سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

سردردهای میگرنی در بارداری



سردردهای میگرنی در بارداری, میگرن در بارداری

 

 

سردرد های میگرنی بطور شایع در حاملگی دیده می شوند، زیرا میگرن در خانمهای سنین باروری دارای شیوع بیشتری است و هورمونهای حاملگی می توانند باعث بر انگیخته شدن حمله میگرن شوند.

 

 

سردرد در بارداری


سردردهای میگرنی به طور شایع در حاملگی دیده می شوند، زیرا میگرن در خانم های سنین باروری دارای شیوع بیشتری است و هورمون های حاملگی می توانند باعث بر انگیخته شدن حمله میگرن شوند.

 

مطالعات متعددی ارتباط بین سطح هورمون های استروئیدی با علائم میگرن را نشان داده اند، اگر چه ارتباط آنها با هم به خوبی روشن نشده است.

 

خیلی از زنان در طی حاملگی، تشدید علائم میگرن و یا بروز اولین حمله میگرن را تجربه می کنند.

 

64 درصد از زنانی که سابقه سردردهای میگرنی در زمان قاعدگی را داشتند، با پیشرفت بسیار زیاد میگرن در طی حاملگی مواجه می شوند.

 

حدود 26 درصد زنانی که در سن باروری قرار دارند، حملات میگرن را تجربه می‌کنند.

 

در حالی که میگرن برخی از زنان در هنگام بارداری تسکین پیدا می‌کند، در بعضی دیگر، حملات میگرن بیشتر و شدیدتر می‌شود.

 

میگرن بارداری ممکن است احتمال سکته مغزی، بیماری قلبی، لخته‌شدن خون در رگ‌ها و سایر مشکلات عروقی در حاملگی را افزایش دهد.

 

 

خطرات میگرن در بارداری

 

میگرن بارداری ممکن است احتمال سکته مغزی، بیماری قلبی، لخته‌شدن خون در رگ‌ها و سایر مشکلات عروقی در حاملگی را افزایش دهد.

 

دلیل اینکه چرا حملات شدید میگرن به سکته مغزی و بیماری عروقی می‌انجامد،‌ روشن نیست. اما ممکن است به دلیل مقاومت بدن این زنان در مقابل فشارهای عروقی باشد که به طور طبیعی در حین بارداری رخ می‌دهد. در حین بارداری کل حجم خون بدن، حجم ضربه‌ای خون تلمبه‌شده از قلب و ضربان قلب بالا می‌رود.

 

زنانی که در حین بارداری دچار میگرن می‌شوند، نسبت به زنان دیگر 15 بار بیشتر دچار سکته مغزی شوند.

 

زنانی که در حین بارداری دچار میگرن می‌شوند، نسبت به زنان دیگر 2 برابر بیشتر دچار حمله قلبی شوند.

 

زنانی که در حین بارداری دچار میگرن می‌شوند، نسبت به زنان دیگر 3 برابر بیشتر دچار لخته خونی و سایر مشکلات عروقی در حین بارداری شوند.

 

زنان دچار میگرن شدید یا مداوم در حین بارداری باید به عوامل خطری مانند: فشار خون بالا،‌ کلسترول بالا، دیابت، سابقه لخته شدن خون،‌ بیماری قلبی و سکته‌های مغزی توجه داشته باشند.

 

راه های تشخیص

 

بیمار می تواند بوسیله همان شیوه مورد استفاده برای بیماران غیر باردار ارزیابی شود که معمولا شامل تاریخچه کامل و معاینات اعصاب بوده و بعضی مواقع نیز شامل انجام سی تی اسکن ، MRI و یا تهیه آنسفالوگرام در بیداری و خواب می شود.

 

 

درمان


درمان حمله حاد در بیماران حامله مشابه بیماران غیر حامله است و می تواند شامل داروهای مخصوص باشد.

 

ارگوتامین، در طی حاملگی نباید تجویز گردد، زیرا به علت قابلیت انقباض عروقی می تواند تاثیر نامطلوبی روی گردش خون رحم و جفت بگذارد.

 

از تجویز ضد التهاب های غیر استروئیدی (هم خانواده بروفن) در طی سه ماهه سوم بارداری باید پرهیز شود

 

والپوریک اسید ممکن است بعد از سه ماهه اول که لوله عصبی جنین کاملا تشکیل شده است، تجویز شود.

 

 

خطر استفاده از داروی میگرن در دوران بارداری

 

داروی توپیرامات (توپاماکس) که برای بیماری صرع و میگرن توصیه می‌شود، خطر ابتلا به نقایص مادرزادی دهان و دندان را در جنین افزایش می‌دهد.

