سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

مادران باردار بخوانند



دوران بارداری,تغذیه دوران بارداری,تغذیه زنان باردار

مادران باردار بخوانند
تغذیه نامناسب مادر در دوران بارداری، کودک را مستعد ابتلا به دیابت می کند.
یکی از ضروری ترین نیازهای مادر در دوران بارداری، داشتن یک رژیم غذایی سالم و مناسب است تا از افزایش گلوکز و انسولین کودک جلوگیری کند. افزایش گلوکز و انسولین از نشانه های ابتلا به دیابت و سندرم متابولیک هستند.
مطالعات نشان می دهند که بر خلاف باور عمومی، مادر باردار لازم نیست به اندازه دو نفر غذا بخورد. کیفیت رژیم غذایی مادر در دوران بارداری نقش مهمی در رشد جنین و همچنین سطح گلوکز و انسولین کودک بعد از تولد ایفا می کند.
بر اساس تحقیقات رژیم غذایی غنی از چربی در دوران بارداری منجر به دیابت در کودک می شود حتی اگر مادر، مبتلا به دیابت و چاقی نباشد. به این معنی که سطح گلوکز و انسولین خون کودک بالا بوده و مقاومت انسولین نیز در او مشاهده می شود.
رژیم غذایی نامناسب مادر، تکامل پانکراس (لوزالمعده) جنین را تحت تاثیر قرار می دهد. پانکراس مسئول تولید هورمون انسولین در بدن است.
از سوی دیگر زمانی که مادر باردار به اندازه کافی مواد غذایی مصرف نکند، ذخایر گلوکز بافت های جنین کاهش می یابند تا مقدار کافی از این قند در اختیار مغز قرار گیرد. این رویداد منجر به کاهش رشد جنین می شود. در صورتی که مادر به میزان کافی انرژی دریافت کند، میانگین وزن نوزاد در هنگام تولد 3.3 تا 3.5 کیلوگرم خواهد بود.
پژوهشگران معتقدند که در حدود نیمی از زنان از رژیم های غذایی با کیفیت پایین پیروی می کنند که سرشار از منابع حیوانی و چربی های اشباع و فاقد کربوهیدرات ها، سبزیجات و منابع گیاهی است. همچنین بیش از یک سوم زنان عادت های غذایی نامناسب داشته و این عادات را در دوران بارداری نیز ترک نمی کنند.
لازم است به مادران آگاهی داده شود که در دوران بارداری رژیم غذایی مناسب و سالم داشته باشند که حاوی همه گروه های غذایی به میزان کافی باشد. برای دستیابی به این هدف بهتر است که از یک متخصص تغذیه کمک گرفته شود.
منبع:seemorgh.com

 


ویدیو مرتبط :
ارزش زن باردار و مادران در نزد خداوند

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

مادران جوان بخوانند!!



 

مادران جوان بخوانند!!

 

مادراني که به تازگي صاحب فرزند شده اند با تغيير اساسي در برنامه زندگي خود مواجه مي‌شوند. در اين مطلب توصيه هاي جالبي براي اين مادران ذکر شده است .


شير دادن به کودک همراه با کمبود خواب علاوه بر بي حوصلگي و بدخلقي مادر باعث خشکي و کدر شدن پوست و گاهي مواقع ريزش مو در زنان مي شود.


در اين مطلب چند توصيه به مادران براي اين که با شرايط به وجود آمده چگونه کنار بيايند آمده است، بخوانيد:


خواب کافي؛


خواب براي سلامت بدن لازم است به خصوص براي مادران . کمبود خواب ظاهر پوست را خشک، کدر و چروکيده مي کند، از فرصت هاي پيش آمده براي استراحت خود استفاده کنيد.

 

مصرف آب؛


مصرف آب زياد به خصوص در دوران شيردادن اهميت زيادي دارد زيرا در طي روز کودک حداقل يک ليتر شير مي خورد. در صورت جايگزين نکردن آن با خستگي، سردرد، خشکي پوست روبه رو خواهيد شد.

 

از دريافت کمک امتناع نکنيد؛


اگر افرادي هستند که مي خواهند به شما کمک کنند به آن ها اين فرصت را بدهيد به عنوان مثال اگر کسي مي خواهد به شما کمک کند و از کودک شما مراقبت کند تا شما بخوابيد يا در آشپزي و يا کار منزل با شما همکاري کند، کمک او را بپذيريد.

 

با خود کنار بياييد؛


بعضي از مادران از ترس اين که ديگران آنان را يک مادر ناتوان بپندارند کمک ديگران را قبول نمي کنند. هنگامي که احساس مي کنيد که از پا درآمده ايد و اشک در چشمانتان جمع شده، گريه کنيد.

 

از منزل خارج شويد؛


در کوچک ترين فرصتي که پيش مي آيد سعي کنيد تنهايي از منزل خارج شويد. 15 دقيقه خارج از منزل نه تنها رابطه پدر و نوزاد را تقويت مي کند بلکه روحيه مادر را نيز بهبود مي بخشد. خارج شدن از منزل به بهانه خريد و يا يک پياده روي کوتاه مي تواند با خستگي مفرط نيز مقابله کند. شما نياز به يک استراحت ذهني و عاطفي داريد که با تغيير دادن محيط مي توانيد آن را کسب کنيد.

 

از همسر خود غافل نشويد؛


هرچه رابطه زن و شوهر خوب باشد مي توانند والدين خوبي نيز باشند، از همسر خود در خصوص کارهاي مربوط به نوزاد کمک بگيريد. با همکاري مي توانيد بر مشکلات زيادي از جمله خستگي مفرط غلبه کنيد.

 

مراقب خود باشيد؛


هيچ کس از آن چه پس از به دنيا آمدن يک نوزاد پيش مي آيد اطلاعي ندارد. اما بايد خود را آماده شرايط جديد کرد. پس براي لذت بردن از اين زمان که به سرعت مي گذرد و روزي چشم باز مي کنيد که نوزاد شما کودک 5 -4 ساله اي شده است از خود خوب مراقبت کنيد.