اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

15 پرسش رایج در بین دانشجویان


در آستانه کنکور سراسری و فصل ثبت‌نام دانشگاه‌ها، سوالات بسیاری درباره مشمولین و شرایط ثبت‌نام و تحصیل در دانشگاه ها از جمله دانشگاه پیام نور دارند.

خبرگزاری ایسنا: در آستانه کنکور سراسری و فصل ثبت‌نام دانشگاه‌ها، سوالات بسیاری درباره مشمولین و شرایط ثبت‌نام و تحصیل در دانشگاه ها از جمله دانشگاه پیام نور دارند.

نحوه ادامه تحصیل دارندگان مدرک فنی حرفه‌ای، تخفیف شهریه و نقل و انتقال تنها برخی از موضوعاتی است که بسیاری از داوطلبان درباره آن ابهام سوال دارند که 15 پرسش رایج میان داوطلبان درباره دانشگاه پیام نور را در ادامه می بینید.

1- آیا دارندگان مدرک رشته های فنی می توانند در دانشگاه پیام نور شرکت کنند؟

پاسخ : بلی

2- آیا دانشجویان فارغ التحصیل معماری می توانند در مقطع کارشناسی دانشگاه پیام نور ادامه تحصیل دهند؟

پاسخ: بلی چنانچه مشکل نظام وظیفه نداشته باشند.

3- آیا کسانی که در نیمه دوم پذیرفته شده اند، می توانند به نیمه اول انتقال یابند؟

پاسخ: خیر. نیمه اول تمام شده است.

4- آیا می توانیم همزمان در دو دانشگاه شرکت کنیم؟

پاسخ: مجاز به تحصیل در دانشگاه های دولتی نیستند.

5- آیا دانشگاه پیام نور رشته های پودمانی دارد؟

پاسخ: خیر

6- طرح آزمون محور چیست؟

پاسخ: نوعی پذیرش دانشجو
است که دانشجویان بدون شرکت در کلاس درس می توانند به تحصیل بپردازند و صرفا در آزمون های دروس که به طور همزمان در دانشگاه های پیام نور سراسر کشور برگزار می شود ، شرکت کرده و پس از پایان تحصیلات مدرک رسمی می گیرند.

7- اگر معدل دانشجویان دانشگاه پیام نور بالا باشد، تخفیف شهریه اعمال می شود یا خیر؟


پاسخ: بلی

8- آیا دفترچه های فراگیر که در خیابان ها توزیع می شود، متعلق به دانشگاه پیام نوراست؟ پذیرش در دانشگاه پیام نور به صورت است؟

پاسخ: خیر، موضوع پذیرش از طریق دفترچه های فراگیر دانشگاه پیام نور و پس از اعلام رسمی در رسانه های جمعی صورت می گیرد.

9- برای تغییر رشته و انتخاب شهر محل سکونت دانشجو چه کاری باید انجام داد؟

پاسخ: به مرکز مورد نظر مراجعه شود.

10- دانشجوی سال سوم دوره فراگیر می تواند در آزمون سراسری شرکت کند؟

پاسخ: بله

11- آیا فارغ التحصیلان کاردانی بهداشت دانشگاه آزاد، می توانند در رشته مرتبط به خود در پیام نور ادامه تحصیل دهند؟


پاسخ: رشته بهداشت در دانشگاه پیام نور وجود ندارد.

12- شرایط و مراحل مهمان شدن در مراکز و واحدهای دانشگاه پیام نور و مرکز تهران به چه صورت است؟

پاسخ: در این مورد موافقت دو مرکز مبدا و مقصد لازم است و دانشجو برای اقدام باید به مرکز مورد نظر رجوع کند . دانشجویان در ترم اول و آخر نمی توانند مهمان شوند.

13- برای تغییر رشته چه شرایطی لازم است؟

پاسخ: دانشجویان برای تغییر رشته باید به مرکز آموزش واحد دانشگاهی خود مراجعه کنند.

14- آیا از بین اسامی که اعلام آمادگی برای تحصیل در رشته های آزمون محور نموده اند، گزینش صورت می گیرد؟ چه معیاری برای پذیرش وجود دارد؟

پاسخ: خیر ، اسامی ازطریق سازمان سنجش آموزش کشور استخراج و اعلام می شود.

