متفرقه


2 دقیقه پیش

با زخم های زندگی چه کنیم؟

در این سلسله مطالب مباحثی درباره زندگی معنای زندگی روابط و احساسات و ... توسط دکتر شیری ارائه خواهد شد. صبح بخیر: ممکن است شما هم مانند بسیاری از افراد جامعه برای حل مشکلات ...
2 دقیقه پیش

نظر آیت‌الله محقق داماد درمورد سید حسن

آیت الله سید مصطفی محقق داماد، برادر حضرت آیت الله سید علی محقق داماد در پاسخ به سئوالی در خصوص اجتهاد آیت الله سید حسن خمینی، گفت: نظر بنده در مورد ایشان همان نظر اخوی ...

چگونه با بچه های اردیبهشت رفتار کنیم ؟


لب‌هایش را محکم به هم چسبانده، آنقدر محکم که اگر کسی ببیند تصور می‌کند لب بالا و پایین او با چسب به هم چسبانده شده. هرگونه تلاش به منظور راضی كردنش برای باز كردن دهان بیهوده است.





صبح بخیر:  لب‌هایش را محکم به هم چسبانده، آنقدر محکم که اگر کسی ببیند تصور می‌کند لب بالا و پایین او با چسب به هم چسبانده شده. هرگونه تلاش به منظور راضی كردنش برای باز كردن دهان بیهوده است. قاشق غذا در دست‌تان مانده و کاملا بلاتکلیف هستید. تا دقایقی دیگر به این بلاتکلیفی کلافگی هم اضافه می‌شود، چون آن موقع است كه متوجه شده‌اید همه نیرویی که خرج کرده‌اید در واقع هدر رفته است. خندیده‌اید، ادا درآورده‌اید، به یک دلقک سیرک تبدیل شده‌اید، به زبان بچگانه حرف زده‌اید، عصبانی شده‌اید، اخم کرده‌اید، قهر کرده‌اید، شاید هم داد و فریاد کرده‌اید اما این کوچولوی تپل با آن جثه کوچک اما عضلانی‌اش هرگز قدمی به عقب برنداشته است. می‌دانید چرا؟ چون او یک کودک اردیبهشتی است و اردیبهشتی بودن برای یک بچه فقط یک معنا دارد، آن هم این‌که هرگز کاری را به زور انجام نمی‌دهد. نه این‌که لجباز باشد، او می‌خواهد هر وقت طالب کاری بود آن را انجام دهد. مهم نیست ساعت ناهار کی باشد، مهم این است که او گرسنه‌اش شود و دلش بخواهد غذا بخورد. فرقی نمی‌کند چه ساعتی را برای خوابیدن برایش در نظر گرفته‌اید چون او به ضرب و زور به رختخواب نمی‌رود، در عوض هر وقت دلش بخواهد می‌خوابد. حالا ممکن است هفت شب باشد یا سه صبح! فقط یادتان باشد اگر بخواهید از در زور وارد شوید چنان غائله‌ای راه می‌اندازد که همسایه‌های چند خانه آن طرف‌تر هم صدای جیغ و فریادش را می‌شنوند. از ما گفتن بود!



شیرین و دوست داشتنی

شاید به دلیل خواندن مقدمه این مطلب حسابی نگران شده باشید اما این فقط یکی از خصوصیات بچه‌های اردیبهشتی است بنابراین زود به قاضی نروید و به خودتان فرصت بیشتری بدهید چون تا لحظاتی دیگر نظرتان کاملا عوض خواهد شد. بچه‌های اردیبهشتی دوست داشتنی‌ترین موجودات دنیا هستند. روی خوش آن‌ها که در واقع روی غالب آن‌ها هم هست از این بچه‌ها یک فرشته واقعی می‌سازد. آن‌ها ذاتا شیرین و دوست داشتنی هستند. وقتی از فرط خوشی‌های کودکانه و بدون دلیل به آغوش شما پناه می‌‌آورند ممکن است از فرط هیجان گریه کنید و به راحتی صدای تپش قلب‌تان را که به عشق آن‌ها ریتم تندتری به خود گرفته بشنوید. این بچه‌ها با یک آغوش گرم می‌توانند خستگی بی‌نهایت شما را رفع کنند. پس اگر والدین یک کودک اردیبهشتی هستید قدر آن‌ها را حسابی بدانید. حالا همان زمانی است که نظر شما درباره این بچه‌ها کاملا عوض شده.



