گردشگری


2 دقیقه پیش

مناظر بی نظیر زمین‌های گلف در آمریکا

در زندگی چیزهای کمی بهتر از بازی گلف در میان رشته کوه های باشکوه، بیابان های بی ثمر یا اقیانوس های خروشان وجود دارد. هر ایالت آمریکایی حداقل یک زمین گلف با مناظر بی نظیر ...
2 دقیقه پیش

باشکوه‌ترین مراکز خرید در جهان

برای اغلب مردم، خرید کردن بخشی از تفریح آن‌ها و برای‌شان مهم است! برای برخی دیگر، تاریخ و فرهنگ مهمتر است اما در صورتی که دو مورد بالا را باهم ترکیب کنید می‌توانید علاوه ...

حیرت انگیزترین فستیوال‌های جهان


هر سال در گوشه و کنار جهان جشنواره های متعددی برگزار می شود، برخی از آن ها برای ما آشناست ولی برخی دیگر ناشناخته مانده است.

وب‌سایت ارک توریسم: هر سال در گوشه و کنار جهان جشنواره های متعددی برگزار می شود، برخی از آن ها برای ما آشناست ولی برخی دیگر ناشناخته مانده است. این جشنواره ها و فستیوال ها با ویژگی های منحصر به فرد خود عموم مردم را از سراسر جهان به سوی خود جلب می کنند که در این مطلب لیستی از عجیب ترین آن ها را برای شما ارائه می دهیم.

از جشنواره پرتاب انگور در استرالیا گرفته تا جشنواره موسیقی زیر آب و یا پریدن از روی کودک، همه و همه از جشنواره های عجیبی هستند که شاید باورشان کمی دشوار باشد ولی با دیدن تصاویر آن ها به انجام گرفتن چنین کارهایی یقین پیدا می کنیم.

فستیوال ها نه تنها امکان تجربه های غیرمعمول را برای شما فراهم می کند، بلکه کمک می کند با کشورها و فرهنگ های گوناگون و جدید آشنا شوید.

جشنواره فانوس، تایلند:

حیرت انگیزترین فستیوال های جهان

حیرت انگیزترین فستیوال های جهان

جشنواره فانوس یکی از مهم ترین مراسم های تایلند است که هر سال در این کشور جشن گرفته می شود. مردم شهر چیانگ مای فانوس هایی را به هوا می فرستند و این جشن را "یی پنگ” نام گذاری می کنند. این فستیوال در پایان ماه کامل دوازدهمین ماه در تقویم سال قمری تایلندی (ماه دوم تقویم لانا) برگزار می شود.



جشنوراه رنگ هولی، هندوستان:

حیرت انگیزترین فستیوال های جهان

فستیوال هولی یکی از بزرگ ترین جشن های سنتی هند می باشد که زمان برگزاری آن براساس تقویم هندی اوایل فصل بهار است. مراسم رنگ پاشی نشانه شادی مردم هند به ادامه زندگی و در واقع خرسندی از پیروزی نیکی ها بر بدی هاست. پاشیدن پودرهای رنگی، سطل ها و بادکنک های پر از آب رنگی بر روی یکدیگر از نشانه های این جشن سنتی در هند است.



فستیوال بین المللی بالن، آمریکا:

حیرت انگیزترین فستیوال های جهان

حیرت انگیزترین فستیوال های جهان

جشنواره بین المللی بالن سالانه در آمریکا در اوایل ماه مهر برگزار می شود. این فستیوال یک رویداد ۹ روز است که هر سال بیش از ۵۰۰ بالن به آسمان فرستاده می شوند. این جشنواره بزرگ ترین جشنواره بالن جهان است.



جشنواره هنری چتر، پرتغال:

حیرت انگیزترین فستیوال های جهان

حیرت انگیزترین فستیوال های جهان

جشنواره زیبا و هنری چتر های رنگارنگ از سال ۲۰۱۲ در شهر آگوئدا کشور پرتغال آغاز به کارکرده و سالانه با آغاز این جشنواره خیابان های شهر کوچک آگوئدا بسیار زیبا و دیدنی می شود. سالانه در جشنواره چتر ها خیابان های پر رفت و آمد سرتاسر با چتر های رنگارنگ زیبا تزئین می شود و علاوه بر زیبا سازی شهر از تابش مستقیم نور خورشید به عابرین پیاده جلوگیری می کند.