15- درچه مقاطع تحصیلی تولیدات تصویری و چند رسانه ای موجود است و آیا این تولیدات فقط مختص دانشجویان عادی می باشد؟

پاسخ:کارشناسی و با توجه به اینکه تولیدات تصویری و چند رسانه ای شامل توضیحات و قسمتهای متنوع و مختلفی است. لذا می تواند برای هر شنونده ای قابل استفاده باشد.


ویدیو مرتبط :
پرسش های دانشجویان از دکتر مجد

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

15 پرسش شایع خانم‌ها درباره سزارین



 

پرسش شایع خانم‌ها درباره سزارین

 

سزارین یعنی چه؟


‌‌سزارین یعنی شكافتن شكم و ایجاد یك برش بر روی رحم زن باردار به منظور خارج كردن جنین از داخل رحم می باشد و ...



شایع‌ترین مواردی كه باعث می‌شود پزشكان از این روش استفاده كنند، چه مواردی است؟



ج: اگر بحث اصرارهای بیجای خانم باردار و خانواده‌اش را كنار بگذاریم، معمولا پزشكان به یكی از 4 دلیل زیر دست به سزارین می‌زنند:


1ـ عدم پیشرفت زایمان یا بحرانی‌شدن شرایط زایمان.



سابقه سزارین در زایمان‌های قبلی زائو.



3ـ وضعیت استقرار نامناسب جنین برای زایمان طبیعی. (همانطور كه می‌دانید بچه‌ها معمولا با سر از رحم بیرون می‌آیند اما اگر شرایط استقرار جنین به نحوی باشد كه مثلا بخواهد با پا از رحم خارج شود، آنوقت باید برای سزارین اقدام كرد.)



وضعیت نامناسب و بحرانی تنفس در جنین.

 


معمولا سزارین در كدام دسته از خانم‌های باردار شایع‌تر است؟


ج: میزان سزارین معمولا در خانم‌هایی كه تا به حال زایمان نداشته‌اند و برای اولین بار می‌خواهند فرزندی به دنیا بیاورند، بیشتر است و البته این میزان با افزایش سن نیز افزایش می‌یابد.

 


در شرایط غیر اورژانس، چه زمانی برای انجام سزارین مناسب‌تر است؟


ج: مناسب‌ترین زمان در شرایط غیراورژانس، وقتی است كه معیارهای بالینی و آزمایشگاهی برای بلوغ جنین به اثبات رسیده باشد و معمولا وقتی این اتفاق می‌افتد كه سی و نه هفته كامل از تاریخ آخرین قاعدگی خانم باردار گذشته باشد.



آیا برای انجام عمل سزارین نیز مانند سایر جراحی‌های بزرگ، ضرورت دارد كه بیمار چند ساعت قبل از عمل، ناشتا باشد؟


ج: بله، در سزارین نیز ضرورت دارد كه بیمار حداقل 8 ساعت قبل از عمل، ناشتا باشد تا معده خالی شود و عوارض حین عمل مثل آسپیراسیون (برگشت محتویات گوارشی از مری و ورود آن به مجاری تنفسی) اتفاق نیفتد.



حجم خونی كه خانم‌ها در حین سزارین از دست می‌دهند، چقدر است؟


ج: میزان خونریزی در حین عمل سزارین به طور معمول، یك لیتر است و البته بعضی از خانم‌ها ممكن است خونریزی تا یك و نیم لیتر را هم تجربه ‌كنند. به همین دلیل است كه معمولا یك تا دو لیتر سرم رینگر لاكتات و یا سرم قندی نمكی در طی عمل و بلافاصله بعد از عمل به بیمار تزریق می‌شود.



مدت زمانی كه لازم است زائو بعد از انجام عمل سزارین ناشتا باشد، چقدر است؟


ج: معمولا بیمار باید 24 ساعت بعد از انجام این عمل جراحی، ناشتا باشد تا شانس بروز آسپیراسیون به حداقل برسد و همچنین، از آنجایی كه احتمال بروز عوارض بعد از زایمان نیز طی 24 ساعت اول بعد از سزارین بالاست، بهتر است كه بیمار در طی این 24 ساعت ناشتا بماند و غذایش را صرفا از طریق سرم‌های خوراكی دریافت كند.



