سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

سرطان مهبل، رحم و ... در خانم‌های ایرانی


سرطان سینه، مهبل، دهانه رحم، تخمدان، بیماری آندومتریوز، انواع کیست، فیبروم و... همگی از بیماری‌های دردناک و آزاردهنده مخصوص خانم‌ها هستند که می‌توانند قدرت باروری و زندگی افراد را با مشکل جدی روبه‌رو سازند!

مجله سیب سبز: سرطان سینه، مهبل، دهانه رحم، تخمدان، بیماری آندومتریوز، انواع کیست، فیبروم و... همگی از بیماری‌های دردناک و آزاردهنده مخصوص خانم‌ها هستند که می‌توانند قدرت باروری و زندگی افراد را با مشکل جدی روبه‌رو سازند! آمار این بیماری‌ها امروزه آنقدر بالا رفته که در هر خانواده‌ای حداقل یکی، دو نفر از این دردها رنج می‌برد. اما دلیل این افزایش آمار مبتلایان چیست؟ چرا دخترهای جوان ایرانی اینقدر در معرض خطر قرار گرفته‌اند؟ از همه مهم‌تر اینکه راه‌حل این مشکلات چیست و چگونه می‌توان از ابتلا به آنها دور ماند؟ دکتر ابوطالب صارمی، متخصص زنان، زایمان و نازایی به سؤالات شما پاسخ می‌دهد.

سرطان مهبل

آیا واقعا آمار سرطان در ایران بالا رفته است؟!

امروزه با تبلیغات رسانه‌ها مردم تشویق می‌شوند آزمایش‌های غربالگری سرطان‌ها را انجام دهند. در نتیجه سرطان‌ها نسبت به گذشته زودتر تشخیص داده می‌شوند پس شاید میزان سرطان زیاد نشده باشد و فقط تشخیص موارد مبتلایان زیاد شده باشد. زمانی در ایران این امکانات نبود و فرد فوت می‌شد و کسی هم نمی‌دانست از چه مشكلی فوت شده است. اما الان بیماری‌ها را می‌توان به موقع تشخیص داد از جمله سرطان دهانه رحم و تخمدان که با تست‌های مخصوص و سونوگرافی و سرطان سینه که با ماموگرافی در مراحل اولیه قابل تشخیص هستند.



سرطان دهانه‌رحم

چرا  این سرطان در خانم‌های ایرانی زیاد شده است؟

ما اعتقاد داریم تمام سرطان‌های زنان از قبیل سرطان سینه، دهانه رحم، مهبل، تخمدان و ... قابل پیشگیری و درمان هستند؛ البته به شرطی که زود تشخیص داده شوند. وقتی در اتریش بودم از آنجایی که جمعیت افراد بالای 70 سال در آنجا زیاد بود سرطان مهبل میان خانم‌ها بیشتر دیده می‌شد. الان که در ایران سن متوسط زندگی بالا رفته به تدریج داریم این نوع سرطان‌ها را می‌بینیم. از طرفی بیماری‌ها و نوع تغذیه خیلی موثر هستند. می‌دانیم که سرطان دهانه رحم به‌وسیله نوعی ویروس به نام HPV ایجاد می‌شود. HPV همان ویروس زگیل است و 100 نوع دارد که زگیل یک نوع خوش خیم آن است و فقط چند نوع از این ویروس باعث سرطان می‌شود. این ویروس‌ها به طور طبیعی انگل بدن انسان هستند و بر اثر مقاربت انتقال پیدا می‌کنند. این موضوع به اشتباه جا افتاده که می‌گویند فقط از طریق مقاربت با شریک‌های جنسی متعدد انتقال می‌یابد بلکه بین یک زن و شوهر هم می‌تواند منتقل شود. این در حالی است که می‌توان با معاینه و تست سرطان، دهانه رحم را بررسی کرد و تشخیص زودرس داد. در این صورت سرطان صد درصد قابل درمان است.

سرطان رحم

این بیماری از سرطان هم بدتر است!

