اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

یك میلیون و 200 هزار نفر دانش‌آموز در مدارس غیردولتی تحصیل می‌كنند


وزیر آموزش و پرورش تعداد دانش‌آموزان كشور را 12.5 میلیون نفر عنوان كرد و گفت: یك میلیون و 200 هزار نفر از دانش‌آموزان در بیش از 16هزار مدرسه غیردولتی تحصیل می‌كنند.




حمیدرضا حاجی‌بابایی وزیر آموزش و پرورش صبح امروز شنبه در مراسم افتتاحیه اجلاس هیئت اجرایی مجمع نمایندگان مجالس آسیا و اقیانوسیه برای آموزش، طی سخنانی گفت: در ‌در فلسفه و نگاه اسلام به انسان و نظام هستی، انسان جایگاهی رفیع و مقام خلیفه الهی دارد و هدف از خلقت بشر، به كمال رساندن خود و كمك به كمال‌جویی دیگران در مسیر وصول به كمال مطلق است.

وی افزود: در این مكتب، اندیشه‌ورزی و تعقل، تلاش بی‌نظیر، تعلیم و تعلم عبادتی بی‌بدیل تلقی می‌شود و شأن معلم، هم‌تراز با رسالت اولیا و پیامبران قلمداد و كسب دانش، همانند جهاد در راه خدا شمرده می‌شود. بنابراین دستگاه تربیتی به اندازه ارزش انسان‌ها، اهمیت و اعتبار می‌یابد.

وزیر آموزش و پرورش تصریح كرد: نظام جمهوری اسلامی ایران كه اصول و ارزش‌های حركت خود را بر محور اسلام بنیان نهاده است، توجه به انسان، پرورش و تربیت هماهنگ استعدادهای او را یكی از مهمترین اهداف خود قرار داده است؛ این اولویت از بدو پیروزی انقلاب اسلامی در بیانات امام خمینی(ره)، مقام معظم رهبری، دستگاه‌های قانون‌گذار و اسناد تحول‌آفرین مورد تأكید قرار گرفته است.

حاجی‌بابایی ادامه داد: از سویی تقریباً تمامی جامعه شناسان، اقتصاددانان و اندیشمندان دیگر زمینه‌های علوم اجتماعی و سیاسی، اتفاق نظر دارند كه محور اصلی پیشرفت، انسان آموزش دیده كارآمد و متعهد است، برای رشد اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی دستیابی به آموزش و پرورش با كیفیت، اجتناب‌ناپذیر تلقی می‌شود.

" از آنجا كه نظام جمهوری اسلامی ایران در سند چشم‌انداز اهداف بلند معنوی و علمی، مبنی بر ایجاد جامعه‌ای توسعه یافته، الهام‌بخش و الگویی مؤثر در منطقه و جهان، برخوردار از دانش پیشرفته و توانا در تولید علم و فناوری، متكی بر سهم برتر منابع انسانی و سرمایه اجتماعی در تولید ملی را برای خود ترسیم كرده است، در این نظام آموزش و پرورش، شأن و اهمیتی مضاعف یافته و ركن اصلی پیشرفت به حساب می‌آید. "

وی خاطرنشان كرد: تلقی جمهوری اسلامی ایران نسبت به آموزش و پرورش به عنوان یك حق و فریضه برای همه افراد و اهتمام و سرمایه‌گذاری همه جانبه برای ایجاد عدالت آموزشی، با توجه به شرایط سنی، ذهنی، جسمانی، جنسیتی، اقتصادی، جغرافیایی و فرهنگی مخاطبان و فراگیران كه در اهداف برنامه آموزش برای همه نیز متجلی شده و مورد تأكید یونسكو و مراكز علمی و فرهنگی بین‌المللی هم قرار گرفته، نتایج و دستاوردهای درخشانی به دنبال داشته است.

وزیر آموزش و پرورش در ادامه سخنان خود اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران این افتخار را دارد كه یك دهه پیش از آغاز برنامه آموزش برای همه در سطح بین‌المللی، با تأسی به آموزه‌های دین مبین اسلام اقدامات خود را برای گسترش آموزش برای همه آغاز كرده است به طوری كه در سال‌های پس از انقلاب اسلامی در كشور ما، با پیش‌بینی اصول مترقی در قانون اساسی، تصویب قوانین مساعد از سوی مجلس، مصوبات مناسب هیئت دولت و دیگر مراجع ذیربط، علی‌رغم محدودیت‌ها و تحریم‌های قدرت‌های استعماری و تحمیل جنگ همه‌جانبه، مدارس و آموزشگاه‌ها از دوره پیش دبستانی تا پایان دوره متوسط در همه نقاط كشور با اولویت‌دهی به مناطق محروم توسعه قابل توجهی یافته و تعداد آموزشگاه‌ها سه برابر شده و از پنجاه هزار به صد و پنجاه هزار واحد رسیده است.

