ورزشی


2 دقیقه پیش

پیرترین و جوان ترین بازیکن یورو 2016

سایت یوفا در گزارشی به معرفی پیرترین، جوان ترین، کوتاه ترین و بلندترین بازیکن‌های یورو ۲۰۱۶ پرداخته است. خبرگزاری ایسنا: سایت یوفا در گزارشی به معرفی پیرترین، جوان ...
2 دقیقه پیش

عکس: ارزش تیم های حاضر در یورو 2016

در جمع 24 تیم حاضر در یورو 2016، آلمان گران ترین و مجارستان ارزان ترین تیم ها هستند. وب سایت مشرق: در جمع 24 تیم حاضر در یورو 2016، آلمان گران ترین و مجارستان ارزان ترین تیم ...

مظفری‌زاده:داوری‌مادرعرصه‌بین‌المللی‌فاجعه‌است



اخبار,اخبارورزشی,مظفری‌زاده


 اخبار ورزشی - مظفری‌زاده:داوری‌مادرعرصه‌بین‌المللی‌فاجعه‌است

داور بین‌المللی سابق فوتبال ایران با بیان این که داوران ایران استعداد و توانایی بسیار بالایی دارند، گفت: متاسفانه در ایران مصلحت اندیشی جای قانون را گرفته و باعث شده که داوری ما در عرصه بین‌المللی فاجعه‌آمیز باشد.

سعید مظفری زاده در گفت‌وگو با ایسنا، درباره داوری‌های جام جهانی 2014 برزیل، اظهار کرد: همان طور که دیدید مانند همیشه حرف و حدیث هایی درباره داوری‌ها وجود داشت. حقیقت این است که تا وقتی انسان در فوتبال قضاوت می‌کند، اشتباه وجود دارد. با این حال با توجه به این که فیفا سه سال داورانش را زیر نظر داشت و بهترین آموزش‌ها و امکانات را در اختیارشان گذاشت، توقع اهالی فوتبال، هواداران و کمیته‌ داوران فیفا بیشتر از این بود.

وی ادامه داد: نمی‌خواهم بگویم که نمره داوران جام جهانی 2014 برزیل مردودی است‌ اما عملکردشان خیلی خوب هم نبود و با توجه به امکانات موجود، عملکرد داوران در دوره قبل بهتر از این دوره بود. در این دوره چندین اشتباه تاثیرگذار وجود داشت.

مظفری زاده همچنین گفت: فیفا اعلام کرد که ضریب اشتباه‌های داوری در این دوره پایین آمده در حالی که من فکر می‌کنم این حرف منطقی نباشد و فیفا حقایق را نادیده می‌گیرد. در بازی ایران و آرژانتین، داور پنالتی آشکار ما را نگرفت، یا داور بازی هلند و اسپانیا چند اشتباه تاثیرگذار داشت. فیفا برخی از این اشتباه ها را به حساب نیاورده و بر این اساس گفته که ضریب اشتباه‌ها پایین آمده است. بهتر است که فیفا این مسائل را بیشتر بررسی کند.

وی افزود: تصورم این است که "بوساکا"، رییس دپارتمان داوری فیفا در این دوره از جام جهانی بیشتر فکرش را به آمادگی جسمانی داوران معطوف کرده بود. داوران این جام از این نظر فوق‌العاده‌ بودند، ولی نقطه ضعف آنها عدم مهارت‌های فنی لازم و اشتباه در جایگیری بود. در داوری، تجربه و مهارت فنی فاکتور بسیار مهمی است.

داور بین‌المللی پیشین فوتبال ایران همچنین درباره تکنولوژی‌های مورد استفاده در داوری و احتمال ورود تکنولوژی "ویدئو چک" – مانند تنیس – به فوتبال گفت: مطمئن باشید که ویدئو چک یا مانند آن راهی به فوتبال پیدا نمی‌کنند. فیفا برای استفاده از تکنولوژی خط دروازه سه شرط گذاشت که قوانین بازی فوتبال نقض نشود، فقط داور از نتیجه‌ کار دستگا مطلع شود و هیچ وقفه‌ای در بازی ایجاد نکند، یعنی در کمتر از 10 ثانیه نتیجه‌ معلوم شود. فیفا به هیچ وجه اجازه نمی‌دهد که ورود یک تکنولوژی مثل ویدیو چک به فوتبال باعث کم شدن هیجان بازی شود.

