دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

اهمیت پروتئین Ash۲۱ در رشد دوران جنینی



 

 

اهمیت پروتئین Ash۲۱ در رشد دوران جنینی

 

 

محققان با مطالعه روی یک اختلال ژنتیکی به نام سندروم حذف کروموزوم ۲۲q.۱۱ پروتئین های مهمی را شناسایی کردند که با عملکرد خود رشد جنینی را تنظیم می کنند.

 


محققان بیمارستان کودکان فیلادلفیا دریافتند که یکی از این پروتئین ها برای زندگی حیاتی بوده و بدون آن جنین نمی تواند بیش از چند روز پس از شروع بارداری زنده بماند.

 


سندروم حذف کروموزوم ۲۲q.۱۱ شایع ترین اختلال انسانی است که منجر به از دست دادن یک منطقه کروموزومی شده و در هر ۴۰۰۰ تولد، یک نفر را درگیر می‌کند.

 


این سندروم اثرات مختلفی داشته و علائمی ‌چون مشکلات قلبی، مشکلات ایمنی و غدد درون ریز، کام شکاف دار، مشکلات معده ای - روده ای، تأخیر در رشد و ناهنجاری های عصبی به همراه دارد.

 


یکی از پیامدهای این سندروم هم حذف پروتینی به نام TBX۱ است که رمز ژنتیکی نوعی پروتین که عامل انتقالی بوده و سایر ژن ها را تنظیم می کند را نگه می دارد.

 


این پروتئین TBX۱ نقش مهمی را در سندروم حذف کروموزوم ۲۲q.۱۱ ایفا می کند. محققان پروتئین هایی را یافتند که با تعامل با این پروتئین، شرایطی را ایجاد می کنند که باعث بروز این سندروم می شود.

 


پروتئین Ash۲۱ عاملی است که با پروتئین TBX۱ در این امر همکاری می کند و نیز در رشد طبیعی در دوران جنینی نقش مهمی دارد.

 


با آزمایشی که روی موش های‌ آزمایشگاهی انجام گرفت مشخص شد که نبود این پروتئین باعث می شود که جنین در روزهای اول بارداری از بین برود.

 

 

 


ویدیو مرتبط :
مراحل رشد جنینی طوطی ماکائو

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

اهمیت تحرک در دوران بارداری



دوران بارداری,تحرک در دوران بارداری,ورزش در دوران بارداری

حتی در دوران بارداری هم باید تحرک داشت!

صرف اینکه آنها منتظر به دنیا آمدن بچه هستند، دلیل نمی‌شود تحرک شان را متوقف کنند و یک جا بنشینند! با این حال، 27% از زنان و یک دهم زنان باردار بنابر توصیه های متعدد، حداقل 30 دقیقه در روز پیاده روی می‌کنند.

بارداری در سکون مطلق

این نسبت ها از تحقیقی که بر روی زنان انجام شده است، به دست آمده اند، و علی رغم فواید بسیار زیاد تحرک برای زنان باردار، هنوز هم کم اند زنانی که به فعالیت جسمی می‌پردازند، حتی فعالیت بسیار متعادل مانند 30 دقیقه پیاده روی در روز نیز بسیار مفید خواهد بود. زنان فعالیت کمی دارند، و این فعالیت به مرور زمان کم و کمتر هم می‌شود. به طور کلی، کسانی که توصیه ها را رعایت می‌کنند جوان تر، مجرد و غیرسیگاری هستند. آنها سطح تحصیلی بالا و درآمد مناسبی دارند. عموماً، پیاده روی، ورزش مورد علاقۀ زنان است. به نظر می‌رسد که یک انگیزۀ قوی از سوی پزشکان عمومی، متخصصان زنان و ماماها برای تشویق زنان برای داشتن فعالیت روزانه ضروری است.

ورزش برای زنان باردار

به زنان باردار به شدت توصیه می‌شود که فعالیت جسمی داشته باشند، اما بهتر است که یک سری از اصول منطقی را رعایت کنند و میزان فعالیت جسمی و نوع ورزش شان متناسب با وضعیت بارداری شان باشد. به طور کلی، تنها ورزش هایی که نیازمند فعالیت بسیار شدید ماهیچه هاست، برای زنان باردار ممنوع اند زیرا این نوع ورزش ها می‌توانند باعث منقبض شدن رحم، سقط جنین یا حتی زایمان زودرس بشوند، برخی از این ورزش ها عبارتند از: اسکی، اسکی روی آب، ورزش های مبارزه ای، قایق سواری، شیرجه و... . انجام ورزش هایی از قبیل اسب سواری، اسکیت سواری، بسکتبال، هندبال، تنیس، ایروبیک و... نیز ممنوع هستند. در تمام موارد، برای انجام فعالیت های ورزشی باید از متخصص زنان مشورت گرفت تا او تأیید کند که آن ورزش برای نوزاد و مادر عوارض جانبی نداشته باشد.

بارداری در سکون مطلق

فعالیت جسمی گردش خون و نیروی عضلانی را بهبود می‌بخشد، ضمناً ظرفیت های تنفسی و قلبی را هم بالا می‌برد. جلوی مشکلات کوچک بارداری را می‌گیرد یا آنها را کم می‌کند، مشکلاتی مانند: کمردرد، گرفتگی عضلات و پاهای سنگین.

در نهایت وزن را نیز تنظیم می‌کند! شنا، ژیمناستیک در آب و پیاده روی بهترین ورزش ها برای زنان باردار هستند. نتیجه آن که، اگر ورزشکار نیستید، زمان شروع یک فعالیت جسمی متعادل فرارسیده است و اگر بالعکس ورزشکار هستید، باید تعادلی میان انجام فعالیت ها و سکون تان برقرار کنید. به عقل سلیم تان اعتماد داشته باشید و با پزشک معالج تان مشورت کنید!

30 دقیقه پیاده روی در روز را از یاد نبرید.

 

منبع: seemorgh.com