دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

استفاده از پانل Action در فتوشاپ



 

فتوشاپ cs6, پانل اكشن

انجام كارهای تكراری همیشه و همه جا كسالت‌بار و ناخوشایند بوده و همه به‌دنبال روش‌هایی برای فرار از انجام این كارها هستیم. این موضوع در فتوشاپ هم صادق است و با وجود جذابیت محیط فتوشاپ و عملیات انجام گرفته در آن، وقتی این عملیات به كارهای تكراری هر روزه تبدیل شود، ناخوشایند و كسالت‌بار خواهد بود.

 امور تكراری در همه مخاطبان فتوشاپ ممكن است وجود داشته باشد و هر فرد به نحوی با این نوع كارها سر و كار داشته باشد. مثلا یك عكاس هر روز شاید بارها مجبور است تصویر گرفته شده توسط دوربین را كه اندازه بزرگی دارد كنار هم چیده و سری چندتایی عكس پرسنلی تهیه كند یا یك طراح صفحات وب لازم است با طی یك پروسه تكراری تصاویر با حجم‌های بالا و كیفیت‌های مختلف را به تصاویری با حجم پایین و كیفیت مناسب صفحه وب تبدیل كند یا یك طراح گرافیست لازم است برای ایجاد جلوه دلخواهی كه تركیبی از چند عملیات مختلف در محیط فتوشاپ است چند بار روی تصاویر مختلف تكرار كند. در همه این حالات آرزوی این افراد وجود امكانی برای آموزش فتوشاپ در امور تكراری و انجام خودكار این عملیات است. در این شماره قصد داریم با نگاهی دقیق‌تر به پانل اكشن فتوشاپ با ابزارها و قسمت‌های مختلف آن بیشتر آشنا شده و از آنها در ذخیره‌سازی امور تكراری در محیط فتوشاپ استفاده كنیم.

از پانل اكشن كه با فشار دكمه‌های تركیبی alt+F9 یا از مسیر Window\Action قابل فراخوانی است، بهمنظور ذخیره‌سازی عملیات انجام گرفته در فتوشاپ و اجرای دوباره آنها استفاده می‌شود. در این پانل مجموعه اكشن‌های آماده فراوانی وجود دارد كه با انتخاب هر یك از آنها و كلیك روی دكمه پخش در پایین پانل (البته بعد از باز‌كردن یك تصویر) می‌توانیم آن اكشن را روی تصویر مورد نظر اجرا كنیم. هر اكشن (H) با زیرمجموعه مراحل تشكیل‌دهنده خود (I) داخل یك مجموعه (G) قرار می‌گیرد كه به آن مجموعه اكشن گفته می‌شود. در مجموعه پیش‌فرض این پانل 13 اكشن قرار گرفته كه از آنها می‌توانیم برای اعمال جلوه‌های متنوعی به تصویر استفاده كنیم. علاوه بر مجموعه پیش‌فرض، با كلیك روی منتها‌الیه سمت راست و بالای پانل اكشن (M) می‌توانیم در بخش تنظیمات و مدیریت مجموعه اكشن‌ها به 9 مجموعه اكشن آماده دیگر ـ كه در هر مجموعه تعداد فراوانی اكشن آماده قرار گرفته ـ دسترسی داشته باشیم.

این مجموعه‌ها عبارت است از:
1 ـ Commands: دسترسی و فراخوانی سریع فرامین
2 ـ Frames: ایجاد قاب‌های آماده برای تصویر
3 ـ Image Effects: اعمال جلوه‌های تصویری
4 ـ ‌Lab-black & white: سیاه و سفید نمودن تصویر
5 ـ Production: تبدیل و دسترسی به اندازه‌های آماده
6 ـ Star trails: چرخش ستارهای
7 ـ Text Effects: جلوه‌های متنی
8 ـ Textures: ایجاد بافت و پس زمینه
9 ـ Video Action: تنظیمات ویدئویی

فتوشاپ cs6, پانل اكشن

افزون بر مجموعه‌های ذكر شده، با انتخاب دكمه شروع ضبط(Begin Record) در قسمت پایین پانل اكشن (B) قبل از انجام عملیات دلخواه می‌توانیم عملیات انجام گرفته را ضبط كنیم و مواقع نیاز با كلیك روی دكمه Play Selection (C) آنها را اجرا كرده و كل عملیات ذخیره شده را روی تصویر جدید دوباره اعمال كنیم. در پایین پانل اكشن شش دكمه جلب نظر می‌كند كه از آنها می‌توانیم برای حذف یك اكشن ذخیره شده (F)، ایجاد اكشن جدید (E)، ایجاد مجموعه جدید (D)، اجرای اكشن انتخاب شده (C)، شروع ذخیره اكشن (B) و توقف اكشن (A) استفاده كنیم. برای شروع ایجاد یك اكشن جدید باید ابتدا روی دكمه دوم پانل اكشن (E) كلیك كنیم تا پنجره New Action ظاهر شود.

