ورزشی


2 دقیقه پیش

پیرترین و جوان ترین بازیکن یورو 2016

سایت یوفا در گزارشی به معرفی پیرترین، جوان ترین، کوتاه ترین و بلندترین بازیکن‌های یورو ۲۰۱۶ پرداخته است. خبرگزاری ایسنا: سایت یوفا در گزارشی به معرفی پیرترین، جوان ...
2 دقیقه پیش

عکس: ارزش تیم های حاضر در یورو 2016

در جمع 24 تیم حاضر در یورو 2016، آلمان گران ترین و مجارستان ارزان ترین تیم ها هستند. وب سایت مشرق: در جمع 24 تیم حاضر در یورو 2016، آلمان گران ترین و مجارستان ارزان ترین تیم ...

بازی شطرنج



اسب مهره‌ای ست که به همراه فیل از آنها به عنوان سوار سبک یاد می‌شود. ارزش اسب برابر سه و نیم واحد پیاده‌است. حرکت اسب به صورت ۲ خانه به سمت‌های جلو، عقب، راست و چپ و یک خانه در جهت عمود بر آن (برای عقب و جلو به سمت‌های راست و چپ و برای راست و چپ به سمت‌های عقب و جلو) خواهد بود. یعنی اگر اسب ۲ خانه به سمت جلو رفت حرکت خود را با یک خانه‌ به چپ یا راست ادامه می‌دهد و در واقع مسیر را می‌شکندو حرکتش را به مانند حرف L لاتین انجام می‌دهد. اسب تنها مهره شطرنج است که مانعی برای حرکت او وجود ندارد و در صورتی که خانه مقصد تحت اشغال نباشد، بدون هیچ مشکلی به آنجا برود. ( به اصطلاح می‌تواند بپرد.)

شطرنج

فیل (پیل)


فیل یکی از سوارهای سبک بازی شطرنج است که ارزش تقریبی آن برابر با سه و نیم پیاده ارزیابی می‌شود. فیل مهره‌ای است که می‌تواند به صورت اریب و در صورتی که مانعی نباشد یا خانه مقصد مشغول نباشد، به طور نامتناهی به خانه‌ای در دوردست بنشیند. همانند اسب، هر طرف سیاه یا سفید ۲ فیل دارند که با توجه به چیدمان آنها در صفحه، یکی از آنها در خانه سفید جای می‌گیرد و دیگری در سیاه

.

از آنجا که مسیر اریب فیل همیشه دارای یک رنگ است خ، فیل سفید همواره محکوم به حضور در خانه‌های سفید است به همین دلیل یکی از فیل‌ها فیل سفید و دیگری فیل سیاه نامیده می‌شود.

رخ


رخ مهره‌ای قوی‌ در شطرنج محسوب می‌شود که حضور آن به ویژه در انتهای بازی راهگشاست. رخ به همراه وزیر «سوارهای سنگین» نامیده می‌شوند. هر بازیکن شطرنج ۲عدد رخ در اختیار دارد و در مجموع ۴ رخ در کل صفحه موجود است که هر کدام در یکی از چهار گوشه صفحه شطرنج (A۱, A۸, H۱, H۸) قرار می‌گیرند. رخ در شطرنج به صورت عمودی و افقی حرکت می‌کند و می‌تواند در صورت نبودن مانع یا اشغال خانه مقصد، یک ستون یا یک ردیف کامل را هم طی کند.

وزیر (فرزین)


وزیرها قوی‌ترین مهره‌های شطرنج محسوب می‌شوند. قدرت یک وزیر برابر با ۹ پیاده ارزیابی می‌شود. وزیربه ۲ صورت اریب و مستقیم (عمودی یا افقی) حرکت می‌کند و به همان ترتیب مهره‌ای را می‌گیرد. هر یک از طرفین بازی شطرنج فقط یک وزیر دارند. وزیرها بین شاه و فیل قرار می‌گیرند یعنی وزیر سفید در خانه D۱ و وزیر سیاه در همان ستون در خانه D۸.

شطرنج

شاه


حیاتی‌ترین مهره بازی ایست که در واقع حضور تمام مهره‌های شطرنج برای دفاع از شاه خود و حمله یا تخریب مستقیم یا غیر مستقیم شاه حریف هست. شاه فقط می‌تواند به تمامی اطراف و خانه‌های مجاور خود برود. نکته‌های مهم در رابطه با شاه:

  • بین ۲ شاه همیشه باید لااقل یک خانه فاصله باشد.