پس از سزارین، زائو تحت چه شرایطی از اتاق ریكاوری خارج می‌شود؟


ج: شرط اول خروج از ریكاوری این است كه زائو كاملا به هوش آمده باشد و شرط بعدی این است كه خونریزی‌اش به حداقل كاهش پیدا كرده باشد. ضمنا فشار خون بیمار نیز باید به شرایط پایداری رسیده و ادرارش هم باید جریان پیدا كرده باشد، حداقل به میزان 30 سی سی در ساعت.



آیا در شرایط معمول پس از سزارین باید داروی خاصی برای بیمار تجویز شود؟


ج: بله، تا زمانی كه بیمار در بیمارستان بستری است معمولا هر شش ساعت آنتی‌بیوتیك وریدی دریافت می‌كند و بعد از ترخیص از بیمارستان نیز می‌توان تا هفت روز برای بیمار آنتی بیوتیك خوراكی تجویز كرد.



سوند ادراری را چه مدتی بعد از سزارین، بیرون می‌آورند؟


ج: در شرایط طبیعی، سوند فولی را باید 12 ساعت بعد از عمل و یا صبح روز بعد از عمل خارج كرد.



پس از چه مدتی، بیمار می‌تواند از تخت پایین بیاید و شروع به راه رفتن كند؟


ج: حركت دادن بیمار را باید هر چه زودتر شروع كرد. در بیشتر موارد، درست روز بعد از عمل، بیمار باید حداقل دو بار و با كمك همراه از تخت خارج شود. در روز دوم بعد از عمل، بیمار می‌تواند با كمك همراه در بخش قدم بزند. با حركت دادن زودرس بیمار، شانس ایجاد لخته‌های خونی در عروق بیمار و به حركت افتادن این لخته‌ها در مسیر گردش خون به حداقل می‌رسد.



آیا بیمار می‌تواند غذا خوردنش را بلافاصله با صرف غذاهای معمولی شروع كند؟


ج: نه، در اكثر بیماران رژیم مایعات روز بعد از عمل شروع می‌شود و در روز دوم بعد از عمل معمولا رژیم غذایی عادی آغاز می‌شود. اما در مواردی كه داخل شكم، دستخوش دستكاریهای شدید شده باشد و یا عفونت‌های گسترده‌ای اتفاق افتاده باشد، معمولا رژیم غذایی مایعات نیز با تاخیر آغاز می‌شود.



شستشوی محل بخیه‌ها از چه زمانی بلامانع است؟


ج: از روز سوم به بعد، دوش گرفتن برای این محل نیز بلامانع است اما تا قبل از آن، محل بخیه‌ها باید هر روز معاینه شود و با مواد ضد عفونی‌ كننده‌ای مانند بتادین شستشو داده شود و پانسمان گردد. بخیه‌ها را به طور معمول در روز چهارم بعد از عمل بیرون می‌كشند.



شایع‌ترین عوارض احتمالی سزارین چیست؟


ج: عوارض بیهوشی نظیر آسپیراسیون (برگشت محتویات گوارشی به مجاری تنفسی) و آسیب‌های ریوی ناشی از آن، عفونت‌های موضعی، عفونت‌های گسترده، خون‌ریزی شدید، لخته‌شدن خون در عروق خونی و به جریان افتادن این لخته‌ها در مسیر جریان خون كه البته بسیار خطرناك است، صدمه دیدن دستگاه ادراری، وارد آمدن آسیب‌هایی به مغز یا نخاع بچه و شكستگی‌های استخوان جمجمه، ران و اعضای دیگر بچه.



معمولا چند روز بعد از سزارین، زائو ترخیص می‌شود؟


ج: در صورتی كه عوارض بعد از زایمان وجود نداشته باشد، مادر می‌تواند در روز سوم یا چهارم بعد از زایمان از بیمارستان مرخص شود. در نخستین هفته بعد از زایمان، فعالیت‌های مادر باید به مراقبت از خود و بچه‌اش محدود شود و نخستین ویزیت بعد از زایمان نیز بهتر است كه سه هفته بعد از ترخیص باشد.

 

منبع : salamat.ir