سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

احساسات شیرین در دوران بارداری



دوران بارداری,لباس بارداری,مصرف دارو در بارداری

 تغییرات در سه ماهه اول بارداری
با وجود این که برای روز موعودی که فرزندتان به دنیا خواهد آمد، روزشماری می کنید، اما آنچه پیش رو دارید، زمانی طولانی و بی پایان به نظر می رسد. در این زمان، وقت کافی خواهید داشت تا با تغییراتی که بارداری بر بدن شما ایجاد می کند، آشنا شوید. در ابتدای دوران حاملگی، تغییرات هورمونی باعث خواهد شد تا سینه های شما سفت و حساس شود. همچنین احساس کسالت در صبح ها ، از موارد شایعی است که اکثر خانم ها مخصوصاً در سه ماهه اول تجربه می کنند. احساس خستگی می کنید و تمایل به چرت زدن نیم روزی دارید. معمولاً این احساس خستگی و کسالت در سه ماهه دوم از بین خواهد رفت.
صورت شما برق می زند !
این یک معجزه و افسانه نیست. براق و نورانی شدن صورت بعضی از خانم های باردار به علت تغییرات فشار خون و افزایش میزان چربی پوست صورت آنها خواهد بود. تغییرات دیگری که ممکن است در پوست به وجود آید، شامل لکه های قهوه ای رنگ یا بی رنگ شدن پوست صورت، بروز جوش، خارش در پوست و احساس کشیدگی پوست خواهد بود. استفاده از لوسیون و مرطوب کننده ها می تواند برای کاهش کشیدگی یا خارش موثر باشد. قبل از استفاده از هرگونه داروی شیمیایی ضد جوش حتماً از دکتر خود مشورت بگیرید.
در دوران بارداری بدن خود را فعال و پر تحرک نگه دارید.
انجام ورزش های منظم و مخصوص در دوران بارداری نه تنها انرژی بیشتری ایجاد می کند، بلکه بدن را برای زایمان راحت آماده می کند. البته این ورزش ها باید تا زمانی که پزشک اجازه دهد، ادامه پیدا کند. برای مادران سالم به طور معمول حدود دو ساعت و نیم ورزش در هفته توصیه می شود. از ورزش های سبک مانند پیاده روی و شنا در این دوران بهره ببرید. در صورتی که قبل از بارداری فعال و پر تحرک بودید، بعد از هماهنگی با پزشکتان می توانید به دویدن، ایروبیک و حتی وزنه برداری هم ادامه دهید. اما دقت داشته باشید که هنگام ورزش کردن، آب کافی بنوشید و هرگاه احساس سرگیجه یا ضعف کردید، از ادامه ورزش خودداری کنید.
از ماساژ درمانی و اسپا استفاده کنید.
استفاده از ماساژ درمانی و اسپا برای خانم های باردار بسیار مفید خواهد بود. این درمان به رهایی از استرس و فشار عضلانی و درد ناشی از صدمات كمك می كند. از یک ماساژور متخصص که گواهینامه معتبر در زمینه ماساژ مادران باردار دارد، کمک بگیرید و از آنجاکه ماساژ خانم های باردار نیازمند آشنایی به شرایط خاص بدنی آنهاست، قبل از اقدام حتماً با پزشک خود در این خصوص صحبت کنید. البته بیشتر درمان های اسپا، بی خطر هستند؛ اما در صورتی که منجر به بالا رفتن دمای بدنتان شود، از ادامه آن خودداری کنید. به طور مثال حمام گِل (ماسک های گِل) یا جلسات سونا به علت بالا رفتن دمای بدن چندان توصیه نمی شود. با توجه به این که پوست در دوران بارداری، نسبت به زمان های دیگر حساس تر است، باید با دقت بیشتری از درمان های اسپا استفاده کرد.
تمرین های کششی و تمدد اعصاب
تمریناتی مانند یوگا، آرامش ذهن و جسم شما را به همراه خواهد داشت و باعث می شود، بدن از تعادل بیشتری برخوردار شود. از DVD های آموزشی یوگا در دوران بارداری استفاده کنید و یا به دنبال کلاس های معتبر در این خصوص باشید. یک مربی متخصص و حرفه ای، حرکت های متناسب با این دوران را به شما آموزش داده و شما را با حرکات انطباقی زمان نزدیک شدن به وضع حمل، آشنا خواهد کرد. باز هم تاکید می شود که قبل از هر گونه فعالیت و ورزش با پزشک خود مشورت کنید.
آیا نوسانات خلقی در این دوران امری طبیعی است؟
ممکن است در این دوران احساسات متغیری داشته باشید. از یک طرف نسبت به آینده و نوزاد کوچکتان بسیار هیجان زده و خوشحال هستید و از طرف دیگر نسبت به زایمان و مسئولیت ها و وظایف ناشی از نقش مادری ، نگران هستید. با وجود تغییرات هورمونی ایجاد شده در بدنتان، موضوع پیچیده تر می شود. البته این اتفاق خیلی عجیب نیست. برای بسیاری از خانم های باردار این نگرانی ها و تغییرات خلق و خو رخ می دهد. بیشتر مراقب سلامت خود باشید. زمان بیشتری را به استراحت اختصاص دهید و از تمرینات کاهش استرس مانند ورزش کردن و مصاحبت با دوستان استفاده کنید. اگر احساس افسردگی و فشار عصبی داشتید، حتماً با پزشکتان درمیان بگذارید.

