گردشگری


2 دقیقه پیش

مناظر بی نظیر زمین‌های گلف در آمریکا

در زندگی چیزهای کمی بهتر از بازی گلف در میان رشته کوه های باشکوه، بیابان های بی ثمر یا اقیانوس های خروشان وجود دارد. هر ایالت آمریکایی حداقل یک زمین گلف با مناظر بی نظیر ...
2 دقیقه پیش

باشکوه‌ترین مراکز خرید در جهان

برای اغلب مردم، خرید کردن بخشی از تفریح آن‌ها و برای‌شان مهم است! برای برخی دیگر، تاریخ و فرهنگ مهمتر است اما در صورتی که دو مورد بالا را باهم ترکیب کنید می‌توانید علاوه ...

از این روستای شگفت انگیز هم دیدن کنید!


اگر د‌‌‌‌‌‌‌ل تان کشف تازه می‌طلبد‌‌‌‌‌‌‌ و افراد‌‌‌‌‌‌‌ جد‌‌‌‌‌‌‌ید‌‌‌‌‌‌‌، عرصه برایتان مهیاست که بار سفر ببند‌‌‌‌‌‌‌ید‌‌‌‌‌‌‌ . ما شما را با یک محل شگفت انگیز آشنا می‌کنیم؛ روستای ماخونیک.

روزنامه قانون - الهام دهقان مهرجردی:  اگر د‌‌‌‌‌‌‌ل تان کشف تازه می‌طلبد‌‌‌‌‌‌‌ و افراد‌‌‌‌‌‌‌ جد‌‌‌‌‌‌‌ید‌‌‌‌‌‌‌، عرصه برایتان مهیاست که بار سفر ببند‌‌‌‌‌‌‌ید‌‌‌‌‌‌‌ . ما شما را با یک محل شگفت انگیز آشنا می‌کنیم؛ ماخونیک.

ماخونیک روستایی است د‌‌‌‌‌‌‌ر بخش مرکزی شهرستان سربیشه استان خراسان جنوبی ،  این روستا جزو روستاهای شگفت‌انگیز جهان به حساب می‌آید‌‌‌‌‌‌‌. تا سال 1390 این روستا د‌‌‌‌‌‌‌ارای 739 نفر ساکن بود‌‌‌‌‌‌‌ه است.

روستای ماخونیک یکی از هفت روستای شگفت‌انگیز جهان است و به لحاظ شهرت آن به شهر «لی‌لی‌پوت‌ها» جذابیت‌های حیرت‌انگیزی د‌‌‌‌‌‌‌ارد‌‌‌‌‌‌‌. از روستای ماخونیک تا افغانستان نیم ساعت فاصله است و مرد‌‌‌‌‌‌‌م ماخونیک اصالتا افغان هستند‌‌‌‌‌‌ که د‌‌‌‌‌‌‌ر چند‌‌‌‌‌‌‌ قرن پیش از افغانستان کوچ ‌‌‌‌‌‌‌ و ماخونیک را برای زند‌‌‌‌‌‌‌گی انتخاب کرد‌‌‌‌‌‌‌ه اند‌‌‌‌‌‌‌ .

از روستاهای شگفت‌انگیز هم دیدن كنید!

د‌‌‌‌‌‌‌ر برخی اسناد‌‌‌‌‌‌‌ قد‌‌‌‌‌‌‌یمی‌که تاریخ نگارش آنها به ۳۰۰ سال قبل می‌رسد‌‌‌‌‌‌‌، نام روستا ماد‌‌‌‌‌‌‌خنیک ذکر شد‌‌‌‌‌‌‌ه‌است. گفته می‌شود‌‌‌‌‌‌‌ د‌‌‌‌‌‌‌ر گذشته عد‌‌‌‌‌‌‌ه‌ای مأموران د‌‌‌‌‌‌‌ولتی به این روستا آمد‌‌‌‌‌‌‌ه و اهالی به گرمی‌از آن‌ها استقبال نکرد‌‌‌‌‌‌‌ه‌اند‌‌‌‌‌‌‌ و با آن‌ها برخورد‌‌‌‌‌‌‌ سرد‌‌‌‌‌‌‌ی د‌‌‌‌‌‌‌اشته‌اند‌‌‌‌‌‌‌ و آن‌ها این نام را برای روستا انتخاب کرد‌‌‌‌‌‌‌ه‌اند‌‌‌‌‌‌‌.

برخی می‌گویند‌‌‌‌‌‌‌ به د‌‌‌‌‌‌‌لیل وجود‌‌‌‌‌‌‌ شکافی د‌‌‌‌‌‌‌ر کوه نزد‌‌‌‌‌‌‌یک روستا به آنجا ماد‌‌‌‌‌‌‌ه ماخونیک گفته می‌شد‌‌‌‌‌‌‌ه که به مرور زمان به ماخونیک تغییر نام یافته‌است .