  • در صورت این که شاه توسط هر یک از مهره‌های شطرنج (غیر از شاه حریف) مورد تهدید قرار گرفت، اصطلاحا کیش شده و ۳ راه (برای اسب ۲ راه) برای «رفع کیش» وجود دارد.


o ۱-حرکت دادن شاه

o ۲-گرفتن مهره تهدید کننده

o ۳-گذاشتن مانع در مسیر تهدید مهره تهدید کننده شاه.

از آنجا که اسب مانعی برای حرکت نمی‌شناسد، بنا براین رفع کیش با حربه آخر امکان ندارد.

حرکتهای استثنایی در شطرنج

قلعه شاه یا قلعه کوچک


حرکتی که درصورت وجود شرایط زیر، شاه ۲ خانه به سمت رخ می‌رود و رخ به خانه بعد از شاه و آن سمت دیگر شاه می‌رود. این حرکت حداکثر یک بار در بازی و در صورت برقراری ۳ شرط زیر انجام می‌شود: ۱-شاه و رخی که می‌خواهد قلعه برود تا آن لحظه حرکتی نکرده باشند. ۲- بین شاه و رخ هیچ مهره‌ای نباشد. ۳-شاه و محل عبور وی در هنگام انجام این حرکت نباید با خطر مهره‌ای از حریف رو به رو باشد.(در معرض کیش باشد.) اگر شرایط بالا برقرار بود، حرکت قلعه عبارت است از عبور شاه از خانه مجاور خود به سوی رخ و قرار گرفتن شاه در خانه بعدی و قرارگرفتن رخ در خانه مجاور شاه (همان خانه‌ای که شاه از آن عبور کرده یا به اصطلاح «از رویش پریده»).

شطرنج


قلعه وزیر یا قلعه بزرگ


درست مانند قلعه شاه‌است ولی در سمت دیگر، یعنی عمل قلعه رفتن با رخ سمت وزیر انجام می‌پذیرد.

آن پاسان


این لغت فرانسوی به معنی در حال حرکت است. به وقتی گفته می‌شود که سرباز می‌تواند در حرکتی که مقصدش سرباز حریف نیست، سرباز حریف را بگیرد.

اگر سرباز یکی از طرفین در ردیف پنجم خود (ردیف چهارم حریف) باشد و سرباز حریف در یکی از دو خانه چپ و یا راست آن باشد، می‌تواند به پشت سرباز حریف رفته و آن را بگیرد.


ویدیو مرتبط :
ابر شطرنج-بازی شطرنج بزرگ در ایران

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

شطرنج بازی رییس مجلس دیپلمات با منتقدان تندروی دولت



اخبار,اخبار سیاسی,علی لاریجانی

 

 اخبار سیاسی - لاریجانی در «بزنگاه»، به حمایت از روحانی برخواست /شطرنج بازی رییس مجلس دیپلمات با منتقدان تندروی دولت

رییس دیپلمات مجلس یک تنه به حمایت از دولت روحانی برخواسته است؛ به دیدار مراجع می‌رود و از دولت حمایت می‌کند، به تندروها هشدار می دهد و فراکسیون تحت امرش را در مسیر حمایت از دولت به صف می‌کند.

به گزارش نامه نیوز، علی لاریجانی؛ از پیله سکوت بیرون آمده است و این روزها از چپ و راست به دفاع از دولت برمی خیزد، نه تنها او که مردان در سایه رییس مجلس دیپلمات هم به میدان آمده اند و از جناحین همراه و همگام با علی آقای لاریجانی و به نفع دولت شیخ حسن روحانی قدم بر میدارند، مردانی از جنس محمدرضا باهنر و کاظم جلالی.

رییس مجلس که از نخستین روزهای روی کار آمدن حسن روحانی از در همراهی و هم صدایی با شیخ وارد شده بود، و تلاش های بی وقفه او و هم طیفانش در فراکسیون رهروان در روزهای رای اعتماد به وزرا، حاشیه امنی را دور وزرای پیشنهادی دولت کشاند، در ادامه مسیر گام هایش را یکی بعد از دیگری رو به عقب نهاد و در پیله سکوت و اظهارنظرهای محافظه کارانه فرو رفت.