حاجی‌بابایی همچنین گفت: در این مدت به طور متوسط هر روز 10 مدرسه جدید با 50 كلاس درس ساخته شده و با تصویب قانون مستحكم سازی مدارس و تخصیص بودجه لازم بهسازی و كیفیت بخشی به فضای فیزیكی مدارس، شتاب تازه‌ای گرفته است.

" البته با ایجاد سه هزار و ششصد مدرسه شبانه روزی، هزار و دویست مدرسه نمونه دولتی، شش هزار مدرسه عشایری نیز امكان و فرصت ادامه تحصیل در دوره‌های بالاتر آموزشی، برای صدها هزار نفر از فرزندان مستعد روستایی و عشایری فراهم شده است؛ در این سال‌ها حدود 300 مدرسه راهنمایی و دبیرستان، ویژه پرورش استعدادهای درخشان، سه هزار مدرسه مستقل و كلاس ضمیمه برای آموزش و پرورش افراد دچار نارسایی، صد و بیست مدرسه برای دانش آموزان خارج از كشور، بیست هزار واحد برای آموزش نوآموزان پیش دبستانی، 300 اردوگاه، 1300كانون فرهنگی و تربیتی، 700 مركز كانون پرورش فكری كودكان و نوجوانان، 40هزار كتابخانه و 300 پژوهش‌سرای دانش‌آموزی برای غنی‌سازی و كیفیت بخشی به آموزش در اقصی نقاط كشور ایجاد شده است. "

وی افزود: پوشش افراد لازم‌التعلیم 6 تا 10 ساله از حدود شصت درصد به نزدیك 100درصد ارتقا یافته و در حال حاضر تقریباً همه نوآموزان و كودكان لازم‌التعلیم كشور به ویژه دختران در همه سنین و دوره‌ها از امكانات و فرصت‌های تحصیلی بالا و برابر با پسران برخوردارند. ایجاد بیش از 2200 مركز آموزش از راه دور نیز امكان دسترسی به تحصیلات رسمی حداقل 400 هزار نفر دانش‌آموز سنین مختلف را فراهم كرده است.

وزیر آموزش و پرورش خاطرنشان كرد: همچنین جمهوری اسلامی ایران افتخار داشته است كه در این سال‌ها صدها هزار نفر از مهاجرین و دانش‌آموزان رانده شده از كشورهای همسایه كه توسط ابرقدرت‌ها یا ایادیشان اشغال شده‌اند، را هم تحت پوشش خدمات آموزشی خود درآورد، كمك به بازسازی و سازماندهی مجدد زیرساخت‌های آموزش و پرورش این كشورها و تربیت‌نیروی انسانی مورد نیازشان نیز از دیگر اقدامات انسان دوستانه جمهوری اسلامی است.

حاجی‌بابایی همچنین اضافه كرد: در این سال‌ها بیش از 500 هزار نفر از معلمان متعهد و كارآمد از مراكز تربیت معلم فارغ‌التحصیل شدند و با جذب صدها هزار نفر از فارغ التحصیلان علاقه‌مند دانشگاه‌ها به معلمی و نیز طراحی هزاران عنوان برنامه آموزش ضمن خدمت با همكاری دانشگاه‌ها و مراكز آموزش عالی مهارت‌های حرفه‌ای و مدارك تحصیلی معلمان افزایش قابل ملاحظه‌ای یافت به طوری كه در حال حاضر بیش از 61 درصد از معلمان دارای مدارك تحصیلی كارشناسی، كارشناسی ارشد و دكترا هستند.

وی تصریح كرد: هم‌اكنون نظام آموزش و پرورش كشور (بدون احتساب حدود 500 هزار دانش‌آموز بزرگسال و 400 هزار نوآموز پیش دبستانی)، دارای حدود 12.5 میلیون دانش آموز است كه 45.5 درصد آنان از دوره ابتدایی، 26.3 درصد در دوره راهنمایی و 28.2 درصد در دوره متوسط در 113 هزار مدرسه و 561 هزار كلاس تحصیل می‌كنند.

وزیر آموزش و پرورش در ادامه گفت: این دانش‌آموزان از خدمات 920 هزار معلم و كارمند در 32 استان و 720 منطقه آموزش و پرورش كشور بهره‌مند هستند. نسبت دختران دانش‌آموز در دوره ابتدایی 49درصد، در دوره راهنمایی 47.5 درصد، در دوره متوسطه 49 درصد و در مجموع 48.4 درصد است. 50 درصد مدارس و 26 درصد دانش‌آموزان كشور در مناطق روستایی و عشایری هستند، همچنین تعداد 1.2 میلیون نفر از این دانش‌آموزان در بیش از 16هزار مدرسه غیردولتی تحصیل می‌كنند.

