سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

شیوه صحیح نشستن روی صندلی


شاید صندلی و نحوه نشستن روی آن در ظاهر چندان هم مهم نباشد اما بهتر است بدانید برخی از بیماری‌ها و مشکلات مربوط به کمر و ستون فقرات به دلیل بد نشستن روی صندلی ایجاد می‌شوند. پس اگر می‌خواهید از دردهای ستون فقرات دور بمانید و کمردرد راتجربه نکنید، در چند موقعیت آداب درست نشستن را تمرین کنید.


مجله زندگی ایده آل: شاید صندلی و نحوه نشستن روی آن در ظاهر چندان هم مهم نباشد اما بهتر است بدانید برخی از بیماری‌ها و مشکلات مربوط به کمر و ستون فقرات به دلیل بد نشستن روی صندلی ایجاد می‌شوند. پس اگر می‌خواهید از دردهای ستون فقرات دور بمانید و کمردرد راتجربه نکنید، در چند موقعیت آداب درست نشستن را تمرین کنید.

وقتی پشت میز می‌نشینید

بیشتر افرادی که در شرکت‌ها و ادارات مختلف مشغول به کار هستند باید بخشی از روز را پشت میز بنشینند. از طرفی ممکن است در خانه هم روزانه چند ساعت برای کار با اینترنت و جست و جو در شبکه‌های اجتماعی وقت بگذارید و بی توجه به روش نشستن صحیح، ستون فقرات، مهره‌ها یا سایر بخش‌های بدن را در معرض آسیب هایی قرار دهید. بنابراین از همین امروز قبل از اینکه روی صندلی پشت میز کامپیوتر یا میز تحریر معمولی بنشینید، اصول نشستن صحیح را به یاد بیاورید و بعد آن را موبه مو اجرا کنید.

شیوه صحیح نشستن روی صندلی

- اولین و مهمترین نکته‌ای که باید به آن توجه کنید ارتفاع صندلی است. هنگامی که روی صندلی می‌نشینید ارتفاع آن باید در حدی باشد که وقتی کف پاها را روی زمین می‌گذارید، زانوها با کمر در یک راستا قرار گیرند و زانوها بالاتر از سطح ران‌ها یا پایین تر نباشند. در صورتیکه ارتفاع صندلی برای قد شما بلند است، یک زیرپایی پایین پای تان قرار دهید تا به وضعیت استاندارد برسید.

- بهتر است آرنج‌ها به بدن چسبیده و عمود بر میز قرار گیرند. اگر قرار است روی میز کار کنید بیشتر قسمت‌های ساعد را روی میز قرار دهید و آنها را درحالت موازی با زمین روی میز حفظ کنید.

- درد مچ و انگشتان یکی از مشکلاتی است که بیشتر کاربران کامپیوتر به دلیل طرز نشستن اشتباهی با آن روبه‌رو می‌شوند. به همین دلیل هنگام نشستن مچ دست های‌تان را در حالت صاف نگه دارید و سعی کنید مچ تان خم نشود. هنگام کار با موس به این نکته دقت کنید.

- به چپ و راست صندلی خم نشوید یا وزن تان را روی دسته‌ها نیندازید. وقتی روی صندلی می‌نشینید کمرتان باید کاملا صاف باشد. حواس‌تان باشد که هنگام تایپ کردن پشت تان خم نشود و قوز نکنید. این حالتی است که ممکن است هنگام نشستن پشت میز کامپیوتر پیش بیاید و اگر از همین امروز به آن توجه نکنید تا چند سال آینده دیگران شما را با گوژپشت نتردام اشتباه می‌گیرند!

- یکی دیگر از اصول نشستن صحیح به وضعیت گردن شما مربوط است. سر شما باید به گونه‌ای مقابل مانیتور باشد که صفحه مانتیور کمی پایین تر از سر قرار داشته باشد. با این حال نباید گردن تان را زیاد خم کنید.