مظفری زاده درباره مناسبات بین‌المللی و نحوه رفتار بازیکنان و مربیان در قبال اشتباه‌های داوری نیز، گفت: بزرگ‌ترین درسی که جام جهانی 2014 برزیل از نظر داوری برای ما داشت این بود که بازیکنان و مربیان تیم‌ها با وجود رخ دادن بزرگ‌ترین اشتباه‌ها هیچ رفتار خارج از عرفی انجام نمی دادند. به جرات می‌توانم بگویم که داوری‌ها در چند بازی سرنوشت صعود یا حذف تیم‌ها را تعیین کردند، ولی با این حال کسی به خودش اجازه نداد که خارج از عرف کار کند. این مساله گمشده فوتبال ماست.

وی افزود: مدیران، بازیکنان و مربیان فوتبال در ایران برای آن که از بار سنگین ناکامی‌ها شانه خالی کنند،‌ با اظهارات تکان دهنده و لحن بسیار بد، تقصیرها را به گردن داور می‌اندازند. جام جهانی 2014 برزیل نشان داد که رفتار فوتبالی‌ها با هم چطور باید باشد. این مساله به نحوه مدیریت تشکیلات باز می‌گردد.

مظفری‌زاده ادامه داد: آن چه در فیفا حاکم است رفتار قاطعانه‌ای است که بروز می‌دهد. اگر یک تخلف انضباطی رخ دهد، فیفا با قاطعیت فرد خطاکار را محروم یا جریمه می‌کند. اما در فوتبال ما مصلحت اندیشی، گم شدن پرونده‌ها و خیلی مسائل دیگر باعث شده که جامعه داوری با مشکل روبرو شود.

وی در ادامه با اشاره به وضعیت داوری ایران در عرصه بین‌المللی خاطر نشان کرد: از فدراسیون فوتبال تقاضا دارم که توجه بیشتری به جامعه داوری داشته باشد. وضعیت داوری ما در عرصه بین‌المللی بسیار نامطلوب است. به جز فغانی، کامرانی فر و سخندان که شانس بالایی برای قضاوت در جام ملت‌های آسیا و دوره بعدی جام جهانی دارند، در عرصه بین‌المللی هیچ حرف دیگری نداریم.

داور بین‌المللی سابق فوتبال ایران به ایسنا گفت: متاسفانه برای حل این مشکل هیچ برنامه‌ای نداریم. به جامعه داوری و نیازهایش توجه نمی‌شود. اگر روال کار به همین صورت ادامه یابد قول می‌دهم که ظرف چند سال آینده وضعیت ما از این هم بدتر می‌شود. فراموش نکنیم که پنج سال پیش به همراه ژاپن، قوی‌ترین و پرافتخارترین تیم‌های داوری آسیا را داشتیم و بیشترین ابلاغ‌ها به ما می‌رسید، ولی حالا فقط یک داور الیت داریم و در بهترین حالت طی دو سال آینده یک نفر دیگر را خواهیم داشت که این مساله برای داوری ما در عرصه بین‌المللی یک فاجعه است.

 فدراسیون فوتبال ایران تنها فدراسیونی بود که در خلال جام جهانی 2014 برزیل از یک داور شکایت کرد. به نظر می‌رسد اساسا نگاه مسئولان فوتبال ایران به مقوله داوری دچار ایراد باشد.

مظفری‌زاده با تایید این مساله گفت: متاسفانه نگاه ما اشتباه است، اگر بگوییم که نگران آینده نیستیم و برای رشد داوری‌ها برنامه داریم یا خودمان را فریب می‌دهیم یا می‌خواهیم صورت مساله را پاک کنیم. تمام توجه ما به مسائل روزمره است و این که بازی‌ها بدون سر و صدا تمام شوند.

وی افزود: AFC برنامه دارد که در چند سال آینده مانند تقسیم بندی تیم‌ها از نظر فنی، کشورها را از نظر سطح داوری طبقه بندی کند و به هر کدام سهمیه بدهد. در بهترین حالت که حدود 10 درصد است ما با وضع موجود در رده میانی قرار می‌گیریم و در شرایط طبیعی که 90 درصد احتمال دارد، جزو رده‌های پایین خواهیم بود، مگر این که با برنامه‌ریزی و تلاش برای رشد استعدادها جایگاه خود را بالا ببریم.

داور بین‌المللی سابق فوتبال ایران در ادامه با بیان این که جدی نگرفتن داوران باعث بی انگیزگی آنها می‌شود، اظهار کرد: مصلحت اندیشی در فوتبال ما پر رنگ است. خود من بارها به فدراسیون گزارش داده‌ام، ولی نه تنها نتیجه‌ای نگرفته‌ام، بلکه اساسا اثری از گزارشم وجود نداشته است! قدم اول تدوین قانون برای حمایت از داوران است که داریم و قدم مهم‌تر اجرای آن است. امیدوارم که این قانون درست اجرا شود. تاکنون برای اجرای قانون مشکل داشته‌ایم.