حاجی‌بابایی اضافه كرد: اجرای برنامه‌هایی چون توسعه و كیفیت بخشی به مراكز پیش دبستانی و روستا مهدها، با كمك بخش غیردولتی، توسعه و تقویت برگزاری كلاس‌های آمادگی در مناطق روستایی و دو زبانه، كیفیت بخشی به اجرای طرح سنجش سلامت جسمی و آمادگی تحصیلی و تشكیل شناسنامه سلامت 1.2 میلیون نفر كودك 6 ساله، قبل از ورود به پایه اول ابتدایی در هر سال، از برنامه‌های كیفیت بخش آموزش و پرورش كشور، در راستای هدف شماره یك برنامه آموزش برای همه است.

وی افزود: به هر حال وزارت آموزش و پرورش جمهوری اسلامی ایران خود را متعهد به اهداف و راهبردهای برنامه آموزش برای همه می‌داند و امید است كه با تقویت سازوكارهای اجرایی و نظارتی لازم به ویژه حمایت‌های قانونی‌ای كه این كمیته اجرایی می‌كند، در موعد مقرر به تمامی اهداف به ویژه اهداف كیفی دست یابیم.

وزیر آموزش و پرورش در پایان تصریح كرد: بنده به عنوان وزیر آموزش و پرورش جمهوری اسلامی ایران پیشنهاد می‌كنم، موضوع «تربیت معنوی» به عنوان رویكردی نوین كه منطبق بر نیاز بشر است، در كانون توجه نظام‌های آموزشی و فرهنگی كشورهای عضو كمیته اجرایی قرار گیرد تا با پرورش افرادی كمال‌جو، نوع‌دوست، صلح‌جو و متخلق به ارزش‌های والای معنوی و انسانی كه خواهان سعادت خود و دیگران و متعهد به اخلاق، به ایجاد جهانی مبتنی بر آرامش و امنیت كودك شود

منبع : خبرگزاری فارس
باز نشر: مجله اینترنتی Bartarinha.ir


ویدیو مرتبط :
آغاز به تحصیل هزاران دانش آموز استثنایی در مدارس

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

۱۳۰ هزار دانش آموز معتاد در پشت نیمکت‌های مدارس



 اخباراجتماعی  ,خبرهای اجتماعی , اعتیاد

 عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی گفت: 130 هزار دانش آموز معتاد، پشت نیمکتهای مدارس حضور دارند.

حسین طلا در گفتگو با  مهر گفت: بر پایه اعلام وزارت آموزش و پرورش در اول مهرماه سال ۱۳۹۴ حدود ۱۳ میلیون نفر دانش آموز در کشور تحصیل می کنند که در مقطع سنی ۷ تا ۱۹ سال هستند.

وی در ادامه در خصوص سن اعتیاد در دانش آموزان یادآور شد: برپایه گزارش‌ها سن اعتیاد به ۱۳ سالگی کاهش پیدا کرده است و ۱۳ سالگی یعنی نوجوانی که در ابتدای دوران تحصیلی دوره دوم خود یعنی در کلاس هفتم یا همان دوم راهنمایی سابق است.

طلا درباره این آمار گفت: برپایه آمار اعلامی از سوی ستاد مبارزه با مواد مخدر هم اکنون یک درصد از تعداد کل دانش آموزان کشور دارای اعتیاد هستند و بر مبنای صحت این آمار تعداد ۱۳۰ هزار نفر دانش آموز معتاد پشت نیمکتهای مدارس در حال تحصیل هستند، اما مسئولین وزارت آموزش و پرورش این آمار را قبول ندارند.

این عضو کمیسیون اجتماعی مجلس درباره آمار اعلامی تاکید کرد: تعداد 130 هزار دانش آموز معتاد، مربوط به آنهایی  است که مصرف دائمی مواد دارند و آماری از آن دسته از دانش آموزانی که به صورت تفننی و تفریحی به استعمال مواد مخدر می پردازند در دست نیست وگرنه تعداد از این هم فراتر خواهد رفت.

طلا در انتها خاطرنشان کرد: ارائه آمارهای متضاد حکایت از آن دارد که وزارت آموزش و پرورش و همچنین معلمان و مربیان مظلوم این وزارتخانه که در مواجهه مستقیم با دانش آموزان قرار دارند برای حل این معضل خانمان سوز به معنای واقعی کلمه تنها هستند و وزارتخانه های بهداشت، رفاه و تامین اجتماعی، دادگستری و سازمان بهزیستی و از همه مهمتر ستاد مبارزه با مواد مخدر باید تمام قد برای کمک به میدان وارد شوند و تلاش خود را در این عرصه افزایش دهند.

وی تاکید کرد: از طرفی هم مسئولین وزارت آموزش و پرورش با نگاهی واقع گرایانه اطلاعات لازم را به مسئولین ذیربط اعلام کنند، چون با افزایش این تعداد اعتماد صد در صدی مردم به مدارس کم خواهد شد.

 

 اخبار اجتماعی  -  مهر