جشن آرد و تخم مرغ، اسپانیا:

حیرت انگیزترین فستیوال های جهان

در شرق اسپانیا جشنی سنتی به نام قدیس های بی گناه (Els Enfarinats) برگزار می شود. که در این جشن مردم به سوی یکدیگر آرد می پاشند و تخم مرغ پرتاب می کنند. لازم به ذکر است که این جشنواره قدمتی ۲۰۰ ساله دارد و سالانه انبوه گردشگران را به سوی خود جذب می کند.



جشنواره بین المللی گردهمایی در ارتفاع، ایتالیا:

حیرت انگیزترین فستیوال های جهان

حیرت انگیزترین فستیوال های جهان

به نظر می رسد این جشنواره ترسناک ترین و هیجان انگیزترین فستیوال جهان باشد زیرا شرکت کنندگان ساعات زیادی را روی طناب های آویزان سپری می کنند که در سراسر رشته کوه های آلپ ایتالیا در مونت پیانا کشیده شده است.



جشنواره سازه های برفی "ساپورو”، ژاپن:

حیرت انگیزترین فستیوال های جهان

در این جشنواره مجسمه های کوچک و بزرگ یخی در شهر ساپورو به قدری دیدنی می باشند که دو میلیون گردشگر هر سال برای بازدید از این جشنواره راهی ژاپن می شوند. این مجسمه ها در شکل های مختلف توسط ده ها تیم از سراسر جهان ساخته می شوند.



جشنواره فیل ها، هندوستان:

حیرت انگیزترین فستیوال های جهان

حیرت انگیزترین فستیوال های جهان

جشنواره فیل ها در جیپور هندوستان یک روز قبل از جشنواره رنگ ها و به عنوان استقبال از بهار و جشن پیروزی خوبی بر بدی است که در این جشن همه مردم شرکت می کنند و به رقص و پایکوبی می پردازند. بدینصورت که با زنده نگه داشتن این آیین همه اختلافات گذشته و نارضایتی ها را فراموش می کنند و محیطی را برای آشتی با همنوعان بوجود می آورند.



جشنواره ببر، هندوستان:

حیرت انگیزترین فستیوال های جهان

حیرت انگیزترین فستیوال های جهان

جشنواره ببر هر ساله در ۱۲ سپتامبر  برابر با ۲۱ شهریور خورشیدی در هند برگزار می‌شود. این جشن ممکن است بیش از ۶۰۰ شرکت کننده  با بدن‌های ببری شکل داشته باشند. این مراسم در یک منطقه پر درخت انجام می‌شود. حرکت افراد شرکت کننده با بدن‌های رنگارنگ از میان درختان بسیار دیدنی و مهیج است. این جشن یکی از پر طرفدارترین جاذبه‌های توریستی هند به شمار می‌رود.



جشنواره بادکنک هاماماتسو، ژاپن:

حیرت انگیزترین فستیوال های جهان

این جشنواره که از ۳ تا ۵ ماه مه (اردیبهشت) برگزار می شود که با بادکنک ها و کاخ لوکس شناوری تزئین می شود.



جشنواره آب پاشی فیل، تایلند:

حیرت انگیزترین فستیوال های جهان

مردم تایلند در آغاز سال نو جشنی برگزار می کنند که در آن همه مردم با شلنگ، تلمبه، سطل و تفنگ های آب پاش یکدیگر را خیس می کنند و فیل ها نیز در این جشنواره شرکت کرده و بازدیدکنندگان را آب پاشی می کنند.



جشنواره کویر، هندوستان:

حیرت انگیزترین فستیوال های جهان

حیرت انگیزترین فستیوال های جهان

جشنواره کویر هنروستان با انجام فعالیت هایی از قبیل مسابقه شتر، بستن عمامه و طولانی ترین سیبیل، یکی از عجیب ترین جشنواره های جهان به شمار می رود که فرهنگ مردم راجستان را به تصویر می کشد.



