سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

ازدواج در جزیره آدم خوارها



 

 

ازدواج در جزیره آدم خوارها

 

زن و مردی پس از سالها تلاش برای ازدواج با یکدیگر بالاخره به آرزوی دیرین خود رسیده و ازدواج می کنند. آنها از شوق این وصال تصمیم می گیرند برای مسافرت ماه عسل خود دور دنیا را سیاحت کنند.اما در این سفر کشتی از مسیر اصلی خود خارج شده و آنها نا خواسته وارد جزیره آدم خوارها می شوند.

 

شاهزاده خانم قبیله آدم خوارها با دیدن این زوج جوان به مرد پیشنهاد می دهد که با او ازدواج کند تا آزاد شود. مرد قصه ما دو راه بیشتر پیش رو ندارد:

 

یا باید همسر رویاهایش را با تمام علاقه ای که به او دارد رها کرده و با این خانم ازدواج کند یا بمیرد.او راه دوم را انتخاب کرده و با شاهزاده خانم ازدواج نمی کند و در نتیجه زنده زنده پخته می شود.

 

 

حال شما برای این داستان چه عنوانی را پیشنهاد می کنید؟

 

این داستان از جمله سوالاتی است که برای بررسی توانایی خلاقیت افراد مطرح می شود و هر چه عنوانهای ارایه شده به وسیله آزمون شونده تازه تر و بدیع تر باشد، نمره بیشتری به آن تعلق می گیرد.

 

در ضمن این سوال از جمله سوالاتی است که برای آموزش و ارزیابی بارش فکری(از مهم ترین روش های کاربردی برای آموزش خلاقیت) در افراد به خصوص دانش آموزان مورد استفاده قرار می گیرد.

 

بارش فکری روشی است که در آن راه حلهای عجیب و غریب، نامانوس و حتی غیر قابل اجرا نیز می تواند خوب باشند.

 

 

بارش فکری یک روش تولید فکر است که دو هدف عمده به همراه دارد:

 

1- فرو ریختن دیوار عادات

 

2- ارایه و پیشنهاد مجموعه ای از عقاید و سپس انتخاب یکی از آنها برای کاربرد

 

 

راهنمایی های اساسی و پایه ای در مورد بارش فکری

 

بارش فکری یک روش مفید برای برخورد با برخی مشکلات خاص است. در این مواقع این روش به ما کمک می کند که یک راه حل مناسب، تازه و بدیع خلق کنیم.

 


حباب

 

این روش می تواند به صورت فردی و یا حتی جمعی مورد استفاده قرار بگیرد و در برخی از موارد گروههایی با ظرفیت 10 نفر مورد استفاده قرار می گیرد اما به نظر می رسد که 4-7 نفر عضو در یک گروه بارش فکری، حدی ایده آل باشد. البته باید در نظر گرفت که برای بکار گیری این روش اصولی را حتما باید مد نظر قرار داد. این اصول عبارتند از:

 

 

خودداری از قضاوت

 

این اساسی ترین و مهم ترین قانون است. وقتی در برخورد با یک مساله، خودتان و یا اطرافیان تان به راه حلی می رسید، هرگز در مورد آن قضاوت نکنید. ابتدا باید همه راه حلها یادداشت شود و در مراحل بعدی، ارزیابی باید به زمانی مناسب تر موکول گردد.

 

 

تفکر بی قید و شرط

 

آزادانه و به دور از هر قید و شرطی به دنبال راه حل باشید. راه حلهای عجیب و غریب، نامانوس و حتی غیر قابل اجرا نیز می تواند خوب باشند. در حقیقت در جلسات گروهی بارش فکری امکان دارد تعداد زیادی نظرات نامانوس و عجیب ارایه گردد که به جای قابل استفاده بودن، خنده دار باشد. با این حال پیشنهاد می شود که برای یافتن راه حل بدیع و جدید، خارج از مرزها و الگوی معمول فکر کنید شاید همین روشهای به ظاهر خنده دار و مضحک تبدیل به روشهای عملی گردند.

