاوران زیادی هستند که می توانید با مشورت آن ها استرس را در زندگی خود کاهش دهید. می توانید از مشاوره های آنلاین کمک بگیرید یا اینکه به مطب مشاور مراجعه کنید.مراجعه به کسی که می تواند به کاهش استرس در شما کمک کند شروع خوبی برای درمان است. به خصوص اگر از مبتلا شدن به افسردگی نگرانی دارید.

 اگر اکنون اقدام کنید بهتر است چون درمان افسردگی بسیار سخت تر است زیرا دیگر تمایلی به درخواست کمک نشان نخواهید داد. استرس درست مثل قسمتی از بدن ماست باید با آن همانند بدنتان رفتار کنید. از این که بخواهید مشکلاتتان را برای کسی بازگو کنید نهراسید. مشاورین انسان های قابل اعتمادی هستند که با شنیدن مشکلات و ترس های شما راهکارهایی برای از بین بردن آنها پیش رویتان می گذارند.

بهترین روش های مقابله با استرس

برای خودتان وقت بگذارید

بهترین راه برای مبارزه با استرس این است که برای لحظاتی به ذهن و بدنتان استراحت دهید. حداقل نیم ساعت برای خودتان در نظر بگیرید تا از استرس ها به دور باشید. در این زمان کتاب بخوانید، با دوست صمیمی برای نهار بیرون بروید و یا حتی می توانید مدیتیشن کنید. استرس زمانی ایجاد می شود که فکر کنید خیلی مشغله دارید و هیچ وقت آزادی برای خودتان نمی توانید داشته باشید. بنابراین به خودتان هر روز استراحت بدهید. این زمان استراحت نیاز نیست که خیلی طولانی باشد حتی نیم ساعت هم کافی است. یا هر ساعت ۵ دقیقه. به سمت آب سرد کن بروید، پاها را کشش دهید یا ایمیل های دریافتی را چک کنید.

به دنبال علائق تان بروید

منظور این نیست که کارتان را ترک کنید و برای بازیگر شدن به لوس آنجلس بروید. به علائق و سرگرمی هایی که با آن ها احساس قدرت بیشتری می کنید کمی فکر کنید و آن ها را تشخیص دهید. آیا به قایقرانی علاقه دارید؟ یا به طراحی؟ علائق شما هر چه که می خواهد باشد، فکری یا عملی، با دنبال کردن آن ها می توانید ذهن آرام تری داشته باشید. اگر وقت داشته باشید که بنشینید و از علائق کوچک تان لذت ببرید دیگر آن فشارها و استرس ها را نخواهید داشت. دیگر نیازی به مشاور نخواهید داشت. با این کار حتی می توانید خیلی چیزهای جدید را تجربه کنید. دوستان جدیدی پیدا کنید و این ها باعث می شوند احساس بهتری نسبت به خودتان پیدا کنید.

بهترین روش های مقابله با استرس

بخندید

خنده بهترین داروی درمان استرس است که بسیاری از مشاوران آن را پیشنهاد می کنند. فیلم کمدی ببینید یا با دوستی که شما را می خنداند بیرون بروید. هر چه بیشتر بخندید از مشکلاتی که به شما استرس وارد می کنند دورتر می شوید. نگران نباشد می توانید با این مشکلات هر زمانی که آمادگی دارید روبرو شوید. پس نیازی نیست که همیشه آن ها را به دنبال خودتان بکشانید.

بهترین روش های مقابله با استرس

صبح ها زودتر از خواب بیدارشوید

آیا دیر از خواب بیدار می شوید؟ یا آلارم ساعت را طوری تنظیم می کنید که بتوانید بیشتر بخوابید. با این کار دیر از خواب بیدار می شوید و حتی  وقتی برای خوردن صبحانه هم ندارید. در نهایت هم دیر به محل کارتان می رسید. همین مسائل بدون این که تشخیص دهید استرس زیادی به شما وارد می کنند. و اما کارهایی که در عوض باید انجام داد این است که ابتدا آلارم ساعت را روی یک ربع زودتر تنظیم کنید.خواب را قربانی کنید تا بتوانید یک صبح آرام داشته باشید. وقتی صبح ها را بدون این که نگران دیر شدنتان باشید شروع کنید بقیه روز را هم حس بهتری خواهید داشت. می توانید یک صبحانه کامل بخورید، کارهایتان را انجام دهید و تفریحانه به سمت محل کار رانندگی کنید.