 دوران بارداری,لباس بارداری,مصرف دارو در بارداری

  باید ها و نباید ها در مورد مراقبت از موها
موهایتان ممکن است پر پشت تر و ضخیم تر شود. یکی از مزایای هورمون های دوران بارداری آن است که موجب کاهش ریزش مو می شود. استفاده از داروهای تقویت کننده مو و حتی رنگ موهای دائمی اشکالی ندارد. البته پزشکان معمولاً پیشنهاد می دهند ، در سه ماهه اول بارداری از مصرف رنگ مو اجتناب کنید. بعد از زایمان، ممکن است ریزش موها شدت گیرد، اما بعد از گذشت شش ماه از زایمان، رشد موها به شکل عادی در می آید.
 آرایش صورت و تغییرات پوست در دوران بارداری
در این دوران وضعیت پوست به شدت متغیر است و شاید لازم باشد در طول روز چند بار آرایشتان را تجدید کنید. اگر پوستتان خشک تر از قبل شده، از محلول ها یا کرمهای نرم کننده، استفاده کنید. اما اگر در این دوران پوستتان چرب تر از قبل شده، از پنکیک های پودری و رژ گونه های خشک استفاده کنید. از کرم پودرها برای پوشش لکه های ایجاد شده و برجستگی های روی پوست کمک بگیرید. از سایه های رنگ روشن و براق برای آرایش چشم ها استفاده کنید. از راهنمایی های یک آرایشگرخبره در خرید مواد آرایشی کمک گرفته و از مصرف مواد آرایشی که حاوی جیوه اند، پرهیز کنید.
استفاده از لباس های بارداری
اگر قبل از بارداری از وزن طبیعی برخوردار بودید، در این دوره ، بین11 تا 16 کیلوگرم ، وزن اضافه خواهید کرد. حتی در این دوران نیز می توانید لباس های مد روز، راحت و با قیمت مناسب تهیه کنید. چند عدد شلوار جین مخصوص بارداری یا شلوار های راحتی تهیه کنید. لباس ها و دامن های زیبا بپوشید و چند عدد بلوز راحت بخرید. از سوتین های راحت با بند یدک استفاده کنید. کفش های پاشنه بلند را کنار بگذارید و کفش با پاشنه کوتاه و کف پهن را جایگزین کنید. در صورت امکان لباس های بارداری استفاده شده دوستانتان را از آنها قرض بگیرید.

