مذهبی


2 دقیقه پیش

دعای مشلول همراه ترجمه

دعای مشلول همراه ترجمه   موسوم به دعاى «الشاب المأخوذ بذنبه» [یعنى: جوانى كه به سبب گناهش گرفتار عذاب حق شده] این دعا از كتابهاى كفعمى و«مهج الدعوات» نقل شده، و دعایى ...
2 دقیقه پیش

رمزی برای استجابت دعا

یکی از این دعاهای ارزشمند، مناجات شریف شعبانیه است   بر اساس منابع روایی برترین و محبوب ترین کارها نزد خداوند متعال در بین بندگان خویش، دعا کردن معرفی شده است، از طرفی ...

احکام مربوط به تطهیر فرش نجس



تطهیر فرش نجس,احکام,تطهیر فرش نجس,سوالات احکام,سوالات احکام

داخل ظرف نجس را با آب قلیل باید سه مرتبه شست و آن ظرف نجس را با آب قلیل به دو گونه می توان آب کشید

داخل ظرف نجس را با آب قلیل باید سه مرتبه شست و آن ظرف نجس را با آب قلیل به دو گونه می توان آب کشید: یکی آنکه سه مرتبه پر کنند و خالی کنند دیگر آن که سه دفعه قدری آب در آن بریزند و در هر دفعه آب را طوری در آن بگردانند که به جاهای نجس آن برسد و بیرون بریزند و داخل ظرف نجس را با آب کر و جاری بنابر احتیاط واجب باید سه مرتبه شست.

(آیة الله سیستانی(دام ظله)
سوال: کیفیت تطهیر ظرف نجس چگونه می باشد؟

 

الف) با آب قلیل

ب) با آب کر و جاری

امام خمینی(ره):
الف) ظرف نجس را با آب قلیل باید سه مرتبه شست. ظرف نجس را با آب قلیل دو جور می شود آب کشید: یکی آن که سه مرتبه پر کنند و خالی کنند دیگر آن که سه دفعه قدری آب در آن بریزند و در هر دفعه آب را طوری در آن بگردانند که به جاهای نجس آن برسد و بیرون بریزند.

ب) در کر و جاری احتیاط سه مرتبه است گر چه اقوی کفایت یک مرتبه است.

آیة الله تبریزی(ره):
الف) ظرف نجس را با آب قلیل باید سه مرتبه شست. ظرف نجس را با آب قلیل دو قسم می شود آب کشید: یکی آنکه سه مرتبه پر کنند و خالی کنند دیگر آن که سه دفعه قدری آب در آن بریزند و در هر دفعه آب را طوری در آن بگردانند که به جاهای نجس آن برسد و بیرون بریزند.

ب) در کر و جاری یک مرتبه کافی است.

آیة الله خامنه ای(دام ظله):
الف) ظرف نجس را با آب قلیل باید سه مرتبه شست.

ب) در کر و جاری یک بار کافی است.

آیة الله خویی(ره):

الف) ظرف نجس را با آب قلیل باید سه مرتبه شست. ظرف نجس را با آب قلیل دو قسم می شود آب کشید: یکی آنکه سه مرتبه پر کنند و خالی کنند دیگر آن که سه دفعه قدری آب در آن بریزند و در هر دفعه آب را طوری در آن بگردانند که به جاهای نجس آن برسد و بیرون بریزند.

ب) در کر و جاری یک مرتبه کافی است.

آیة الله سیستانی(دام ظله):
الف) داخل ظرف نجس را با آب قلیل باید سه مرتبه شست. ظرف نجس را با آب قلیل به دو گونه می توان آب کشید: یکی آنکه سه مرتبه پر کنند و خالی کنند دیگر آن که سه دفعه قدری آب در آن بریزند و در هر دفعه آب را طوری در آن بگردانند که به جاهای نجس آن برسد و بیرون بریزند.

ب) داخل ظرف نجس را با آب کر و جاری بنابر احتیاط واجب باید سه مرتبه شست.
 
آیة الله شبیری زنجانی(دام ظله):
الف) داخل کاسه نجس و مانند آن از سایر ظروف شرب را با آب قلیل باید سه مرتبه شست و کاسه نجس را با آب قلیل به دو گونه می توان آب کشید: یکی آنکه سه مرتبه پر کنند و خالی کنند دیگر آن که سه دفعه قدری آب در آن بریزند و در هر دفعه آب را طوری در آن بگردانند که به جاهای نجس آن برسد و بیرون بریزند.