وی در ادامه با مقایسه عملکرد داوران لیگ برتری با داوران حاضر در جام جهانی 2014 برزیل گفت: به داوران خودمان نمره قبولی می‌دهم، چون با توان و استعداد ذاتی‌شان توانسته‌اند که با وجود مشکلات، سختی‌ها و عدم حمایت وظیفه‌شان را به درستی انجام دهند. این که داوران جوان ما توانسته‌اند در شرایط حساس لیگ کارشان را خوب انجام دهند یعنی داوران ما استعداد و پتانسیل زیادی دارند و می‌توانند در دنیا حرف برای گفتن داشته باشند. این مساله به مدیریت درست نیاز دارد.

وی همچنین گفت: از مسئولان تیم‌ها می‌خواهم که به جام جهانی بهتر نگاه کنند و اشتباه‌های این جام را با عملکرد داوران ایرانی مقایسه کنند. من همین جا به داوران ایرانی خسته نباشید می گویم چون عملکردشان بسیار خوب است. حیف است که این همه استعداد و توانمندی که در داخل داریم، هرز برود. با وجود این همه استعداد جوان چرا باید در عرصه بین‌المللی جایگاه خوبی نداشته باشیم؟

مظفری‌زاده بار دیگر درباره نقش فدراسیون در توسعه داوری‌ها گفت: فدراسیون باید به داروی بها بدهد و برای کار داوران ارزش قائل شود. متاسفانه فدراسیون فوتبال برای توسعه داوری برنامه‌ای ندارد.

داور بین‌المللی سابق فوتبال ایران در پایان گفت: حمایت از داوران همه موارد را شامل می‌شود. برنامه‌ریزی، ارزش قائل شدن برای داوران به چشم انداز توسعه، تامین وسایل مورد نیاز، حق الزحمه مناسب و همه این گونه موارد باید در حمایت از داوران لحاظ شود.
  اخبار  ورزشی - ایسنا


ویدیو مرتبط :
خداحافظی مظفری زاده از دنیای داوری

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

مظفری زاده: شرایط داوری فاجعه آمیز است


سعید مظفری زاده می گوید بعضی از مسئولان فدراسیون خودشان را کنار کشیده اند و مسئولیت داوران را برعهده نمی گیرند.

خبرآنلاین: سعید مظفری زاده داوری که خداحافظی کرده، حقایقی را درباره چرایی اشتباهات بزرگ داوران به زبان می آورد. او در این گفت و گو سعی می کند با آسیب شناسی، به خیلی از سوالات پاسخ دهد.

چه اتفاقاتی باعث شده این همه اشتباهات داوری در لیگ برتر ببینیم؟

این اتفاق محصول امسال و پارسال نیست؛ روندی که فدراسیون فوتبال در ارتباط با داوری پی گرفت و نوع نگرش مدیران فدراسیون و مسئولان کمیته داوران در این چند ساله و همینطور رفتار تیم ها و بازیکن ها و همینطور عدم برخورد درست از طرف کمیته انضباطی باعث شد که رفته رفته فشار به داورها زیاد شود، تا جایی که شاید خیلی از داوران ما انگیزه داوری را از دست بدهند و همینطور استرس ناشی از این فشار باعث شد که ضریب اشتباهات داوری روز به روز بالاتر برود. مطمئن باشید که این روند از این که هست بدتر خواهد شد. با فشار و هجمه بیشتر و استرس بیشتر ضریب اشتباهات بالاتر می رود و اگر همینطور بخواهد ادامه پیدا کند فکر نمی کنم بتوانند از وجود داورها در این لیگ دیگر استفاده کنند و مجبور خواهند شد فکر دیگری کنند.

از طرف دیگر ضعف آموزش و سیستم داوری در این مدت خیلی به وضعیت داوران ما ضربه زده و همینطور نوع انتخاب ها از دلایل عمده وضعیت موجود در داوری است.

البته نباید فراموش کنیم که دعواهای مدیریتی داخل فدراسیون هم چندان بی تاثیر نبوده؛ کمااینکه اتفاقاتی که الان می افتد شاید فشار را روی بعضی قسمت ها زیاد می کند؛ اما از طرف دیگر قسمت های دیگر فدراسیون با شانه خالی کردن از این مسئولیت می خواهند بار سنگین این اشتباهات را به دوش قسمت های دیگر بیاندازند.  مصاحبه ها نشان می دهد که چندان هم از این اشتباهات داوری ناراحت نیستند و خودشان را کنار می کشند و حتی در قبال مسئولیت هایی که در سال های گذشته هم می پذیرفتند، نظری ندارند و سعی می کنند این سیستم را تضعیف کنند تا بگویند حالا که ما نیستیم وضعیت موجود وضعیت خوبی نیست.