در این پنجره در قسمت Name با وارد‌كردن نام اكشن مورد نظر در قسمت Set مجموعه‌ای را كه در نظر داریم اكشن مورد نظر در آن مجموعه ذخیره شود، انتخاب می‌كنیم. سپس با تعریف دكمه میانبر اكشن كه یكی از دكمه‌های تابعی صفحه كلید به تنهایی یا تركیبی با Shift یاCtrl است، انتخاب می‌شود. برای متمایز‌كردن اكشن مورد نظر از بقیه اكشن‌ها می‌توانیم رنگ دلخواهی نیز برای آن تعریف كنیم تا در پانل اكشن با این رنگ متمایز شود. در انتها با كلیك روی دكمه Record عملیات ضبط را شروع می‌كنیم. هنگام ضبط برای توقف ضبط و شروع مجدد ضبط می‌توانیم از دكمه‌های مربوط در پانل اكشن استفاده كنیم. پس از آغاز به ضبط، همه عملیات انجام گرفته در محیط فتوشاپ به صورت اتوماتیك ذخیره می‌شود و در مواقع لزوم قابل فراخوانی خواهد بود. پس از ضبط اكشن مورد نظر می‌توانیم نسبت به ویرایش آن در پانل اكشن اقدام كنیم و در صورت نیاز مرحله یا مراحلی از آن را با درگ روی آیكون سطل زباله حذف كرده یا تقدم و تاخیر آنها در اجرا را با درگ به محل دلخواه از پروسه اكشن عوض كنیم. در پانل اكشن در سمت چپ نام هر مرحله اكشن (L) یك قسمت برای فعال یا غیر فعال‌كردن كادر محاوره‌ای تنظیمات مربوط به فرمان اجرا شده آن مرحله و یك قسمت (K) برای فعال یا غیر فعال‌كردن هر مرحله وجود دارد كه در صورت
غیر فعال‌كردن یك مرحله از یك اكشن، این بخش كنار نام آن اكشن و آن مجموعه به رنگ قرمز دیده می‌شود.

فتوشاپ cs6, پانل اكشن

همان‌گونه كه قبلا نیز گفته شد با كلیك روی منتها‌الیه سمت راست و بالای پانل اكشن (M) به بخش مدیریت پانل اكشن دسترسی خواهیم یافت. بخش‌های مختلف این بخش عبارت است از:
1‌ـ تبدیل پانل اكشن به حالت دكمه‌ای
2 ـ ایجاد اكشن جدید
3 ـ ایجاد مجموعه جدید
4 ـ ایجاد یك كپی از اكشن انتخاب شده
5 ـ حذف یك اكشن
6 ـ اجرای یك اكشن
7ـ شروع ضبط اكشن
8 ـ ضبط دوباره اكشن
9 ـ اعمال كادر منویی
10 ـ اعمال توقف در اكشن
11 ـ اعمال مسیر در اكشن
12 ـ تنظیمات اكشن
13 ـ تنظیمات اجرای اكشن
14 ـ فعال‌كردن امكان ذخیره انتخاب ابزارها
15 ـ پاك‌كردن تمامی اكشن‌ها
16 ـ بازگردان اكشن‌ها به حالت اولیه
17 ـ فراخوانی اكشن
18 ـ جایگزینی اكشن
19 ـ ذخیره‌سازی اكشن
20 ـ فراخوانی مجموعه‌های جدید
21ـ‌ بستن پانل اكشن

