سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

رشد قدی کودکان در سال چقدر باید باشد؟



قد کودکان,کوتاه قدی در کودکان,قد کودکان در سنین مختلف

رشد استخوانی در اکثریت قریب به اتفاق جمعیت ایران برای دخترها در سن 17 سالگی و برای پسرها در سن 18 سالگی کامل می‌شود.

رئیس پژوهشکده غدد درون‌ریز و متابولیسم گفت: اگر رشد قدی کودک و نوجوان تا قبل از رسیدن به سن بلوغ سالانه از 3 سانتی‌متر کمتر باشد خانواده‌ها باید نگران باشند و برای درمان آن قبل از بلوغ اقدام کنند.

دکتر عزیزی اظهار داشت: رشد استخوانی در اکثریت قریب به اتفاق جمعیت ایران برای دخترها در سن 17 سالگی و برای پسرها در سن 18 سالگی کامل می‌شود. وی تصریح کرد: کامل شدن رشد استخوانی بدین معنی است که هیچ عاملی چون دارو و هورمون‌ها نمی‌توانند حتی افزایش یک سانتی‌متری در قد افراد ایجاد کنند.

ایشان  ادامه داد: دریافت هورمون در صورتی مؤثر است که فرد دچار کمبود هورمون باشد که این امر باید توسط پزشک اثبات شود. عزیزی افزود: آنهایی که کمبود هورمون رشد دارند و درمانی در این زمینه انجام ندهند قد نهایی‌شان معمولاً پایین‌تر از 140 سانتی‌متر است لذا اگر نوجوانی قد بالاتر از آن دارد به احتمال زیاد اشکال هورمونی ندارد.


دکتر عزیزی در پاسخ به این پرسش، مبنی بر علائم وجود اختلالات رشد قدی گفت: اگر رشد قدی کودک و نوجوان تا قبل از رسیدن به سن بلوغ سالانه از 3 سانتی‌متر کمتر باشد خانواده‌ها باید نگران باشند و آن موقع به فکر رفع مشکل رشد قدی کودکشان باشند چرا که قبل از بلوغ می‌توان برای درمان این مشکل اقدام کرد.

منبع : farsnews.com


ویدیو مرتبط :
رشد مغزی کودکان

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

رشد قدی کودکان به چه موادی وابسته است؟



رشد قدی کودکان,قد کودکان,کوتاه قدی در کودکان

نقش تغذیه در جلوگیری از کوتاهی قد بسیار مهم است.

رییس انستیتو تحقیقات تغذیه گفت: در خانواده‌هایی که کوتاه قد هستند اگر فرزندانشان مورد مراقبت کوتاهی قد از جمله تغذیه قرار گیرند، نسبت به نسل قبل بلند قدتر می‌شوند.


دکتر مجید حاجی فرجی گفت: بحث کوتاهی قد کودکان مورد توجه برنامه‌های سازمان جهانی بهداشت و کشورمان قرار گرفته است، در همین راستا برنامه پایش مراقبت‌های تغذیه‌ای در جهت جلوگیری از اختلالات رشد قدی کودکان و کمک به افزایش رشد نرمال یا طبیعی کودکان را در کشور داشتیم.

وی افزود: در دهه گذشته کوتاه قدی برخی مناطق ما حتی در حواشی تهران رقم بالایی بوده است و در طول یک دهه کار، مراقبت پزشکی و تغذیه‌ای توانسته به میزان قابل توجهی درصد کوتاه قدی کودکان دوران رشد را پایین بیاورد.

دکتر حاجی فرجی تصریح کرد: دقت کافی در زمینه بهداشت و سلامت تغذیه کودکان باید انجام گیرد به دلیل اینکه عوامل ژنتیکی و تغذیه‌ای و محیطی در کوتاهی قد نقش دارند.

 

نقش تغذیه در جلوگیری از کوتاهی قد بسیار مهم است که این موضوع در مناطق آسیب پذیر مانند سیستان و بلوچستان، هرمزگان و خراسان جنوبی مورد توجه جدی توسط پزشکان قرار نمی‌گیرد به دلیل اینکه باورشان بر این است که مسایل ژنتیکی در کوتاهی قد موثر است.

 

وی با بیان اینکه در دوره رشد می‌توان با تغذیه روی عوامل ژنتیکی تاثیر گذاشت، تصریح کرد: در خانواده‌هایی که کوتاه قد هستند اگر مورد مراقبت کوتاهی قد قرار گیرند نسبت به نسل قبل قدهای بلندتری خواهند داشت، اگر در این زمینه اقدام جدی انجام نگیرد نسل‌های بعدی نیز در معرض خطر کوتاه قدی و سوء تغذیه قرار می‌گیرند.

رییس انستیتو تحقیقات تغذیه تصریح کرد: مطالعات نشان داده است که اگر جمیع عوامل مورد مراقبت قرار گیرند می‌توانیم جامعه بلند‌قد‌تری داشته باشیم. غیر از درشت مغذی‌ها که کمبود آن‌ها در سوء تغذیه و کوتاهی قد موثر هستند ریزمغذی‌ها نیز می‌توانند تاثیرگذار باشند. ویتامین D ، روی و کلسیم اگر در زمان مناسب مورد تامین و پایش قرار گیرند، می‌توانیم اطمینان بیشتری برای جلوگیری از کوتاهی قد داشته باشیم. وی خاطرنشان کرد: مصرف مواد لبنی باید جزو برنامه‌های تغذیه‌ای قرار گیرد، ما بحث مکمل یاری و غنی سازی مواد غذایی با ویتامین D و روی در برنامه های کشوری به ویژه در کودکان و نوجوانان را داریم.

منبع : isna.ir