سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

آیا حذف وعده سحری ضرر دارد؟


ماه رمضان ماه خداوند، ماه نزول قرآن و از شریف‌ترین ماه‌های سال است. در این ماه درهای آسمان و بهشت گشوده و درهای جهنم بسته می‌شود و عبادت در یکی از شب‌های قدر بهتر از عبادت هزار ماه است.

 
 
 

صبح بخیر: ماه رمضان ماه خداوند، ماه نزول قرآن و از شریف‌ترین ماه‌های سال است. در این ماه درهای آسمان و بهشت گشوده و درهای جهنم بسته می‌شود و عبادت در یکی از شب‌های قدر بهتر از عبادت هزار ماه است.

رسول خدا (ص) در خطبه شعبانیه خود درباره فضیلت و عظمت ماه رمضان فرموده است: «ای بندگان خدا! ماه خدا با برکت و رحمت و آمرزش به سوی شما روی‌آورده است؛ ماهی که نزد خداوند بهترین ماه‌ها است؛ روزهایش بهترین روزها، شب‌هایش بهترین شب‌ها و ساعاتش بهترین ساعات است.

مطالعات نشان داده است روزه علاوه بر آثار معنوی فراوان می‌تواند باعث برکات فراوان جسمی و فیزیولوژیک باشد. اما اگر به روزه‌داری به‌طور اصولی عمل نشود ممکن است مشکلاتی را به همراه داشته باشد.

حفظ سلامت در ماه رمضان

مصرف گروه‎های اصلی غذایی

برای سالم ماندن یکی از مهم‎ترین نکات، مصرف از گروه‎های اصلی غذایی است. بر همین اساس با توجه به اینکه در این ماه معمولا غذایی دریافتی کمتر از میزان غذایی دریافتی در روزهای معمول است، مصرف متعادل همه گروه‎های غذایی بیش از سایر ماه‎های سال به افراد توصیه می‌شود.

برای کنترل متابولیک در طی ماه رمضان، رعایت نکاتی همچون، پیروی از برنامه غذایی متنوع و متعادل، تقسیم وعده‌ها به حداکثر ممکن (افطاری- شام- سحری) و صرف غذای سبک و مختصر به هنگام افطار (شیرگرم، فرنی و شیر برنج) می‌تواند کمک کننده باشد.

همچنین استفاده از سبزی‌ها و میوه‌ها در هنگام افطار، عدم زیاده روی در مصرف مواد غذایی شیرین در وعده سحری را به روزه‌داران توصیه می شود.

مصرف مواد غذایی طبیعی شیرین مثل خرما، کشمش و انواع میوه به جای انواع شیرینی‌ها مثل زولبیا و بامیه که فقط حاوی انرژی و فاقد مواد مغذی (ویتامین‌ها و مواد معدنی) هستند، پرهیز از مصرف آب سرد و یا نوشیدنی‌های سرد در شروع افطار و پرهیز از پرخوری از دیگر توصیه‎های تغذیه‌ای برای حفظ سلامت روزه‌داران در طول ماه مبارک رمضان است.

افزایش قدرت ذهنی

روزه گرفتن در ماه رمضان نه تنها قدرت بدنی افراد را کاهش نمی‌دهد بلکه به سبب اختصاص خون کمتر برای هضم غذا به افزایش فعالیت‌های بدنی و ذهنی کمک می‌کند. پزشکان معتقدند در افراد روزه دار خون به جای آنکه برای هضم غذا به سمت معده پمپاژ شود به سمت عضلات و مغز پمپاژ می‌شود و هیچ علتی وجود ندارد که فعالیت بدنی فرد روزه دار را کاهش دهد.

تحقیقات نشان می‌دهد در شرایط عادی هر دقیقه نهصد میلی لیتر خون به مغز می‌رسد حال آنکه در هنگام روزه این مقدار به یک هزار و دویست میلی لیتر افزایش می‌یابد و این امر باعث افزایش توانایی‌های ذهنی فرد می‌شود.

متخصصان معتقدند در صورتی که افراد در ماه رمضان از رژیم غذایی درستی در هنگام سحر استفاده کنند و علاوه بر آن خواب کافی داشته باشند و از شب بیداری‌های طولانی و استعمال دخانیات بپرهیزند در روزهای ماه رمضان احساس کسالت و خواب آلودگی نخواهند کرد.

ادغام افطار و شام

باید بدانید، عدم استفاده از وعده سحری سبب افت قند و کاهش هوشیاری شده و این امر سبب می‌شود فرد در طول روز کارایی لازم را نداشته باشد. همچنین عده‌ای به دلیل عدم صرف غذا در وعده سحر، وعده شام را دیر وقت مصرف می‌کنند که این امر ممکن است سبب شود فرد خواب راحتی نداشته باشد.

