اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

کالاهای خارجی ممنوعه برای دولت



وزارت صنعت، معدن و تجارت فهرست ممنوعیت خرید 192 قلم کالای خارجی دارای مشابه تولید داخل توسط دستگاه‌های مشمول را اعلام کرده است.

فهرست منتشر شده در حالی است که سال گذشته این وزارتخانه خرید 183 قلم کالا را در فهرست کالاهای با ممنوعیت خرید قرار داده بود؛ با این شرایط می‌توان گفت به فهرست قبلی وزارت صنعت، معدن و تجارت، 9 کالای جدید اضافه شده است. این مصوبه در راستای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی و به منظور حمایت از تولید داخل ابلاغ شد تا به این طریق دستگاه‌های دولتی از خرید كالایی كه در داخل كشور تولید می‌شوند، منع شوند.

با هدف حمایت از تولید داخل بررسی شد
فهرست کالاهای ممنوع‌الخرید
 مصوبه ممنوعیت خرید کالاهای خارجی مشابه تولید داخل که چندی است از سوی دستگاه‌ها و نهادهای دولتی به اجرا گذاشته شده بود، همزمان با سیاست جدید نظام مبنی بر استفاده نکردن از کالاهای خارجی، مجددا مورد تاکید قرار گرفت. 

 

مطابق مصوبه ابلاغ شده خرید کالاهای خارجی مشابه تولید داخل، برای تمامی دستگاه‌های دولتی و نهادهایی که به نحوی از بودجه عمرانی استفاده می‌کنند، ممنوع است.  همزمان با تاکید بر اجرای کامل این مصوبه، برخی از وزارتخانه‌ها دستورالعمل‌هایی نیز در این خصوص در نظر گرفته‌اند که می‌توان به تشکیل کمیته‌ای به منظور بررسی خریدهای خارجی، جمع‌آوری فهرست خریدها و اخذ تصمیم مجدد در این خصوص از سوی کمیته مزبور اشاره کرد.

براین اساس، وزارت صنعت، معدن و تجارت فهرست ممنوعیت خرید 192 قلم کالای خارجی دارای مشابه تولید داخل توسط دستگاه‌های مشمول را اعلام کرده است. فهرست منتشر شده در حالی است که سال گذشته این وزارتخانه خرید 183 قلم کالا را در فهرست کالاها با ممنوعیت خرید قرار داده بود؛ با این شرایط می‌توان گفت به فهرست بلندبالای وزارت صنعت، معدن و تجارت، 9 کالای جدید اضافه شده است.

 

فهرست اعلام شده از سوی این وزارتخانه بیانگر آن است كه محصولاتی که در لیست جدید کالاها با ممنوعیت خرید قرار گرفته‌اند، جزو صنایع معدنی، فلزی، نساجی و ... هستند. این مصوبه در راستای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی و به منظور حمایت از تولید داخل ابلاغ شد تا به این طریق دستگاه‌های دولتی از خرید كالایی كه در داخل كشور تولید می‌شوند، منع شوند.  اما در کنار ممنوعیت خرید کالای خارجی مشابه تولید داخل، بندی نیز مبنی بر ممنوعیت تبلیغ کالای خارجی برای سازمان صدا و سیما و رسانه‌هایی كه از بودجه عمومی استفاده می‌كنند، در نظر گرفته شده است. از سوی دیگر، بر اساس این مصوبه ذی‌حسابان دستگاه‌های اجرایی مکلف شدند از پرداخت اعتبار خرید کالاهای یاد شده به‌صورت مستقیم خودداری کنند.


در این خصوص نیز معاون اول رئیس‌جمهوری چندی پیش با انتقاد از عدم توجه به تولیدات داخل در سال‌های گذشته اعلام کرد: طی چند سال گذشته ۷۰۰ میلیارد دلار پول نفت کشور هزینه شد بدون آنکه میزان اشتغال و تولید در این کشور افزایش پیدا کند. اسحاق جهانگیری در ادامه این نکته را نیز مد نظر قرار داد که در حال حاضر برخی تولیدکنندگان برای جلب توجه مصرف‌کنندگان برچسب خارجی روی کالای داخلی نصب کنند؛ اقدامی که برخی کارشناسان این بخش معتقدند در صورت روی خوش نشان دادن خریداران داخلی به محصولات داخلی از بین خواهد رفت.


