متفرقه


2 دقیقه پیش

با زخم های زندگی چه کنیم؟

در این سلسله مطالب مباحثی درباره زندگی معنای زندگی روابط و احساسات و ... توسط دکتر شیری ارائه خواهد شد. صبح بخیر: ممکن است شما هم مانند بسیاری از افراد جامعه برای حل مشکلات ...
2 دقیقه پیش

نظر آیت‌الله محقق داماد درمورد سید حسن

آیت الله سید مصطفی محقق داماد، برادر حضرت آیت الله سید علی محقق داماد در پاسخ به سئوالی در خصوص اجتهاد آیت الله سید حسن خمینی، گفت: نظر بنده در مورد ایشان همان نظر اخوی ...

پدرم درباره تسخیر سفارت آمریكا همراهی نكرد



اخبار,اخبارسیاسی,محسن هاشمی

  اخبار انتخابات  مجلس  - فرزند ارشد آیت‌ا... هاشمی این روزها مشی خود را نه صرف هزینه‌های بالا برای تبلیغات انتخاباتی مجلس دهم، بلكه از این فرصت برای بیان دیدگاه‌های خود استفاده می‌كند كه همان تبلیغ اعتدال و میانه‌روی و حذف تندروی است. او از روابط آیت‌ا... هاشمی و روحانی می‌گوید و از خاطرات با هم بودن آنها تعریف می‌كند.

 در آستانه انتخابات مجلس دهم، محسن هاشمی با «آرمان» به گفت‌وگو پرداخته است كه در ادامه می‌خوانید:
 
انگیزه شما برای حضور در انتخابات مجلس چیست؟
من از نظر تجربه و شرایط سنی در فضایی هستم كه مناسب است از تجربه، تخصص و سابقه‌ام در حوزه سیاست‌گذاری و نظارت استفاده شود. حدود 30 سال تجربه فعالیت اجرایی در صنایع دفاعی، بازرسی ویژه رئیس‌جمهور و دفتر رئیس‌جمهور، به علاوه 13 سال مدیریت شركت مترو در كنار مسئولیت دفتر رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام و مسئولیت عمرانی دانشگاه آزاد اسلامی در سال‌های اخیر موجب شده است تا شناخت مناسبی از نیازها، اولویت‌ها، موانع، مشكلات و راهكارهای توسعه كشور پیدا كنم و شاید مناسب‌ترین موقعیت برای استفاده از این تجربیات، مجلس شورای اسلامی به جهت دو مسئولیت حساس این مجلس یعنی سیاست‌گذاری و تقنین در كنار نظارت بر اجرای قوانین است و بدین دلیل مناسب دیدم كه با ثبت نام در این دوره انتخابات مجلس خود را به رای مردم بگذارم، البته همین‌طور كه قبلا اعلام كرده بودم، من و خواهرم فاطمه با هم ثبت نام كردیم كه در نهایت یكی از ما در عرصه رقابت باقی خواهند ماند و دیگری انصراف می‌دهد.

فضای انتخاباتی را چطور ارزیابی می‌كنید؟
به نظرم رونق، گرما و نشاط فضای انتخاباتی مهم‌ترین نیاز كنونی كشور است، با توجه به تنش‌ها و تهدیدات به وجود آمده در روابط خارجی، رقابتی شدن و مشاركت بالای مردم در انتخابات می‌تواند امنیت كشور را تضمین كند. از این رو هر كس در حد توان خود باید تلاش كند كه انتخابات با رونق بیشتری برگزار شود. قدم اول در این حوزه را داوطلبان با ثبت نام پرشور خود برداشتند و اكنون نوبت مسئولان است كه شرایط انتخابات رقابتی و پرشور را فراهم آورند تا شاهد مشاركت بالای عمومی باشیم. بیانات اخیر مقام معظم رهبری مبنی بر اینكه حتی اگر كسی نظام را قبول ندارد بیاید و رای بدهد، نشانگر اهمیت و اولویت مشاركت بالا در این دوره برای كشور است و امیدواریم مسئولان انتخابات بتوانند با ایجاد فضای رقابتی و مشاركتی، منویات رهبری را محقق كنند. در واقع رونق و گرم شدن فضای انتخاباتی وابسته به عملكرد مسئولان انتخابات است.