بانشاط، محکم و خوش رفتار

به عنوان پدر و مادر یک فرزند اردیبهشتی بهتر است بدانید که این بچه‌ها در سنین نوجوانی به وضوح نشان می‌دهند نسبت به هم سن و سال‌های‌شان شایستگی‌های بیشتری دارند. آن‌ها روحیه با نشاطی دارند و از نظر عاطفی، قوی و محکم هستند و همین باعث می‌شود افسردگی کمتر از دیگران سراغ آن‌ها بیاید. این بچه‌ها خیلی خوب می‌توانند شرایط سخت را تجزیه و تحلیل کنند و به لحاظ روحی خودشان را قوی نگه دارند برای همین است که عموما خوش رفتار هستند و بابت این مزیت اخلاقی همواره از سوی دیگران تحسین می‌شوند.



ورزشکارهای کوچولو

هر چند کم سن و سال هستند اما به ورزش کردن عشق می‌ورزند. بنابراین برای ثبت‌نام آن‌ها در کلاس‌های ورزشی اصلا تردید نکنید. این بچه‌ها آنقدر در رشته‌های ورزشی مختلف مستعد هستند که اصلا بعید نیست در آینده به یک ورزشکار حرفه‌ای تبدیل شوند. پس بهتر است آن‌ها را از این موهبت ذاتی محروم نکنید.



به او عشق بورزید

باید مراقب رفتارتان با این موجودات بی‌نظیر باشید. آن‌ها آرام و موقر هستند و هرگز با گستاخی‌های بچگانه در جمع باعث سرافکندگی شما نمی‌شوند اما اگر بخواهید چیزی را به این بچه‌ها تحمیل کنید اوضاع کاملا برعکس می‌شود. آن وقت خواهید دید که به موجوداتی جنگجو تبدیل می‌شوند و چنان در موقعیت دفاعی قرار می‌گیرند که انگار به راستی قرار است در یک میدان نبرد، مبارزه تن به تنی را تجربه کنند. با این حال خیلی راحت می‌توانید شرایط را عوض کنید. فقط کافی است در اوج دلخوری‌شان بابت این‌که خواسته‌اید چیزی را به آن‌ها تحمیل کنید تمام عشق و علاقه‌تان را نثارشان کنید. با آن‌ها به زبان آرام و با محبت سخن بگویید و همین روش را ادامه دهید، آن وقت خواهید دید که آن جنگجویان عصبانی چند دقیقه پیش، چطور به همان فرزندان خوش اخلاق و دوست داشتنی خودتان تبدیل خواهند شد. امتحان کنید!

آن‌ها در برابر سختگیری و زورگیری یک مبارز واقعی هستند و هرگز از موضع‌شان عقب نمی‌نشیند اما در برابر محبت حتی یک دقیقه هم دوام نمی‌آورند.



منطقی‌ترین بچه‌های دنیا!

اگر می‌خواهید به یک بچه اردیبهشتی موضوعی را بگویید که شاید چندان باب میلش نیست، بهتر است با آسمان و ریسمان بافتن و دروغ را چاشنی حقیقت کردن اوضاع را پیچیده نکنید بلكه همه چیز را همان طور که هست بگویید. برایش واقعیت را به زبان نرم و آرام توضیح دهید، چون او یکی از منطقی‌ترین موجودات دنیاست و خیلی راحت همه چیز را قبول می‌کند.



تحت تاثیر رنگ و صدا!

