اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

گم شدن 20هزار صفحه پرونده تامین اجتماعی


نماینده مردم تهران در مجلس نسبت به گم شدن بیست هزار صفحه پرونده مربوط به تحقیق و تفحص از سازمان تامین اجتماعی در این سازمان هشدار داد.

خبرگزاری ایسنا: نماینده مردم تهران در مجلس نسبت به گم شدن بیست هزار صفحه پرونده مربوط به تحقیق و تفحص از سازمان تامین اجتماعی در این سازمان هشدار داد.

علیرضا محجوب امروز در نشست خبری خود در خصوص تحقیق و تفحص از سازمان تامین اجتماعی، گفت: این دومین بار است که ما به عنوان هیات تحقیق و تفحص فعالیت می‌کنیم.


وی با اشاره به قرائت نشدن گزارش اول این هیات در مجلس گذشته، ادامه داد: اگر گزارش اول هیات تحقیق و تفحص در مجلس هشتم قرائت می‌شد امروز جلوی بسیاری از تخلفات گرفته می‌شد اما به هر دلیلی وقتی به پایان مجلس نزدیک شدیم، امکان قرائت این گزارش فراهم نشد و من نیز به عنوان یکی از اعضای این هیات در این خصوص گلایه دارم چرا که مجلس هزینه زیادی برای تهیه آن گزارش پرداخت.

این عضو کمیسیون اجتماعی مجلس با اشاره به درخواست مجدد تحقیق و تفحص جدید به این کمیسیون، تصریح کرد: درخواست‌کنندگان برای این تحقیق و تفحص به مسائل جدیدی از شرکت شستا اشاره کرده و به هیات رییسه کمیسیون تحویل دادند که در اردیبهشت ماه سال جاری این گزارش به تصویب کمیسیون رسید و در اواخر تیر ماه نیز احکام اعضا به آنها ابلاغ شد و ما در هیات تحقیق و تفحص بلافاصله بعد از شروع کار نامه‌هایی به وزیر و مدیرعامل وقت سازمان تامین اجتماعی نوشتیم و برای رسیدگی به این موضوع درخواست کارشناس کردیم.

محجوب همچنین بیان کرد: 20 هزار صفحه پرونده که مربوط به این تحقیق و تفحص می‌شد به دلیل اینکه مجلس فضای کافی برای نگهداری آنها نداشت، در سازمان تامین اجتماعی نگهداری می‌شد که کلید آن در دست ماست اما در حال حاضر نه جای آن پرونده‌ها وجود دارد و نه پرونده‌ها؛ محل نگهداری پرونده‌ها نیز به کتابخانه تبدیل شده است که ما به تمام کسانی که در گم شدن این پرونده‌ها مسئول هستند هشدار می‌دهیم که در صورت عدم همکاری به دادگاه فرا خوانده می‌شوند.

وی خاطرنشان کرد: در گزارش قبلی هیات تحقیق و تفحص از سازمان تامین اجتماعی نیز مشخص بود که موضوع اصلی پرونده، عدم تعهد به قانون و رعایت نکردن مقررات است و می‌توانم به طور کلی بگویم که این موضوع از همکاری نکردن یا کم‌کاری با ما در مجلس نشأت می‌گیرد.

نماینده مردم تهران در مجلس همچنین با بیان اینکه برخی از مسئولین خود را مقدم بر قانون می‌دانند، گفت: به کسانی که در این رابطه کوتاهی می‌کنند باید بگویم که اجرای قانون برای ما اولویت اصلی است اما با وجود تمام این تذکرات، گزارش‌ها همچنان با کندی به ما ارائه می‌شود و با اینکه دو ماه به پایان بررسی پرونده در هیات تحقیق و تفحص مانده مدارک زیادی هنوز به ما ارائه نشده است.