مسئله‌ای که خیلی جالب است و شاید بتوانم بگویم از سرطان هم بدتر است، بیماری آندومتریوز است. سال‌های قبل شاید حتی هر 2 تا 3 ماه یک بیمار آندومتریوز نمی‌دیدیم اما حالا هر روز 3 تا 4 بیمار در این زمینه به ما مراجعه می‌کنند. این هم یک تراژدی است! دلایل آن نیز به همان علائم تشدید کننده سرطان‌ها و همچنین بالا رفتن سن ازدواج برمی‌گردد. ممکن است سؤال کنید آندومتریوز چیست؟ خون قاعدگی به دلایلی همان‌طور که از مهبل بیرون می‌آید یک مقدار به داخل شکم می‌ریزد. گاهی بافت پوششی داخل رحم در داخل شکم کاشته می‌شود و آندومتریوز ایجاد می‌شود. در فرضیه دیگر نیز گفته می‌شود سلول های بنیادی به ذات سلول آندومتر درست می‌کنند کما اینکه در انتهای چشم، ریه و دستگاه گوارش هم آندومتریوز دیده شده است اما مکان اصلی آن در رحم است چون این سلول فقط داخل رحم به‌وجود می‌آید. در کل آندومتریوز به وجود سلول‌های رحم در جایی غیر از مکان اصلی خود گفته می‌شود.

سایر سرطان‌های زنانه

چرا همه از ظروف پلاستیکی و تفلون استفاده می‌کنند؟

یکی از عللی که برای افزایش آمار سرطان ذکر می‌شود نوع تغذیه است. امروزه همه افراد از ظروف پلاستیکی یکبار مصرف، تفلون و ... استفاده می‌کنند در صورتی که همه اینها ثابت شده هم ‌اینها سرطان‌زا هستند. علت سوم نیز مسئله استرس است. استرس در جوامع شهرنشین خیلی زیاد شده است. ما علل سرطان‌ها را به صورت دقیق نمی‌دانیم اما عوامل تشدید کننده آن را می‌شناسیم که استرس، آلودگی هوا و آلودگی صوتی جزء آنها هستند. همه اینها می‌توانند باعث شوند یک سلول روند غیرطبیعی پیدا کند و تبدیل به سرطان شود. همان‌طور که سرطان سایر اعضای بدن بیشتر دیده می‌شود آمار سرطان‌های زنانه نیز بیشتر شده است اما خوشبختانه در حیطه زنان همه چیز قابل دسترسی است و می‌توان با فرهنگ‌سازی صحیح از پیشرفت این سرطان‌ها جلوگیری کرد.



اشتباه بزرگ دختران جوان ایرانی!

امروزه شاهد هستیم که کیست‌های تخمدان و دردهای شدید قاعدگی در دخترخانم‌ها زیاد شده است که خود می‌تواند دلیلی برای نازایی باشد. مسئله دیگر یائسگی و ازدواج در سن بالاست. در گذشته دخترها حداکثر تا حدود 25 سالگی ازدواج می‌کردند و بچه‌دار می‌شدند. می‌دانید که بهترین سن برای تولید مثل زیر 30 سال است اما ازدواج دیر باعث می‌شود فیبروم رشد کند. جالب است بدانید فیبروم در خانم‌های راهبه بسیار شایع است. امروزه خانم‌ها دوست دارند درس بخوانند و تحصیلات بالا داشته باشند. وقتی هم که به 30 سالگی می‌رسند می‌خواهند شغل خوبی داشته باشند و پیشرفت کنند و نمی‌خواهند شغل‌شان را از دست بدهند بنابراین بچه‌دار شدن را به تعویق می‌اندازند. در نهایت هم حدود 37 یا 38 سالگی تصمیم می‌گیرند بچه‌دار شوند. از آن طرف حدود 42 سالگی ممکن است یائسه شوند و بعد از چند سال هم دیگر حوصله سابق را ندارند و نمی‌توانند به خودشان و بچه‌ها و شوهرشان رسیدگی کنند! وقتی هم که بچه‌هایشان کمی بزرگ می‌شوند، یائسگی باعث بی‌تابی، گرگرفتگی و گوشه‌گیری‌شان می‌شود و از طرفی پوکی استخوان و پیری زودرس می‌گیرند. حالا در مقابل اینها چه چیزی به‌دست آورده‌اند؛ تحصیلات و شغل؟ آیا ارزشش را دارد که به خاطر اینها سن ازدواج و بچه‌دار شدن را به تعویق انداخت؟ به جرات می‌توان گفت این مسائل از نظر اجتماع اهمیتش کمتر از پیشگیری از سرطان نیست.


ویدیو مرتبط :
سرطان دهانه ی رحم، دومین سرطان شایع در خانم ها

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

درمان سرطان رحم و پروستات با اختراع دانشمند ایرانی عضو ناسا



اخبارپزشکی,خبرهای پزشکی,درمان سرطان

محقق و دانشمند جوان ایرانی عضو سازمان ناسا گفت: با تکنولوژی "اولتراسوند" توانسته‌ایم سرطان رحم و پروستات را با قطعیت و درصد بالایی درمان کنیم که این روش برای سایر سرطان‌ها نیز قطعا جواب می‌دهد.

