متفرقه


2 دقیقه پیش

با زخم های زندگی چه کنیم؟

در این سلسله مطالب مباحثی درباره زندگی معنای زندگی روابط و احساسات و ... توسط دکتر شیری ارائه خواهد شد. صبح بخیر: ممکن است شما هم مانند بسیاری از افراد جامعه برای حل مشکلات ...
2 دقیقه پیش

نظر آیت‌الله محقق داماد درمورد سید حسن

آیت الله سید مصطفی محقق داماد، برادر حضرت آیت الله سید علی محقق داماد در پاسخ به سئوالی در خصوص اجتهاد آیت الله سید حسن خمینی، گفت: نظر بنده در مورد ایشان همان نظر اخوی ...

تایید صلاحیت 38 نفر دیگر از کاندیداهای مجلس شورای اسلامی



 اخبارانتخابات  ,خبرهای  انتخابات,انتخابات مجلس

رئیس ستاد انتخابات کشور از دریافت لیست نهایی تایید صلاحیت شدگان مجلس شورای اسلامی و تایید 38 نفر دیگر خبر داد.

محمدحسین مقیمی در گفت‌وگوی کوتاهی با ایسنا ، دریافت لیست نتایج رسیدگی به شکایات 147 نفر از داوطلبان انتخابات مجلس شورای اسلامی در شورای نگهبان را تایید کرد.

وی گفت: از 147 نفر کاندیدایی که صلاحیت‌شان تایید یا احراز نشده بود، 38 نفر تایید شدند.

وی خاطرنشان کرد که تایید صلاحیت نشدگان دیگر فرصت شکایت ندارند و اسامی امروز به فرمانداری‌ها اعلام خواهد شد.

***

خبرنگار ایسنا هم‌چنین در پیگیری‌های خود باخبر شد که اسامی هنوز به فرمانداری تهران اعلام نشده است، اما اخبار غیررسمی حاکی از آن است که 9 کاندیدای دیگر در تهران تایید صلاحیت شده‌اند.

***

وزارت کشور امروز، 27 بهمن ماه، اسامی را به حوزه‌های انتخابیه اعلام کرده و پس از آن تبلیغات از 29 بهمن به مدت یک هفته انجام می‌شود.

ستاد انتخابات کشور اعلام کرده که بیش از 54 میلیون و 915 هزار نفر واجد شرایط رای دادن هستند و 120 هزار صندوق اخذ رای برای انتخابات 7 اسفند پیش‌بینی شده است.

 اخبار انتخابات  مجلس  -  ایسنا 


ویدیو مرتبط :
تشکیل جلسه علنی مجلس شورای اسلامی برای بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

عضو شورای نگهبان: امکان تایید صلاحیت بیش از 10 نفر برای انتخابات ریاست جمهوری



تایید صلاحیت شورای نگهبان برای انتخابات ریاست جمهوری

عضو شورای نگهبان مطرح کرد

امکان تایید صلاحیت بیش از 10 نفر برای انتخابات ریاست جمهوری

عضو شورای نگهبان گفت: شورای نگهبان ممکن است بیش از 10 نفر را تایید صلاحیت کند و در این میان مردم تصمیم‌گیرنده نهایی هستند.

به گزارش فارس، آیت‌الله محمد مومن چهارشنبه شب در همایش ائمه جماعات (نقش مساجد و امامزادگان در خلق حماسه سیاسی) که در بقعه امامزاده جعفر شهید در قم برگزار شد با بیان اینکه چهار نوع انتخابات امسال برگزار می‌شود اظهار کرد: در کهکیلویه و بویراحمد و آذربایجان انتخابات خبرگان رهبری هم برگزار می‌شود و علاوه بر انتخابات مربوط به ریاست جمهوری و شوراهای اسلامی شهر و روستا در چهار شهرستان انتخابات میان دوره‌ای مجلس هم برگزار خواهد شد.

وی افزود: شوراهای شهر و روستا بر کار شهرداری‌ها و دهیاری‌ها نظارت می‌کنند و تصمیم‌های این شوراها باید توسط شهرداری‌ها اجرایی شوند و در این بین ارتباط خوبی هم با مردم وجود دارد.

