سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

آیا شما فرد متعصبی هستید؟



جدیدترین تست خودشناسی

برداشت‌های مغرضانه و ناآگاهانه از وقایع حوادث و برخورد با دیگران می‌تواند از نشانه‌های تعصب باشد

 

آیا بدون این‌كه متوجه باشید تعصباتی دارید؟آیا شما فرد متعصبی هستید؟ (تست خودشناسی)

آزمون


آیا بدون این‌كه متوجه باشید تعصباتی دارید؟ پرسشنامه زیر این موضوع را به طرز بهتری توضیح می‌دهد.

1- بعد از جمع‌آوری تمامی حقایق و واقعیت‌ها، برای هر سوال تنها یك جواب درست باقی می‌ماند.
درست         غلط

2- خودم را كاملا سنتی می‌دانم و برخوردی محافظه‌كارانه دارم.
درست         غلط

3- در زمینه‌های مختلف اجتماعی، تحصیلی، و یا حرفه‌ای، با كسانی كه زمینه‌ای متفاوت با من دارند در رقابت هستم.
درست         غلط

4- در رسیدن به موفقیت مالی همیشه با دشواری روبه‌رو بوده‌ام.
درست         غلط

5- نسبت به اغلب مردم تحصیلات رسمی كمتری دارم.
درست         غلط

6- همیشه آرزو می‌كنم از قدرت روان‌شناسی زیادی برخوردار باشم.
درست         غلط

7- معتقدم كه جنایتكاران باید به اشد مجازات محكوم شوند.
درست         غلط

8- سوﺀظن من بیش از دوستانم است.
درست         غلط

9- درباره سایر گروه‌های قومی اطلاع بسیار كمی دارم.
درست         غلط

10- نسبت به اغلب والدین، پدر و مادر من بسیار سختگیر و متوقع بودند.
درست         غلط

محاسبه امتیازات:
برای محاسبه امتیازات خود به هر جواب ”درست“ یك امتیاز بدهید.

امتیاز 3-1: شما انسان بالغ، عاقل، و رها از هر تعصبی هستید.

امتیاز 7–4: در حد متوسطی تعصب دارید. به خاطر داشته باشید كه همیشه امكان پیشرفت وجود دارد.

امتیاز 10-8: در برخورد با دیگران رفتار تعصب‌آمیز دارید. بهتر است درباره كسانی كه نسبت به آن‌ها تعصب دارید بیشتر مطالعه كنید.

آیا شما فردی متعصب هستید؟
تعصب در جوامع مختلف تعاریف و ارزش‌های متفاوتی دارد. در جایی به عنوان غیرت و مردانگی و مسوولیت‌پذیری تعریف می‌شود و دارای ارزش و اهمیتی فوق‌العاده‌ای است. اما در خیلی از جوامع امروزی تعصب در نقطه مقابل انعطاف‌پذیری قرار گرفته است و افراد متعصب را در ردیف مردان و زنان انعطاف‌پذیر خشك و بی‌روح و مقرراتی و سرد می‌شناسند. در این‌جا به ده خصیصه از ویژگی‌های مضر تعصب می‌پردازیم و آن را تست می‌كنیم تا ببینیم تا چه اندازه خصایص منفی و مخرب تعصب در ما وجود دارد.

غرض‌ورزی: برداشت‌های مغرضانه و عجولانه و ناآگاهانه از وقایع حوادث و برخوردهای ما با دیگران می‌تواند از نشانه‌های تعصب و جهل در ما باشد. یك لحظه تمركز كنید و خود را در دادگاه وجدان خویش متصور نمایید كه چقدر با برداشت‌های متعصبانه باعث رنجش خود و دیگران شده‌ایم. چندین بار با خود عهد كردیم كه دیگر این گونه قضاوت نكنیم اما چون ریشه این معضل در نسل‌های بسیار پیشین ما وجود دارد  غالبا دچار این گونه تنش‌ها خواهیم شد.

عدم تحمل ابهام: ”موضوع باید شفاف‌سازی شود. لطفا حرف خود را رك بزنید. طفره نروید هر چه می‌دانید بگویید حتی اگر حقیقت به ضرر من تمام شود موضوع باید همین امروز تمام شود.“ جملات فوق از زبان افراد متعصب بیشتر شنیده می‌شود.

به وجدان خود مراجعه كنیم و صحنه‌هایی را مجسم كنیم كه در آن مصلحت و حكمت فدای حقیقت و بی‌تدبیری ما شده‌اند.

میل به تسلط داشتن بر دیگران: افراد متعصب فقط مایلند حرف بزنند چون خیلی چیزها بلدند كه دیگران نمی‌دانند و حرف دیگران برای آن‌ها تكراری و بی‌ارزش است، دیگران باید فقط گوش كنند حتی آن‌ها حاضر نیستند بدانند كه بازخورد و تاثیر حرف‌هایشان در دیگران چه بوده زمانی هم كه به ظاهر به دیگران گوش می‌كنند در حقیقت گوش نمی‌كنند فقط مجالی برای ادامه بحث خود می‌یابند.

