سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

آیا سکته قلبی اصلی ترین دلیل مرگ است؟


سکته قلبی بسیار شایع است. بسیاری از مردم در خطرش هستند و یکی از اصلی ترین دلایل مرگ و میر در آقایان و خانم ها است اما متاسفانه هنوز بسیاری از مردم نمی دانند چگونه باید خود را از آن محفوظ بدارند.

وب‌سایت دکتر کرمانی: سکته قلبی بسیار شایع است – بسیاری از مردم در خطرش هستند و یکی از اصلی ترین دلایل مرگ و میر در آقایان و خانم ها است  اما متاسفانه هنوز بسیاری از مردم نمی دانند چگونه باید خود را از آن محفوظ بدارند.

 اولین گام: باید بدانید دقیقا چه چیزهایی در خطر قرارتان می دهد.

این شرایط خطر سکته قلبی را افزایش می دهند

تشخیص زودهنگام خطر کمک بسیاری به پیشگیری می کند. شاید تا به حال شنیده باشید، بالا رفتن سن، داشتن سابقه خانوادگی مشکلات قلبی، سیگار کشیدن، داشتن کلسترول و فشار خون بالا و چاقی می توانند خطر سکته قلبی را بالا ببرند. اما برخی بیماری ها و شرایط دیگر نیز در بالا رفتن خطر نقش دارند که شاید فکر کنید اصلا ربطی به قلب نداشته باشند. بیایید نگاهی به این 6 مورد بیاندازیم:

دیابت و پیش دیابت

این شرایط خطر سکته قلبی را افزایش می دهند

افراد دیابتی در مقایسه با کسانی که دیابت ندارند حداقل دو برابر بیشتر در خطر بیماری های قلبی و سکته مغزی قرار دارند و وقتی کسی که دیابت دارد سکته کند اوضاع خیلی خطرناک می شود، چون سطح بالای قند مزمن می تواند به رگ های خونی آسیب وارد کند.

فقط دیابت کامل نیست که می تواند باعث بیماری قلبی شود، بلکه اختلال تحمل گلوکز یا پیش دیابت – شرایطی که در آن سطح گلوکوز در خون بیش از حد طبیعی است اما نه آنقدر که به عنوان دیابت در نظر گرفته شود – نیز می تواند به قلبتان آسیب وارد کند.



اندومتریوز

این شرایط خطر سکته قلبی را افزایش می دهند

درد و مشکلات باروری با اندومتریوز – در این اختلال بافتی که معمولا داخل رحم است، خارج از آن رشد می کند – همراه هستند، اما مشکل به همینجا ختم نمی شود، ممکن است فرد در خطر سکته قلبی نیز قرار بگیرد. در یک تحقیق که روی 116.000 خانم با مشکل اندومتریوز انجام گرفت محققان به این نتیجه رسیدند که این اختلال می تواند بیماری عروق کرونر قلب را افزایش دهد. دلیلش این است که اندومتریوز معمولا با التهاب مزمن، آسیب رادیکال های آزاد ه و افزایش سطح چربی همراه است.



پره اکلامپسی و دیابت بارداری

این شرایط خطر سکته قلبی را افزایش می دهند

اگر مشکل پره اکلامپسی ( یکی از عوارض بارداری که موجب فشار خون بالا می شود ) یا دیابت بارداری دارید، شاید فکر کنید به محض به دنیا آوردن بچه مشکل حل می شود، اما متاسفانه چنین نیست. خانم هایی که چنین مشکلی دارند در مقایسه با دیگران بیشتر در خطر فشار خون بالا هستند، همانطور که می دانید ففشار خون یکی از عوامل بیماری های قلبی است.



مشکل تیروئید

این شرایط خطر سکته قلبی را افزایش می دهند

هورمون تیروئید زیادی تولید می کنید؟ یا خیلی کم؟ هر دو مورد می توانند برای قلب بد باشند.

پرکاری تیروئید باعث تولید بیش از حد هورمونی می شود که قلب را تحریک به کار می کند بنابراین قلب خیلی سریع می تپد. این حالت باعث افزایش فشار خون و ضربان نامنظم قلب می شود.  برعکس همین اتفاق با کم کاری تیروئید رخ می دهد، قلب خیلی آرام می تپد و فشار خون پایین می آید، همچنین کلسترول خون نیز ممکن است بالا برود. خبر خوب این است که درمان اختلال تیروئیدی می تواند از سلامت قلبتان محافظت کند. اگر همین حالا نیز از بیماری قلبی رنج می برید، بهترین کار این است که از سلامت تیروئید خود مطلع شوید. گاهی اصلاح سطح هورمون تیروئید می تواند باعث درمان بیماری قلبی شود.



اختلال در نعوظ

این شرایط خطر سکته قلبی را افزایش می دهند

یکی از شایع ترین دلایل اختلال در نعوظ مشکلات عروقی است، یعنی رگی که خون را به آلت تناسلی می برد بسیار باریک است بنابراین جریان خون کند می شود. چون رگ های آلت تناسلی مردان از دیگر رگ های بدن بسیار کوچک تر هستند ممکن است یک مرد 2 تا 3 سال قبل از اینکه دچار سکته شود ابتدا دچار اختلال در نعوظ شود. هر نشانه ای از اختلال در نعوظ را باید هشداری برای قلب دانست.