در مراحل اولیه بارش فکری احتمالا 20 -25 ایده اولیه ارایه شده، بدیع، جدی و خلاقانه نیستند

 

 

بارور سازی

 

منظور از این اصل آن است که سعی داشته باشید عقاید ارایه شده در جلسات بارش فکری را بهبود بخشیده، تغییر دهید و یا حتی چند ایده مختلف رابا هم ترکیب کنید تا به یک روش مناسب و بدیع دست یابید . برای مثال در برابر هر نظری که اریه می شود می توانید این سوالات را از سایر اعضا بپرسید:

 

1- نظر شما در مورد این پیشنهاد چیست؟

 

2- فکر می کنید چگونه می توان این کار را عملی کرد؟

 

3- چه تغیراتی در این ایده باعث کاربردی تر شدن آن می گردد؟

 

 

توجه به کمیت

 

در بکار گیری روش بارش فکری توصیه می شود که دامنه وسیعی از افکار و ایده ها در نظر گرفته شود. این پیشنهاد به دو دلیل عمده ارایه می گردد:

 

 

حباب و گل

 

1- در مراحل اولیه بارش فکری احتمالا 20 -25 ایده اولیه ارایه شده، بدیع، جدی و خلاقانه نیستند. بنابراین با گسترش دادن لیست پیشنهادی از جانب گروه امکان ارایه ایده های جدید افزایش می یابد. برای مثال مطابق با این داستان ارایه شده، آزمونی ها در ابتدا برای نامگذاری این داستان از عنوان های کلیشه ای مانند شاهزاده خانم ناکام، مرگ یا زندگی و ... استفاده می کنند. بعد از مدتی که از ارایه نامها و عناوین کلیشه ای می گذرد،کم کم آزمودنی ها نامهای جدیدتر و بدیع تری به ذهن شان خطور می کند.

 

2- هر چه این لیست بزرگتر و متنوع تر باشد، دست شما برای انتخاب راه حل مناسب باز تر خواهد بود.

 

در حال حاضر توجه به بحث خلاقیت و روش های یاددهی آن به افراد (بارش فکری) از موضوعات روز دنیا به شما می رود. عرضه ایده ها و فعالیت های نو به مردم به منظور بازکردن ذهن آن ها و سپس بحث درباب اینکه احساسات یا بصیرت ها چه ارتباطی با کار آن ها دارند، امری متداول شده است. دیگر آموزش فنون ویژه چگونگی انجام بارش فکری مؤثر به افراد، دشوارتر از آموزش سایر مهارت های کار گروهی به افراد نیست.

تبیان


ویدیو مرتبط :
آدم خوارها - CaniBalls

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

اخبار ناخوشایند از افزایش ازدواج دختران 11ساله/قتلگاه زنان باردار در جزیره قشم



 

قدس نوشت:

اخبار ناخوشایند از افزایش ازدواج دختران 11ساله

باورش برایم کمی سخت بود، تماس گرفتم و با یکی از مسؤولان شهرستان موضوع را درمیان گذاشتم تا اگر به اشتباه این خبر منتشر شده از آن جلوگیری به عمل آید، اما اینگونه نبود و نه تنها خبر واقعیت داشت، بلکه موضوع از آنچه در خبر آمده بود، ناگوارتر بود، آنچه اعلام شده بود، فقط براساس آمار رسمی بود و آمار غیررسمی حتی از چندین برابر آمار رسمی حکایت داشت.

خبر این بود:

«صدور روزانه 2 تا 3 گواهی رشد برای دختران 11 تا 14 ساله در رشتخوار»

*** تأیید خبر

این خبر را یک خبرگزاری رسمی ارسال کرده بود، اما تماس خبرنگار ما با ابراهیم زاده رئیس کل دادگستری شهرستان رشتخوار به تأیید این خبر انجامید، او با بیان اینکه باید به معیشت مردم مناطق محروم توجه بیشتری شود، محرومیت مادی و فرهنگی را از جمله مهمترین دلایل بروز این پدیده عنوان کرد.

