سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

7 نکته ای که باید درباره ایمپلنت دندان بدانید


ایمپلنت های دندانی به شکل پیچ هایی از جنس تیتانیوم هستند که در استخوان فک جاگذاری می شوند و مانند ریشه دندان عمل می کنند.





مجله سلامت:

دکتر پویا اصلانی- متخصص پروتزهای دندانی و ایمپلنت، عضو هیات علمی دانشکده دندان پزشکی قم:

ایمپلنت های دندانی به شکل پیچ هایی از جنس تیتانیوم هستند که در استخوان فک جاگذاری می شوند و مانند ریشه دندان عمل می کنند. این درمان، جایگزین خوبی برای دندان های از دست رفته است. امروزه بیماران زیادی برای گذاشتن ایمپلنت به کلینیک های دندان پزشکی مراجعه می کنند. متاسفانه شمار زیادی از آنها هم باورهایی درباره ایمپلنت دارند که نشان از بی اطلاعی آنها در این زمینه است. برای اطلاعات بیشتر به این نکته ها توجه کنید.

7 نکته ای که باید درباره ایمپلنت دندان بدانید

1- ایمپلنت به استخوان فک آسیب نمی زند


ایمپلنت ها از جنس تیتانیوم هستند که در محیط بدن کاملا خنثی است و در شرایط طبیعی نه تنها هیچ واکنش مضری برای بدن انسان ایجاد نمی کند بلکه با تغییرات سطحی ایجادشده روی آنها، به شدت تمایل دارند جذب استخوان فک شوند. همچنین ایمپلنت مانع ادامه تحلیل استخوان فک می شود. قرار دادن ایمپلنت ها مگر در شرایط بسیار نادر باعث هیچ واکنشی در استخوان نمی شود.

2- ایمپلنت درد و ناراحتی ایجاد نمی کند

قرار دادن ایمپلنت در علم دندان پزشکی جراحی محسوب می شود که باید در محیطی استریل انجام شود. در مقایسه با سایر جراحی های محیط دهان، میزان درد و ناراحتی جراحی ایمپلنت بسیار کمتر است و با رعایت دستورات دندان پزشک اغلب بدون ناراحتی تمام می شود.

3- امکان قرار دادن همزمان ایمپلنت همراه کشیدن دندان وجود دارد

دندان های غیرقابل نگهداری باید کشیده شوند و معمولا 2 تا 3 ماه صبر می کنند تا در ناحیه بدون دندان استخوان سازی انجام گیرد. با این حال در برخی شرایط و به صلاحدید دندان پزشک در صورتی که ریشه دندان دچار عفونت فعال نباشد، امکان قرار دادن همزمان ایمپلنت همراه کشیدن دندان وجود دارد. مزیت عمده این روش این است که برای خارج کردن دندان و قرار دادن ایمپلنت به یک مرحله بی حسی و جراحی نیاز است و نیازی به تعویق افتادن درمان ایمپلنت نیست.

7 نکته ای که باید درباره ایمپلنت دندان بدانید

4- قرار دادن دندان روی ایمپلنت ممکن است کمی وقت گیر باشد


معمولا بعد از قرار دادن پیچ ایمپلنت با توجه به شرایط بین 2 تا 4 ماه (و در برخی شرایط تا6 ماه) باید صبر کرد تا استخوان اطراف ایمپلنت کاملا شکل بگیرد. با این حال در برخی شرایط امکان دارد که در صورت مناسب بودن استخوان فک- به خصوص در مورد دندان های قدامی که در ناحیه زیبایی هستند- همزمان با قرار دادن ایمپلنت بتوان روکش موقت یا دائم را روی آن قرار داد.

5- فقط بعضی از بیماران به جراحی سینوس فک نیاز دارند


افرادی که دندان های خلفی فک بالا را مدت ها پیش کشیده اند، سینوس های استخوان فک بالایشان، داخل استخوان گسترش می یابد. از این رو استخوان کافی به منظور قرار دادن ایمپلنت وجود ندارد پس قبل از قرار دادن ایمپلنت نیاز است که سینوس فک ترمیم و به طرف بالا برده شود. بعد از این جراحی می توان ایمپلنت را بلافاصله یا 4 ماه بعد قرار داد.

6- بعضی از بیماران نباید ایمپلنت بگذارند

ایمپلنت موارد عدم تجویز محدودی دارد، بیماران مبتلا به دیابت کنترل نشده، بیماران تحت رادیوتراپی به خصوص در ناحیه فک و صورت و بیمارانی که طولانی مدت تحت درمان بیس فسفونات بوده اند، نباید ایمپلنت بگذارند. تجویز کردن یا نکردن ایمپلنت به تشخیص دندان پزشک بستگی دارد.