ب) در آب جاری و کر یک مرتبه کافی است.

آیة الله صافی گلپایگانی(دام ظله):
الف) ظرف نجس را با آب قلیل باید سه مرتبه شست. ظرف نجس را با آب قلیل دو جور می شود آب کشید: یکی آنکه سه مرتبه پر کنند و خالی کنند دیگر آن که سه دفعه قدری آب در آن بریزند و در هر دفعه آب را طوری در آن بگردانند که به جاهای نجس آن برسد و بیرون بریزند.

ب) در آب جاری و کر یک مرتبه کافی است.

آیة الله مکارم شیرازی(دام ظله):
الف) ظرف نجس را با آب قلیل باید سه مرتبه شست. برای آب کشیدن ظروف با آب قلیل می توان آن را سه مرتبه پر و خالی کرد و یا هر بار قدری آب در آن بریزند و طوری بگردانند که به جاهای نجس برسد. بعد بیرون بریزند.

ب) در آب کر و جاری یک مرتبه کافی است.
 
آیة الله نوری همدانی(دام ظله):
الف) ظرف نجس را با آب قلیل باید سه مرتبه شست. ظرف نجس را با آب قلیل دو جور می شود آب کشید: یکی آنکه سه مرتبه پر کنند و خالی کنند دیگر آن که سه دفعه قدری آب در آن بریزند و در هر دفعه آب را طوری در آن بگردانند که به جاهای نجس آن برسد و بیرون بریزند.

ب) در کر و جاری هم احتیاط سه مرتبه است گر چه اقوی کفایت یک مرتبه است.
 
آیة الله وحید خراسانی(دام ظله):
الف) اگر داخل ظرف نجس شود با آب قلیل باید سه مرتبه شست. ظرف نجس را با آب قلیل دو گونه می شود آب کشید: یکی آنکه سه مرتبه پر کنند و خالی کنند دیگر آن که سه دفعه قدری آب در آن بریزند و در هر دفعه آب را طوری در آن بگردانند که به جاهای نجس آن برسد و بیرون بریزند.

ب) در کر و جاری یک مرتبه کافی است.

سوال: اگر آب نجسی درسطح شیب دار جریان دارد در پایین شیب به کر متصل شود بالای آن هم پاک می شود؟

هر مقدار از آب نجس که به آب کر یا جاری اتصال پیدا کند، پاک می شود و قسمت هایی که عرفاً اتصال پیدا نکرده است چه پائین تر باشد یا بالاتر بر نجاست قبلی خود باقی است. بنا بر این، آن قسمت از آب نجسی که در سطح بالاتری قرار گرفته و هنوز به آب جاری یا کر (آب پاک) که در سطح پائین تری قرار دارد متصل نشده است، نجس می باشد. (با استفاده از توضیح المسائل (المحشى للإمام الخمینی)، ج‏1، ص: 54، استفتاءات از مقام معظم رهبرى،س 70)

سوال: اگر فردی با شلنگ منزل، آب را بر فرش متنجس، جاری نماید، آیا از طهارت كفایت می‌نماید ؟ و آیا غساله و آبی كه جاری می‌شود و لو اندك باید رفع گردد؟

جواب: به نظر برخی از مراجع با برطرف شدن عین نجاست و اتصال آب كر یا جاری به فرش متنجس و فرا گرفتن آن، محل متنجس پاك می‌شود و جدا شدن غساله آن لازم نیست. و به نظر بعضی دیگر از مراجع لازم است غساله نجس جدا گردد. (توضیح المسائل امام خمینی(ره), م159)

سوال: قسمتی از فرش به واسطه‌ی بول نجس شده و به پشت فرش هم رسیده و در نتیجه آن قسمت از كف اطاق هم نجس شده، آیا وقتی كه از رو، فرش را با آب لوله كشی تطهیر كنیم، قسمت پشت فرش و آن قسمت از كف اطاق هم پاك می‌شود؟

جواب: برای آب كشیدن، زمین باید جداگانه تطهیر شود و برای پاك كردن فرش اگر با آب لوله رویش آب بریزند و از پشتش عبور كند و خارج شود، هر دو رو پاك می‌شود. (استفتائات امام خمینی(ره), ج1, س322)

منبع:tebyan.net


ویدیو مرتبط :
احکام تطهیر اشیاء نجس

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

احکام مربوط به لباس آقایان و خانم ها



 پوشیدن زنان,احکام لباس

 احکام مربوط به لباس و کفش

 

احکام مربوط به کفش و لباس را از نظر مراجع تقلید در زیر بخوانید:

احکام مربوط به لباس و کفش

لباس ابریشم
• حکم پوشیدن لباس ابریشم برای زن و مرد چیست ؟
همه مراجع : اگرابریشم خالص باشد، پوشیدن آن برای مرد حرام است؛ ولی برای زن اشکال ندارد.