وقتی پشت فرمان می‌نشینید

دانستن این نکات برای افرادی که شغل آنها رانندگی است و باید ساعت زیادی از روز را پشت فرمان بنشینند، بیشتر اهمیت دارد اما این روزها با وجود ترافیک‌های سنگین درون شهری هر شخصی ممکن است چند ساعت در روز را در حال رانندگی باشد. تحقیقات زیادی در زمینه کمر درد و علل بروز آن انجام شده که یکی از آنها بین 7000 نفر از مردم پاریس صورت گرفته است. نتایج این تحقیقات نشان می‌دهد که دردهای بخش پایینی کمر بیشتر در بین خانم‌ها دیده می‌شود ولی کمر دردی که در اثر رانندگی طولانی مدت به وجود می‌آید، در بین مردان شایع تر است و افرادی را در بر می‌گیرد که حداقل 4 ساعت از روز را پشت رل می‌نشینند. تا وقتی ماشین شما حرکت نمی‌کند درست مثل این است که روی یک صندلی ثابت نشسته اید ولی به محض اینکه ماشین به راه افتاد قضیه فرق می‌کند. چپ و راست شدن ماشین، افزایش و کاهش سرعت آن، نوسانات جانبی و حرکت ارتعاشی به بالا و پایین به بدن شما به ویژه بخش پایینی فشار وارد می‌کند. اگر صندلی تان خوب نباشد کمرتان زیر این فشار‌ها دچار مشکل می‌شود. از این رو برای پیشگیری از کمر درد بهتر است وقتی پشت فرمان می‌نشنید به این نکات دقت کنید. حتی در سفرهای طولانی و نشستن روی صندلی وسایل نقلیه دانستن این نکات اهمیت دارد:

-  قبل از اینکه روی صندلی وسایل نقلیه بنشینید آن را بر حسب قدتان تنظیم کنید. صندلی باید به گونه ای باشد که پاهای شما به راحتی روی زمین قرار بگیرد و فضای کافی برای جابه جایی پاها وجود داشته باشد.اگر جای کافی برای پاها وجود ندارد صندلی تان را عقب ببرید.

- کمر شما باید در وضعیت مناسبی قرار داشته باشد و صندلی را کمی عقب یا جلو ببرید تا قوس کمر به طور کامل روی صندلی قرار گیرد.

-  به وضعیت سر دقت کنید. سر باید به پشتی صندلی بچسبد. در صورتی که فاصله سر تا پشتی صندلی زیاد است از بالش‌های کوچکی استفاده کنید تا این فاصله پر شود.

-  هنگامی که روی صندلی اتومبیل می‌نشینید زانوهای شما باید با لگن هم تراز باشد.

-  صندلی را به اندازه کافی به جلو بکشید تا مجبور نباشید برای رساندن پاها به کلاچ، گاز و ترمز کمرتان را خم کنید. اگر صندلی از پاهای شما دور باشد و برای رسیدن به پدال پاهای تان را می‌کشید، این شیوه نشستن به کمر شما آسیب می‌رساند.

- پشت فرمان صاف بنشینید و روی صندلی قوز نکنید. با یک دست روی فرمان خم نشوید. 

شیوه صحیح نشستن روی صندلی

-  اگر گودی کمر دارید بالش کوچکی را پشت تان قرار دهید تا قوس کمرتان پر شود.

- پشتی صندلی را به اندازه کافی عقب ببرید، بطوریکه زاویه آن با نشیمن گاه صندلی 100 تا 120 درجه باشد.

-  در صورتیکه صندلی ماشین تان خراب شده یا نیاز به تعمیر دارد هر چه سریعتر برای رفع این مشکل اقدام کنید.

-  هر یک ساعت یکبار به بهانه ای از ماشین پیاده شوید، کمی راه بروید و چند حرکت کششی ساده را انجام دهید.

- از ژست گرفتن و فیگورهای مختلف پشت فرمان بپرهیزید چون کج و کوله نشستن پشت فرمان کلاس شما را بالاتر نمی‌برد و فقط به بدن تان آسیب می‌رساند.