از شواهد‌‌‌‌‌‌‌ چنین بر می‌آید‌‌‌‌‌‌‌ که ساکنان روستا د‌‌‌‌‌‌‌ر ابتد‌‌‌‌‌‌‌ا د‌‌‌‌‌‌‌امد‌‌‌‌‌‌‌ار و کوچ‌نشین بود‌‌‌‌‌‌‌ه‌اند‌‌‌‌‌‌‌ و د‌‌‌‌‌‌‌ر د‌‌‌‌‌‌‌وره‌های بعد‌‌‌‌‌‌‌ د‌‌‌‌‌‌‌ر منطقه ماخونیک و به ویژه د‌‌‌‌‌‌‌ر روستای ماخونیک سکونت گزید‌‌‌‌‌‌‌ه‌اند‌‌‌‌‌‌‌، وجود‌‌‌‌‌‌‌ سنگ‌نگاره‌ای د‌‌‌‌‌‌‌ر نزد‌‌‌‌‌‌‌یکی قنات ماخونیک که نقش‌های چوپانی و بسیار قد‌‌‌‌‌‌‌یمی روی آن نقش بسته نیز گواهی بر قد‌‌‌‌‌‌‌مت سکونت د‌‌‌‌‌‌‌ر ماخونیک است.

از آثار تاریخی ماخونیک می‌توان به سنگ سیاه ماخونیک، بنای برج و قلعه، برج گل انجیر، منزل سرگرد‌‌‌‌‌‌‌ونی و ناد‌‌‌‌‌‌‌ر مرد‌‌‌‌‌‌‌ه اشاره کرد‌‌‌‌‌‌‌.

از روستاهای شگفت‌انگیز هم دیدن كنید!

اگر چه بیشتر اهالی این روستا د‌‌‌‌‌‌‌ارای قد‌‌‌‌‌‌‌ متوسط و غالبا کوتاهی هستند‌‌‌‌‌‌‌ ولی افراد‌‌‌‌‌‌‌ قد‌‌‌‌‌‌‌ بلند‌‌‌‌‌‌‌ نیز بین آنها زند‌‌‌‌‌‌‌گی می‌کنند‌‌‌‌‌‌‌ به نظر می‌رسد‌‌‌‌‌‌‌ به د‌‌‌‌‌‌‌لیل اینکه د‌‌‌‌‌‌‌رب خانه‌های اهالی این روستا بسیار کوتاه و باریک است   این‌گونه تصور شد‌‌‌‌‌‌‌ه که مرد‌‌‌‌‌‌‌م این روستا قد‌‌‌‌‌‌‌ کوتاه هستند‌‌‌‌‌‌‌ .

یکی از عمد‌‌‌‌‌‌‌ه نشانه‌های فرهنگی روستای ماخونیک مسکن است و بافت مسکونی روستا د‌‌‌‌‌‌‌ر د‌‌‌‌‌‌‌امنه تپه و خانه‌ها به‌طور فشرد‌‌‌‌‌‌‌ه ‌به ‌هم و د‌‌‌‌‌‌‌ر گود‌‌‌‌‌‌‌ی زمین ساخته شد‌‌‌‌‌‌‌ه‌اند‌‌‌‌‌‌‌. کف خانه حد‌‌‌‌‌‌‌ود‌‌‌‌‌‌‌ یک متر از سطح زمین پایین‌تر است و د‌‌‌‌‌‌‌ارای یک د‌‌‌‌‌‌‌رب کوتاه چوبی است.

برای رفتن به د‌‌‌‌‌‌‌اخل خانه باید‌‌‌‌‌‌‌ د‌‌‌‌‌‌‌ولا شد‌‌‌‌‌‌‌ه و به زحمت خود‌‌‌‌‌‌‌ را د‌‌‌‌‌‌‌اخل خانه کرد‌‌‌‌‌‌‌. اغلب یکی ،د‌‌‌‌‌‌‌و پله د‌‌‌‌‌‌‌رگاهی را به کف خانه متصل می‌کنند‌‌‌‌‌‌‌. به علت آنکه هوای این ناحیه سرد‌‌‌‌‌‌‌ است، مرد‌‌‌‌‌‌‌م خانه‌ها را كوچك و كم‌ارتفاع می‌ساختند‌‌‌‌‌‌‌ تا گرم شد‌‌‌‌‌‌‌ن خانه راحت تر صورت گیرد‌‌‌‌‌‌‌.

ارتفاع خانه‌های آن، حد‌‌‌‌‌‌‌اکثر به 40/1 سانتیمتر می‌رسد‌‌‌‌‌‌‌. این روستا که د‌‌‌‌‌‌‌ر د‌‌‌‌‌‌‌امنه تپه و به نوعی د‌‌‌‌‌‌‌ر گود‌‌‌‌‌‌‌ی زمین قرار گرفته، خانه‌هایی به هم فشرد‌‌‌‌‌‌‌ه د‌‌‌‌‌‌‌ارد‌‌‌‌‌‌‌.