کراوات
• حکم خریدن و پوشیدن کراوات برای داماد چیست ؟
آیات عظام امام(رحمةالله)، خامنه ای، مکارم شیرازی و نوری همدانی: اگر باعث ترویج فرهنگ غرب شود جایز نیست.


آیات عظام تبریزی ، سیستانی و فاضل لنکرانی: برای مسلمان بهتر است، از لباسی که باعث تشبه به غیر مسلمانان شود اجتناب کند.


آیات عظام بهجت و صافی گلپایگانی: بنابراحتیاط استفاده نکنند.


آیة الله وحید خراسانی: آنچه که باعث تشبه به غیر مسلمان شود جایز نیست.


تبصره: اگردرموردی بر پوشیدن کراوات مفسدهای مترتب شود، پوشیدن آن حرام می شود.

آستین کوتاه
• پوشیدن پیراهن آستین کوتاه توسط مردان در مقابل زن نامحرم، چه حکمی دارد ؟ همه مراجع (به جزبهجت، صافی گلپایگانی و نوری همدانی): اگرباعث مفسده نشود اشکال ندارد.


آیات عظام بهجت و صافی گلپایگانی: بنابر احتیاط واجب، باید لباس آستین دار برتن کند.


آیة الله نوری همدانی: اگر مخالف عفت عمومی نباشد و درنظرافراد متشرع منکر محسوب نشود، اشکال ندارد.

لباس زنانه ومردانه
• پوشیدن لباس زنانه برای مردان و بالعکس چه حکمی دارد؟
آیات عظام امام(رحمةالله) و بهجت: بنابر احتیاط واجب، پوشیدن لباس مختص به جنس مخالف جایز نیست.


آیات عظام تبریزی، خامنه ای، صافی گلپایگانی، فاضل لنکرانی و وحیدخراسانی: بنابراحتیاط واجب، پوشیدن لباس مختص به جنس مخالف در صورتی که آن را پوشش خود قرار دهد جایز نیست.


آیة الله سیستانی: بنابراحتیاط واجب، پوشیدن لباس مختص به جنس مخالف اگر او را به صورت جنس مخالف در بیاورد، جایز نیست. آیة الله مکارم: پوشیدن لباس جنس مخالف، اگر مفسده خاصی بر آن مترتب نشود، اشکال ندارد.


آیة الله نوری همدانی: بنابراحتیاط واجب، پوشیدن لباس مختص به جنس مخالف جایز نیست؛ مگر آنکه انگیز عقلایی و مصلحت مهم تری در بین باشد.

لباس مشترک زن و مرد
• لباس مشترک بین زن و مرد چگونه مشخص می شود ؟
همه مراجع : تشخیص آن به نظر عرف است؛ مانند شلوارها و برخی اقسام بلوز و کفش های مشترک .

لباس شهرت
تعریف لباس شهرت
• منظور از لباس شهرت چه نوع لباسی است؟
همه مراجع (به جز سیستانی و مکارم شیرازی): لباس شهرت، لباسی است که پوشیدن آن برای شخص، به جهت جنس پارچه یا رنگ یا کیفیت دوخت یا مندرس بودنش و مانند آن، معمول نبوده و خلاف شأن او به حساب آید؛ به طوری که اگر آن را در برابر مردم بپوشد، توجه آنان را به خود جلب کرده و انگشت نما می شود.


آیة الله سیستانی: لباسی است که مؤمن را بصورتی زشت و نامناسب درآورد .


آیة الله مکارم: لباس شهرت، لباسی است که جنبه ریا کاری دارد و شخص می خواهد به وسیله آن مثلا به زهد و ترک دنیا مشهور شود، خواه از جهت پارچه یا رنگ آن باشد ویادوخت آن؛ اما اگر واقعا قصدش ساده پوشیدن است و جنبه ریا کاری ندارد، نه تنها جایزاست؛ بلکه عملی است شایسته .