ابراهیم زاده همچنین به خبرنگار ما گفت که رواج اعتیاد در این شهرستان که در مسیر ترانزیت موادمخدر می باشد هم از جمله دلایل اصلی افزایش طلاق می باشد، این در حالی است که بافت روستایی این منطقه باعث می شود که کمتر ازدواج به طلاق بینجامد.

این مقام مسؤول با بیان اینکه وجود رسوم غلط میان مردم منطقه هم از دیگر دلایل شیوع ازدواجهای زودرس است تصریح کرد: در حالی که برخی از دختران هنوز به بلوغ نرسیده، تن به ازدواج می دهند که بسیاری از این نوع ازدواجها در سالهای بعد منجر به طلاق می شود و تبعات بعدی آن هم برای منطقه و هم کل جامعه بسیار مخرب است.

او صدور روزانه 2 تا 3 گواهی رشد را در دادگستری تأیید می کند و می گوید که بیشتر این گواهی برای روستاییان، بویژه در مناطق محرومتر صادر می شود، این در حالی است که دادگستری توان این را ندارد که بررسی کند و ببیند سرانجام این دختران چه خواهند شد و یا با چه شرایطی و به عقد چه کسانی در می آیند.

ابراهیم زاده با بیان اینکه در شرایط فعلی هم سالانه 105 حکم طلاق در دادگستری این شهرستان صادر می شود، در حالی که کسی نمی پرسد چه بر سر این خانواده های از هم پاشیده آمده است.

* شاید آخرین باشد

این اخبار ذهنم را مشغول کرد تا تحقیق کنم که آیا این پدیده مختص شهرستان محروم رشتخوار است یا در سایر شهرستانهاو بویژه شهرستانهای محروم هم چنین پدیده ای به چشم می خورد.

نیاز به تحقیق زیادی نبود چرا که همین کنار شهر مشهد و در شهرستانهایی که خیلی هم محروم به نظر نمی آید، یعنی چناران، مشابه چنین پدیده ای را می توان مشاهده کرد.

رئیس دادگستری شهرستان چناران هم که گویا شاهد افزایش این پدیده در حوزه فعالیت خود است، ضمن هشدار به مسؤولان در این خصوص می گوید: این روزها ازدواج زودرس و زود هنگام دختران شایع شده که این امر ضایعات خاص خود را دارد.

وی خاطرنشان می کند: عموم این ازدواجها در دختران 11 تا 13 ساله اتفاق می افتد که همسر پسران بالای 20 سال می شوند و به دلیل شکل گیری زندگی با اطلاعات کم و شیوه ای غلط به طلاق می انجامد.

در عین حال تماس خبرنگار ما با مقامات رسمی دادگستری برای دریافت آمار و اطلاعات دقیق درخصوص این پدیده به نتیجه نرسید، اما یک قاضی دادگاه خانواده که نخواست نامش عنوان شود، در گفتگویی کوتاه با خبرنگار ما ضمن تأیید افزایش این قبیل ازدواجها یادآور شد که کسانی که به دادگستری مراجعه و گواهی رشد برای دخترانشان می گیرند، قسمت خوب ماجراست، قسمت نامطلوب ماجرا در جایی است که دختران کم سن و سال به عقد غیررسمی مردانی با سن بالا درمی آیند و پدر دختر در قبال این ازدواج پول دریافت می کند و به نوعی دخترش را می فروشد.

او تصریح کرد: شیوع مصرف موادمخدر و اعتیاد، بویژه در مناطق روستایی و حاشیه شهرها و افزایش پدرهایی که به دلیل اعتیاد توان تأمین هزینه های خانواده را ندارند باعث بروز چنین پدیده ای شده است.

* سالها بعد در چنین روزی

اگر چه نمی توان از این پدیده ناهنجار در جامعه، یعنی نشاندن دختران کم سن و سال سر سفره عقد چشم پوشی کرد، اما باید دانست که تبعات اصلی این ازدواجها، چند سال بعد بروز خواهد کرد. تبعاتی که شاید برای مقابله با آن باید چند برابر آنچه که امروز می توان صرف پیشگیری کرد، برای نظام هزینه در برداشته باشد.