اختلال خود ایمنی

این شرایط خطر سکته قلبی را افزایش می دهند

اختلالات خود ایمنی از جمله لوپوس و آرتریت روماتوئید زمانی رخ می دهند که سیستم ایمنی بدن به اشتباه یک بافت سالم را مورد حمله قرار می دهد. این حالت همچنین باعث التهاب مزمن نیز می شود، که بیمارا را مستعد به سختی عروق و دیگر نشانه های بیماری قلبی می کند. اگر از چنین بیماری رنج می برید باید تحت نظر یک متخصص قرار بگیرید تا مطمئن شوید روند درمانی درستی را طی می کنید، همچنین باید مرتب از سلامت قلب نیز مطلع شوید.


ویدیو مرتبط :
احتمال سکته قلبی به دلیل استرس مسئولیت

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

بیماری های قلبی عامل 43.7 درصد مرگ و میر ایرانیان/ میانگین سن سکته‌های قلبی در ایران



وزیر بهداشت,دکتر سید حسن هاشمی

بیماری های قلبی عامل 43.7 درصد مرگ و میر ایرانیان/ میانگین سن سکته‌های قلبی در ایران

وزیر بهداشت اعلام کرد: در ایران 43.7 درصد کل مرگ‌ها مرتبط با بیماری‌های قلبی و عروقی است. میانگین سن سکته‌های قلبی در ایران در مردها 59 سال و در زن‌ها 65 سال است.

به گزارش  ایسنا، دکتر سید حسن هاشمی در پیامی به پانزدهمین کنگره تازه‌های قلب و عروق به راهکارهایی برای کاهش بار بیماری‌های قلبی - عروقی با استفاده از ظرفیت متخصصان این حوزه اشاره کرد و گفت: همان طور که می‌دانید در حال حاضر بیماری‌های غیر واگیر یکی از مشکلات اساسی نظام سلامت در دنیا و ایران محسوب می‌شود و این بیماری‌ها به 36 میلیون مورد مرگ در سال منجر می‌شود که این رقم حدود 63 درصد از کل مرگ‌هایی است که هر ساله در دنیا رخ می‌دهد.

وی افزود: 80 درصد این مرگ‌ها در کشورهای با درآمد پایین و متوسط اتفاق افتاده و یک سوم آن در افراد زیر 60 سال رخ می‌دهد.

قاضی‌زاده هاشمی بیماری‌های قلبی و عروقی را از جمله بیماریهای غیرواگیر بسیار شایع خواند گفت: در ایران 43.7 درصد کل مرگ‌ها مرتبط با بیماری‌های قلبی و عروقی است و میانگین سن سکته‌های قلبی در ایران در مردها 59 سال و در زن‌ها 65 سال است که این واقعیات اهمیت پیشگیری و کنترل این بیماری‌ها را گوشزد می‌کند.

وزیر بهداشت در این پیام به برنامه‌های اصلی لازم برای کاهش بار بیماری‌های قلبی و عروقی اشاره کرد و گفت: ترسیم نقشه بروز بیماری‌های غیرواگیر و تحلیل عوامل خطر تأثیرگذار، کاهش سطح مواجهه افراد و جوامع با عوامل خطر مشترک، بیماری‌های غیرواگیر، تقویت مراقبت‌ها برای افراد مبتلا به بیماری‌های غیرواگیر با گسترش مداخلات مقرون به صرفه و سیاست‌گذاری و استاندارد سازی خدمات برای پیشگیری از خطرات اصلی تهدید کننده سلامت یقیناً می‌تواند در کاهش مرگ و افزایش کیفیت زندگی افراد مؤثر باشد.

دکتر هاشمی با اشاره به اینکه برای تحقق اهداف مذکور اقدامات زیادی طی سال‌های متمادی انجام شده گفت: تشکیل پایگاه داده برای تجمیع اطلاعات بروز و شیوع بیماری‌های قلبی، جمع‌آوری اطلاعات مربوط به عوامل خطر در برنامه نظام مراقبت عوامل خطر و جمع‌آوری سیر بیماری‌های قلبی و عروقی بر اساس گواهی فوت در قالب کتاب سیمای مرگ در 29 استان، تنظیم سند فعالیت بدنی و سند تغذیه، تعهد به کنوانسیون دخانیات و برنامه‌ریزی برای مداخلاتی مانند فشار خون، دیابت، چاقی، خود مراقبتی و بازتوانی قلب از جمله اقداماتی است که انجام شده است.

وی اذعان داشت: با وجود همه اقدامات انجام شده تا تحقق اهداف این برنامه یعنی کاهش بار بیماری‌های قلبی و عروقی راه درازی در پیش است و بدون شک این امر بدون یکپارچگی بخش‌های مختلف نظام سلامت ممکن نیست که یکی از بخش‌های محوری صاحبان تخصص در حوزه قلب و عروق هستند./ایسنا