لیستی از اهدافتان را بنویسید

نوشتن اهداف استرس را کم می کند. وقتی هر چیزی که می خواهید به انجام برسانید در مقابل خود تصور کنید ذهنتان را به سمت آرامش سوق می دهید. وقتی روی اهدافتان خط می کشید حس خوبی به شما دست می دهد و دیگر می دانید که هدف بعدی تان چیست. اینگونه دیگر نگران فراموش کردن اهداف روزانه خود نیستید.

بهترین روش های مقابله با استرس

هنگام غذا محل کار را ترک کنید

اگر به عنوان مثال در محل کار احساس استرس دارید نهار را بیرون از دفتر بخورید. به رستوران یا پارک نزدیک محل کارتان بروید. مهم نیست کجا می روید مهم این است در جایی که ایجاد استرس می کند غذا نمی خورید. بیرون آمدن از آن جو حس آرامش می دهد. در این زمان نباید به کار فکر کنید فقط روی خودتان تمرکز کنید و روی لذتی که از غذا خوردن در آن مکان می برید. وقتی غذا تمام شد نفس عمیق بکشید و بقیه کارها را ادامه دهید.


ویدیو مرتبط :
‫استرس و روش سالم واکنش به موقعیت های استرس زا‬‎

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

بهترین و بدترین راه های مقابله با استرس



در اینجا به بهترین و بدترین راه های مقابله با استرس اشاره نموده ایم.

از فاجعه های طبیعی گرفته تا مشکلات کوچک ولی آزاردهنده، دنیای ما پر از مسائل استرس زا است. با آنکه بعضی از مطالعات و پژوهش ها نشان داده اند که گاهی استرس داشتن برای فرد خوب است، ولی تحقیق جدیدی که در دانشگاه دولتی اوهایو انجام شده و در مجله Proceedings of the National Academy of Sciences چاپ شده نشان می دهد که سر و کله زدن با استرس بلندمدت و دائمی (مانند استرس داشتن رئیس بد یا مراقبت از والدین مسن) در واقع می تواند ژن های شما را تغییر دهد و منجر به افزایش التهاب هایی شود که انواع و اقسام بیماری ها و مشکلات جسمانی را ایجاد می کند. اینکه یاد بگیرید چطور به درستی با استرس مبارزه کنیم برای وضعیت جسمانی و سلامتی ما تأثیر زیادی به همراه دارد. در اینجا به بهترین و بدترین راه های مقابله با استرس اشاره نموده ایم:

بهترین: هوای تازه

مقابله با استرس,مسائل استرس زا, استرس بلندمدت

تحقیقات نشان داده اند که ویتامین د حاصل از نور آفتاب می تواند سطح سروتونین خوب بدن را بالا ببرد و در نتیجه با بهتر شدن حالتان و جلب شدن حواستان به چیزهای خوب، تمرکز شما از نگرانی هایتان دور می شود. تحقیق دیگری نشان می دهد که وقتی اگر کسی نمی تواند بیرون برود و از هوای تازه بهره ببرد، بهتر است طبیعت و گیاهان را به محیط زندگی و کار خود اضافه کند. بدین ترتیب فشار خون سیستولیک او پائینتر می آید و در نتیجه استرس کمتری خواهد داشت.

بهترین: اتکا به عادات معمول

مقابله با استرس,مسائل استرس زا, استرس بلندمدت

این عادات ممکن است شامل حمام کردن قبل از خواب شود، یا گوش دادن به موزیک های محبوب تان هنگام رفت و آمد به محل کار، در هر صورت ادامه دادن این عادت ها باعث می شود که استرس شما کاهش یابد. حتی یک تحقیق نشان داده است که روتین دائمی و منسجم به خواب بهتر هم کمک می کند. بدن های ما در حالت نرمال و طبیعی به روتین نیاز دارند و با تمرکز بر این آداب و عادات دائمی است که توانایی بدن برای مبارزه با جنبه های فیزیکی استرس بیشتر می شود. وقتی موقعیت های استرس زا باعث می شوند که احساس درماندگی یا ناتوانی کنید، دنبال کردن یک روتین به شما اجازه می دهد که کنترل بخشی از روز خود را بدست بگیرید و کمی از تنش و اضطراب خود را تخفیف دهید.