فتوشاپ cs6, پانل اكشن

تا قبل از ارائه فتوشاپ CS6 به كمك پانل اكشن فقط امكان ذخیره‌سازی فرامین، تنظیمات و فیلترها وجود داشت ولی با ارائه آخرین نسخه فتوشاپ امكان ذخیره‌سازی ابزارهای انتخاب شده و عملیات انجام گرفته با آنها نیز فراهم آمده و به این منظور باید در قسمت مدیریت اكشن گزینه Allow Tool Recording انتخاب شود تا انتخاب و استفاده از ابزارها نیز ذخیره شود.
منبع:jamejamonline.ir


ویدیو مرتبط :
اکشن فتوشاپ،اکشن فتوشاپ برای عکاسی، action photoshop

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

استفاده از متن در طراحی (فتوشاپ)



 

 

 

استفاده از متن در طراحی (فتوشاپ)

 

متن و تایپ یکی از اجزای اصلی طراحی به شمار می‌رود و در بیشتر موارد یکی از پایه‌های اساسی در طراحی، متن و تیترهای موجود در آن است. ابزار متن یکی دیگر از ابزارهای برداری فتوشاپ است که در این مقاله در نظر داریم به صورت کامل آن را بررسی و راجع به امکانات متنوع آن صحبت کنیم.

در فتوشاپ برای استفاده از ابزار متن 2 روش وجود دارد، در روش اول پس از انتخاب ابزار در فضای کاری کلیک کرده و متن مورد نظر خود را تایپ می‌کنیم. از این روش بیشتر برای نوشتن مطالب کوتاه و تیترهای مختلف در طراحی خود استفاده می‌کنیم.

در روش دوم (متن پاراگرافی) پس از انتخاب ابزار متن متناسب، در فضای کاری کلیک کرده و با درگ ماوس کادر مستطیل شکلی را در محیط کاری ترسیم می‌کنیم. پس از رها کردن درگ ماوس می‌توانیم نسبت به تایپ متن دلخواه خود اقدام کنیم. در این حالت متن تایپ شده در داخل کادر ترسیم شده قرار می‌گیرد و از آن خارج نخواهد شد. این روش بیشتر در متن‌های طولانی که نیازمند پاراگراف‌بندی بوده و باید در محدوده مشخصی تعریف شوند کاربرد خواهد داشت. در هر دو حالت ذکر شده برای ایجاد یک سطر جدید می‌توانیم از کلید Enter صفحه کلید استفاده کنیم؛ فقط دقت کنید در صفحه کلید‌هایی که 2 دکمه اینتر وجود دارد، از اینتر وسطی برای ایجاد سطر جدید و از اینتر سمت راست (بخش اعداد) برای تایید متن تایپ شده و خروج از حالت ویرایشی متن استفاده خواهیم کرد و در صفحه کلید‌هایی که فقط یک دکمه اینتر وجود دارد(لپ تاپی) برای خروج از حالت ویرایشی متن و تثبیت متن تایپ شده از کلیدهای Ctrl+Enter استفاده می‌کنیم.

دقت داشته باشید که در هر حالت برای استفاده از سایر ابزارهای فتوشاپ باید متن مورد نظر را تایید کنیم و از حالت ویرایشی خارج شویم.

یکی از مشکلاتی که از دیر باز کاربران فتوشاپ با آن مواجه بودند تایپ متن فارسی در فتوشاپ به صورت مستقیم بود که خوشبختانه با ارائه نگارش‌های Me‌ از فتوشاپ که مخصوص کشورهای خاورمیانه بوده و امکان تایپ حروف فارسی و عربی در آن فراهم آمده، دیگر نیاز به استفاده از انواع نرم‌افزارهای فارسی ساز برای تایپ فارسی در محیط فتوشاپ احساس نمی‌شود و به همان سهولت تایپ متون انگلیسی می‌توانیم متون فارسی را نیز در محیط فتوشاپ تایپ و ویرایش کنیم. دقت کنید در صورتی که فتوشاپ شما نسخه ویژه خاورمیانه نباشد، در صورت تایپ فارسی حروف تایپ شده جدا از هم و از چپ به راست تایپ خواهند شد.

برای اطمینان از نسخه فتوشاپ‌تان می‌توانید از نوار منوی فتوشاپ روی قسمت help کلیک کرده و گزینه سوم یعنی About Photoshop را انتخاب کنید تا توضیحات مربوط به نسخه نرم‌افزار فتوشاپ شما ظاهر شود. در این حالت باید در این قسمت عبارت Middle Eastern Version را ببینید.