عضو شورای نگهبان با بیان اینکه مردم باید سعی کنند کسانی را به شوراها بفرستند که متدین و هوشمند باشند گفت: مصوبات شوراها نباید جنبه‌های دینی و مصلحت‌های مردم منطقه را نقض کند.

وی ادامه داد: بسیاری از موارد در طول سال وجود دارند که از مصوبات شوراهای اسلامی شهر و روستا در سراسر کشور مورد شکایت قرار می‌گیرند و اگر خلاف شرعی در این میان باشد فقهای شورای نگهبان در آن موارد باید تصمیم بگیرند.

مومن با بیان اینکه بر اساس اصل 4 قانون اساسی تمام قوانین کشور و تمام نهادها و سازمان‌ها باید مطابق شرع عمل کنند گفت: تشخیص شرعی بودن قوانین و امور بر عهده شورای نگهبان است.

عضو شورای نگهبان خاطرنشان کرد: در قانون اساسی ایران ولایت امر در زمان غیبت با فقیه جامع‌الشرایط است؛ ولی فقیه موظف است که در این شرایط زمامداری جامعه اسلامی را بر عهده بگیرد و این ولایت دنباله ولایت پیامبر(ص) و ائمه اطهار(ع) بوده و همان اختیارات برای ولی فقیه هم محفوظ است.

وی با اشاره به حضور مراجع بزرگ تقلید در زمان تصویب قانون اساسی و عضویت آنها در خبرگان قانون اساسی عنوان داشت: برای اینکه هیچ قانونی در کشور بر خلاف شرع و قانون اساسی به تصویب نرسد شورای نگهبان شامل شش نفر فقیه منصوب رهبری و شش نفر حقوقدان در نظر گرفته شده است.

مومن گفت: فقهای شش گانه شورای نگهبان توسط رهبری کاملا شناخته شده هستند و دارای ویژگی‌هایی چون عدالت، شجاعت و فقاهت هستند و بررسی تطابق قوانین و شرع را انجام می‌دهند.

عضو شورای نگهبان با بیان اینکه مجلس خبرگان برای تصویب یک مسئله به رأی اکثریت نیاز دارد گفت: برای انتخاب رهبر انقلاب پس از رحلت امام راحل باید دو سوم افراد رای می‌دادند یعنی در آن زمان رای حداقل 56 نفر لازم بود اما بیشتر افراد یعنی حدود 70 نفر به آیت‌الله العظمی خامنه‌ای رای دادند.

وی ادامه داد: ریاست جمهوری بر اساس اصل 113 قانون اساسی اختیاراتی دارد به طوری که تمام کارهای اجرایی کشور بر عهده اوست و پس از رهبر انقلاب بالاترین اختیارات را دارد؛ رئیس دولت نیازمند شرایطی است که در اصل 115 قانون اساسی آمده است و مجلس آن را تصویب نکرده است؛ بر این اساس رئیس جمهور باید از میان رجال مذهبی و سیاسی، ایرانی‌الاصل، مدیر، مدبر، دارای حسن سابقه و امانت و تقوا، مومن و معتقد به مبانی جمهوری اسلامی و مذهب رسمی کشور یعنی تشیع باشد و این شرایط بر حسب اصل 99 قانون اساسی توسط شورای نگهبان تشخیص داده می‌شود.

مومن با بیان اینکه بررسی صلاحیت کاندیداها مشکلات و سختی‌های فراوانی دارد گفت: در میان 686 نفری که در این دوره ثبت نام کرده‌اند کار سختی بر عهده شورای نگهبان است و جلسات متعددی تشکیل می‌شود تا صلاحیت هر یک از افراد مورد بررسی قرار گیرد و بر اساس ادله و اسناد تصمیم‌گیری شود.

عضو شورای نگهبان افزود: مردم وظیفه دارند از میان تایید صلاحیت‌شدگان بهترین شخص و اصلح را انتخاب کنند؛ شورای نگهبان ممکن است بیش از 10 نفر را تایید صلاحیت کند و در این میان مردم تصمیم‌گیرنده نهایی هستند./فارس