بهترین: خالی کردن ذهن

مقابله با استرس,مسائل استرس زا, استرس بلندمدت

آیا تابحال به این فکر کرده اید که حلقه بی پایان افکار منفی با ذهنتان چه می کند؟ دلیلش این است که استرس ذهن شما را مختل می کند. بهترین راه برای خالی کردن ذهن این است که فعالیت هایی انجام دهید که تمرکز شما را روی دست ها یا بدنتان بگذارد، مثلاً خمیر ورز دهید، طراحی و نقاشی کنید، بافتنی ببافید یا صخره نوردی کنید. وقتی دست ها و انگشتان شما این حرکات ریتمیک آشنا را انجام می دهند، سیگنالی به مغزتان فرستاده می شود که بلافاصله شما را ریلکس می کند و احساس آرامش به شما می دهد. پس خودتان را غرق در فعالیت های مشغول کننده و خلاقانه کنید.

بهترین: تجسم آرامش

هر روی چند دقیقه از وقتتان را به این کار اختصاص دهید: فضای آرامی بیابید، چشمانتان را ببندید و روی تنفس خود تمرکز کنید و خودتان را در مکانی آرام و شاد تجسم کنید. تحقیقات نشان داده اند که وقتی تصویرسازی شاد و آرامش بخش انجام می دهید، بدنتان هورمون استرس کورتیزول کمتری ترشح می کند. کتاب ها و مقالات زیادی در این مورد نوشته شده اند که اگر در شروع به کمک نیاز داشتید می توانید آنها را مطالعه کنید، ولی مهمترین چیز این است که تصویری آرامش بخش بیابید که برای شما نتیجه بدهد.

بهترین: حمام کردن

مقابله با استرس,مسائل استرس زا, استرس بلندمدت

آب تأثیر آرامش دهنده به ذهن و بدن دارد، زیرا ما را با زمانی که در رحم مادر بودیم ارتباط می دهد. بطور منظم دوش بگیرید و مدتی در وان آب بمانید. می توانید با آروماتراپی و گذاشتن شمع های معطر در حمام اثر حمام را مضاعف کنید. رایحه ای مانند رایحه یاس انتخاب کنید که خواص کاهنده استرس دارد.

بهترین: ابراز قدردانی و شکرگزاری

مقابله با استرس,مسائل استرس زا, استرس بلندمدت

تحقیقات مختلف اثرات مثبت ابراز قدردانی را ثابت کرده اند. در تحقیقی که توسط مؤسسه ملی پژوهش های سلامتی آمریکا انجام شد مشخص شد که شکرگزاری بیشتر موجب افزایش سطح فعالیت هیپوتالاموس می شود. هیپوتالاموس بخشی از مغز است که تأثیر عمده ای بر سطح استرس دارد. به علاوه، شکرگزاری بخش های مربوط به دوپامین (یکی از انتقال دهنده های عصبی احساس خوب) را فعال می کند. برای بدست آوردن مزایای کاهنده استرس، احساسات شکرگزاری خود را هر روز در دفتری بنویسید یا یادداشت های کوتاهی برای دوستان و اعضای خانواده بفرستید تا به آنها نشان دهید که چقدر قدردان آنها هستید.

بهترین: ورزش

مقابله با استرس,مسائل استرس زا, استرس بلندمدت

ورزش احتمالاً سالم ترین کاهنده استرس است: زیرا ورزش تولید اندورفین را بالا می برد و به تنظیم خواب کمک می کند، همچنین نشانه های مربوط به افسردگی خفیف را کاهش می دهد و انرژی شما را بیشتر می کند. در عین حال شما را آرامتر می کند و تمرکزتان را افزایش می دهد و همه اینها منجر به مهار استرس می شود. با آنکه هنگام خستگی، ناراحتی و افسردگی، انجام ورزش منظم آسان نیست، ولی باید قدم های اولیه را بردارسد تا آن را تبدیل به یکی از روتین های روزانه خود کنید. فعالیتی که دوست دارید انتخاب کنید و از یکی از دوستان خود کمک بگیرید تا انگیزه شما برای ورزش بیشتر شود. خیلی زود متوجه می شوید که چرا ورزش کردن بخش مهمی از همه برنامه های کنترل و مهار استرس است.