-  مرتب ورزش کنید.  انجام ورزش هایی مانند شنا، پیاده روی و دوچرخه سواری خطر ایجاد کمر درد ناشی از نشستن طولانی مدت پشت فرمان اتومبیل را کاهش می‌دهد.

وقتی روی مبل راحتی لم می‌دهید

هنگامی‌که درخانه روی کاناپه یا مبل‌های راحتی می‌نشینید باید به قوانین درست نشستن توجه کنید. ممکن است لم دادن شما و تماشای چند ساعته تلویزیون در دراز مدت سبب کمر درد و ناراحتی هایی ستون فقرات شود، چرا که روش‌های درست نشستن را رعایت نمی کنید. پس این نکات را به خاطر بسپارید و این بار که روی کاناپه می‌نشینید، این نکات را با دقت تمرین کنید.

- بیشتر مبل‌های راحتی ارتفاع کوتاهی دارند و به علت نرم بودن، داخل آنها فرو می‌روید. اگر قد بلندی دارید سعی کنید به کمک کوسن‌های اضافی سفت، ارتفاع مبل را افزایش دهید. می‌توانید این کوسن‌ها را در بخش زیرین تشک اصلی مبل قرار دهید تا ظاهر مبل شما به شکل فعلی حفظ شود. در این صورت زانوها در ارتفاع مناسب تری قرار می‌گیرند.

-  ارتفاع مبل راحتی شما باید به اندازه ای باشد که وقتی روی مبل می‌نشینید و کف هر دو پا را روی زمین قرار می‌دهید، فشاری به زانوهای تان وارد نشود. هنگام خرید مبل‌های راحتی به این استاندارد توجه کنید.

-  اگر مبل شما دسته‌های بسیار کوتاهی دارد یا اصلا دسته ای روی آن نیست کنار آن یک بالش یا کوسن به جای دسته قرار دهید تا بازوهای تان روی آن قرار گیرد، در این صورت وقتی در طولانی مدت روی مبل راحتی می‌نشینید، دچار گردن درد  نمی‌شوید.

- هنگامی که روی مبل نشسته اید و می‌خواهید کتاب بخوانید، کتاب را روی یک کوسن قرار دهید تا در سطح بالاتری قرار گیرد. در این صورت مجبور نیستید برای خواندن کتاب سرتان را پایین نگه دارید و بدین ترتیب دچار گردن درد نمی‌شوید.

- اگر می‌خواهید زیر پای تان یک صندلی کوچک قرار دهید، مراقب باشید که زانوها بالاتر از سطح بدن قرار نگیرد و حالت نشستن شما از وضعیت استاندارد خارج نشود.

-  برای اینکه قوس کمر شما در وضعیت طبیعی قرار گیرد یک بالش کوچک در بخش گودی کمرتان قرار دهید تا ضمن نشستن روی مبل‌های راحتی، ستون فقرات شما قوس طبیعی اش را حفظ کند.

-  به مدت طولانی روی مبل ننشینید و مشغول تماشای تلویزیون نشوید. بهتر است بعد از هر نیم ساعت یا 45 دقیقه بلند شوید و کمی راه بروید. در این صورت جریان خون در بدن شما بهتر به حرکت در می‌آید و به دلیل یک جا نشینی دچار کسالت و کرختی نمی‌شوید.

-  وقتی مشغول تماشای تلویزیون هستید و پخش آگهی‌های بازرگانی شروع می‌شود، فرصت مناسبی است تا از جای تان بلند شوید. ضمن اینکه می‌توانید وضعیت نشستن تان را کنترل کنید تا طبق عادت قبلی روی مبل لم ندهید.

- وقتی به مدت چند هفته روش درست نشستن را تمرین کنید، این کار به عادت روزانه شما تبدیل می‌شود و از آسیب‌های احتمالی و صدمه به کمر و ستون فقرات در امان می‌مانید.