مقاومت در برابر تغییر و نوآوری: بدترین و بزرگ‌ترین مانع رشد در كشورهای عقب مانده مقاومت در برابر تغییر و نوآوری است این بدان معنا نیست كه این كشورها باید هر چه را كه از دنیای متمدن به آن‌ها رسیده بی‌كم و كاست و بدون مقاومت بپذیرند بلكه به این معنی است كه قبل از آن‌كه دیگران ما را تغییر دهند خودمان خود را تغییر دهیم.

دیگران را مسوول نابسامانی‌های خود دانستن: این حالت تعصب‌آمیز همیشه در حالات بحرانی و تنش‌زا بیشتر بروز می‌كند. افراد متعصب همیشه به دنبال متهم هستند. و از مكانیزم‌های جبرانی استفاده می‌كنند.

بی‌سوادها متعصب‌ترند: آمار و ارقام نشان‌دهنده این حقیقت است كه هر چه سطح سواد كمتر باشد عصبیت در افراد بیشتر است.

اهمیت بیش از اندازه به نظم و انضباط: نظم خوب است اما به شرط آن‌كه به یك رفتار وسواس‌گونه تبدیل نشود كه تخطی از آن به مثابه یك جرم یا گناه نابخشودنی تلقی شود.

جهان را ناامن و غریب‌ها را دشمن دانستن: اصولا ترس از ناشناخته‌ها یك عكس‌العمل متعصبانه است. از كودكی ما را برای خیلی از ناشناخته‌ها و كنجكاوی در آن‌ها بر حذر می‌داشتند. این ترس در ما و با ما بزرگ شد. انسان‌های متعصب نسبت به غریبه‌ها رفتار خوشی ندارند.

تربیت در خانواده‌های بسیار اصول‌گرا: بسیاری از خصلت‌ها به ویژه تعصبات خشك، موروثی هستند كه از پدر یا مادر به فرزندان منتقل می‌شود حتی اگر آن‌ها در دوران اولیه و میانی سن خود عكس‌العمل مخالفی نسبت به خانواده از خود نشان دهند نهایتا رنگ اصل خود را می‌گیرند. باید نسبت به رفتارهای گذشتگان خود كمی تامل نماییم و با دیده انتقاد محاسن و معایب خصلت‌های موروثی خود را بررسی كنیم و بعد به قضاوت بنشینیم.

پافشاری بر آن‌چه كه اطلاعات كمی از آن داریم: هر چه میزان اطلاعات ما از علوم یا هر چیز دیگر كمتر باشد و اصرار ما بر دانستن نسبت به آن‌ها بیشتر تجلی یابد حالات عصبیت در ما بیشتر نمود پیدا می‌كند. و غالبا با رفتارهای پرخاشگرانه در برابر دیگران ظاهر می‌شویم.

منبع: مجله موفقیت

 


ویدیو مرتبط :
شما فرد منحصر به فردی هستید.

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

شاید فرد موفقی هستید!



موفقیت و پیشرفت

احتمال دارد که شما فرد موفقی باشید ولی متوجه موفقیت های خود نباشید

 

حالا اگر شما شخصی هستید که سر خود را خیلی شلوغ کرده اید و هرگز وقت نمی کنید که موفقیت و پیشرفتتان را حس کنید، احتمال آن زیاد است که فرد موفقی باشید ولی متوجه موفقیت های خود نباشید.

بسیاری از ما این دوره را تجربه کرده ایم که احساس کنیم زندگی به نفع ما پیش نمی رود. این که خود را به خاطر سطح توانایی مان در هر موقعیتی از محل کار گرفته تا امور منزل سرزنش کنیم، کار دشواری نیست و به احتمال زیاد مانع موفقیت ما خواهد شد. در ادامه این مطلب به سراغ بعضی نشانه های موفقیت می رویم که شاید کمتر به آن ها توجه کرده اید. از شما می خواهیم که آن ها را بخوانید و سپس نگاهی به ویژگی های خودتان بیندازید چرا که شاید شما هم در زندگی تان انسان موفقی باشید اما به دلیل بدبینی هایتان، خودتان را ناموفق جلوه داده باشید.

*منتظر تعریف و تمجید دیگران نیستید: تایید طلبی از دوستان و همکاران حسی است که از سنین نوجوانی در ما شکل می گیرد.

*زندگی آرام و دور از هیاهویی دارید: اگر این طور است، شاید بتوان گفت که زندگی شما کاملا موفق است.

*برای زندگی خود برنامه دارید: موفقیت براساس برنامه ریزی و داشتن یک برنامه طولانی، شما را به جایی می رساند که می خواهید در آینده باشید.

*سحرخیز هستید: هرگاه برای مقابله با موضوعات روزمره زندگی، صبح زود و با انرژی از رختخواب بیرون پریدید، احتمالا به یک سبک زندگی موفق رسیده اید.