به گزارش ایسنا، حمیدرضا چابک با بیان اینکه تکنولوژی "اولتراسوند" به عنوان یکی از تکنولوژی‌های روز دنیا بی‌خطرترین روش برای درمان بیماری سرطان است، اظهار کرد: این روش هنوز نه تنها به ایران بلکه به سایر کشورهای منطقه نیز آورده نشده است و اگر بتوانیم این تکنولوژی خاص و استراتژیک را وارد کشور کنیم، دیگر نیازی به جراحی و استفاده از داروهای شیمیایی برای بیماران سرطانی نخواهیم داشت و این موضوع، اتفاقی استثنایی در نظام درمانی دنیا است.

محقق و دانشمند جوان ایرانی عضو سازمان ناسا یادآور شد: این روش برای درمان سرطان رحم و پروستات استفاده شده و جواب داده است و سازمان غذا و داروی آمریکا نیز آن را تایید کرده است؛ از آنجایی‌که سرطان رحم و پروستات و اندام‌های داخلی بدن نسبت به سایر سرطان‌ها جاافتاده‌تر است بیشتر در این موارد استفاده شده و در خصوص روش درمانی این تکنولوژی باید گفت در این روش با MRI یا سونوگرافی که روش‌های قدیمی برای تشخیص بیماری هستند، سر و کار نداریم. در روش اولتراسوند دیگر نیازی به بستری و بیهوشی نیست و در واقع با نوعی درمان بی‌حسی موضعی مواجه‌ایم و از لحاظ هزینه درمانی نیز برای شرکت‌های بیمه قابل توجیه‌تر است.

وی ادامه داد: برای مثال در درمان سرطان پروستات با 2 تا 3 جلسه سه ساعته و با استفاده از امواج مکانیکی و به نوعی ماساژ اندام‌ها، بیماری از بین می‌رود و به نوعی می‌توان گفت که در روش سنتی که با پرتو اشعه صورت می‌گرفت و خود اشعه و پرتوها منشا ایجاد اصلی سرطان بود، در این روش به کلی حذف شده است و با امواج فراصوتی از روی پوست فرد اقدام به از بین بردن غده می‌کند.

این محقق جوان ایرانی خاطرنشان کرد: برای سرطان کبد این روش 85 درصد اوقات قابل درمان است ولی با روش سنتی و شیمی درمانی هیچ امیدی به بهبودی سرطان کبد وجود ندارد؛ همچنین برای سرطان‌های دیگر چنین درصدهایی در نظر گرفته شده است.

چابک در خصوص تاثیر استرس در ایجاد بیماری‌هایی که به تازگی با آن مواجه هستیم، عنوان کرد: با توجه به تاثیر مستقیمی که استرس بر عصب انسان‌ها دارد باعث ایجاد بیماری‌های عصبی، MT، پارکینسون، بیش‌فعالی در کودکان، آلزایمر، انواع سرطان‌ها و ... می‌شود. همچنین در مادرانی که دوران بارداری پراسترسی را تحمل کرده‌اند کودکانی بیش فعال خواهند داشت که روش اولتراسوند برای درمان بیماری‌های عصبی و پارکینسون نیز موثر است.

وی با بیان اینکه درمان سرطان سینه نیز با این روش جدید انجام شدنی است، افزود: با این اختراع صورت گرفته توسط خود من که در سال 2011 نیز برنده جایزه بهترین اختراع سال 2011 نیز شد، درمان سرطان با این روش از 10 تا 20 درصد به بالای 60 درصد رسیده است. در این روش برخلاف ماموگرافی که فقط تشخیص است با اختراعی که از روش اولتراسوند بهره گرفته، هم تشخیص و هم درمان سرطان سینه با امواج فراصوتی انجام می‌شود.

این دانشمند جوان ایرانی عضو سازمان ناسا، با اشاره به اینکه با آوردن این دانش فنی به ایران و خصوصا استان زنجان می‌توان از خروج بیماران از کشور و مراجعه آنها به کشورهای دیگر ممانعت کرد، یادآور شد: برخی کشورها فقط دستگاه‌هایی از این تکنولوژی را آورده‌اند و بیماران را جذب می‌کنند ولی با کمک مسئولان و بومی‌سازی این دانش می‌توان به پیشرفت بزرگی در علم پزشکی استان دست یافت.

چابک در پایان گفت: همان‌گونه که در قرن بیستم اختراع الکتریسته ادیسون تحول عظیم بشری ایجاد کرد، در قرن بیست‌ویکم تکنولوژی اولتراسوند این تحول را پدید خواهد آورد و در کشورهایی مثل ایران که دانش و نیروی جوان وجود دارد، باید بسترسازی‌های لازم قبل از دیر شدن صورت گیرد.