• حکم پوشیدن لباس شهرت را بیان کنید؟
آِیات عظام امام(رحمة الله) ، خامنه ای، فاضل لنکرانی و نوری همدانی: پوشیدن لباسی که موجب شهرت وانگشت نما شود، بنابر احتیاط واجب حرام است.


آیات عظام بهجت، صافی گلپایگانی و وحیدخراسانی:

پوشیدن لباسی که موجب شهرت و انگشت نما شود، حرام است. آیات عظام تبریزی و سیستانی: پوشیدن آن حرام نیست؛ مگر آنکه موجب هتک حرمت و خواری شود.


آیة الله مکارم شیرازی: پوشیدن لباسی که جنبه ریا کاری دارد و شخص می خواهد به وسیله آن مثلا به زهد و ترک دنیا مشهور شود، بنابر احتیاط واجب حرام است خواه از جهت پارچه یا رنگ آن باشد و دوخت آن اما اگر واقعا قصدش ساده پوشیدن است و جنبه ریا کاری ندارد، نه تنها جایز نیست بلکه عملی است شایسته .


تبصره: پوشیدن هرلباسی که موجب هتک حرمت و خواری شخصی شود. به فتوای همه مراجع حرام است.

لباس موقت
• گاهی به مدت کوتاهی و به طور موقت لباس شوهر را در منزل می پوشم آیا این کار جایز است؟
همه مراجع(به جز امام رحمة الله و بهجت): خیر، اشکالی ندارد.
آیات عظام امام(رحمةالله) و بهجت: بنابراحتیاط واجب، جایز نیست.

فروش لباس زنانه
• فروش لباس زیر زنانه به وسیله مردان چه حکمی دارد؟ همه مراجع: اگر ترس افتادن به گناه و یا مفسده اجتماعی به دنبال داشته باشد، جایز نیست.

لباس روشن و نازک • آیا پوشیدن چادر و لباس هایی با رنگ روشن در میهمانی ها و در برابر نامحرم – نه به قصد جذب نگاه مرد نامحرم – حرام است ؟


همه مراجع: اگر باعث جلب توجه نا محرم و مفسده نشود اشکال ندارد.


تبصره: اگر لباس به گونه ای بدن نما باشد و یا زینت محسوب شود، پوشاندن آن واجب است.

جوراب نازک
• پوشیدن جوراب نازک چه حکمی دارد؟
همه مراجع: اگر ظاهر پا در آن پیدا باشد، پوشیدن آن جایز نیست .
تبصره: به فتوای آیة الله مکارم شیرازی، پوشاندن روی پا واجب نیست.

لباس های تنگ
• پوشیدن مانتو هایی که برجستگی های بدن (مانند سینه و باسن) را نمایان می کند، چگونه است ؟
همه مراجع: اگر باعث تهییج شهوت باشد، جایز نیست.

پوشش مشکی
• چرا پوشش بانوان مشکی است؛ با اینکه پوشیدن لباس مشکی در اسلام مکروه است ؟
آیات عظام امام(رحمة الله)، بهجت، تبریزی، صافی گلپایگانی، فاضل لنکرانی، نوری همدانی ووحیدخراسانی: پوشیدن لباس سیاه، هرچند مکروه است؛ ولی عبا از آن استثنا شده و چادر مشکی نیز داخل عنوان عبا است و مکروه نیست.


آیات عظام سیستانی و مکارم: به طور کلی پوشیدن لباس سیاه مکروه نیست؛ افزون بر آنکه چادر مشکی داخل عنوان عبا است و عبا استثنا شده است .

برتری چادر
• چادر بهتر است یا مانتو ؟
همه مراجع : برای زن کافی است که حجاب کامل( شرعی) را با هر لباس مناسبی، در برابر مرد نامحرم رعایت کند. ولی بی شک چادر به عنوان حجاب برتر( به ویژه در اماکن مذهبی ) از ارزش والایی برخوردار است .

 پوشش نزد محارم
• آیا دختران می توانند با لباس آستین حلقه ای، در برابر پدر و یا برادرشان ظاهر شوند؟
همه مراجع : اگر باعث مفسده نشود، اشکال ندارد.

منبع: banoonet.ir