گفته می‌شود اكنون سخن از نبرد فهرست‌هاست و نه اسم‌ها، گرچه ممكن است افراد شناخته شده نیز با اقبال مردم روبه‌رو شوند. نظر شما چیست؟
اصولا در انتخابات مجلس، همیشه لیست‌ها در كلان‌شهرها موثر بوده‌اند، چرا كه تعداد داوطلبان زیاد است و معمولا بخشی از آنها شناخته شده‌اند، در انتخابات مجلس پنجم و ششم كه رقابتی بود هم این اتفاق افتاد. البته برخی از اشخاص به‌دلیل چهره و وجاهتی كه دارند علاوه بر رای لیستی خود نیز رای مستقل و مخصوص به خود را از مردم می‌گیرند. بنابراین آرای آنها از آرای لیست زیادتر می‌شود.

وضعیت و امكان ائتلاف در دو اردوگاه اصلاح‌طلبان و اصولگرایان را چطور می‌بینید؟
در اردوگاه اصلاح‌طلبان، با تشكیل شورای عالی اصلاح‌طلبان، شرایط نسبتا خوبی وجود دارد و پس از اعلام كاندیداهای تایید صلاحیت شده، امكان ارائه فهرست واحد از سوی اصلاح‌طلبان وجود دارد، اما در اردوگاه اصولگرایان به دلیل محور شدن نیروهای تندرو امكان وحدت كاهش یافته است و چهره‌هایی نظیر لاریجانی و احتمالا قالیباف و محسن رضایی و برخی دیگر از شخصیت‌های اصولگرا اعلام كرده‌اند كه در ائتلاف اصولگرایان قرار ندارند. ممكن است در نهایت شاهد حضور سه لیست ائتلاف اصلاح‌طلبان، ائتلاف اصولگرایان و لیست میانه‌روها باشیم.

تفاوت این دوره از انتخابات، با انتخابات ریاست‌جمهوری 92 و مجلس نهم چیست؟
در انتخابات ریاست‌جمهوری گذشته، فشار افكار عمومی به ویژه جوانان بر آیت‌ا... هاشمی‌رفسنجانی موجب شد ایشان در تصمیم خود مبنی بر عدم حضور در انتخابات تجدید نظر كند، آبروی خود را برای مردم گذاشت و با ثبت نام ایشان شور خاصی در جامعه ایجاد شد. بعد از اینکه صلاحیت ایشان تایید نشد، خیلی از اقشاری كه قصد رای ندادن داشتند، پای صندوق‌ها آمدند و حماسه سیاسی آفریدند. شرایط فعلی كاملا متفاوت است، اكثریت جامعه نتیجه قهر با صندوق در دوره قبلی مجلس و پایان قهر با صندوق آرا در دوره قبلی ریاست‌جمهوری را دیدند و با امیدواری در صورت وجود فضای رقابتی شركت می‌كنند.

وضعیت زنان در این انتخابات، هم به لحاظ توجه جریان‌ها و هم اقبال مردم چگونه ارزیابی می‌کنید؟
من این تصور كه زن‌ها باید با كمك مردها حق خود را بگیرند را قبول ندارم. اگر این‌طور فكركنیم بازهم نوعی ظلم به زن‌های جامعه است. بانوان باید به اندازه‌ای اعتماد به نفس و جسارت پیدا كنند كه به اندازه وزن و توانمندی‌هایشان در اداره جامعه سهیم باشند و باید برای تحقق این امر کوشید. البته بخشی از ریشه‌های این معضل فرهنگی است، هم نگاه صحیحی در عرصه اجتماع به حضور زن وجود ندارد و هم برخی ناهنجاری‌های تثبیت‌شده موجب می‌شود كه مخالفان حضور زن بتوانند از آن سوءاستفاده كنند و موضع خود را تقویت كنند كه ابتدا باید این معضلات آن هم با فعالیت‌های فرهنگی و فكری خود زنان برطرف شود.