7- به شایعات غلط توجه نکنید


برخی مردم باورهایی دارند که اصلا توجیه علمی ندارند؛ مثلا بعد از قرار دادن ایمپلنت نباید سرما بخورید! بعد از قرار دادن ایمپلنت نباید سرتان را خم کنید! قرار دادن پیچ در فک ها باعث عفونت می شود! و... هنگام گذاشتن ایمپلنت کاملا با دندان پزشکتان مشورتک نید تا هرگونه شک و شبهه از بین برود.


ویدیو مرتبط :
جایگزینی دندان مصنوعی با ایمپلنت دندان

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

آنچه باید درباره مراقبت از دندان کودکان بدانید



 

آنچه باید درباره مراقبت از دندان کودکان بدانید

 

نقش تغذیه بر سلامت ارگان های بدن بر هیچ کس پوشیده نیست. کمبود ویتامین نتیجه تغذیه غلط است که عوارضی دارد. در مخاط دهان کمبود ویتامین B در ایجاد مشکلات مؤثر بوده و باعث بروز زخم های گوشه لب، آفت مخاط دهان و آتروفی زبان می شود...

 

اگر در دهان حس سوزش دارید یا لثه شما دچار خون ریزی است، تغییر رفتار در تغذیه می تواند موثر باشد. کمبود ویتامین ها مشکلات جدی در دهان و لثه ها ایجاد می کند و این مشکلات دهان و لثه موجب ایجاد چرخه معیوبی در دهان می شود زیرا دهان سوزناک و لثه های خون ریزی دهنده باعث می شود ما در هنگام خوردن میوه و سبزی دچار ناراحتی شویم و در نتیجه از خوردن میوه ها و سبزی ها خودداری کنیم و به کمبود ویتامین خود دامن بزنیم. از بیماری های شایع ناحیه دهان که در اثر ویتامین B ایجاد می شوند، می توان به این موارد اشاره کرد:

 

۱) زخم شدن گوشه لب ها: این بیماری که اغلب در اثر عفونت های قارچی ایجاد می شود، باعث التهاب و زخم های دردناک در گوشه لب ها (محل اتصال لب های بالا و پایین به هم) خواهد شد. در صورت وجود قارچ استفاده از پماد میکونازول می تواند موثر باشد و در صورت مشکلات تغذیه ای رفع کمبود ویتامین B اثربخش خواهد بود.

 

۲) آفت های مکرر دهانی: یکی از دلایل آفت دهان کم خونی است و یکی از دلایل کم خونی کمبود ویتامین B. در نتیجه مصرف ویتامین B می تواند در رفع آن موثر باشد.

 

۳) آتروفی زبان: زبان پرز خود را از دست داده و صیقلی، قرمز پررنگ و بدون پرز به نظر می رسد. در این بیماری به دلیل کمبود ویتامین B پرزهای چشایی از بین می روند و بیمار قدرت چشایی خود را تا حد زیادی از دست می دهد. خوراکی های زیر منابع خوبی برای انواع ویتامین های B محسوب می شوند:

 

ویتامینB۱ وB۲ وB۳ : جگر، غلات سبوس دار، شیر، سایر فرآورده های لبنی، گوشت، کلم بروکلی،

 

اسید فولیک: سبزیجات برگ سبز، مرکبات، کلم بروکلی و اسفناج. مطالعات جداگانه ای در مورد اثر کمبود آهن، سلنیوم، ویتامین E و A و بتا کاروتن در پیشگیری از سرطان دهان وجود دارد که همراه با ابهام است، اما چند مطالعه اثر ویتامین C را در پیشگیری از سرطان دهان به اثبات رسانده است. سازمان جهانی بهداشت در گزارش «تغذیه و پیشگیری از بیماری های مزمن» اعلام می نماید که استفاده از نوشیدنی، غذای داغ و غذاهای زغال شده خطر ابتلا به سرطان دهان را افزایش می دهد.

 

اگرچه غلات و حبوبات می توانند نقش محافظتی داشته باشند ولی دلایل و شواهد متقن حاکی از اثر میوه و سبزی ها در پیشگیری از سرطان دهان است. مطالعات اپیدمیولوژیک نشان دهنده این موضوع است که با افزایش مصرف میوه و سبزی ها از خطر ابتلا به سرطان دهان کاسته می شود. سوءتغذیه یا تأثیر منفی بر سیستم ایمنی موجب تشدید علایم دهانی بیماری ایدز مثل زخم، عفونت های قارچی، خشکی دهان و نئوپلاسم می شود. همچنین علایم دهانی بیماری ایدز و اشکال در بلع ناشی از انسداد مجاری در اثر نئوپلاسم، خشکی دهان، دردهای دهان و وضعیت عمومی نامطلوب ناشی از سوءتغذیه را تشدید می نماید.