ویدیو مرتبط :
روش صحیح نشستن روی صندلی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

شیوه های صحیح نشستن، ایستادن، راه رفتن و خوابیدن + تصاویر



شیوه ی صحیح نشستن,شیوه درست ایستادن,شیوه ی درست خوابیدن

شیوه های صحیح نشستن ، ایستادن ، راه رفتن و خوابیدن
هنگامی که در مورد سلامتی صــحبت بـه میـان مـی آیـد بی تـردید وضــعیت صحیـح قرارگـیـری بـدن شـمـا هـنـگام فعالیت های گوناگون در رأس فهرست عوامل مهم سلامتی قـرار خـواهد گـرفـت، زیـرا بـه انـدازه تغذیه مناسب، ورزش، پـرهـیـز از مواد الکلی و سیگار در حفظ سلامتـی بـدن موثر می باشد. وضـعـیت صحیح قرارگیری اندام ها کمک مـی کند تا کـارهـایـتـان را بـا انـرژی بیـشتـر و اسـتـرس و خـستگی کمتر به انجام رسانید.


هنگامی که وضعـیت بدن شما در حالت مناسب می باشد
هنگام نشستن، ایستادن و خوابیدن کمترین فشار و استرس روی عضلات بدن شما اعمال می گردد. وضعیت ستون فقرات شما در حالت استراحت و خنثی می باشد، اعضاء حیاتی بدن(مانند قلب) در مکان صحیح قرار دارند، استخوان ها و مـفاصـل در وضـعـیت صـحیـح خـود قـرار دارنـد و کـارایـی عضـلات حداکثر می باشد تحلیل و سـایش نـابـهنـجار مـفاصل کاهش یـافته و از التهاب مفاصل جلوگیری بعمل می آید از مشکلات کمر درد و دردهای عضلانی جلوگیری می کند،از خستگی جلوگیری می کند ،در بهبود ظاهر شما موثر است. از این رو آگاهی از شیوه های صحیح نشستن، ایستادن، راه رفتن و خوابیدن حائز اهمیت است.


وضعیت نادرست بدن بر اثر موارد زیر ایجاد می گردند
سوانح و مصدومیت ها، اضافه وزن و چاقی، تکیه گاه نامناسب تشک در هنگام خواب، مشکلات بینایی،کفش نامناسب و پاشنه بلند،عـادات نشـستن، ایـستـادن و خـوابـیـدن،فقر حرکتی و عدم حرکت مانند کودکان آپارتمانی که بنا به شرایط فیزیکی زندگی امکان تحرک کمتری دارند، عادات نامناسب حرکتی مانند تحمل وزن بدن روی یک پا،حمل کیف های سنگین کودکان دبستانی به صورت یک طرفه و ممتد.


شرایط لازم برای داشتن وضعیت صحیح
عضلات قوی و انعطاف پذیر،حرکات طبیعی مفاصل،توازن قدرت عضلانی در دو سوی ستون فقرات، آگاهی از وضعیت بدن در حالات مختلف.
مـهمتـرین قسـمت بـدن که نقش بسزایی در داشتن وضعیت صحیح بدن ایفا می کـنـد، ستون فقرات می باشد. ستون فقرات شما دارای قوس های طبیعی است که باید آن ها را در وضعیت طبیعی خودشان همواره حفظ کرد. تعداد مهره ها ۳۳ عدد است ولی در یک فرد بالغ به دلیل جوش خوردن مهره های خاجی و دنبالچه ، ستون فقرات از ۲۶ قطعه تشکیل می شود. ۷ مهره گردنی، ۱۲ مهره پشتی، ۵ مهره کمری.

 

شیوه ی صحیح نشستن,شیوه درست ایستادن,شیوه ی درست خوابیدن

 

 میـان مـهره های کمر دیسک کمـر واقع است ،که در واقع نقش ضربه گیر را ایفا می کند هنـگــامی که شما فشار بیش از حد و نامناسب به ستون فقرات اعمال می کنـیـد بـه دیسک کمر فشار می آید و آن را از مکان خود جابجا کــرده، و به اعصاب اطراف خود فشار آورده و ایجاد درد می کنند.