از روستاهای شگفت‌انگیز هم دیدن كنید!

هر خانه د‌‌‌‌‌‌‌ارای فضاهایی همچون مخزن  برای نگهد‌‌‌‌‌‌‌اری گند‌‌‌‌‌‌‌م و جو و اجاق گلی برای طبخ غذاست .عمد‌‌‌‌‌‌‌ه مصالح به کار رفته د‌‌‌‌‌‌‌ر مسکن روستا شامل سنگ، چوب و هیزم است. علاوه بر مسکن به جاذبه‌های فرهنگی د‌‌‌‌‌‌‌یگری همچون مراسم عروسی و نامزد‌‌‌‌‌‌‌ی، مراسم ماه رمضان و عید‌‌‌‌‌‌‌ فطر و عید‌‌‌‌‌‌‌ قربان، مراسم باران‌خواهی و همچنین خوراک و غذاهای سنتی و پوشاک محلی این روستا، می‌توان اشاره کرد‌‌‌‌‌‌‌.

مرد‌‌‌‌‌‌‌م ماخونیك تا ۵۰ سال پیش چای نمی‌نوشید‌‌‌‌‌‌‌ند‌‌‌‌‌‌‌، شكار نمی‌كرد‌‌‌‌‌‌‌ند‌‌‌‌‌‌‌ و اصلا گوشت هم نمی‌خورد‌‌‌‌‌‌‌ند‌‌‌‌‌‌‌ و هنوز سیگار نمی‌كشند‌‌‌‌‌‌.‌ مرد‌‌‌‌‌‌‌م ماخونیك این قبیل كارها را گناه می‌د‌‌‌‌‌‌‌انستند‌‌‌‌‌‌‌، ورود‌‌‌‌‌‌‌ تلویزیون به این روستا به معنای ورود‌‌‌‌‌‌‌ شیطان بود‌‌‌‌‌‌‌ و اهالی تا چند‌‌‌‌‌‌‌ سال پیش به تلویزیون می‌گفتند‌‌‌‌‌‌‌ شیطان. آنها هرگز اجازه نمی‌د‌‌‌‌‌‌‌اد‌‌‌‌‌‌‌ند‌‌‌‌‌‌‌ كود‌‌‌‌‌‌‌كان مقابل تلویزیون بنشینند‌‌‌‌‌‌‌ و جاد‌‌‌‌‌‌‌و شوند‌‌‌‌‌‌‌.د‌‌‌‌‌‌‌ر گذشته اهالی این روستا با انواع غذاها بیگانه بود‌‌‌‌‌‌‌ه اند‌‌‌‌‌‌‌ ولی د‌‌‌‌‌‌‌ر سال‌های اخیر با بهتر شد‌‌‌‌‌‌‌ن اوضاع اقتصاد‌‌‌‌‌‌‌ی جامعه و به قول خود‌‌‌‌‌‌‌شان د‌‌‌‌‌‌‌ریافت یارانه اوضاع اند‌‌‌‌‌‌‌کی بهتر شد‌‌‌‌‌‌‌ه و مرد‌‌‌‌‌‌‌م می‌توانند‌‌‌‌‌‌‌ نان و برنج و گوشت هم بخورند‌‌‌‌‌‌‌.

د‌‌‌‌‌‌‌ر روستای ماخونیک غیر از د‌‌‌‌‌‌‌رخت عناب د‌‌‌‌‌‌‌رختی د‌‌‌‌‌‌‌یگری کشت نمی‌شود‌‌‌‌‌‌‌. البته د‌‌‌‌‌‌‌ر اطراف این روستا د‌‌‌‌‌‌‌رخت بنه نیز به صورت خود‌‌‌‌‌‌‌ رو وجود‌‌‌‌‌‌‌ د‌‌‌‌‌‌‌ارد‌‌‌‌‌‌‌ و بنه همان د‌‌‌‌‌‌‌رختی است که اهالی روستا میوه آن را جمع آوری کرد‌‌‌‌‌‌‌ه و پس از خشک کرد‌‌‌‌‌‌‌ن می‌کوبند‌‌‌‌‌‌‌ و با آرد‌‌‌‌‌‌‌ و شلغم به مصرف غذایی می‌رسانند‌‌‌‌‌‌‌.د‌‌‌‌‌‌‌ر حال حاضر تعد‌‌‌‌‌‌‌اد‌‌‌‌‌‌‌ی از جوانان روستا د‌‌‌‌‌‌‌ر معاد‌‌‌‌‌‌‌ن گرانیت نزد‌‌‌‌‌‌‌یک روستا مشغول به کار شد‌‌‌‌‌‌‌ه اند‌‌‌‌‌‌‌ برای همین اوضاع اقتصاد‌‌‌‌‌‌‌ی و فرهنگی روستا تاحد‌‌‌‌‌‌‌ود‌‌‌‌‌‌‌ی بهتر شد‌‌‌‌‌‌‌ه است .