در ایام ماه رمضان به دنبال روزه‌داری، یک وعده غذایی حذف می‌شود. به این ترتیب 20 تا 30 درصد کمتر از دیگر ایام سال غذا مصرف می‌شود، این در حالی است که باید در نظر داشت در دو وعده باقی مانده پرخوری نشود.

برخلاف عده‌ای که معتقدند باید میان افطار و شام فاصله باشد، لازم است که وعده افطار و شام با هم در نظر گرفته شوند؛ چرا که افطار خود یک وعده غذایی کامل است. در مجموع لازم است دو وعده سحر و افطار در ماه رمضان مورد توجه قرار گیرد و در عین حال از پرخوری پرهیز شود.

جلوگیری از تشنگی

به منظور جلوگیری از تشنگی در ایام روزه‌داری از مصرف مواد غذایی مانند ماکارونی، مصرف زیاد پلو و ته دیگ در وعده سحر خودداری شود و گفت: مصرف سالاد، سبزیجات و غلات سبوس‌دار در وعده سحر می‌تواند گرسنگی و تشنگی را به تعویق اندازد، چرا که این مواد دارای فیبر زیادی هستند و به تدریج جذب بدن می‌شوند. مصرف چای در وعده سحر نیز توصیه می‌شود؛ اما مصرف زیاد آن به دلیل ادرار آور بودن و به دنبال آن ایجاد تشنگی، توصیه نمی‌شود.

وعده سحری

حذف وعده سحری برای سلامت افراد ضرر دارد و با توجه به طولانی بودن زمان روزه‌داری در فصل تابستان، به همه روزه‌داران توصیه می‌شود که حتما سحری را در برنامه غذایی خود داشته‌باشند.

نتایج تحقیقی که در فرانسه انجام گرفته است نشان می‌دهد که هنگام سحری نباید به یکباره بیش از حد غذا و مایعات مصرف شود. خوردن بیش از حد غذا، میوه در یک وعده به ویژه هنگام سحری برای آنکه بدن در طول روز استقامت داشته باشد مناسب نیست.خوردن یک میوه، یک نوع آب میوه و یک کاسه آش، سبزیجات برای تامین گلیسمی بدن glycémie به سطح عادی کافی است.

مصرف کافئین بسیار رقیق نیز برای روزداران توصیه می‌شود. در همین راستا، توصیه شده است که در طول شب و نه هنگام سحر آب زیاد مصرف شود تا به این ترتیب سطح آب بدن در طول روز در حالت مناسبی باشد.


ویدیو مرتبط :
مضرات حذف وعده غذایی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

برای لاغر شدن این وعده غذایی را حذف نکنید



کم کردن وزن, کاهش وزن, تاثیر خوردن صبحانه در کاهش وزن

خوردن صبحانه به کاهش وزن کمک می کند

 

چگونه خوردن صبحانه می تواند لاغرمان کند؟
همه افرادی که نگران سلامتی ما هستند از پزشک گرفته تا مادرها و غیره هر روز بر خوردن صبحانه تأکید می کنند. واقعیت این است که صبحانه مهمترین وعده غذایی روزانه است. البته یک دلیل خوب دیگر نیز برای صبحانه خوردن وجود دارد و آن حفظ تناسب اندام است. اگر به تناسب اندامتان اهمیت می دهید و می خواهید لاغر و سالم بمانید بدانید که خوردن صبحانه ی سالم شما را به هدفتان نزدیکتر می کند. در این مطلب شما را با 6 دلیل مهمی که این وعده غذایی به لاغری و تناسب اندام کمک می کند بیشتر آشنا می کنیم. لطفاً با ما همراه باشید.

 

صبحانه مهمترین وعده ی غذایی روزانه
می توانید بدنتان را مانند اجاقی تصور کنید که برای روشن ماندن نیاز به هیزم دارد. صبحانه نیز همان نقش هیزم را دارد. این وعده ی غذایی اولین وعده ی غذایی بعد از روزه ی شبانه بوده و از اهمیت بالایی برخوردار است. صبحانه برای تحریک متابولیسم بدن لازم است تا سوزاندن کالری های دریافتی و انرژی های مصرفی در طول روز کنترل شوند. متخصصان تغذیه ی دانشگاه Edith Cowan به این نتیجه رسیده اند افرادی که روز خود را با صبحانه ای سالم شروع می کنند تغذیه ی سالم تری دارند.