یک موضوع جالب درباره بچه‌های متولد اردیبهشت تاثیر عجیب رنگ‌ها و اصوات بر احساسات و شرایط روحی آن‌هاست. به عنوان مثال رنگ‌های تند مثل رنگ قرمز روح و روان این بچه‌ها را آزار می‌دهد و آن‌ها را به موجودات بی‌قراری تبدیل می‌کند در عوض رنگ‌های ملایم مثل رنگ آبی شرایط روحی و روانی آن‌ها را بسیار ایده‌آل و آرام خواهد کرد. این ماجرا درباره صداها هم مصداق دارد. صداهای بلند آن‌ها را عصبی می‌کند اما صداهای آرام روح آن‌ها را صیقل می‌دهد. با این وصف باید بدانید که رنگ و صدا نقش تعیین‌کننده‌ای در تعادل روحی بچه‌های متولد اردیبهشت دارد.



موسیقیدانان با استعداد

بیشتر بچه‌های متولد اردیبهشت در حوزه موسیقی مستعد هستند. آن‌ها به فاصله چند ماه از اولین باری که سازی را به دست گرفته‌اند چنان برای‌تان تک‌نوازی می‌کنند که مات و مبهوت می‌مانید.

اگر شما هم والدین یک کودک اردیبهشتی هستید پس بهتر است از همان ابتدای کودکی او را در این ژانر وارد کنید اما یادتان باشد اگر واقعا دلش نمی‌خواست، او را مجبور نکنید. در عوض بگذارید موسیقی را گوش بدهد. در ضمن اصلا تعجب نکنید اگر یک روز دیدید فرزند اردیبهشتی 12 ساله شما بنان گوش می‌کند! این بچه‌ها موسیقی کلاسیک را با جذاب‌ترین ترانه‌های پاپ دنیا عوض نمی‌کنند!



این بچه‌های قدرشناس

این بچه‌ها بی‌نظیرند. همین بچه‌های اردیبهشتی خوش اخلاق همیشه بهترین الگو برای هم سن و سال‌های‌شان هستند. شاید گاهی لجبازی کنند شاید گاهی چون احساس می‌کنند حرف‌تان زور است زیر بارش نروند شاید کم و بیش اذیت‌تان کنند اما یادتان باشد آنقدر محسنات دارند که بقیه چیزها به راحتی از یادتان می‌رود و بابت این‌که پدر و مادر یک بچه اردیبهشتی هستید به خودتان افتخار می‌کنید. این بچه‌ها هرگز مناسبت‌ها از جمله سالگرد ازدواج والدین‌شان و تاریخ تولد آن‌ها را فراموش نخواهند کرد و روزی روزگاری وقتی صاحب فرزند شدند، باز هم در این روزهای خاص با هدایای ویژه‌ای سراغ‌تان می‌آیند و خوشحال‌تان می‌کنند. آن‌ها در روزهای پیری پدر و مادر در خانه‌شان را همیشه به روی آن‌ها باز نگه می‌دارند و همواره با گرمی و از ته دل از والدین‌شان استقبال می‌کنند.



شاگرد محبوب معلم

بچه‌های متولد اردیبهشت برای معلم خود بهترین‌ها هستند البته این بهترین بودن به آن معنی نیست که آن‌ها حتما شاگرد زرنگ کلاس هستند بلکه این بچه‌ها خیلی خوب به حرف معلم خود گوش می‌دهند، فوق‌العاده سر به راه هستند و همیشه همان کاری را می‌کنند که معلم‌ از شاگردان خود انتظار دارد. این بچه‌ها معمولا وقتی به درس گوش می‌دهند آن را به خوبی فرا می‌گیرند و در این باب نیازی به تکرار ندارند. بنابراین این بچه‌ها معمولا در مدرسه دردسرساز نمی‌شوند که برعکس باعث افتخار پدر و مادر و البته کلاس‌شان هستند.


ویدیو مرتبط :
تفاوت رفتار وحشیانه انسان با بچه و حیوان با بچه

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

۱۰ قانون برای عادت دادن بچه ها به رفتار خوب



 

عادت دادن بچه ها به رفتار خوب

 

پیروی از ده قانون ساده به شما امکان می دهد رفتارهای خوب را در کودک خود تقویت کنید و این رفتار را در آنها به صورت عادت در آورید.