پس از انتخاب ابزار متن در نوار تنظیمات این ابزار 10 قسمت مشاهده می‌شود که به کمک آنها می‌توانیم متن دلخواه را نوشته یا متن نوشته شده را به صورت دلخواه ویرایش کنیم. برای اعمال ویرایش در متن تایپ شده 2 حالت وجود دارد یا باید لایه متن مورد نظر را در پانل لایه‌ها انتخاب کنیم تا فعال شود یا روی متن مورد نظر کلیک کنیم تا حالت ویرایشی آن فعال شده و بعد قسمت مورد نظر متن را با کلیک و درگ ماوس انتخاب و اصطلاحا ‌هایلایت کنیم تا نتیجه اعمال تغییرات روی آن مشاهده شود.

به کمک اولین ابزار این مجموعه می‌توانیم برای نوشتن، متن را از حالت افقی به حالت عمودی تبدیل کنیم. دومین ابزار برای عوض کردن فونت نوشته مورد استفاده قرار می‌گیرد. فونت‌های موجود در این بخش از پوشه فونت ویندوز فراخوانی می‌شود و در صورت نیاز با اضافه کردن فونت دلخواه خود در پوشه فونت ویندوز، فونت مورد نظر به این قسمت نیز افزوده خواهد شد (البته باید یک بار فتوشاپ را بسته و دوباره اجرا کنیم تا فهرست فونت‌ها به روز شود). سومین قسمت این نوار ابزار برای تنظیم حالت فونت مورد نظر استفاده می‌شود که بسته به نوع فونت انتخاب شده یکی از حالت‌های معمولی(Regular)، پررنگ (Bold)، کج (Italic) و دیگر حالت‌ها را انتخاب می‌کنیم. به کمک قسمت بعدی می‌توانیم اندازه و سایز متن خود را تنظیم کنیم. به کمک بخش بعدی این نوار ابزار می‌شود حالت لبه‌های متن تایپ شده را تغییر داد و یکی از گزینه‌های بدون حالت(None)، تیز(Sharp)، ترد(Crisp)، قوی(Strong) و نرم (Smooth) را قراردهیم. البته دقت کنید که این قسمت در ظاهر معمولی متن تاثیر چندانی نداشته و هنگام چاپ متن نتیجه آن دیده خواهد شد. به کمک بخش بعدی چیدمان متن خود را می‌توانیم تنظیم کرده و آن را در حالت‌های چپ‌چین، وسط چین و راست چین قرار دهیم. از قسمت بعدی نیز به منظور تایپ متن به صورت راست به چپ یا چپ به راست استفاده می‌شود. با کلیک روی مربعی که به صورت پیشفرض به رنگ سیاه در این نوار ابزار قرار دارد می‌توانیم رنگ متن خود را به رنگ دلخواه خود درآوریم. به کمک قسمت بعدی می‌توانیم انحنای دلخواهی را در حالت‌های مختلف به متن خود بدهیم.

در نهایت با آخرین قسمت می‌توانیم به 2 پانل‌ ویژه تنظیم متن یعنی Paragraph و Character دسترسی داشته باشیم و به کمک آنها متن را با دسترسی به تنظیمات بیشتر به صورت دلخواه خود درآوریم.

در پانل Paragraph می‌توانیم تنظیمات کاملی برای پاراگراف‌بندی نوشته‌های خود و تنظیم ترازبندی آن انجام دهیم و از پانل Character نیز برای تنظیم فواصل بین سطرها و کاراکترها، کشیدگی متن در جهت افقی و عمودی و تنظیمات دیگر استفاده می‌شود.

در صورتی که بخواهید متن را به صورت تک خطی بنویسید می‌توانید برای قرارگیری آن در یک حالت خاص مثل چرخش در اطراف یک شکل یا حالت‌هایی از این قبیل، ابتدا مسیر دلخواهی را با کمک ابزارهای برداری رسم کنیم. سپس با انتخاب ابزار متن و کلیک روی مسیر ترسیم شده (هنگامی‌که ابزار متن تغییر شکل می‌دهد) متن خود را روی آن مسیر و با شکل آن تایپ کنیم. برای تنظیم مکان متن در روی مسیر مورد نظر در این حالت پس از تایپ و تایید حالت ویرایش با کمک ابزاربرداری Path Selection و کلیک روی متن می‌توانیم مکان آن را به حالت دلخواه جابه‌جا کنیم.

منبع:jamejamonline.ir