با این وضعیتی که داوری ها دارند به نظر شما تداوم فشار بازی ها نمی تواند بحران ساز شود؟

من فکر می کنم همین الان هم شرایط بحرانی است واقعا اشتباهات ما و ضریب اشتباهات ما بسیار بالاست و متاسفانه این اشتباهات را داورانی انجام می دهند که از داوران بزرگ ما هستند و این نشان می دهد بسیار فشار روانی بر روی آنها زیاد است و همانطور که در ابتدا گفتم و اگر به صحبت های سالیان قبل هم مراجعه کنید گفته ام که این روند کار را به بن بست می رساند و شاید داورهای ما نتوانند دیگر در میدان های داخلی قضاوت کنند و مجبور شویم از بیرون داور بیاوریم تا یک بازی ساده لیگ ما را قضاوت کنند. به شخصه چنین روزهایی را برای داوری می دیدم و شاید یکی از دلایلی که خودم تصمیم گرفتم از داوری خداحافظی کنم، چنین روزهایی بود که فکر می کردم در انتظار داوری باشد و همه حیثیت داوری را زیر سوال ببرد و به هر حال این یک مشکلی است که بقیه دوستان ما را هم تهدید می کند و اگر فکری درباره آن نشود شاید اثرات خیلی بدی داشته باشد.

با این شرایط چه باید کرد؟ آیا استفاده از داور خارجی می تواند بحران ها را کم کند؟

شاید با آمدن داور خارجی و قضاوت او یک مقدار از حاشیه ها برداشته شود، ولی واقعا این راه حل مشکل نیست. ما به دست خودمان داریم همه سرمایه های کشور خودمان را از بین می بریم. داورهایی که بسیار توانمند هستند و در بالاترین عرصه های بین المللی توانایی های خودشان را نشان دادند. فرض کنید ما برای یک بازی، دو بازی، چند بازی به داور خارجی متوسل شویم، مثل زمانی که کشورهای عربی این کار را می کردند. ولی آنها با حرکت های برنامه ریزی شده این کار را می کردند و پیشرفت کردند. اما این حرکت برای ما رو به عقب است. ما به جای این که به این مساله فکر کنیم، باید به فکر بسترسازی باشیم. چون توانایی داورهای ما از آن داورهایی که از بیرون قرار است بیایند، بیشتر است و مطمئنا اگر شرایط عادی باشد، ضریب اشتباه کمتری هم خواهند داشت. همانطور که داورهایی که ایرانی بودند و بعد از داورهای خارجی دربی را قضاوت کردند، بسیار کم اشتباه ظاهر شدند. به هر حال این مشکل باید برای ما ریشه ای حل شود  و این راه حل درست نیست و جز سرمایه سوزی چیز دیگری نیست.

مشکل داوری ما هم یک قسمتی از بدنه ورزش ماست. الان فکر می کنم در کل سیستم ورزش دچار مشکل هستیم، نتایج والیبال، فوتبال، کشتی، تیم های باشگاهی و ... نشان می دهد که مشکل ما فقط داوری نیست و همه قسمت های ورزش است و باید یک بازنگری جدی در این رابطه داشته باشیم. آیا اگر تیم کشتی ما جواب نداد، ما باید به فکر کشتی گیر خارجی باشیم یا نه باید با فکر و برنامه ریزی درست مشکلات خودمان را حل کنیم؟

یکی دیگر از دلایل مشکلاتی که برای داوری به وجود آمده دخالت بی مورد مسئولینی است که سررشته ای از کار داوری ندارند و برای کم کردن فشار از دوش خودشان به سمت داوری می آیند و هجمه علیه داوری درست می کنند. خصوصا حضور سیاسیون و اظهار نظرهای آنها در این مدت اخیر مشکل را دوچندان کرده و خیلی به کار داوران ما لطمه زده است. الان با توجه به نزدیک شدن به انتخابات مجلس خیلی از نماینده ها شاید بخواهند برای این که خودشان را دلسوز شهر و فوتبال شهر خودشان نشان بدهند، اظهار نظرهای متفاوتی انجام بدهند و حالا که تیمی برای نقل و انتقال وجود ندارد، فوتبال هم ابزار خوبی برای ابراز وجود است، این هجمه شاید فشار را بیشتر کند و در کنار حساسیت بازی ها، سختی کار را دوچندان کند.