برآورد شما برای هزینه انتخابات چیست و از كجا تامین می‌شود؟
اگر منظور هزینه انتخاباتی شخص من است باید بگویم كه امثال بنده به دلیل شناخته شدن در حوزه افكار عمومی نیازی به تبلیغات به معنای مادی آن نداریم. آنچه از تبلیغ مد نظر بنده است این است كه دیدگاه‌ها، نقطه نظرات و راهكارهایی را كه به ذهنم می‌رسد برای حل مسائل كشور در آستانه انتخابات از طریق رسانه‌ها به مردم برسانم تا اگر انتخاب شدم بتوانم آنها را عملی كنم و اگر در مجلس حضور نداشتم مردم از دیگرانی كه حضور دارند تحقق آنها را مطالبه كنند. اصولا بنده با تبلیغات پرهزینه موافق نیستم و اعتقاد به فعالیت‌های فكری و فرهنگی در جهت برقراری ارتباطات با مردم دارم.

از بحث انتخابات بگذریم. روابط دولت آقای روحانی با شخص آیت‌ا... هاشمی‌رفسنجانی چگونه است؟
اگر بخواهم در یك كلمه جواب بدهم باید بگویم خوب است، اما علت این خوب بودن در این نیست كه آیت‌ا... هاشمی‌رفسنجانی، دولت تدبیر و امید را بدون اشكال و نقطه ضعف می‌داند، چرا كه فعالیت اجرایی گسترده‌ای در حد دولت، به صورت طبیعی با مشكلات و كاستی‌های فراوانی همراه می‌شود و این دیكته نانوشته است كه غلط ندارد. البته بخش زیادی از این مشكلات، به دلیل نوع شرایطی است كه این دولت در آن فعالیت می‌كند، مانند كاهش قیمت نفت و تحریم‌های به‌جای مانده از قبل. البته نظر آیت‌ا... هاشمی درباره دولت براساس شناخت عمیق و دیرینه‌ای است كه ایشان از رئیس‌جمهور و بسیاری همكاران وی در دولت دارد. حتما می‌دانید كه آقای دكتر روحانی تقریبا از ابتدای انقلاب همكاری نزدیكی با آیت‌ا... هاشمی‌رفسنجانی در موضوعات و دستگاه‌های گوناگون داشته است. در مجلس، آقای دكتر روحانی در كمیسیون‌ها و موضوعات مربوط به دفاع مقدس با ایشان همكاری داشت و مسئولیت پدافند ملی از طرف آیت‌ا... هاشمی‌رفسنجانی به عنوان جانشین امام (ره) در فرماندهی جنگ، به عهده دكتر روحانی گذاشته شد و ایشان آقای هاشمی را در اكثر سفرها به جبهه همراهی می‌كردند.

 

پس از ریاست‌جمهوری آیت‌ا... هاشمی‌رفسنجانی و تشكیل شورای عالی امنیت ملی به ریاست رئیس‌جمهور، آقای دكتر روحانی به عنوان دبیر شورا محسوب شد و پس از حضور آقای هاشمی در ریاست مجمع تشخیص مصلحت از سال 1376، دكتر روحانی به عنوان رئیس مركز تحقیقات استراتژیك مجمع تشخیص مصلحت نظام فعال شد. به‌طور كلی آقای دكتر روحانی در طول این مدت طولانی، دیدگاهی اعتدالی داشته و نزدیكی زیادی به روش آیت‌ا... هاشمی در موضع‌گیری‌های خود بروز داده است. بنابراین روابط ایشان با آیت‌ا... هاشمی همواره مثبت بوده است و پس از ریاست‌جمهوری نیز دولت آقای روحانی به‌دلیل شرایط دشوار تحریم و كاهش قیمت نفت، در مجموع با تدبیر عمل كرده و آیت‌ا... هاشمی‌رفسنجانی نیز خط سیر كلی دولت را تایید كرده است.