محجوب با تاکید بر اینکه کسانی که در مقابل قانون کوتاهی کنند تکلیف‌شان مشخص است، تصریح کرد: شرکت شستا مورد عدم اجرای قانون برنامه را در پرونده خود دارد، این موسسات باید طبق قانون از بنگاه‌داری به سهام‌داری تبدیل می‌شدند که این موضوع در این شرکت دیده نشد و شرکت شستا هیچ تغییر موضعی نداشت.

به گزارش ایسنا، محجوب با بیان اینکه سازمان تامین اجتماعی و شرکت شستا موسساتی هستند که باید به مردم مستمری بدهند، گفت: این سازمان و شرکت‌های ذیل آن باید در زمان‌بندی مشخصی از بنگاه‌داری به سهام‌داری تغییر موضع می‌دادند اما این اتفاق رخ نداد و گزارشات زیادی نیز پس از قرائت گزارش در کمیسیون به ما ارائه شد.

هر فردی تخلفی از شستا مشاهده کرده به مجلس تحویل دهد


نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: ما از سازمان تامین اجتماعی خواسته بودیم که از طریق مطبوعات اعلام شود که هر کسی به هر نحوی از طرز کار مسئولین تامین اجتماعی، شرکت شستا و سایر شرکت‌ها تخلفاتی مشاهده کرده تا پایان شهریور ماه مدارک خود را به مجلس تحویل دهد اما این اطلاعیه اعلام نشد و به همین دلیل است که من خود مجبور شدم نشست خبری برگزار کرده و این موضوع را اعلام کنم.

وی در پاسخ به سوال خبرنگاری در خصوص قرائت نشدن گزارش اول تحقیق و تفحص در صحن مجلس، گفت: در آن زمان کوتاهی و غفلت انجام شد. گزارش در زمان مقرر تحویل داده شد اما چون چند شرکت همانند شرکت شستا همکاری نکردند، ما نتوانستیم این گزارش را در زمان مقرر برای قرائت آماده کنیم. نظر کمیسیون نیز این بود که محتوای گزارش تند است که در آن زمان حاشیه‌هایی در این رابطه مطرح شد اما در نهایت هیات رییسه حکم به خواندن آن نکرد و مجلس هشتم به پایان کار خود رسید.

این عضو کمیسیون اجتماعی مجلس در ادامه از جمع خبرنگاران سراغ خبرنگار روزنامه خورشید را گرفت که به دلیل حضور نداشتن او، اظهار کرد: یکی از موارد تحقیق و تفحص روزنامه خورشید است چرا که این روزنامه زیر نظر سازمان تامین اجتماعی فعالیت می‌کند.

محجوب همچنین با بیان اینکه مدیرعامل جدید سازمان تامین اجتماعی در روز دوم انتصاب خود حسن همکاری داشتند، تصریح کرد: با وجود اینکه مدیرعامل جدید نامه‌ای نوشتند و حسن همکاری خود را به ما نشان دادند اما هنوز مدارکی به ما ارائه نشده است.

خبرنگاری از دلیل این عدم همکاری پرسید که محجوب در پاسخ گفت: برخی از اطلاع دادن فرار می‌کنند و برخی نیز احساس می‌کنند خودشان طرف تبرئه می‌باشند و مشکل اصلی این است که تا به حال برخوردی با آنها نشده است.

وی افزود: موضوع اصلی تحقیق و تفحص، زیان‌های مالی است که به بار آمده و به نظر نمی‌رسد که این موضوع مساله‌ای باشد که خود به خود اتفاق افتاده است و باید گفت رفتارهایی ناشی از عدم انضباط و تقید کافی توسط شرکت‌های مطرح شده دیده می‌شود.

نماینده مردم تهران در مجلس خاطرنشان کرد: این همکاری نکردن از سوی هیات مدیره سازمان تامین اجتماعی در دولت قبل شروع شده و در حال حاضر نیز به دلیل اینکه تنها مدیرعامل این سازمان عوض شده کار به خوبی پیش نمی‌رود با وجود اینکه مدیرعامل جدید نیز حسن نیت خود را نشان دادند اما این حسن نیت برای پیشبرد کارها کافی نیست.