*از نظر اجتماعی فرد فعالی هستید: موفقیت از روش های گوناگون حاصل می شود و فقط به رتبه، مقام و پول شما بستگی ندارد. اگر به راحتی در جمع های گوناگون اجتماعی جای می گیرید، شما یک زندگی موفق دارید.

*احترام متقابل ایجاد می کنید: موفقیت چیزی نیست جز حاصل تقابل شما با دشواری ها و استرس ها و در عین حال حفظ ادب و احترام.

*دوست دارید به دیگران کمک کنید: اگر شما می توانید بستری برای فعالیت موفقیت آمیز دیگران فراهم کنید و تکیه گاه قدرتمندی برای همکارانتان هستید، خیلی به موفقیت نزدیک شده اید.

*پشتکار دارید: اگر شما حاضرید که آستین ها را بالا بزنید و نگران کثیف شدن دست هایتان نیستید(!) تا به موفقیت برسید، از آن چه فکر می کنید، بهترید.

*پس از یک شکست به موفقیت نائل شدید: رسیدن به موفقیت پس از عبور از یک شرایط بحرانی، مشخصه فردی خردمند با اراده آهنین است که بدون شک در زندگی موفق می شود.

*نظم و ترتیب دارید: داشتن نظم و ترتیب در زندگی نشانه ای از موفقیت است و درس گرفتن از تجربیات گذشته.

*شکیبا هستید: بدون صبر، شما در محیط کار یا زندگی شخصی، حتی تاثیرگذاری طبیعی خود را هم نخواهید داشت.

*قادر به «نه» گفتن هستید: اگر بتوانید «نه» بگویید، از این نیاز که همه را راضی نگه دارید، اجتناب کرده اید. این یک نشانه فرد موفق است.

*وقتتان را به خوبی مدیریت می کنید: این که بتوانیم هر روز از وقتمان طوری استفاده کنیم که فرد موثری باشیم، از نشانه های یک فرد موفق است.

*دوستان موفقی دارید: اگر افراد موفق شما را احاطه کرده اند، راحت تر می توانید در مسیر درست رشد و خلاقیت قرار بگیرید.

*دیگران را سرزنش نمی کنید: اگر به این درجه از زندگی رسیده اید که خود را مسئول اشتباهاتتان می دانید و دیگران را به خاطر شکست ها و ناکامی هایتان سرزنش نمی کنید، باید بپذیرید که موفقید.

*به راحتی افکار و عقایدتان را ابراز می کنید: این که شما دلایل خود را به صورت شفاف برای دیگران توضیح دهید، باعث می شود آن ها متوجه شوند شما نیز نیازها و افکار خودتان را دارید.

*اشتباهتان را پای دیگران نمی اندازید: این که اشتباه ها و شکست هایمان را پای دیگران بیندازیم، کار ساده ای به نظر می رسد اما باعث موفقیت نمی شود.

*از خودگذشتگی دارید: وقتی در محل کار شرایط بدی پیش می آید یا در جمع فامیلی تان مجبورید با فردی که مشکل دارید، ارتباط برقرار کنید و از عهده این کار برمی آیید و می توانید کدورت ها را برطرف کنید.

*بر توانایی های خود تکیه می کنید: شما می دانید از توانایی و هوش بیشتری نسبت به بقیه برخوردار هستید. شما به وسیله این امتیاز علیه شک و گمان خود مبارزه می کنید تا بتوانید به این وسیله به آنچه همیشه آرزو داشتید، برسید.

*مشکلات کوچک را قبل از بزرگ شدن برطرف می کنید: در این رابطه همیشه از زمان به سود خود استفاده می کنید. شما می دانید اگر در مورد حل مشکلی به مدت طولانی اقدام نشود، بعدها برای حل آن باید زمان و هزینه زیادتری را متحمل شوید.

*همیشه رفتار و کردار پسندیده از خود نشان می دهید: شما می دانید نشان دادن اصول رفتاری، دانستن آداب و رسوم اجتماعی و توجه به دیگران از نکات اساسی است و نباید آنها را فرعی دانست و به آنها بی توجه نیستید. شما معتقدید تمام افراد قابل احترام هستند، مگر خلاف آن ثابت شود.

*نقش ارتباطات را در زندگی مهم می شمارند: شما در دام ارتباطات نابود کننده نمی افتید و باعث جذب افراد دیگر می شوید. رابطه موفقی بین خود و کسانی ایجاد می کنید که می خواهید با آنان در زمینه شغلی و شخصی ارتباط برقرار کنید.

*به خوبی مهارت شنوایی را آموخته اید: شما می دانید وقتی رابطه ای شکل می گیرد، نشان دادن مهارت مهم شنوایی نه تنها باعث دوام آن رابطه می شود، بلکه آن را محکم تر می کند. در واقع شما می دانید گوش دادن واقعی تنها چیز مهمی است که می توانید در هر رابطه ای داشته باشید.

منابع:همشهری، جام جم