سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

تمامی حس های نوزاد من



 

تمامی حس های نوزاد من

 

۵حس نوزادی که به دنیا می آید هنوز کامل نیست. روند تکامل حس ها جاده درازی است که از رحم و دوران جنینی آغاز می شود و به ترتیب ابتدا حس لامسه، بعد چشایی، شنوایی، بویایی و در نهایت بینایی تکامل پیدا می کند. هنگام تولد برخی از این حس ها بیش از سایرین به تکامل رسیده اند و حساس ترند.

 


● لامسه: حس لامسه اولین حسی است که در جنین شروع به شکل گیری می کند. از ماه دوم بارداری، وقتی جنین در داخل مایع آمینوتیک حرکت می کند، می تواند حرکت مایع روی بدنش را حس کند. در ماه چهارم بعد از تولد او قادر است با تکان دادن انگشتان بدنش را لمس کند و در اینجاست که تماس پوست به پوست، نوازش، ماساژ و... اهمیت ویژه ای پیدا می کند. زیرا در پی تکامل حس لامسه فرزند شما از این حرکات لذت می برد. اگر دقت کرده باشید در این ماه فرزند شما علاقه ویژه ای به مالیدن صورت خود به گردن و سینه شما حین خوابیدن دارد. او از لمس کردن پوست شما لذت می برد.

 


● چشایی: از هفته ۱۱ بارداری به بعد جنین تقریبا می تواند تمامی مزه هایی را که ما حس می کنیم، حس کند. در واقع او به کمک مایع آمینوتیکی مزه تمام آنچه را شما می خورید، می فهمد و می تواند به خوبی مزه شیرین، شور، تلخ و ترش را از هم تشخیص دهد و جالب اینجاست که علاقه خاصی نیز به مزه شیرین دارد و از مزه ترش و تلخ بیزار است. اگر بعد از تولد تصمیم گرفتید فرزندتان را با شیر خودتان تغذیه کنید بهتر است بدانید او می تواند مزه تمام آنچه را شما می خورید حس کند زیرا مزه غذاها به شیر هم منتقل می شود.

 


● بویایی: هنگام تولد زمانی که بندناف جدا می شود، نوزاد شما شروع به تنفس می کند. او پیش از این نیز می توانست بوی خوب و بد را از هم تشخیص دهد. فهمیدن این موضوع کار سختی نیست. مقداری وانیل، بعد یک تخم مرغ گندیده را جلوی بینی او بگیرید تا عکس العملش را ببینید. نوزادان عاشق بوی مادران شان هستند. از ۶ روزگی به بعد او بوی مادر را تشخیص می دهد و با آن آرامش می یابد. حتی داشتن روسری یا لباس مادر در کنار او می تواند سبب آرامش او شود.

 


● شنوایی: جنین در رحم می تواند صدای قلب مادر را بشنود. هنگام تولد او تفاوت بین صداهای زیر و بم، زبان، مادری و زبان خارجی را متوجه می شود. بعد از مدتی صدای مادر یا صدای موسیقی که هنگام بارداری مادر به آن گوش می داده را تشخیص می دهد. صداهای بلند می تواند همان روزهای بعد از تولد او را بترساند و اگر برای او لالایی بخوانید متوجه می شود. نکته بسیار جالب اینکه صداهای آشنا آنها را یاد عمل های خوشایند می اندازد. به عنوان نمونه شنیدن صدای آب، حمام را برایش تداعی می کند و صدای ظروف، غذا را! صحبت کردن والدین با هم، صدای تلویزیون و حتی صدای قدم های شما به او می فهماند تنها نیست و همین موضوع برای او خوشایند است. اما مراقب باشید صداهای بلند می تواند به شنوایی او آسیب برساند.

 


● بینایی: آخرین حسی که در دوران جنینی تکامل می یابد حس بینایی است. گرچه موقع تولد، نوزاد تنها تا ۳۰ متری خود را می بیند و فراتر از آن برایش تار است با این حال حتی در مسافت طولانی فرق نور با تاریکی و حتی فرم افراد را تشخیص می دهد. از ۳ ماهگی او می تواند بهتر ببیند و مادر و پدربزرگ، والدین و خواهر و برادرها و تقریبا کسانی که از او مراقبت می کنند را می شناسد و خنده او نشانه همین شناخت است. از ۳ ماهگی به بعد او می تواند اسباب بازی های رنگی با اشکال متفاوت را از هم تشخیص دهد.


منبع: parents

سلامتیران


ویدیو مرتبط :
ارتباط حس لامسه نوزاد و پیوند عاطفی با مادر

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

چطور ناخن‌های نوزاد را بگيريم؟



 

 

چطورناخن های نوزاد را بگیریم؟

 

 

فکر گرفتن ناخن‌های دست و پای نوزاد کم‌سن ممکن است ناراحت‌کننده باشد.اما مهم است ناخن‌های کودک را کوتاه نگهدارید تا از خراشیده شدن پوست در حین پوست یا بازی‌ کردن جلوگیری به عمل آید. برای کوتاه کردن ناخن کودک به این طریق عمل کنید:



از همسرتان بخواهید در حالیکه شما ناخن کودک را کوتاه می‌کنید، او را بگیرد.

 


مکانی یا موقعیتی را برای کوتاه کردن ناخن کودک انتخاب کنید که کودک در آن وضعیت آرامتر است، مثلا روی پاهای‌تان یا در گهواره.

 


می‌توانید صبر کنید تا کودک به خواب رود.

 


سعی کنید به جای استفاده از ناخن گیر از سوهان ناخن برای کوتاه کردن ناخن کودکان استفاده کنید.

 


ا گر هنگام ناخن گرفتن، اندکی خونریزی ایجاد شد، نترسید. ناحیه با یک گازاستریل پاک کنید، اما لازم نیست آن را پانسمان کنید. نوزاد ممکن است بانداژ را در بیاورد و این شی خطر خفگی را دارد.

 


ناخن‌های کودک را دست کم هفته‌ای یک بار بگیرید،‌ یا اگر سرعت رشد ناخن بیشتر است، با فواصل کمتر این کار را انجام دهید