محجوب مجددا بر این موضوع تاکید کرد که مردم تا پایان شهریور ماه می‌توانند گزارش‌های خود را به مجلس تحویل دهند و بعد از آن تحویل گزارش‌ها به پایان می‌رسد.

وی در پایان با تاکید بر اینکه از این پس هر کوتاهی با عمل تندتری پاسخ داده می‌شود، گفت: ما در این خصوص با وزیر کار، تعان و رفاه اجتماعی نیز در روز سوم انتصاب‌شان جلسه‌ای داشتیم که ایشان نیز این موضوع را در دستور کار رسیدگی در سازمان تامین اجتماعی قرار دادند.


ویدیو مرتبط :
نحوه جمع آوری سوابق بیمه تامین اجتماعی - مشاهده سوابق بیمه تامین اجتماعی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

20 هزار صفحه گزارش تحقیق و تفحص تامین اجتماعی مفقود شد/ پایان شهریور آخرین مهلت مردم برای ارائه اسناد تخلف



تحقیق و تفحص از سازمان تامین اجتماعی,علیرضا محجوب

محجوب در نشست خبری؛
20 هزار صفحه گزارش تحقیق و تفحص تامین اجتماعی مفقود شد/ پایان شهریور آخرین مهلت مردم برای ارائه اسناد تخلف


رئیس هیات تحقیق و تفحص از سازمان تامین اجتماعی با بیان اینکه دو هزار صفحه از اسناد مربوط به تحقیق و تفحص از این سازمان در کمیسیون اصل 90 نگهداری می شود، گفت: این در حالی است که 20 هزار صفحه دیگر از این اسناد در دولت گذشته که در سازمان تامین اجتماعی نگهداری می شد، مفقود شده است.

  علیرضا محجوب رئیس هیات تحقیق و تفحص از سازمان تامین اجتماعی در نشست خبری امروز خود با ارائه گزارشی از فرآیند تحقیق و تفحص از این سازمان اظهار داشت: گزارش اول این هیات متاسفانه در مجلس هشتم در صحن علنی قرائت نشد که اگر این کار انجام می گرفت امروز جلوی بسیاری از تخلفات گرفته می شد.

وی در ادامه افزود: بنده به عنوان یکی از اعضای هیات تحقیق و تفحص با توجه به هزینه ای که مجلس برای این کار انجام داد گله مند هستم که چرا این گزارش قرائت نشد در حالیکه تحقیق و تفحص جزو وظایف نظارتی مجلس است.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: در دی ماه سال گذشته طرح تحقیق و تفحص از سازمان تامین اجتماعی در کمیسیون مربوطه رسیدگی شد و در نهایت با ابلاغ احکام اعضای این هیات در اواخر تیر ماه کار این هیات شروع شد و در اولین اقدام از وزیر وقت درخواست کارشناس و ارائه اطلاعات و پرونده هایی که مجلس به امانت در اختیار سازمان تامین اجتماعی قرار داده بود را خواستار شدیم، اما متوجه شدیم که بسیاری از پرونده ها در دولت گذشته مفقود شده است و مسببان این امر حتما برای پاسخگویی به دادگاه احضار خواهند شد.

رئیس هیات تحقیق و تفحص از سازمان تامین اجتماعی با بیان اینکه دو هزار صفحه از گزارشات سازمان تامین اجتماعی در اختیار کمیسیون اصل 90 قرار دارد و به علت کمبود جا 20 هزار صفحه در سازمان تامین اجتماعی نگه داشته می شد، گفت: این 20 هزار صفحه در دولت گذشته مفقود شده است و مجلس دسترسی به این پرونده ها ندارد.

محجوب با بیان اینکه سازمان تامین اجتماعی و بخش های مختلف آن خود را مقدم بر قانون می‌دانند، اضافه کرد: کسانیکه کوتاهی می کنند و اطلاعات ارائه نمی کنند بدانند که قانون اولویت است و یکی از مجاری قانون تحقیق و تفحص است.