 

نحوه صحیح ایستادن

سر را بالا نگاه دارید، قـائــم و راست، سـر را بـه جلو و چانه را به داخل بدهید، چانه را به عقب و یا پهلو کج نکنید، قفسه سینه را جلو نگاه داشته و استخوان کتـف را عقب نگاه دارید، زانـوها را صـاف نـگاه داشته و فرق سرتان را به سـمت سـقف بکشید، شکم را بداخل دهید، باسن را بـه عقب و یا جلو کج نکنید. سعی کنید به مدت طولانی در یک وضعیت نایستــیـد امـا هــرگاه مجبور به این کار شدید، سعی کنـید یـک پـای خـود را با قـرار دادن روی یـک جعـبه و یا چهار پایه بالا نگاه دارید و پس از مدتی پـای بـالا آمـده را بـا پـای دیگـر عوض کنید.

 

شیوه ی صحیح نشستن,شیوه درست ایستادن,شیوه ی درست خوابیدن

 

هنگام ایـستادن وزن خـود را روی هـر دو پا توزیع کرده و بیشترین وزن خود را به روی زیر انگشت شست پا اعمال کنید و نه پاشنه پا بـهتـر اسـت پـاها را نـیز به اندازه عرض شانه از هم باز کنید. کفش پاشنه کوتاه و راحت به پا کنید.

 

شیوه ی صحیح نشستن,شیوه درست ایستادن,شیوه ی درست خوابیدن

 

نحوه صحیح راه رفتن
سر را بالا نگاه داشته و با چشم هایتان مستقیم به جلو نگاه کنید. شانه های خود را در یک راستا با مابقی بدنتان حفظ کنید.

 

شیوه ی صحیح نشستن,شیوه درست ایستادن,شیوه ی درست خوابیدن

 
حرکت طبیعی بازوها هنگام راه رفتن را مختل نکنید(حرکت دست و پای مخالف).پاها را در یک راستا و موازی هم قرار داده و به اطراف منحرف نکنید.

 

شیوه ی صحیح نشستن,شیوه درست ایستادن,شیوه ی درست خوابیدن

 

صاف و قائم بنشینید، کمر راست و شانه ها به عقب بـاسـن شـما بـاید با پشت صندلی در تماس باشد، سـه قـوس طبـیـعی بـدن بـایـد حـین نـشسـتن حـفـظ گـردنـد، وزن بدن را به طـور مسـاوی روی دو سوی باسن خود تـوزیع کنـیـد.

 

شیوه ی صحیح نشستن,شیوه درست ایستادن,شیوه ی درست خوابیدن

 

زانوها باید هم سطح باسن و یا بـالاتـر از آن قرار گیرد برای این کار می تـوانید از یک چهار پایه استفاده کنید، پاها نباید روی یکدیگر قرار گیرند ، سعی کنید در یک وضعیت بیش از ۳۰ دقیقه ننشینید.برخیزید و پس از انجام دادن چند حرکت کششی مـجـددا" بنشینید.

 

شیوه ی صحیح نشستن,شیوه درست ایستادن,شیوه ی درست خوابیدن

 
هـنـگام برخاستن از حالت نشسته به سمت جلو صندلی حرکت کرده و با صاف کـردن پاها برخیزید، از خـم شدن به جلو از ناحیه کمر بپرهیزید، سپس حرکت کششی انـجام دهید مثلا ۱۰ مرتبه کمر خود را خم و راست کنید، از خم کردن گردن به اطراف تا حد امکان خودداری کنید و جای این کار تمام بـدن خود را به سمت دلخواه بچرخانید.

 

شیوه ی صحیح نشستن,شیوه درست ایستادن,شیوه ی درست خوابیدن

 

هنگام نشستن پشت میز کامپیوتر به نکات زیر نیز توجه کنید
ران موازی با سطح کف اتاق باشد ،آرنج باید اندکی از ۹۰ درجه گشوده تر باشد. مچ دست ها باید مستقیم باشد و به سمت بالا و پایین زانـوها ۲ الی ۳ سانتیمتر بـاید از لـبـه صنـدلی جـلـوتر باشد. مونیتور باید ۴۵ الی ۵۵ سانتی متر از پیشانی فاصـله داشته باشد. راس مونیتور نیز با سـطح چشم هـا در یـک راسـتـا باشد. صفحه کلید بهتر است ۲ سانتی متر بالاتـر از ساعد قرار گرفته و کمی نیز خم گردد.