چرایی ورود جدی خانواده هاشمی به انتخابات را چگونه بیان می‌كنید؟
اگر منظورتان از خانواده هاشمی، شامل آیت‌ا... هاشمی‌رفسنجانی نیز می‌شود باید بگویم كه برای ایشان از ابتدای انقلاب، انتخابات از جدی‌ترین موضوعات بوده است و در میان رجال سیاسی ایران، شخصیتی است كه بیش از همه و به‌طور مداوم و برای بیش از ثلث قرن خود را در معرض انتخاب مردم گذاشته است و در چهار دوره انتخابات مجلس، چهار دوره ریاست‌جمهوری و سه چهار دوره خبرگان كاندیدا بوده است و در انتخابات پیش رو نیز در انتخابات مجلس خبرگان شركت كردند اما سایر اعضای خانواده در انتخابات حضور جدی ندارند، البته فائزه در انتخابات مجلس پنجم حضور داشت كه خوشبختانه با رای بالایی مواجه شد. در این دوره بنده با توجه به 30 سال سابقه اجرایی در كشور، در جهت طرح و پیگیری دیدگاه‌ها و مبانی فكری ایشان در نهاد مهم مجلس كه وظایف مهمی نظیر قانونگذاری و نظارت را دارد، به همراه خواهرم فاطمه ثبت نام كردیم و همان‌طور كه قبلا گفتم در نهایت، یكی از ما در عرصه باقی خواهد ماند و دیگری انصراف می‌دهد.

آیا براساس تصمیم حزبی این ورود صورت گرفته است؟ آیا شما و سایر اعضای خانواده در قالب لیست كارگزاران سازندگی ورود خواهید كرد؟
همان‌طور كه توضیح دادم از فرزندان ایشان یكی فقط در انتخابات حضور خواهد داشت كه در آن صورت نیز به صورت مستقل خواهد بود و از طرف حزب و گروهی وارد نمی‌شویم، البته احزاب كارگزاران و اعتدال و توسعه رسما برای حضور دعوت كرده‌اند و تعدادی از احزاب و گروه‌های اصلاح‌طلب و اصولگرای دیگر نیز دعوت كرده‌اند كه در لیست آنها حضور داشته باشیم، كه پاسخ ما به آنها این بوده است كه در صورت كاندیداتوری، از حمایت فهرست‌های مختلف استقبال می‌كنیم، اما استقلال در حضور از شروط ماست.

در صورت پیروزی در انتخابات از چه منظر با دولت همكاری خواهید داشت؟
طبیعی است كه همان سیاست اصولی آیت‌ا... هاشمی‌رفسنجانی در تقویت سازنده نظام و دولت مد نظر بنده نیز خواهد بود. این سیاست به معنای دفاع مطلق و كوركورانه از سیاست‌های اجرایی نیست، بلكه به معنای كمك به دولت در ترمیم نقاط ضعف و برجسته كردن نقاط قوت از طریق مباحث كارشناسی و وظایف قانونی نمایندگان مجلس است.

رابطه خانواده آقای هاشمی با دو جریان اصلاح‌طلب و اصولگرا چگونه است؟
طبیعی این است كه این رابطه با جریانات سیاسی، متاثر یا تابع رابطه آیت‌ا... هاشمی‌رفسنجانی با این جریانات باشد و البته قانونی قطعی نیست و هر عضو خانواده می‌تواند نظرات شخصی خود را داشته باشد. موضع آقای هاشمی از ابتدای انقلاب تاكنون، مخالفت با تندروی بوده است و ایشان بنای این را نداشته است كه خود را در یك جناح سیاسی تعریف كند، اما به‌طور طبیعی وقتی كه تندروهای یك جناح در آن جناح دارای قدرت بیشتری می‌شوند و عقلا و میانه‌روها را به حاشیه می‌رانند، تندروها در مقابل خود مانع بزرگی به نام، آیت‌ا... هاشمی‌رفسنجانی را می‌بینند و سعی در تخریب و حذف ایشان می‌كنند و تصور افكار عمومی این می‌شود كه جناح چپ یا راست با آقای هاشمی درگیر شده است.