جشنواره بوفه میمون، تایلند:


حیرت انگیزترین فستیوال های جهان

حیرت انگیزترین فستیوال های جهان

جشنواره بوفه میمون تایلند همه ساله در ماه نوامبر (آبان) برگزار می شود. در این جشن سالانه از ۲۰۰۰ میمون پذیرایی می شود. فستیوال بوفه میمون جشنی جدید است و ریشه تاریخی ندارد و در واقع مسئولین این شهر این برنامه را به منظور جذب گردشگر به راه انداختند. در این فستیوال میوه، آجیل و انواع خوراکی ها و غذاهای مورد علاقه میمون ها با تزئین های بسیار زیبا و به صورت مجلل برای آن ها تدارک دیده می شود.



جشنواره پرش از روی کودکان، اسپانیا:

حیرت انگیزترین فستیوال های جهان

حیرت انگیزترین فستیوال های جهان

این مراسم ریشه در قرون وسطی دارد و به وسیله فردی انجام می شود که کولاچیو نامیده می شود و برای دور کردن بلا و مشکلات از نوزادن انجام می گیرد.



جشنواره جنگ راکت، خیوس:

حیرت انگیزترین فستیوال های جهان

مراسم جنگ راکت ها در آسمان جزیره ای در روستای جزیره "خیوس” در شهر "فرونتادوس” به مناسبت عید پاک در ماه آوریل (فروردین) برگزار می شود.




جشنواره موسیقی زیرآب، آمریکا:

حیرت انگیزترین فستیوال های جهان

حیرت انگیزترین فستیوال های جهان

این جشنواره یکی از عجیب ترین، پر دردسرترین و پر هزینه ترین جشنواره در دنیای موسیقی است که با نام "سمفونی زیر آب” در آمریکا برگزار می شود. نوازندگان با همان لباس‌ های رسمی و سازهای عادی و بعضی‌ دیگر با لباس ‌های بالماسکه و سازهای غیر عادی که شبیه موجودات دریایی بود، برای اجرای کنسرت زنده به زیر آب می روند. گویی که این نوازندگان برای یک کنسرت عادی در یک تالار آماده شده‌ اند. هیچ نشانی از ترس یا تردید در چهره آن ها دیده نمی شود!


ویدیو مرتبط :
حیرت انگیزترین تصاویر پخش زنده تلویزیون های جهان

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

حیرت انگیزترین پلهای تاریخی جهان در لرستان!



پلهای تاریخی, پلهای تاریخی لرستان

 

سفر به پایتخت پلهای تاریخی

 

مسیر  لرستان با دارا بودن بیش از 100 پل تاریخی به عنوان پایتخت پلهای تاریخی ایران مطرح است، آثاری که از آنها به عنوان حیرت انگیزترین پلهای تاریخی دنیا یاد می‌شود و ثبت جهانی آنها در دستور کار قرار گرفته است.

 

به گزارش خبرنگار مهر، استان لرستان با موقعیت استراتژیک خود همواره در طول تاریخ به عنوان یکی از مهم ترین گذرگاههای شمال به جنوب کشور مطرح بوده به طوریکه این استان در دوره مادها، هخامنشی، ساسانی و اسلامی‌در مسیر هگمتانه ـ شوش در موقعیت ویژه ای قرار داشته و پل کشکان نیز در 50 کیلومتری جنوب خرم آباد در این مسیر احداث شده است.

 

پل های گاومیشان، شاپوری، پل آجری، پلدختر، کلهر، کشکان و شکسته از جمله پلهای تاریخی لرستان هستند که بیش از هزار و 400 سال قدمت تاریخی دارند و از معماری و هنر و پل سازی منحصربه فرد برخوردارند.

 

شناسایی بیش از 100 پل تاریخی در استان لرستان

 

تعداد زیادی از این پلهای حیرت انگیز با طول بیش از 200 متر و چشمه طاق هایی به طول بیش از 30 متر جلوه هایی از فناوری و معماری پیشینیان خردمند این دیار را به نمایش گذارده اند.

 

 

پلهای تاریخی, پلهای تاریخی لرستان

 

 

این در حالیست که ثبت جهانی پلهای تاریخی استان لرستان از جمله مصوبات دور دوم سفر هیئت دولت به این استان است که به نظر می‌رسد تحقق این مطالبه به حق مردم استان لرستان نیازمند پیگیری ویژه مسئولان و تشکلهای فعال در حوزه میراث فرهنگی است.

 

مشاور میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان لرستان در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به وضعیت مرمت پلهای تاریخی لرستان برای ثبت جهانی اظهار داشت: در حال حاضر برای ثبت جهانی پلهای تاریخی لرستان عملیات اسکن لیزر، مستند سازی پلها، فتوگرامتری و ... آنها در استان صورت گرفته است.