 

خوردن صبحانه قند خون بدن را تنظیم می کند
صرف نظر کردن از صبحانه ارتباط زیادی با اشتها دارد. نخوردن صبحانه باعث کاهش تدریجی قند خون می شود و این مسئله فرد را بیشتر به سمت ریزه خواری به خصوص خوردن شیرینی جات می کشاند. همین مسئله نیز دزد انرژی است. محققان دانشگاه ناتینگهام ثابت کرده اند افرادی که صبحانه نمی خورند در طول روز میل بیشتری به خوردن غذاهای شیرین و چرب دارند. این مسئله نیز میزان انرژی را کاهش می دهد. نتایج بررسی های همین محققان نشان می دهند افرادی که از مصرف صبحانه صرفنظر می کنند مواد غذایی ناسالم تری  را برای مصرف انتخاب می کنند و در وعده ی ناهار نیز حجم بیشتری غذا می خورند؛ یعنی بیشتر از افرادی که صبحشان را با خوردن صبحانه آغاز کرده اند.

 

تحریک سوخت و ساز بدن با خوردن صبحانه
اگر دوباره همان مثال اجاق را در نظر بگیریم و یا این که بدن را به یک ماشین تشبیه کنیم صبحانه همان بنزین است و صرف نظر کردن از آن اختلالاتی در عملکرد این ماشین خواهد داشت. نتایج پژوهش های دانشگاه هاروارد نشان می دهد افرادی که از صبحانه صرفنظر می کنند علاوه بر این که از دریافت میزان زیادی ویتامین و مواد مغذی ضروری مانند فیبرها محروم می مانند بلکه متابولیسم یا همان سوخت ساز بدنشان نیز در وضعیت شبانه قرار می گیرد. یعنی استارت سوخت و ساز زده نمی شود و بدن مجبور می شود تمام روز را به حالت ناشتا سپری کند. این وضعیت به نفع بدن نخواهد بود.

 

کم کردن وزن,فواید خوردن صبحانه, تاثیر خوردن صبحانه در کاهش وزن

خوردن صبحانه باعث افزایش سوخت و ساز بدن شده و باعث کاهش وزن می شود

 

صبحانه چگونه زمینه ی لاغری را فراهم می سازد؟
محققان معتقدند افرادی که صبحانه نمی خورند چاق تر هستند. محققان مایوکلینیک به این نتیجه رسیده اند افرادی که از خیر صبحانه می گذرند به سمت مصرف مواد غذایی پرکالری تر و پرحجم تر می روند و در نتیجه زمینه ی چاقی آن ها فراهم می شود. به گفته ی محققان این افراد مواد غذایی سرشار از کالری، چربی های ترانس و قند بیشتری مصرف می کنند تا با سرعت بیشتری گرسنگی آن ها را برطرف کند. این افراد معمولاً از مشتری های دائم فست فودها و قنادی ها هستند و همین مسئله در عملکرد انسولین اختلال ایجاد کرده و وضعیت ذخیره ی چربی در بدن را تشدید می کند.

 

خوردن صبحانه باعث افزایش انرژی و تمرکز می شود
به عقیده ی محققان (American Dietetic Association) صبحانه نه تنها برای افراد بزرگسال مهم است بلکه برای کودکان در حال رشد نیز از اهمیت ویژه ای برخوردار است. این محققان ثابت کرده اند کودکانی که روز خود را با صبحانه ای سالم و مغذی شروع می کنند عملکرد بهتری در مدرسه دارند. به عقیده ی این محققان کودکانی که صبحانه ی کامل می خورند انرژی بیشتری برای بازی دارند و قدرت تمرکز، یادگیری و حل مسائل آن ها بالاتر است. این کودکان در انجام کارهایی که نیاز به هماهنگی دست و چشم دارد نیز بهتر عمل می کنند.

 

افرادی که صبحانه می خورند سالم تر هستند
احتمالاً بارها شنیده اید که صبحانه را باید مانند یک پادشاه خورد. اگر جزو افرادی هستید که صبح ناشتا از منزل بیرون می زنند بهتر است از همین فردا صبحانه خوری را شروع کنید. محققان Web MD دلایل زیادی را برای خوردن صبحانه ی کامل عنوان کرده اند. به عنوان مثال افرادی که صبحانه صرف می کنند عمر بیشتری داشته و در سلامت بالاتری به سر می برند. این افراد همچنین کمتر در معرض بیماری های قلبی مزمن مربوط به چاقی (مانند دیابت) و اضافه وزن قرار می گیرند. صبحانه خورها کمتر مریض می شوند؛ چون میل زیادی به مصرف غذاهای سالم تر دارند و همچنین میزان کلسترول خونشان کمتر است.
منبع : tebyan.net