 

اگر شما به تاریخ انقلاب توجه كنید می‌بینید كه آیت‌ا... هاشمی‌رفسنجانی از ابتدای انقلاب و حتی قبل از پیروزی انقلاب، تاكنون با طیف‌های تندروی دوجناح همراهی نكرده است، با وجود اختلافاتی كه بین ایشان و دوستانشان با دولت موقت وجود داشت، آقای هاشمی از همراهی با تسخیر سفارت آمریكا كه تامین امنیت آن به عهده نظام جمهوری اسلامی بود، حمایت نكرد یا با تندروی برخی نیروهای چپ، در دولتی كردن اقتصاد در دهه نخست اول انقلاب توسط تندروهای جناح چپ و پیشنهاد همراهی با صدام در برابر آمریكا در جنگ با كویت یا تجدیدنظرطلبی توسط تندروهای اصلاح‌طلب در اواخر دهه 70 بگیرید یا عدم همراهی با تندروی‌های فرهنگی و سیاسی جناح راست در دهه 80 . البته به اعتقاد من تندروهای دوجناح در نهایت، به هم می‌رسند و خیلی از مواضع تندروهای فعلی راست، تكرار مواضع تندروهای چپ در دهه‌های قبل است. بنابراین ما با عقلا و میانه‌روهای دوجناح رابطه خوبی داریم و فكرمی‌كنیم باید این طیف تقویت شود كه كشور در مسیر توسعه و پیشرفت با سرعت بیشتری حركت كند.

دلیل برخورد با فرزندان آقای هاشمی‌رفسنجانی چیست؟
خوب است شما این سوال را از برخورد‌كنندگان بپرسید نه ما. البته با همه اعضای خانواده برخورد نشده است. برخوردی كه با فاطمه شد، سر یك جمله بود. اما موضوع مهدی چیست؟ حرف مهدی آن است كه در طول چند سال گذشته صدها مطلب و اتهام به من در رسانه‌های رسمی كشور مانند صداوسیما و خبرگزاری‌ها و در روزنامه‌های مشخص نسبت داده شده است، در نهایت اتهام‌ها و نسبت‌های مجرمانه را در قالب 13 اتهام اصلی جمع‌بندی كردند و به 13 اتهام در چارچوب كیفرخواست رسیدگی شد و در نهایت دادگاه سه اتهام را وارد تشخیص داد و درباره آن رای صادر كرد.

 

در بین سه اتهام من، عمده محكومیت به دلیل اتهام درباره پرونده استات اویل است، این پرونده اقتصادی است، بهتربود در یك دادگاه تخصصی اقتصادی رسیدگی می‌شد. البته مجموعه‌ها در طول هشت سال در اختیار دولت آقای احمدی‌نژاد بوده است واگر تخلفی وجود می‌داشت آقای احمدی‌نژاد با توجه به موضعی كه علیه آقای هاشمی و خانواده ایشان داشت از طریق ابزارهایی که در اختیار داشت موضوع را به جریان می‌انداخت و اكنون كه پس از گذشت 10 سال و از بین رفتن شاهد و بسیاری مدارك مطرح می‌شود جای تامل دارد، خواسته مهدی این بود كه وقتی علیه من حدود 400 هزار صفحه توهین، تهمت، افترا و دروغ منتشر می‌شود، این حق قانونی و شرعی و طبیعی یك متهم است كه دفاعیات مختصر، مودبانه وحقوقی وی كه یك هزارم آن مطالب نیست به عنوان جوابیه پخش شود و این درخواست هنوز انجام نشده است. مهدی از ابتدا درخواست علنی بودن دادگاه را داشت، اما دیدیم كه دادگاه به صورت غیرعلنی برگزار شد. اگر مهدی خود را گناهكار می‌دانست، به كشور بازنمی‌گشت.

علت اختلافات آیت‌ا... هاشمی و احمدی‌نژاد چه بوده است؟
ابتدا باید بگویم كه اولا آیت‌ا... هاشمی‌رفسنجانی با هیچ فردی از جمله وی اختلاف شخصی ندارد و ثانیا ایشان و تیمش، اصولا از نظر فكری و نظری در سطح رهبری یك جریان نبوده است كه با آقای هاشمی اختلاف جریانی داشته باشد. همان‌گونه كه گفتم آیت‌ا... هاشمی‌رفسنجانی همواره نظریه اعتدال را در عمل دنبال كرده است، آقای احمدی‌نژاد تا مقطعی یعنی سال 1384، خود را از ارادتمندان و پیروان سبك مدیریتی آقای هاشمی معرفی می‌كرد.

