سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

تق تق، قولنج!


اسپاسم یا قولنج عضلانی نشانه یک بیماری مشخص نیست و گاه علت آن، کشیدگی و اسپاسم ناگهانی و دردناک گروهی از عضلات بدن است.



قولنج چیست و آیا شکستن آن درست است؟

اسپاسم یا قولنج عضلانی نشانه یک بیماری مشخص نیست و گاه علت آن، کشیدگی و اسپاسم ناگهانی و دردناک گروهی از عضلات بدن است.

عضلاتی که بیشتر دچار این حالت می‌شوند، عضلات اطراف ستون مهره‌ها و  عضلات گردن هستند. در این حالت، عضله نسبت به لمس دردناک و حساس می‌شود و به همین دلیل فرد نمی‌تواند مثل گذشته بدن خود را حرکت دهد. اسپاسم‌های عضلانی می‌تواند به علت کم‌آبی پس از ورزش‌های سنگین، استفاده زیاد و طولانی از عضلات، آسیب‌های فیزیکی و همچنین کمبود بعضی مواد معدنی مثل منیزیم و کلسیم رخ دهند. علاوه بر این اسپاسم عضلانی می‌تواند نشانه‌ای از بیماری‌های اعصاب و روان باشد.

در صورت تکرار این اسپاسم باید آسیب‌های مغزی و فشار روی نخاع در ستون فقرات را که از علایم بیماری‌هایی مثل ام‌اس است، بررسی کرد.

حرکت دادن ناگهانی گردن یا ستون فقرات برای بیرون کشیدن صدا از آنها یا به اصلاح شکستن قولنج به هیچ عنوان منطقی به نظر نمی‌رسد.

 حرکت سریع گردن می‌تواند به آسیب شریان‌های تغذیه کننده مغز و سایش تدریجی مهره‌ها منجر شود. از طرفی هرگز نباید برای شکستن قولنج خود از فرد دیگری کمک بگیرید، زیرا باعث آسیب‌دیدگی مهره‌های گردنی و ستون فقرات خواهد شد.


ویدیو مرتبط :
بازیابی اطلاعات هارد دیسك ضربه خورده صدای تق تق میدهد

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

قولنج شکستن ، باعث تخریب زودرس مفصل می شود



 

 

قولنج شکستن ، باعث تخریب زودرس مفصل می شود

 

معمولا افرادی که سابقه اضطراب، افسردگی، وسواس دارند در معرض قولنج شکستن هستند مراجعه به متخصص اعصاب و روان شناس مهم ترین روش پیشنهادی برای درمان این افراد است.

معمولا برخی افراد بنا به دلایلی از جمله احساس خستگی عضلات و به حسب عادت ترجیح می‌دهند که خستگی خود را با یک حرکت تسکین دهند و بسیاری از افراد با فشار دادن بر روی انگشت‌های دست که صدایی به صورت حبابی شکل ایجاد می‌کند رفع خستگی کنند.

این عادت ناپسند معمولا در سنین 10 تا 12 سالگی در میان برخی افراد شکل می گیرد و با یک حرکات ناخوشایند این افراد سعی در کاهش وزن مفاصل کوچک و حتی مفاصل بزرگ مثل آرنج و شانه خود دارند که عوارض بسیاری را درپی دارد و معمولا افرادی که سابقه اضطراب، افسردگی، وسواس دارند در معرض قولنج شکستن هستند.

فشار نا‌به‌جا و غیرواقعی به مفاصل موجب می شود که مفصل این افراد در معرض تخریب زودرس قرار بگیرد و مفاصل آنها نسبت به افراد عادی در معرض سایش بیشتری قرار دارند.

پیشنهاد می‌شود که این افراد برای ترک عادت خود از حرکات نرمشی ساده برای رفع خستگی مفاصل خود استفاده کنند و مراجعه به متخصص اعصاب و روان شناس مهم ترین روش پیشنهادی برای درمان این افراد است.