بدترین: مصرف الکل، سیگار و ...

مقابله با استرس,مسائل استرس زا, استرس بلندمدت

غرق کردن استرس در الکل یا یک پاکت سیگار شاید در لحظه شما را آرام کند، ولی مصرف چیزهای ناسالمی همچون الکل، سیگار، مواد مخدر و کافئین زیاد فقط باعث می شود که پس از آرامش موقت، احساس استرس و ناراحتی بیشتری نمایید. از آنجائیکه این عادت های بد اثرات منفی استرس را افزایش می دهند باعث می شوند که بدنتان وارد چرخه آزاردهنده استرس بیشتر شود (فشار خون بالا برود و احساس دلهره و دلشوره داشته باشید و تمام شب بیدار بمانید و ...) و این چرخه دائماً تکرار شود.

 

بدترین: زمستان خوابی

مقابله با استرس,مسائل استرس زا, استرس بلندمدت

فکر پنهان شدن زیر لحاف و پتو هنگامی که نمی خواهید از در اتاق بیرون بروید، ایده بسیار خوبی به نظر می رسد، ولی خواب زیاد راه حل مشکل شما نیست. تحقیقات نشان می دهند که هرچه بیشتر بخوابید، احساس خستگی بیشتری خواهید کرد. رخوت و خمودی زیاد فقط تمرکز کردن را برایتان سخت تر می کند و دیگر نمی توانید موارد استرس زا را از خود دور کنید. به علاوه مطالعات نشان داده اند که بین خواب آلودگی مزمن و دیابت، بیماری قلبی، افزایش وزن و نرخ بالای مرگ ارتباط نزدیکی وجود دارد.

بدترین: نادیده گرفتن مشکل

مقابله با استرس,مسائل استرس زا, استرس بلندمدت

با آنکه تماشای فیلم های خنده دار یا دیدار با دوستان می تواند مدتی ذهن شما را از مشکلات دور کند، ولی اجتناب دائمی از استرس در زندگی شما اثر سازنده ای ندارد. وقتی از مشکلات فرار می کنید، به خودتان اجازه نمی دهید که آنچه با آن مواجهید را پردازش کنید و آن را درک نمائید. هرچه بیشتر چیزی را نادیده بگیرید – مثلاً مشکلی عینی مانند پرداخت قبض ها یا مشکلی عاطفی مانند ترس از دست دادن شغل – این مشکل بزرگتر و بزرگتر می شود. بهترین کار این است که به دنبال کمک باشید و برنامه ریزی کنید تا در نهایت مشکلات شما کم شوند و استرس تان تخفیف یابد.

بدترین: ماندن روی افکار منفی

مقابله با استرس,مسائل استرس زا, استرس بلندمدت

اگر در محل کار اشتباهی می کنید، آیا فکر می کنید که اخراج می شوید؟ وقتی با همسرتان دعوا می کنید نگران هستید که رابطه شما به پایان می رسد؟ اینکه انسان به بدترین سناریو می اندیشد غیرعادی نیست، ولی از حد خارج کردن مسائل فقط استرس را بیشتر می کند. وقتی استرس داریم فکر کردن به نقاط منفی ماجرا آسان است. برای کاهش صداهای منفی درونی باید از دیدگاه و چشم انداز دیگری به قضیه نگاه کنیم.

بدترین: هرچه دلمان خواست بخوریم.

مقابله با استرس,مسائل استرس زا, استرس بلندمدت

غذا هم مانند الکل و مواد مخدر هنگام سر و کله زدن با مشکلات دردسر آفرین می شود. تسکین دردها با خوردن غذاهای پرکالری و پرقند یا پرچرب شاید در ابتدا آرامش بخش باشد، ولی خیلی زود می تواند از کنترل خارج شود، زیرا مغز و بدن کم کم احساسات منفی را با خوردن ربط می دهند و با اولین نشانه های استرس، عصبانیت یا ناراحتی شما بطور ناخودآگاه به غذا متوسل می شوید، بجای آنکه با این احساسات کنار بیایید. غذاخوردن افراطی موجب افزایش وزن می شود و حس شما نسبت به خودتان را بدتر می کند. همچنین مشکلات جسمانی دیگری مانند نفخ، رفلاکس و یبوست پدید می آورد که اغلب با استرس همراه است.

منبع:برترین ها