 

با افتخار استاندار استان تازه تاسیس دولت سازندگی بود و در انتخابات مجلس ششم نیز در ستاد انتخاباتی آیت‌ا... هاشمی‌رفسنجانی فعالیت می‌كرد و حتی پس از به عهده گرفتن مسئولیت شهرداری تهران، تماس‌ها و ارتباطات مستمری با آقای هاشمی داشت وایشان را برای بازدید و افتتاح پروژه‌های شهرداری دعوت می‌كرد و حتی به خاطر دارم در ابتدای كاندیداتوری آقای هاشمی در انتخابات سال 1384، آقای احمدی‌نژاد در جلسه‌ای به من گفت كه به پدرم منتقل كنم كه وی همچنان به عنوان یكی از ارادتمندان و دلسوزان ایشان است و اگر انصراف از انتخابات وی به پیروزی آقای هاشمی منجر می‌شد وی حاضر به انصراف بود. اما با حساس‌تر شدن انتخابات آقای احمدی‌نژاد یا عده‌ای كه او را مدیریت می‌كردند، احساس كردند، می‌تواند با تخریب و حمله به آیت‌ا... هاشمی‌رفسنجانی توجه‌ها را به سمت خود جلب كند و از حمایت برخی گروه‌های تندرو برخوردار شود و دست به این كار زد و این موضوع را در طول دولت نهم و انتخابات 1388 نیز ادامه داد كه منجر به آن مناظرات شد. در همه این دوران، مشی آیت‌ا... هاشمی‌رفسنجانی، بردباری در برابر تخریب‌ها و نصیحت تخریب‌كنندگان، به اصلاح عملكرد و مواضعش بود.

رابطه شما در متروی تهران با آقای احمدی‌نژاد چگونه بود؟
من رابطه مناسبی در مترو با او داشتم و البته در برخی موضوعات نظیر مونوریل هم نظر نبودیم، اما دو موضع كاملا متفاوت و حتی متناقض آقای احمدی‌نژاد را درباره موضوع حمل ونقل ریلی انبوه شهری مشاهده كردم. زمانی كه ایشان شهردار بود و بنده را در مدیریت شركت مترو ابقا كرد، از مترو حمایت می‌كرد و به دولت اصلاحات بابت عدم كمك به مترو انتقاد داشت و خاطرم هست، در صحبت‌هایی به رئیس دولت اصلاحات بابت این موضوع انتقاد داشت، اما وقتی كه ایشان رئیس‌جمهور شد و رقیب درون گروهی وی، یعنی آقای قالیباف شهردار شد، ایشان كمك‌های دولت به مترو را دنبال نكرد، در حالی كه دولت آقای احمدی‌نژاد به خاطر گران شدن نفت افزایش شدید درآمد نفتی داشت و اگر وی همان موضع دوران شهرداری را در دولت ادامه می‌داد و سهم مناسبی از درآمد ارزی را به مترو اختصاص می‌داد هم‌اكنون بخش عمده متروی تهران به اتمام رسیده بود.

 

اما دولت آقای احمدی‌نژاد در طول دولت‌های گذشته به نسبت درآمد ارزی كمترین كمك را به دولت داشت. البته من طی 13 سال مسئولیتم در متروی تهران با شش شهردار همكاری داشتم و می‌توانم بگویم كه هر شش نفر تقریبا به خوبی از مترو حمایت كردند.

در رابطه با عملكرد اصلاح‌طلبان در انتخابات مجلس ششم نظر شما چیست؟
همان‌طور كه گفتم افراطی‌گری با سکوت بخشی از صاحبان قدرت، بیماری اصلی جریانات سیاسی ماست، البته تندروی بدون پشتیبانی توسط قدرت، لزوما پدیده‌ای منفی نیست و صدای تندروها نیز در كنار سایر صداها در جامعه شنیده می‌شود اما وقتی یك جریانی كه دارای عناصر تندرو است، به قدرت می‌رسد نیروهای تندرو احساس قدرت همراه با دسترسی به ثروت و منابع مالی می‌كنند و دچار توهم می‌شوند كه می‌توانند رقیبان خود را حذف كنند.