چه آنکه منتقدان روحانی در بهارستان که با صدای بلند روحانی و دولتمردان را با هر بهانه ای خطاب قرار می دادند، آنقدر در تندروی ها و واکنش های افراطی علیه دولت پیش رفتند که گاها برخی آراء فراکسیون منسوب به لاریجانی را هم به نفع خود مصادره می کردند. منتقدان دولت که روزگاری در قامت حمایت از احمدی نژاد، رییس جمهور سابق فریادشان در تریبون مجلس می پیچید، به تذکر و اخطار اکتفا نکرده و وزرا را یکی بعد از دیگری به مجلس فرا می خواندند تا پاسخگوی سوالات آنها باشند. سوالاتی که تا دادن چندین کارت زرد در عمر کوتاه مدت دولت هم پیش رفت تا منتقدان دولت اینگونه فضا روابط بین دو قوه را سرد و سردتر کنند.

لاریجانی گرچه در این مدت تلاش می کرد با یکی به نعل زدن و یکی به میخ زدن منتقدان دولت را آرام کند، اما شاید آنچه او را از رویارویی مستقیم و یک تنه در مقابل این طیف از نمایندگان بر حذر می داشت، انتخابات خرداد ماه 93 هیئت رییسه پارلمان بود. لاریجانی که به وضوح تاثیر آرا این دسته از نمایندگان را در دادن کارت زردهای پی در پی به وزرا و حتی عدم رای اعتماد به چند وزیر باقیمانده روحانی خصوصا وزیر ورزش دیده بود، شاید به ترس سیاسی محافظه کارانه ای دچار شده بود که اجازه نمی داد مستقیما وارد بحث و مجادله با منتقدان دولت روحانی یا همان پایداری ها و طیف رهپویان و ایثارگران مجلس شود.

رییس دیپلمات مجلس اما در همین روزهای نه چندان دور به علی لاریجانی چند ماه قبل تبدیل شده و سیاست یک بام و دو هوای خود در قبال دولت را به کناری نهاده و با همان کلمات خاص و فلسفه گونه اش به دفاع از حسن روحانی و دولتمردان خصوصا مذاکره کنندگان هسته ای بر خواسته و منتقدان دولت را با کلمات کنایه دارش می نوازد.

لاریجانی و مردان همراهش در پارلمان، اما اینبار در بزنگاهی به کمک دولت آمده‌اند که تندروها از چپ و راست ضربه های محکم خود به دولت را وارد می کنند. همین چند هفته پیش بود میهمانی همسر رییس جمهور به مناسب تولد حضرت زهرا (س) و با حضور همسران سفرای کشورهای خارجی در ایران به حاشیه ای جنجالی برای دولت تبدیل شد. مهمانی که در یک سوی آن پایداری ها بودند که لب به انتقاد از این مراسم گشوده و ماجراهایی را از این مهمانی روایت می کردند و حتی روحانی را تهدید به انتشار فیلم هم کردند، بگم بگم پایداریچی ها اما از سوی دولتی ها بی پاسخ نماند برخی دولتی ها هرگونه جوسازی علیه این مراسم را رد کردند. اما دفاع دولتی ها از همسر رییس جمهور و مهمانی اش آنقدر تاثیرگذار نبود که سخنان محمدرضا باهنر. مرد پشت پرده مجلس به یکباره به میدان آمد و این مراسم ونحوه پذیرایی در آن را مطابق عرف دیپلماتیک دانست و روایت ها از این مراسم را نوعی حاشیه سازی عنوان کرد.

بعد از باهنر، نوبت لاریجانی بود که در ماجرایی دیگر به دفاع از روحانی بپا خیزد. انتشار فیلم «من روحانی هستم» که در آن روایت هایی از ماجرای مک فارلین و مذاکرات هسته ای سال های دبیری حسن روحانی در شواری عالی امینت ملی شده بود لاریجانی را مجبور به واکنش کرد تا صراحتا این فیلم را جوسازی و درغوگویی علیه روحانی عنوان کند.

لاریجانی اما در سخنانش هشدارهایی جدی به تندروهای منتقد دولت داد و ضمن دروغگو دانستن روایت آنها از ماجرای مک فارلین تاکید کرد« برخی ها فکر می کنند با تهیه این سی دی انتقام گرفته اند اما این کارها برای مردم نان و آب نمی شود. دروغ گفتن و سی دی درست کردن و متهم کردن افراد کاری ناصحیح است. این چه کاری است که برای کسی که مسوولیت اجرایی کشور را برعهده دارد سی دی دروغ تهیه می کنید. این مردانگی نیست که برای رسیدن به اهدافمان از هر حربه ای استفاده کنیم.»