 

مطالعات ثبت جهانی 6 پل تاریخی لرستان انجام شد

 

محمد رضا اسدی با بیان اینکه در استان لرستان بیش از 100 پل تاریخی شناسایی شده است، بیان داشت: در حال حاضر کار ثبت جهانی شش پل شاخص استان لرستان در دستور کار قرار گرفته است.

 

مشاور میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان لرستان یادآور شد: این پلهای شاخص شامل پل کشکان، پل شکسته، پل کلهر، پلدختر، پل گاومیشان و پل زال است.

 

اسدی با اشاره به وضعیت کارگاههای مرمت پلهای تاریخی لرستان یادآور شد: در حال حاضر کارگاههای مرمت پلهای تاریخی لرستان به صورت فعال مشغول به فعالیت هستند.

 

وی با اشاره به مراحل ثبت جهانی پلهای تاریخی لرستان بیان داشت: در تیرماه سال 88 یک هیئت کارشناس از سوی سازمان میراث فرهنگی و صنایع دستی کشور پلهای تاریخی لرستان را مورد بازدید قرار دادند.

 

 

پل,پلهای تاریخی جهان

 

 

مشاور میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان لرستان عنوان کرد: طی این بازدید صورت جلسه ای مبنی بر تهیه مدارک لازم، طرحها و ... پلهای تاریخی لرستان به میراث فرهنگی لرستان محول شد.

 

اسدی افزود: بر اساس این صورت جلسه همه اقدامات، مطالعات و مستندات لازم به سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور برای معرفی و ثبت جهانی پلهای تاریخی لرستان ارائه شده است.

 

ارتفاع پل کشکان به اندازه یک ساختمان 12 طبقه است

 

وی با بیان اینکه یکی از مولفه های لازم برای ثبت جهانی پلهای تاریخی لرستان منحصر به فرد بودن آنها است، ادامه داد: در حال حاضر پلهای تاریخی لرستان در جهان دارای ویژگی های منحصر به فردی است.

 

مشاور میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان لرستان با اشاره به پل تاریخی کشکان عنوان کرد: یکی از مولفه های منحصر به فرد این پل مساحت بیش از 200 متری پایه های آن و همچنین ارتفاع بلند آن است که به اندازه یک ساختمان 12 طبقه ارتفاع دارد.

اسدی تصریح کرد: ویژگی های منحصر به فرد پل کشکان مانند مساحت پایه ها و ارتفاع آن در هیچ پلی در دنیا وجود ندارد.

 

پل شکسته تنها پل سنگی دنیا

 

وی با اشاره به ویژگی های منحصر به فرد پل شکسته استان لرستان نیز بیان داشت: این پل متعلق به دوره ساسانی و تنها پلی در دنیا است که تمام سنگ است.

 

 

پلهای تاریخی, پلهای تاریخی لرستان

 

 

مشاور میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان لرستان افزود: حجم و بزرگ بودن این پل نیز از دیگر ویژگی های منحصر به فرد پل شکسته استان لرستان است.

 

اسدی همچنین با اشاره به ویژگیهای منحصر به فرد دیگر پل تاریخی لرستان یعنی پل گاومیشان یادآور شد: ویژگی منحصر به فرد این پل مربوط به دهنه این پل است که بزرگترین دهنه پلهای تاریخی جهان را به خود اختصاص داده است.

 

وی به ویژگیهای اثر تاریخی "پلدختر" اشاره کرد و بیان داشت: ویژگی منحصر به فرد این پل نیز عظمت و موقعیت قرار گیری آن است.

 

پل کلهر؛ اثری متعلق به دوره های مختلف تاریخی

 

مشاور میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان لرستان با اشاره به پل تاریخی کلهر معمولان نیز ادامه داد: ویژگی منحصر به فرد این پل تاریخی "سلسه پل" بودن آن است.

 

اسدی یادآور شد: همچنین ویژگی منحصر به فرد دیگر این پل این است که متعلق به دوره های مختلف تاریخی است به طوریکه پل کلهر مربوط به 5 تا 6 دوره تاریخی است.

 

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اعتبارات ملی و استانی در نظر گرفته شده برای مرمت پلهای تاریخی لرستان بیان داشت: اعتبارات ملی که برای مرمت پلهای تاریخی لرستان در نظر گرفته شده بیش از 250 میلیون تومان است.