 دوران بارداری,لباس بارداری,مصرف دارو در بارداری

  تغذیه مناسب برای دو نفر
در این دوران قطعاً لازم است 100 تا 300 کالری بیشتر به بدنتان برسد، چرا که شما باید کالری مورد نیاز دو نفر را تامین کنید. این کالری اضافه را از انواع خوراکی ها می توانید دریافت کنید. مانند غلات، میوه ها، سبزیجات، گوشت، حبوبات و لبنیات. هرگز صبحانه را از وعده های غذایی اصلی خود حذف نکنید. از انواع اسنکها و ساندویچهای ساده برای میان وعده های غذایی استفاده کنید. از مصرف تخم مرغ و گوشت، به صورت خام و نیم پز پرهیز کنید. همچنین انواع ماهی ها که حاوی مقادیر زیاد جیوه هستند نیز، مناسب شما نمی باشد. از مصرف فرآورده های لبنی غیر پاستوریزه و تکه های گوشت نپخته ،خودداری کنید، مگر زمانی که به اندازه کافی حرارت دیده باشند.
مصرف ویتامین در دوره بارداری واجب است
زمانی که باردار هستید، بدن شما نیاز به اسید فولیک، کلسیم و آهن اضافه دارد. بهترین راه دریافت این مواد از خوراکی های طبیعی است. اما می توانید از داروهای تقویتی و مکمل های غذایی مخصوص بارداری که توسط پزشک تجویز می شود، استفاده کنید. این ویتامین ها حاوی مواد مغذی هستند که برای رشد مادر و جنین لازم است. برخی از مادران به علت کمبود برخی مواد، نیاز به مکمل های خاصی از جمله آهن یا ویتامین B12 دارند.
آب کافی: تضمین سلامت دوره بارداری
آب کافی بدن، باعث افزایش سطح انرژی می شود. همچنین مانع بروز عفونت های مثانه و یبوست می گردد. پس به میزان زیاد آب و مایعات مصرف کنید. مراکز تحقیقی پزشکی، معمولاً مصرف 12 لیوان آب را در روز توصیه می کنند. (20% از آب مورد نیاز بدن از غذاهایی که می خوریم تامین می شود). همیشه قبل از اینکه احساس تشنگی کنید، آب بنوشید. از آب ساده، آب میوه، و نوشیدنی های بدون کافئین استفاده کنید. اگر ادرار شما زرد روشن است، به این معنی است که به اندازه کافی آب می نوشید.
به میزان کافی استراحت کنید و بخوابید
در سه ماهه اول بارداری، به نظر می رسد که تمام وقت خود را در خواب به سر می برید. اما برعکس، در سه ماهه آخر حتی خواب شبانه نیز به سختی ممکن  است. تکرر ادرار، سوزش سر دل ، ناراحتی های ناشی از بزرگی شکم و حتی اضطراب زیاد، خواب راحت را از شما می گیرد. سعی کنید به پهلوی چپ بخوابید و بین پاهایتان بالش بگذارید. ورزش کردن را به صبح ها موکول کنید و در عصرها از تحرک و فعالیت زیاد اجتناب کنید و قبل از خواب، زیاد مایعات ننوشید.
بدون مشورت با پزشک هیچ دارویی را مصرف نکنید.
مصرف هیچگونه دارویی بدون تجویز پزشک، در دوران بارداری مجاز نیست؛ حتی داروهایی که بدون نیاز به نسخه قابل تهیه اند مانند قرصهای سرماخوردگی، داروهای ضد آلرژی، قرصهای ضد التهاب و مسکن ها. هر دارویی که مصرف می کنید به طور مستقیم  بر نوزاد شما تاثیر خواهد گذاشت ، پس بهتر است از خوردن دارو اجتناب کنید. در صورتی که قبل از بارداری از داروی خاصی استفاده می کردید، پزشک معالج باید در خصوص ادامه مصرف یا تعویض دارو با موارد مشابه سازگار با این دوره، تصمیم بگیرد.
به روابط جنسی ادامه دهید
به جز در مورد منع پزشک، نزدیکی و رابطه با همسر بلا مانع است.  البته بهتر است به سبب شرایط خاص فیزیکی بدن از روش های متناسب با شرایط جدیدتان استفاده کنید. سینه هایتان در این دوران حساس تر و دردناک تر از قبل است. با همسر خود در مورد حالات خوشایند و ناراحت کننده بدنتان، صحبت کنید. زمانی که شکم بزرگ می شود، از پوزیشن های متفاوت دیگر لذت ببرید. در صورتی که سکس برای شما ایجاد دل درد یا خونریزی می کند، به پزشک خود اطلاع دهید.

 دوران بارداری,لباس بارداری,مصرف دارو در بارداری

 اعتماد به نفس کافی داشته باشید
این زمان بسیار هیجان انگیز است. اما با تغییراتی که در بدن شما رخ می دهد، ممکن است احساس خجالت و کم رویی کنید. به تقویت روحیه خود بپردازید. روابط با دوستان مثبت اندیش را گسترش داده و در گروه های حامی دوره بارداری، عضو شوید. در مورد شرایط سلامتی خود کتاب های پزشکی بخوانید و با متخصص بهداشت و سلامت خود مشورت کنید. با تغدیه مناسب، تمرینات ورزشی و داشتن نگرشی مثبت، می توانید از دوران بارداری خود لذت کافی ببرید.
مجله پزشکی مادر، نیوشا وکیلی
منبع: webmd.com


ویدیو مرتبط :
ورزش بارداری - ورزش دوران بارداری - سی دی ورزش دوران بارداری

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

دوران شیرین نامزدی



یکی از اموری که در زندگی مشترک نقش حساسی دارد، « دوران نامزدی» است . اگر با این دوران ، با ظرافت و ماهرانه برخورد شود و به وظایف مخصوص آن عمل شود، می تواند در بالندگی و پرباری و استحکام دوران های بعدی ، تأثیرعمیقی داشته باشد.