 

لذا تندروها پس از دوم خرداد نیز چنین تصوری پیدا كردند و وقتی احساس كردند كه آیت‌ا... هاشمی مانعی در برابر تندروی آنهاست اقدام به تخریب ایشان كردند و حتی می‌توان گفت تخریبی كه در یك دهه اخیر توسط تندروهای جدید علیه آقای هاشمی به ویژه در سال 1388، انجام شد به نوعی تقلید از جریانات تخریبی مطبوعاتی آن زمان كه اوج آن در سال 1378 علیه ایشان بود، محسوب می‌شود. البته همین تندروها پس از مشاهده نتایج اعمال خود، به اشتباه خود اعتراف كردند و علنا گفتند كاش آقای هاشمی را كه یك وزنه و تعادل‌دهنده جناح‌های سیاسی بود تخریب و تضعیف نمی‌كردیم و من می‌بینم روزی را كه همین تندروهای راست، با دیدن نتایج عملكردشان، از تخریب‌های امروز خود كه بی‌رحمانه و خارج از هرگونه منطق و دایره اخلاقی و شرعی علیه آیت‌ا... هاشمی‌رفسنجانی انجام می‌شود پشیمان بشوند اما آن روز هم برای پشیمانی دیر خواهد بود و هزینه سنگینی كه به كشور و خودشان، تحمیل می‌شود، قابل جبران نخواهد بود.

از مشاهدات عینی تاریخی خود بگویید؟
من در طول حدود نیم قرن عمری كه سپری كردم لحظه‌های عبرت‌آمیز زیادی مشاهده كردم. كودكی و نوجوانی من در پشت دیوارهای زندان و نگرانی از حضور همیشگی ماموران ساواك در خانه و تعقیب و شكنجه و زندانی شدن مداوم پدرم گذشت. با پیروزی انقلاب در حالی كه انتظار بازگشت آرامش را داشتیم شاهد ترور پدرم در خانه و تیرخوردن وی بودم كه این ناامنی‌ها، سرنوشتم را تغییر داد و به دلیل آنكه نمی‌خواستم با محافظ در دانشگاه حضور یابم مجبور به ترك خانواده و دانشگاه و ادامه تحصیل در خارج از كشور شدم. در اواسط دفاع مقدس، به دلیل نیازی كه كشور به تخصصم در حوزه طراحی جامدات به ویژه كامپوزیت‌ها داشت، با توصیه پدرم، تحصیل در دوره دكترا را رها كردم و به صنایع موشكی رفتم تا دانش و تخصصم را منتقل و در جهت دفاع از كشور به‌كار ببرم.

 

بعد از جنگ هم تلاش خستگی‌ناپذیر در حوزه اجرایی و حل معضلات مهم مردم در حوزه حمل ونقل عمومی، به ویژه در مترو، تقریبا همه وقت و انرژی من را گرفت و اكنون در دوره میانسالی ضمن فعالیت تمام وقت در عمران دانشگاهی، به صورت هفتگی به ملاقات برادرم در زندان می‌روم، گویی كه به دوره نوجوانی بازگشته‌ام. عبرت این حوادث برای من آن است كه قدرت برای هیچ كس باقی نمی‌ماند. از زندانی شدن برادرم نیز احساس شرمندگی نمی‌كنیم.خوشبختانه آقای هاشمی الان در قدرت نیست اما بیشتر از زمانی كه در قدرت بود محبوب است و این موضوع را در رفتار مردم با خود و خانواده احساس می‌كنم. به تعبیر قرآن، قدرت بین افراد و گروه‌ها می‌چرخد، «تلك الایام نداولها بین الناس» اما این عملكرد ماست كه می‌ماند و باعث افتخار یا شرمندگی‌مان خواهد بود.


  اخبار انتخابات  مجلس  -  آرمان


ویدیو مرتبط :
تسخیر سفارت

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

ناگفته‌های صالحی از سیاست خارجی دوره احمدی‌نژاد/تلفنی اطلاع دادند سفارت انگلیس تسخیر شد!



اخبار,اخبارجدید,اخبار جالب

 ناگفته‌های صالحی از سیاست خارجی دوره احمدی‌نژاد
تلفنی اطلاع دادند سفارت انگلیس تسخیر شد!

وزیر امور خارجه احمدی نژاد لب به انتقاد از تندروی‌های آن دوران پرداخته و می گوید كه اگر می‌خواستیم رویه تندخویی و سیاست چکشی را در پیش بگیریم، الان مشخص نبود در چه شرایطی بودیم.