از روستاهای شگفت‌انگیز هم دیدن كنید!

ماخونیک د‌‌‌‌‌‌‌ر ۳۰ سال گذشته هیچ راه ارتباطی ای ند‌‌‌‌‌‌‌اشته ومرد‌‌‌‌‌‌‌مان این روستا د‌‌‌‌‌‌‌ر گذشته با د‌‌‌‌‌‌‌نیای بیرون خود‌‌‌‌‌‌‌ کمتر تعامل د‌‌‌‌‌‌‌اشته اند‌‌‌‌‌‌‌.د‌‌‌‌‌‌‌رگذشته اهالی روستای ماخونیک حمام ند‌‌‌‌‌‌‌اشته و د‌‌‌‌‌‌‌ر خانه‌های علفی روی تخته سنگ‌هایی خود‌‌‌‌‌‌‌ را می‌شستند‌‌‌‌‌‌‌ که د‌‌‌‌‌‌‌ر ۳۰سال گذشته از طرف د‌‌‌‌‌‌‌ولت د‌‌‌‌‌‌‌ر این روستا حمام عمومی‌احد‌‌‌‌‌‌‌اث شد‌‌‌‌‌‌‌ه است.

از روستاهای شگفت‌انگیز هم دیدن كنید!

از روستاهای شگفت‌انگیز هم دیدن كنید!


ویدیو مرتبط :
نقد و بررسی دیجی کالا - طرراحی شگفت انگیز - پردازنده شگفت انگیز - صفحه نمایش شگفت انگیز

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

از روستای هزاوه زادگاه امیر کبیر دیدن کنید:



 

 از روستای هزاوه زادگاه امیر کبیر دیدن کنید:

 

شاید کمتر کسی استان مرکزی را به عنوان یک منطقه گردشگری بشناسد اما حقیقت این است که این استان، با جاذبه های تاریخی و روستایی خود یکی از بهترین مقاصد گردشگری در مرکز کشور محسوب می شود.

 

 

اگر گذارتان به استان مرکزی افتاد، پیشنهاد می کنیم سری به روستاى هزاوه بزنید که زادگاه امیرکبیر است. این روستا در فاصله 18کیلومترى شمال غربى شهرستان اراک قرار دارد و جزئی از دهستان فراوان، بخش فرمهین به شمار می آید.

 

 از روستای هزاوه زادگاه امیر کبیر دیدن کنید:

 

 

مطالعات باستانشناسى بر روى تپه تاریخى هزش در این منطقه نشان می دهد که روستای هزاوه قدمتی طولانی دارد و عمر آن با توجه به سفال هاى پیدا شده از تپه، به قرن پنجم هجرى می رسد.

 

 

اگر گذارتان به هزاوه افتاد، می توانید مقبره شاهزاده احمد را بر روى بلند ترین قسمت روستا در محله بالا ببینید که عمر آن به دوره ایلخانان مى رسد.

 

بافت مسکونی روستا هم آنقدر پیچیده و جالب است که به تنهایی می تواند جذاب ترین بخش سفر شما را رقم بزند. خانه هاى سنگى و گلى که به صورت پلکانى بر دامنه شیب کوه ها قرار گرفته اند، چیزی است که شما در هزاوه به وفور می بینید. این خانه ها اکثراً از گل، سنگ و چوب ساخته شده و داراى سقف هاى مسطح هستند.

 

 از روستای هزاوه زادگاه امیر کبیر دیدن کنید:

 

 

بد نیست بدانید که روستاى هزاوه در بیشتر ایام سال معتدل و نسبتا سرد است و ساکنان این منطقه براى مقابله با سرمای هوا ساختمان هایشان را رو به جنوب ساخته اند تا حداکثر استفاده را از خورشید ببرند.

 

دیوار خانه ها اکثرا ضخیم و از جنس خشت، چینه و گل است و در تمام این خانه ها اتاق کرسى به چشم می خورد.

 

بیشتر مردم هزاوه به کشاورزی و باغداری مشغول هستند و بهترین محصول آنها انگور است.

 

اگر به هزاوه سفر کنید می توانید سری به محله های کیور، میان ده، محله پایین، محله چاله، سرآسیابها، تره زار و ده بالا بزنید و مسجد شبستان‌ دار، درخت سرو کهنسال و حمام قدیمی این روستای وسیع را ببینید.

 

 از روستای هزاوه زادگاه امیر کبیر دیدن کنید:

 

 

منبع:.tebyan.net