لاریجانی دیپلمات که روزگاری مرد اول هسته ای کشور بود در فازی دیگر به میدان دفاع از ظریف و همکارانش در مذاکرات با 5+1 وارد شد و ضمن قابل قبول دانستن روند مذاکرات، عنوان کرد.»

دفاع محکم لاریجانی از دولتمردان طی هفته های اخیر اما آنجا بود که او با انتقاد از قانون گریزی های دولت سابق، این رویه دولت را عامل اصلی برخی زیان ها به کشور دانست و گفت«اگر کشور با قانون اداره شود، و دعواهای حیدری نعمتی حاکم نشود زندگی مردم قابل پیش بینی می‌شود؛ مثلا کسی که می‌خواهد سرمایه‌گذاری کند می‌داند که با چه معیاری می‌تواند این کار را انجام دهد. ولی اگر قانون اجرا نشود زندگی مردم قابل پیش بینی نخواهد بود. با این حال قانون راحت زیر پا گذاشته می‌شد و خیلی‌ها هم دعوت به سکوت می‌کردند. »

وی ضربه کاری دیگری را هم به دولت سابق زد، آنجا که گفت« مشکلات اقتصادی کشور مربوط به مدیریت سال های قبل است.»

اما علی آقای مجلس گویی نه تنها دیگر نگرانی از بابت رییس شدن یا نشدن در خرداد 93 را هم به کناری نهاده، که قدرت یافتن زیرپوستی فراکسیون تحت ریاست حدادعادل او را به واکنش واداشته و بنا را بر مدیریت تندروهای مجلس گرفته است. فراکسیون رهروان که در ابتدا محکم جلو رفته بود، در برهه‌های حساس از حمایت حداکثری از وزرا بازماند و در دام مصلحت اندیشی و وا دادن به تندروها و منتقدان دولت افتاد. در سایه همین وادادن ها و محافظه کاری‌ها بود که در یک سو زمزمه های انشعاب در درون این فراکسیون و سر برآوردن فراکسیونی تحت عنوان اعتدال بالا گرفت و در سویی دیگر فراکسیون اصولگرایان به ریاست حدادعادل در کنار پایداری های مجلس روز به روز قدرت و فضای مجلس را به نفع خود در دست گرفتند.

لاریجانی اما گویی اینبار در بزنگاه انشعاب در فراکسیون و قدرت یابی تندروها به میدان آمده است که همچون 7 سال گذشته مدیریت بهارستان را در چنگ خود حفظ کند.

او در همین روزهایی که وزرای کلیدی دولت چون وزرای راه و شهرسازی و نفت و ...باید به مجلس پاسخگو می بودند، اعضای فراکسیون منسوب به خود را دعوت کرد با این وزرا زیر یک سقف بنشیند و به دور از تریبون باز مجلس ابهامات و احیانا اختلافاتشان را رفع و رجوع کند تا بیش از این روابط دو قوه دستخوش تنش و سردی نشود.

لاریجانی که به خوبی می دانست احتمال قانع نشدن سوال کنندگان از وزرا که عمدتا منسوب به جبهه پایداری هستند وجود دارد، فضای مجلس را به نحوی ساماندهی کرد که در رای گیری نهایی زاز صحن آنها از سوالات وزرا قانع شوند و کارت زرد به دولت منتفی شود. امری که در جلسه دیروز رخ داد و علی رغم قانع نشدن نماینده سوال کننده، صحن مجلس از توضیحات آخوندی قانع شد.

در این میان نقش کاظم جلالی دیگر بازوی تاثیرگذار لاریجانی در بین نمایندگان و رایزنی های او با حدادعادل قابل توجه می نمود.

موضوع ریاست مجلس باشد یا توافقات پشت پرده برای ایستادن مقابل تندروها یا ... علی لاریجانی از تهران تا قم و دیدار با مراجع و در دیگر اظهاراتش پرچم حمایت از روحانی را بالا برده است و همگام با شیخ قدم بر می دارد. چه او هنوز هم همان مرد برخواسته از درون سنتی های راست گراست که مصلجت اندیشی و اندیشه اعتدالی را باید وجه بارز آنان دانست.
اخبار سیاسی - نامه نیوز