 

سخن عامیانه ای بین مردم هست که می گوید : «یک روز دوران نامزدی ، بهتر از یک سال دوران بعد از عروسی است !» این سخن ، هر چند مبالغه آمیز است، اما حقیقت مهمی را بیان می کند ؛ واقعا دوران نامزدی از جهاتی مهم تر و شیرین تر و پر بارتر و لذت بخش تر و سازنده تر از دوران پس از عروسی است و می توان در این دوران ، شالوده و پایه های زندگی آینده را بنا نهاد .

 

منظور ما از « دوران نامزدی » ، فاصله ی بین عقد و عروسی است . یعنی عقد صورت گرفته باشد و یا اگر طرفین برای عقد دائم آمادگی ندارند و می خواهند در فرصت و مناسبتی خاص و با برپایی جشن، عقد کنند ، می توانند عقد موقت بخوانند تا زمان عقد دائم فرا رسد . عقد موقت ، قانون و شرایط مخصوصی دارد که باید رعایت شود و یکی از شرایط آن این است که : حتما باید با اجازه ی پدر دختر باشد ( مانند عقد دائم ).

 

نامزدی

 

وظایف دختر و پسر در این دوران


1- افزایش شناخت نسبت به یکدیگر، برای تفاهم بیشتر


هر چند دختر و پسر، در مرحله ی گزینش ، باید شناخت کافی نسبت به هم پیدا کرده باشند اما علاوه بر آن شناخت ، باید در دوران نامزدی ، آشنایی ملموس تر و محسوس تر و بیشتری از یکدیگر پیدا کنند و با روحیات و اخلاق و دیدگاه های هم بیشتر آشنا شوند. در حقیقت ، این آشنایی و شناخت در دوران نامزدی ، تکمیل کننده ی شناخت مرحله ی گزینشی است، آن گاه در پرتو این آشنایی نزدیک و کامل ، خود را برای تفاهم و سازگاری در زندگی مشترک ، آماده می کنند. آن شناخت ، برای«انتخاب » بود و این شناخت ، برای « تفاهم و سازگاری».

 

 

2- اصلاح وتربیت

 

اگر کسی صفت و خصوصیتی را در نامزدش مشاهده کند که مورد پسندش نباشد و بخواهد آن را برطرف و یا اصلاح کند ، یا صفت و حالتی را در او ایجاد کند، بهترین دوران برای این « اصلاح و تغییر و تربیت »، دوران نامزدی است. چون هنوز روابطشان عادی نشده و نسبت به هم احترام و محبت خاصی قائلند . در نتیجه پذیرششان از همدیگر بیشتر است و زمینه ی تحول و تغییر و اصلاح ، مساعدتر. ( اما نباید از یاد برد که نمی توان فردی را که سال ها به شیوه و عادت خاصی خو گرفته ، اساسا و به طور کلی تغییر داد و متحول کرد؛ بنابراین ، منظور اصلاح و تغییر در اصول بنیادین فرد نیست)

 

 

3- افزایش محبت


از شرط های اصلی سعادت در زندگی زناشویی ،« محبت » است و زمینه ی آن باید قبل از عقد فراهم شده باشد. اما دوران نامزدی ، بهترین فرصت برای افزایش و تحکیم محبت است. رفتار و گفتار و تمام اعمال نامزدها، در افزایش محبت و یا کاهش آن ، مؤثر است.

بنابراین ، دختر و پسر باید کاملا مواظب اعمال خود باشند و از هر عمل پسندیده ای که باعث افزایش محبت می شود، کوتاهی نکنند و از کارهایی که موجب دلسردی و کاهش محبت می شود، اجتناب کنند.