 

اعتبار ملی مرمت پلهای تاریخی لرستان اختصاص نیافت

 

مشاور میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان لرستان یادآور شد: متاسفانه هنوز این اعتبار تخصیص داده نشده است.

 

اسدی با اشاره به اعتبارت استانی مرمت پلهای تاریخی لرستان افزود: بیش از 250 میلیون تومان از محل اعتبارات استانی برای مرمت پلهای تاریخی لرستان در نظر گرفته شده که از این مبلغ بیش از 60 درصد تخصیص داده شده است.

 

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به مدت زمانی که لازم است برای ثبت جهانی یک اثر تاریخی صرف شود، بیان داشت: مدت زمان لازم برای ثبت جهانی یک اثر تاریخی حداقل سه سال است.

 

 

پلهای تاریخی, پلهای تاریخی لرستان

 

 

مشاور میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان لرستان با تاکید بر اینکه همه کارهای لازم در استان توسط کارشناسان میراث فرهنگی برای تهیه مدارک لازم ثبت جهانی پلهای تاریخی لرستان انجام گرفته است، ادامه داد: در این راستا حمایت سازمانهای مردم نهاد، حامیان میراث فرهنگی، مردم منطقه، نمایندگان و مسئولان برای تسریع در ثبت جهانی پلهای تاریخی لرستان ضروری است.

 

اسدی با بیان اینکه کار جمع آوری مستندات، مطالعات، اسکن لیزر، فتوگرامتری و ... پلهای تاریخی لرستان در کمتر از دو سال انجام گرفته است، یادآور شد: پیش بینی می‌شود که تا پایان سال 91 و بعد از معرفی پلهای تاریخی لرستان به شورای ثبت جهانی کشور این آثار تاریخی به ثبت جهانی برسند.

 

پل شاپوری، عامل ارتباط لرستان و خوزستان

 

پل شاپوری یا طاق پل شکسته در قسمت جنوبی شهر خرم آباد واقع شده و عامل ارتباط غرب استان (طرهان) با شرق و از آنجا به خوزستان و تیسفون (پایتخت ساسانیان) بوده و احتمالاً برای توزیع آب نیز مورد بهره برداری قرار می‌گرفته است

.

طول این پل 312 مترو ارتفاع آن 10.75 متر است که از 28 چشمه طاق و 27 پایه تشکیل شده و سطح هر پایه 61 متر و فاصله بین دو پایه 7.5 متر است.

 

هم اکنون پنج چشمه طاق پل سالم بوده و مابقی بر اثر عوامل طبیعی تخریب شده است. چشمه طاقهای پل به صورت جناقی ساخته شده و سبک سازی پل در قسمت طولی پل در زیر روگذر پل صورت گرفته است و پایه های پل و موج شکنهای آن به صورت لوزی شش ضلعی از سنگ ساخته شده است.

 

مصالح پل را سنگهای قلوه رودخانه ای و لاشه سنگ در چشمه طاقها و از سنگ های پاکتراش در قسمت پایه ها استفاده شده است. کف پل سنگ فرش و از نوع سنگ بلوک قرمز است که در اثر فرسایش آب از صورت کادر بودن خارج شده است.

 

این پل عظیم و دیدنی مربوط به دوره ساسانی و به شماره 1058 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

 

پل دختر، اثر ارزنده معماری پیش از اسلام

 

پل دختر که از آثار ارزنده معماری پیش از اسلام در لرستان محسوب می‌شود در ورودی شهر پلدختر واقع شده است. این دومین پلی است که در لرستان بنام "کر و دت"  مشهور است.

هرچند این بنا در قرن 4 ه.ق مورد مرمت و تجدیدبنا قرار گرفته است اما اصل آن بنا به احتمال قریب به یقین مربوط به دوره ساسانی است.

 

جهت پل شرقی غربی و طول آن 270 متر است. پایه های پهن و قطور این پل که از سنگهای پاک تراش ساخته شده اند در داخل رودخانه هنوز پابرجاست.

 

در حال حاضر تنها یک طاق از پل موجود است که جاده خرم آباد - اندیمشک از زیر آن می‌گذرد. بلندای این طاق 18 متر از سطح آسفالت است و نزدیک به 30 متر از آب رودخانه ارتفاع دارد. درباره وجه تسمیه پل برخی آنرا منتسب به ایزدبانو آناهیتا می‌دانند.