صالحی كه هم اكنون ریاست سازمان انرژی اتمی را عهده دار است البته معتقد است آتش تحریم تا حدودی كنترل شده است. به اعتقاد صالحی تحریم‌ها «فلج‌کننده» نشد، ولی «تأثیرگذار» بود.

 

وی توضیح داد: «اگر مدیریت نظام ناکارآمد بود، تحریم‌ها فلج‌کننده می‌شد. ایران راه دور زدن تحریم‌ها را می‌داند. تحریم‌ها که خود به خود دور نخوردند، بلکه سفرا و نمایندگی‌های ما در خارج از کشور با همکاری بانک مرکزی و وزارت نفت بارها جلسه گذاشتند تا چگونه رفتار کنیم که تحریم‌ها را دور بزنیم.»

 وی در این رابطه گفت : درباره این‌که چه کردیم تا آتش تحریم‌ آنگونه که می‌خواستند دامن ما را نگیرد، تاریخ قضاوت خواهد کرد.

وزیر خارجه پیشین جمهوری اسلامی همچنین می‌گوید دو سال و نیم پیش درباره تحریم‌ها به مسئولان هشدار داده بود ولی به گفته وی به تحلیل‌های او «ایراد» می‌گرفتند و وزارت خارجه مظلوم واقع شده بود.


صالحی كه با ایرنا گفت و گو می كرد ،گفت: در چنان مظلومیتی بودیم که در داخل کشور نیز نمی‌توانستیم حرف خود را بزنیم. به ما می‌گفتند این چه حرفی است و چه نامه‌ای است که نوشته‌اید... می‌گفتند نمی‌توانند بانک مرکزی را بر اساس قوانین بین‌المللی تحریم کنند، ولی ما می‌گفتیم اینها متأسفانه خودشان واضع قوانین هستند و خودشان هم مرجع، هم قاضی و هم دادستان هستند.

وزیر امور خارجه دولت دهم با بیان این که هم‌اکنون پشتوانه داخلی و انسجام داخلی بیش از قبل است، اظهار داشت: در دولت یازدهم، در مجموع انسجام داخلی بیشتری وجود دارد که خیلی مهم است و باید بگویم وزارت خارجه شانس آورده که پشتوانه‌ای قوی دارد.

 

در این هنگام خبرنگار ایرنا از صالحی پرسید: پس تلویحا می‌گویید که در دوره قبل انسجام داخلی وجود نداشت،وی پاسخ داد: نه این که در دولت انسجامی نبود، بلکه می‌خواهم بگویم انسجام داخلی در درون کشور نبود.

 

علی‌اکبر صالحی در ادامه این گفت‌و‌گو به قضیه حمله به سفارت انگلیس در تهران اشاره کرد و با اظهار این‌که آن زمان برای شرکت در جلسه‌ای در جده بود، گفت: «در آن جلسه یکدفعه به صورت تلفنی به من اطلاع دادند که چرا نشسته‌ای؟ سفارت انگلیس در تهران را گرفته‌اند.

 

همانجا به صورت تلفنی با ویلیام هیگ صحبت کردم و تلاش کردم قضیه را جمع کنم.»  صالحی گفت: «وقتی می‌آیید سفارت انگلیس را می‌گیرید، نباید انتظار داشته باشید که کشورهای اروپایی برای شما نقل و نبات پخش کنند.»

 

وی اقدام وزارت خارجه برای کنترل موضوع سفارت انگلیس را «شاهکار» خواند و گفت اگرچه آن زمان برخی رسانه‌های داخلی علیه وزارت خارجه مقاله‌های نوشتند، این وزارتخانه مقابل «هجمه‌‌های عظیم» ایستاد. 

 

وزیر خارجه پیشین همچنین اظهار کرد که در برابر این حملات رسانه‌ای وزارت خارجه «هیچ کس به میدان نیامد تا از وزارت خارجه دفاع کند» و وزارت خارجه تنها ایستاد و چیزی نگفت تا این که به گفته آقای صالحی مقام معظم رهبری «به کمک» این وزارتخانه آمدند./قانون