 

بر اساس اعلام اداره غذا و داروی آمریکا، احتمال ابتلا به شکاف لب و کام دهان در کودکانی که مادرانشان در دوره بارداری از داروی «توپیرامات» استفاده می‌کنند، 20 برابر بیشتر از سایر کودکان است.

 

زمانی که پزشکان، "توپیرامات" را برای زنان باردار مبتلا به صرع یا میگرن تجویز می‌کنند، باید مزایا و خطرات ناشی از آن را نیز در نظر بگیرند و در صورت امکان داروهای جایگزین که خطر کمتری برای جنین دارد را تجویز کنند.

 

انجمن غذا و داروی آمریکا همچنین از پزشکان خواست تا درباره خطرات مصرف این دارو به خصوص در سه ماهه نخست بارداری به بیمارانشان هشدار دهند.

 

شکاف لب و شکاف کام دهان، نقایص نادر مادرزادی ناشی از رشد ناقص لب یا کام دهان در اوایل شکل‌گیری جنین به شمار می‌روند.

 

این نقایص که ممکن است مانع از تغذیه مناسب کودکان شود، برای ترمیم نیاز به عمل جراحی دارد.

 

 

 

منابع :

ایران سلامت

همشهری آنلاین

gtalk


ویدیو مرتبط :
درمان سردردهای میگرنی و بیماری صرع با نوروتراپی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

۶ علت سردردهای بارداری



     

سردردهای بارداری,سردرد,بارداری

 

۱) میگرن: افرادی که سابقه میگرن داشته اند، ممکن است با باردارشدن سردردهایشان افزایش یا کاهش یابد.

 

سردرد میگرن ممکن است به دلیل استرس، شرایط محیطی گرم یا پرنور، خستگی، بی خوابی یا موادغذایی هیستامین دار مثلا تخم مرغ و گوجه فرنگی شروع شود بنابراین خانم هایی که قبلا سابقه میگرن داشته اند و حالا می خواهند باردار شوند بهتر است قبل از اقدام به بارداری به پزشک متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنند تا علت میگرن آنها تشخیص داده شود و تا حدامکان از تاثیر آن بر بروز سردرد پیشگیری شود زیرا در دوران بارداری امکان افزایش شدت و تکرر این سردردها وجود دارد که به مسکن های معمولی هم جواب نمی دهند. مثلا اگر کسی با قرار گرفتن در نور شدید آفتاب یا شلوغی، دچار سردرد می شود، بهتر است مراعات کند تا در دوران بارداری دچار این سردردهای شدید نشود تا بخواهد از مسکن استفاده کند.

 

۲) اشکالات بینایی: در این حالت خانم باردار باید به پزشک متخصص چشم مراجعه کند.

 

۳) سینوزیت: در فصل زمستان شایع است که معمولا در پیشانی و گونه ها ایجاد می شود و صبح ها شدیدتر است. این خانم ها اغلب از ترشحات چرکی و خلط مداوم شکایت دارند که حتما باید به متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه کنند.

 

۴) سردردهای مسمومیت بارداری یا پره اکلامپسی: این سردردها خطرناک اند و معمولا در سه ماهه دوم و به خصوص در سه ماهه سوم و هفته های آخر بارداری دیده می شوند. مسمومیت بارداری و فشارخون بالا از تهدیدهای جدی برای خانم های باردار است و مهم ترین علل مرگ ومیر مادران است بنابراین سردرد در سه ماهه سوم باید جدی گرفته شود.

 

۵) سردردهای سه ماهه سوم: معمولا خانمی که در سه ماهه سوم دچار سردرد می شود فشارخونش بالاست و پروتئین زیادی از ادرارش دفع می شود. از مشخصات این سردردها این است که با مصرف مسکن های معمولی بهبود پیدا نمی کنند و ادامه دارند. اگر خانمی در سه ماهه سوم دچار سردرد می شود و فشارخون و دفع پروتئین ادراری او بالاست باید حتما به پزشک مراجعه کند و احتمال ابتلا به مسمومیت بارداری را بررسی کند و در صورت مثبت بودن این احتمال به طور جدی تحت مراقبت قرار بگیرد، بستری شود و تصمیمات جدی برایش صورت گیرد.

 

۶) کاهش قندخون (هایپوگلایسمی).

مسکن مجاز در دوران بارداری: تنها مسکنی که مادران در دوران بارداری مجازند مصرف کنند آن هم به میزان محدود قرص استامینوفن معمولی و بدون کدیین است که متاسفانه تاثیر چندانی بر سردرد میگرنی ندارد.

 


منبع:روزنامه سلامت