در همین راستا یک فعال حقوق کودک نتیجه ازدواج زود هنگام دختران را افزایش خیانت، طلاق و آسیب های اجتماعی مرتبط با آنها ذکر می کند و می گوید: در حال حاضر آمارهایی وجود دارند که در کشور 900 هزار کودک ازدواج کرده وجود دارد که اگر پای صحبت تک تک آنها بنشینیم متوجه نارضایتی و مشکلات شدید در زندگی آنها خواهیم شد.

به گزارش خبرنگار ما این موارد در حالی است که طبق قانون جمهوری اسلامی ایران ازدواج با کسی که به سن قانونی نرسیده مجازات دارد و 6 ماه تا دو سال حبس برای آن در نظر گرفته شده است.

* اقدام شده است

در همین راستا و برای اینکه بدانیم بالاخره کسی برای جلوگیری از شیوع این پدیده اقدامی کرده یا نه سراغ مرتضوی معاون دادستان مشهد در امور پیشگیری از جرم رفتیم، او خبر خوش داد و گفت که این مسأله مورد توجه قرار گرفته و در همین راستا بنیاد صیانت از خانواده تشکیل شده است.

او با بیان اینکه سال 90 در همین راستا هدفگذاری شده خاطرنشان کرد: کودکان و زنان به عنوان دو قشر جامعه به شدت در معرض آسیب هستند و متأسفانه به دلیل دیده نشدن و مظلوم بودن، به راحتی مورد اذیت و آزار قرار می گیرند و مورد حمایت مادی و معنوی نیستند.

وی با بیان اینکه دفتر حمایت از حقوق زنان و کودکان در دادگستری استان در حال حاضر فعال است و به صورت تخصصی به مسایل می پردازد، تصریح کرد: در عین حال مجوز راه اندازی بنیاد صیانت در خانواده در کشور توسط قوه قضاییه صادر شده که خراسان رضوی در این امر پیشگام بوده است.

قتلگاه زنان باردار در جزیره قشم

تا چندی پیش اتاق مراقبت پس از بیهوشی در بیمارستان موجود نبود که پس از مرگ و میرهای پی درپی و متعدد و اعتراض خانواده های قشمی، این اطاق هرچند دیر راه اندازی شده است اما باز جای بسی تشکر دارد.

یازدهمین مادر قشمی در مدت 15 ماه اخیر، پس از زایمان در بیمارستان جان داد که همین امر باعث وحشت دیگر مادران باردار قشمی شده است.

صفورا ایمانی فرزند سلیمان 27 ساله اهل و ساکن بندر تاریخی لافت که برای اولین بار لذت مادر شدن را تجربه می کرد، متاسفانه به علت عوارض حاملگی و مشکلات حین زایمان و نبود امکانات مناسب در بیمارستان فاطمه زهرا(س) شهر قشم پس از به دنیا آوردن فرزند دخترش، جان باخت.

این گزارش می افزاید، مرگ و میر بعد از زایمان باعث شده که تعداد مراجعان به بیمارستان و مراکز درمانی در این شهرستان کاهش یابد و خانواده هایی که بضاعت مالی بالایی دارند به مرکز استان مراجعه می کنند و آنهایی که به مرکز استان دسترسی ندارند به ناچار و از ترس مرگ به ماماهای محلی روی آورده اند که این امر نیز از نظر بهداشتی عواقب جبران ناپذیری را به دنبال خواهد داشت.

به نوشته کیهان , تا چندی پیش اتاق مراقبت پس از بیهوشی در بیمارستان موجود نبود که پس از مرگ و میرهای پی درپی و متعدد و اعتراض خانواده های قشمی، این اطاق هرچند دیر راه اندازی شده است اما باز جای بسی تشکر دارد.

قشم با توجه به جمعیت 130هزار نفری خود، رتبه اول مرگ و میر پس از زایمان کشور را به خود اختصاص داده است..../انتخاب