 

 

 

پلهای تاریخی, پلهای تاریخی لرستان

 

 

بی تردید این پل اهمیت ویژه ای در ارتباط بین مناطق جنوب با غرب و مرکز و شمال داشته و علاوه بر اتصال لرستان و ایلام راه اصلی شاپور خواست به جندی شاپور شهر قدیمی‌خوزستان (دوره ساسانی) به شمار می‌رفته است.

 

این بنا به شماره 1678 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

 

پل گاو میشان، فاتح رودخانه سیمره

 

پل گاومیشان در فاصله 30 کیلومتری شهرستان پلدختر و بر فراز رودخانه سیمره در حد فاصل استانهای ایلام و لرستان احداث شده است. جهت پل شمال شرقی به جنوب غربی است.

 

طول این پل حدود 175 متر و عرض گذر سطح پل نزدیک به 8 متر و 20 سانتیمتراست و در حال حاضر دارای 6 چشمه طاق است.

 

عرض چشمه اصلی این پل حدود 33 متر و 70 سانتیمتر و مصالح اصلی آن را ملات، آجر و سنگ تشکیل می‌دهند. معماری پاتاقها به سبک معماری دوره ساسانی است اما در چشمه طاقها آثار مرمت دوره های صفوی و قاجاری دیده می‌شود.

 

بنا به گفته برخی مورخان نامگذاری این پل به "گاومیشو" به جهت پرورش گاومیش در منطقه بوده است اما با توجه به اهمیت گاو در آیین مهر پرستی ممکن است این نام از آیین مهرپرستی ماخوذ شده باشد.

 

این پل که از بناهای عظیم دوره ساسانی است به شماره 2222 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

 

پل کشکان، مسیر راه باستانی شاپور خواست

 

پل کشکان در بخش چگنی برروی رودخانه ای به همین نام و در مسیر راه باستانی شاپور خواست به طرهان احداث شده است. در متون تاریخی از آن به عنوان کژکی یاد شده است. طول پل حدود 320 متر و عرض هریک از دو چشمه شرقی آن 23.20 متر است. ارتفاع آن در بالاترین قسمت 26 متر و در کوتاهترین قسمت 10 متر است و از 12 طاق پل تنها سه دهنه آن تخریب شده و بقیه هنور سالم هستند .برخی از پایه های پل باسنگهای بزرگ وحجاری شده ساخته شده اند. مواد و مصالح این بنای سترگ از سنگ ، گچ و آجر تشکیل شده است.

 

در کنار این پل بقایای سه پل دیگر از دوره های گذشته وجود دارد که با مشخصات پلهای ساسانی قابل مقایسه هستند.

 

 

پل,پلهای تاریخی جهان

 


بنای فعلی منسوب به آل حسنویه و مربوط به قرن 4 ه.ق است که به شماره 355 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید است.

 

پل کلهر، پلی منحصر به فرد در پلدختر

 

این پل در بخش معمولان از توابع شهرستان پلدخترواقع شده است و پایه های آن بصورت بیضی شکل است؛ از ویژگی های آن می‌توان به وجود سکویی در داخل دو پایه اصلی پل نام برد که این سکو از 12 پله ساخته شده و کاربرد آن دقیقاً روشن نیست ولی احتمالاً به عنوان پشت بند از آنها استفاده شده است.

 

رنگ ملات پل در قسمت پایه ها متمایل به قرمز رنگ است که به علت ترکیب آن با یک نوع شنهای قرمز رنگ و همچنین یک نوع گیاه به نام تره پی Tarahpey استفاده شده است.

 

کتیبه ای در قسمت غربی پل بر سینه کوه بالاتر از مسیر گذر روی پل به طرف شمال غربی آن به دستور بدر بن حسنویه نوشته شده است و قرینه آن در قسمت جنوب بر سینه کوه وجود داشته که متأسفانة به علت عملیات راهسازی تخریب گردیده است.

 

این پل در ادوار مختلف مورد استفاده قرار گرفته است ولی بیشتر قسمتهای آن مربوط به زمان بدر بن حسنویه (374 هـ .ق) است.

 

این بنا به شماره 2586 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

 



منبع: mehrnews