 

۱) رفتار درست بچه ها را تقویت کنید نه بدرفتاری شان را:


درخواست های مودبانه بچه ها را تقویت کنید، نه نالیدن ها و فریاد زدن هایشان را یا سربه سر گذاشتن ها و کج خلقی ها و قهر کردن هایشان را. سعی کنید بحث و گفت وگوهای آرامی که در بین تان وجود دارد را چند برابر کنید، نه مجادله کردن و پافشاری و جنگیدن هایی که گاه و بی گاه بین تان به وجود می آید.

 

۲) بیاموزید که قبل از صحبت فکر کنند:


همیشه در حین حرف زدن با فرزندانتان از آنها بپرسید منظور تو دقیقا چیست؟ چقدر راجع به این حرف فکر کرده ای؟ از او بخواهید که همیشه حرف هایش را بسنجد بعد بزند؛ اگر به این روش عمل کرد برای ثابت قدم بودنش به او پاداش دهید.

 

۳) از فرزندان تان توقع رفتار خوب داشته باشید:


بچه ها باید بدانند که شما چه توقعی از آنها دارید و آنها چه توقعی می توانند از شما داشته باشند. وقتی بچه ها بتوانند پیش بینی کنند که عکس العمل شما در برابر رفتارشان چگونه خواهد بود، می توانند رفتارهای انتخابی خود را بهتر کنند. مطمئن باشید که می توانید به آنها اعتماد کنید.

 

۴) بچه ها به حرف های شما اعتماد دارند:


بچه هایتان را به شیوه ای تربیت کنید که در هر موقعیتی به مقتضای آن موقعیت رفتار کنند. به آنها بیاموزید که تلاش کردن اساسی ترین چیز است. آنها را در موقعیت های خوب تشویق کنید. وقتی شما فرزندتان را تشویق می کنید، آنها ایمان و اعتماد شما را به خودشان می بینند و در نتیجه به خودشان و توانایی هایشان ایمان می آورند.

 

۵) وقتی الگوی بدرفتاری را تشخیص دادید، شیوه رفتاریتان را تغییر بدهید:


به فرزندتان قوانین رفتاری حاکم بر خانواده تان را بگویید؛ دقت کنید که این قوانین باید مشخص ، ثابت و عقلانی باشد. از جدول های رفتاری و تعهدات استفاده کنید، موفقیت ها و رفتارهای خوبشان را پررنگ کنید ؛ از آنها حمایت کنید و تشویق هایتان را هم در این جدول بگنجانید.

 

۶) تنبیه معقول در نظر بگیرید:


در برابر بچه هایتان از تنبیه هایی استفاده کنید که به آنها بیاموزد که در برابر اعمال و رفتارشان مسئولند. بچه ها با تنبیه های معقول به خوب زندگی کردن ادامه می دهند. این تنبیه ها می توانند شامل محدود کردن و کوتاه کردن زمان های بیرون بودنشان باشد. فراموش نکنید وقتی از دستشان عصبانی هستید به هیچ عنوان تنبیه نکنید!

 

۷) از کودکی به آنها درس زندگی بدهید:


وقتی فرزندتان هنوز کوچک است، مسئولیت پذیری و تصمیم گیری را به آنها یاد بدهید: این دروس آنها را برای دنیای واقعی آماده خواهد کرد. به خاطر داشته باشید که بچه ها به محدودیت ها، ساختار و قوانینی پایدار و یکنواخت احتیاج دارند.

 

۸) به آنها عشق بورزید:


علی رغم رفتارهای خوب یا بد فرزندانتان به آنها عشق بورزید و روی نکات مثبت اخلاقی و رفتاری شان تمرکز و توجه کنید.


۹) بگویید که کار خوب بدون پاداش نخواهد ماند:


برای اینکه نسبت به انجام کارهای درست احساس خوبی داشته باشند، به آنها بیاموزید که خودشان درپی به دست آوردن پاداش کار درست خود باشند.

 

۱۰) محیط و فضای خانوادگی سالم و دلپذیری را ایجاد کنید:


استعدادها و توانایی های شان را تایید کنید و ضعف های شان را بپذیرید و در رفع این ضعف ها به آنها کمک کنید. قبول کنید که هیچ کس بدون عیب نیست و به آنها فرصت جبران بدهید.