نماینده مردم تهران در مجلس با بیان اینکه این هیات تا پایان کار خود تنها دو ماه وقت دارد، اما مدارک کافی بدست ما نرسیده است، بیان کرد: به همین خاطر کمیته ای جهت کشف حقیقت تشکیل داده ایم و کسانی که در مقابل قانون کوتاهی کنند، تکلیفشان در محاکم قضایی روشن خواهد شد.

نماینده مردم تهران در مجلس تصریح کرد: در شرکت شستا مهمترین ایراد عدم اجرای قانون برنامه است که باید سازمان و این شرکت از حالت بنگاه داری به سهامداری رویکرد نشان دهند که تاکنون این اتفاق نیفتاده است.

وی اظهار داشت: شستا و سازمان تامین اجتماعی، موسسه سرمایه گذاری و اشتغال آفرینی نیستند و باید به مردم مستمری داده و در حیطه وظایف خود عمل کنند.

رئیس هیات تحقیق و تفحص از سازمان تامین اجتماعی در ادامه نشست خبری از مردم و مسئولان درخواست کرد تا اگر اسنادی در خصوص تخلف شرکت سازمان تامین اجتماعی و شستا دارند تا پایان شهریور ماه این اسناد را در اختیار هیات تحقیق و تفحص قرار دهم.

محجوب همچنین در خصوص عدم قرائت گزارش اول در خصوص تحقیق و تفحص در سازمان تامین اجتماعی در مجلس هشتم شورای اسلامی گفت: در این خصوص کوتاهی و غفلتی انجام شد در شش ماهه دوم نیز رئیس کمیسیون مربوطه گزارش تحقیق و تحفص را تند خواند و در نهایت جنجال ها و حاشیه ها پیرامون این گزارش ادامه داشت تا اینکه به اواخر مجلس هشتم رسیدیم و موفق به ارائه گزارش نشدیم.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه یکی از موارد تحقیق و تفحص از سازمان تامین اجتماعی روزنامه خورشید است، تصریح کرد: این روزنامه متعلق به این سازمان است.

رئیس هیات تحقیق و تفحص از سازمان تامین اجتماعی در ادامه افزود: با تغییر دولت و روی کار آمدن مدیریت جدید در سازمان تامین اجتماعی قول هایی برای همکاری داده شده است، اما ملاک برای ما ارائه مدارک است.

وی گفت: سود سازمان تامین اجتماعی باید سالیانه حدود 10 هزار میلیارد تومان برای بازنشستگان باشد که در حال حاضر این مقدار به دو هزار میلیارد تومان هم نمی رسد.

محجوب با بیان ایکه مهمترین نکته در تحقیق و تفحص مربوط به گزارشات مالی و تلفیقی سازمان می شود، اعلام کرد : به جهت به موقع اعلام نشدن گزارشات مالی از سوی بازرسان سازمان ، حساب سازمان مردود اعلام شده و گزارش مالی سه سال گذشته نیز به دلیل عدم ارائه به موقع گزارش از سوی بازرسان رد شده است ، این موضوع را حتی بازرسان اداره دارایی هم در گزارشات خود ذکر کرده اند.

نماینده مردم تهران در مجلس در پاسخ به سوال خبرنگار مهر در خصوص اینکه اگر مدارک مورد نیاز از سوی سازمان تامین اجتماعی به این هیات داده نشود، آیا بحث سوال و یا استیضاح وزیر در دستور کار قرار خواهد گرفت؟، گفت: طبق ماده 215 در صورتیکه تخلفات این سازمان مشخص شود، استیضاح وزیر در دستور کار قرار خواهد گرفت.

رئیس هیات تحقیق و تفحص از سازمان تامین اجتماعی در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار مهر مبنی بر اینکه آیا با وزیر جدید جلسه ای در این خصوص داشتید، نیز بیان کرد: در روز سوم انتصاب ایشان جلسه ای با آقای ربیعی داشتیم که وی در تماسی تلفنی با مدیران شستا از آنان خواست تابرخی موضوعات را رسیدگی کنند./مهر