 

شیوه ی صحیح نشستن,شیوه درست ایستادن,شیوه ی درست خوابیدن

 
شیوه صحیح تایپ کردن

 

شیوه ی صحیح نشستن,شیوه درست ایستادن,شیوه ی درست خوابیدن

 
نحوه صحیح خم شدن، بلند کردن و حمل اشیاء
همواره از ناحیه زانوها در حالی که کمر خـود را صــاف نگاه داشته اید خم شوید، هیچ گـاه از نـاحـیـه کـمر خـــم نشوید، اجسام سنگـین تر از ۱۰ کیلو را بلند نکنید، هـیـچ گاه جسم سنگینی را بالاتر از سطح کمر نیاورید.

 

شیوه ی صحیح نشستن,شیوه درست ایستادن,شیوه ی درست خوابیدن

 

پـاهـا را انـدکی از یکدیگر فاصله داده تا روبروی جـسـم قـرار گـیــرید، عضلات شکم را سفت و منقبض کـنـیـد و بـا استفاده از عضلات پا جسم را از زمین بلند کنید، سپـس زانوها را به آرامی صاف کنید هنگام حمل بسته آن را تا حد ممکن نزدیک بـدن نگاه داشته و بازوها را خم نگاه دارید، عـضلات شـکم را سفت و به آهستگی گام بردارید.

 

شیوه ی صحیح نشستن,شیوه درست ایستادن,شیوه ی درست خوابیدن

 
هنـگام روی زمیـن قرار دادن اجسام نیز همان مراحل بلند کردن را به طـور مـعـکـوس انجام دهید.

 

شیوه ی صحیح نشستن,شیوه درست ایستادن,شیوه ی درست خوابیدن

 

 هنگام حمل کیف و چمدان آن ها را بطور متناوب با دسـت دیگر حمل کنید تا توازن بین دو سمت بدنتان حفظ گردد، همیشه بین هل دادن اجسام سنگین و یا کشیدن آ ن ها، گـزیـنـه هـل دادن را انتخاب کنید.


نحوه صحیح خوابیدن
سعی کنید در وضعیتی بخوابید که قوس های طبیعی ستون فقراتتان حفظ گردند. از تشکی که فرو رفتگی داشته و به اصطــلاح شکم داده استفاده نکنید، اگر لازم بود زیر تشک یک تخته قرار دهید، بالش همانطور که تکیه گاهی برای سر شما می باشد بـرای گردن نیز باید تکیه گاه فراهم آورد.

 

شیوه ی صحیح نشستن,شیوه درست ایستادن,شیوه ی درست خوابیدن

 
و در صورتی کـه بـه پـهـلـو می خوابـید، اندکی زانوهایتان را خم کنید و یک بالش بین زانوهایتان قرار دهید هنـگام خـوابـیدن به پشت، یک بالش زیر زانوها قرار دهید.هـنگام خواب بـه پهلو هیچگاه زانوهایتان را تا قفسه سینه جمع نکنید. هیچ گـاه به روی شکم نخوابید چون به کمر و گردنتان فشار وارد می آید. هرگاه خواستید این کار را بکنید حتما" یک بالش زیر ناحیه میان تنه خود قرار دهید. هنگام برخاستن از روی رختخواب با کمک دست ها بلند شده و نـاگـهـان از نـاحـیه کمر خم نشوید.


نحوه صحیح شیر دادن به نوزاد

 

شیوه ی صحیح نشستن,شیوه درست ایستادن,شیوه ی درست خوابیدن

 

نحوه صحیح عوض کردن پوشاک

 

شیوه ی صحیح نشستن,شیوه درست ایستادن,شیوه ی درست خوابیدن

 

منبع: elmevarzesh.com