 

نامزدی

 

4- بها دادن به احساسات و عواطف یکدیگر


نامزدها باید مواظب عواطف و احساسات یکدیگرباشند و به آن بها و جواب مناسب دهند. بعضی از نامزدها، به عواطف و احساسات لطیف نامزدشان ، بهای لازم را نمی دهند و به او «بی اعتنایی» می کنند و خیال می کنند این کارشان باعث عزیزتر شدنشان می شود! حال آنکه کاملا برعکس است و چنین رفتاری باعث جریحه دار شدن عواطف نامزدشان می شود و در نتیجه کینه ی او را به دل می گیرد و ممکن است لطمه های سنگینی به زندگی شان بزند.

 

خاطرات دوران نامزدی معمولا تا آخر عمر در ذهن می ماند و در زندگی آینده تأثیر دارد ( چه خاطرات شیرین و چه تلخ ).بنابراین ، رفتار نامزدها باید کاملا حساب شده باشد و از اعمالی که به غرور و شخصیت یکدیگر لطمه می زند، اجتناب گردد. بی اعتنایی و سرسنگینی و تکبر در مقابل نامزد، لطمه های سنگینی به عواطف و شخصیت او می زند.

 

متأسفانه فراوان مشاهده می شود که پسران جوان از بی اعتنایی و سرسنگینی نامزدشان گله و درد دل دارند و مثلا می گویند :« هدیه ای برای نامزدم گرفتم و با هزار امید و آرزو به دیدارش رفتم ، اما او بی اعتنایی و بی احترامی کرد و مرا تحویل نگرفت و با دلی شکسته و پر خون از منزلشان بیرون آمدم...»دختران متدین و با عفت بدانند که این کارها، لازمه ی تدین و عفت نیست ، بلکه حرام است.

 

معنا ندارد که دختر، در مقابل نامزدش که به او محرم است و در حقیقت شوهر اوست ، خود را مخفی کند و به او بی اعتنایی نماید ! بله، این را قبول داریم که : دختران عفیف و با حیا در اوایل دوران نامزدی ، خجالت می کشند و نمی توانند با نامزدشان رفتاری خیلی صمیمی و محبت آمیز داشته باشند؛ پسران هم باید رعایت حال آنان را بکنند؛ اما این حالت و خجالت باید به زودی برطرف گردد و رابطه شان صمیمی و پر محبت ، و در عین حال همراه با احترام متقابل باشد .

 

 

5- هدیه دادن


« هدیه » در جلب دل ها و افزایش محبت ها ، نقش عجیبی دارد. بر نامزدها لازم است که از این نکته ی زیبا و مهم غفلت نکنند.

لازم نیست که هدیه ، گران قیمت باشد، بلکه لازم است زیبا و مورد علاقه ی طرف باشد و مهمتر آن که : « با ظرافت داده شود!». هدیه دادن ، ظرافت و سلیقه ی خاصی را می طلبد!

این هم فراموش نشود که : هدیه دادن باید از دو طرف باشد، نه این که فقط پسر به دختر هدیه بدهد . البته پسر باید بیشتربدهد!

 

نامزدی

 

6- نامه نگاری های محبت آمیز


نوشتن نامه های پر محبت و با صفا ، تأثیر نکویی در افزایش محبت و استحکام رابطه ی بین نامزدها دارد. حتی اگر دو نامزد به هم نزدیک باشند و همیشه یکدیگر را ببینند، باز هم نوشتن نامه تأثیر خود را دارد. نامزدها می توانند نامه ها را بنویسند و پس از ملاقات و هنگام جدا شدن از هم ، نامه ها را به یکدیگر بدهند. البته هرگاه مسافرتی پیش آمد و از هم دور شدند ، نامه ها باید بیشتر و مفصل تر شود.همسرانی را می شناسم که پس از گذشت سال ها از زمان ازدواجشان ، هنوز نامه های دوران نامزدی را نگه داشته و مطالعه می کنند و برایشان خاطره انگیز و لذت بخش است !

 

 

7- ملاقات های صمیمانه


دو نامزد باید در این دوران شیرین و به یاد ماندنی ، دیدارهای دوستانه داشته باشند. این ملاقات ها ، امید و شور و علاقه را درهر دو تقویت می کند. این کار نه تنها خلاف عفت نیست ، بلکه باعث تقویت عفت در هر دو می شود. در این ملاقات ها ، با یکدیگر صحبت های محبت آمیز داشته باشند و به هم عشق و علاقه و محبت نشان دهند و درباره ی زندگی آینده شان گفت و گو کنند ؛ به هم دل گرمی و امید بدهند و باهم به گردش و تفریح و مسافرت بروند.