افزایش توان داخلی تولیدکنندگان را می‌توان یکی از اهداف اصلی مصوبه ابلاغ شده دانست؛ به طوری که روح كلی حاكم بر این مصوبه، استفاده از توان داخلی در پروژه‏های كشور است تا از این طریق، اهدافی چون استفاده هرچه بیشتر از توان فنی، مهندسی، تولیدی، صنعتی و اجرایی كشور، تقویت توان فنی و اجرایی كشور در اجرای كارهای بزرگ، همچنین حمایت از شركت‏ها و پیمانكاران ایران به منظور افزایش تولید و ارائه خدمات محقق شود.  هرچند گام‌هایی در راستای اجرای این مصوبه برداشته شده، اما عدم اجرای کامل آن موجب شده تا نتوان به اهداف آن به طور کامل دست پیدا کرد. حال با تاکید مجدد بر اجرای این مصوبه و تهیه فهرست‌های جدید خرید از سوی وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های دولتی، امید اجرای کامل این مصوبه در میان تولیدکنندگان داخلی به وجود آمده است.

 

اخبار,اخبار اقتصادی ,وزارت صنعت

 برای دیدن اندازه واقعی تصویر کلیک کنید.

 

اخبار اقتصادی - دنیای اقتصاد

 


ویدیو مرتبط :
میزان عمل کردن دستگاه‌های اجرایی به مصوبه پرهیز از خرید کالاهای خارجی دولت

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

دولت خرید کالاهای خارجی مشابه ساخت داخل را ممنوع کرد



اخبار ,اخبار اقتصادی ,ممنوعیت خرید کالاهای خارجی

 

اخبار اقتصادی - دولت خرید کالاهای خارجی مشابه ساخت داخل را ممنوع کرد

به پیشنهاد وزارت صنعت، معدن و تجارت و براساس مصوبه جدید دولت، خرید کالاهای خارجی دارای تولید مشابه داخلی توسط تمامی دستگاههای دولتی و سایر نهادها و عناوین مشابهی که به نحوی از بودجه عمومی یا دولتی استفاده می کند، ممنوع شد و دستگاههای اجرایی مکلف شدند از پرداخت اعتبار خرید کالا به صورت مستقیم خودداری کنند.

 رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت صنعت، معدن و تجارت از مصوبه جدید هیات دولت مبنی بر ممنوعیت خرید کالاهای خارجی که تولید مشابه داخلی دارند، خبر داد.
 
به گزارش ایرنا از شبکه اطلاع رسانی تولید و تجارت ایران، محمدرضا غفوری گفت: این مصوبه در راستای حمایت از تولید داخلی است و از سوی هیات دولت اکنون به وزارتخانه های صنعت، معدن و تجارت، نفت، نیرو، دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، جهاد کشاورزی، فرهنگ و ارشاد اسلامی، صدا وسیما و معانت برنامه ریزی ونظارت راهبری ابلاغ شده است.
 
وی افزود: به پیشنهاد وزارت صنعت، معدن و تجارت و براساس مصوبه جدید دولت، خرید کالاهای خارجی دارای تولید مشابه داخلی توسط تمامی دستگاههای دولتی و سایر نهادها و عناوین مشابهی که به نحوی از بودجه عمومی یا دولتی استفاده می کند، ممنوع شد و دستگاههای اجرایی مکلف شدند از پرداخت اعتبار خرید کالا به صورت مستقیم خودداری کنند.
 
رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی افزود: بر اساس این مصوبه ذیحسابان دستگاه های اجرایی یا عناوین مشابه مکلفند از پرداخت اعتبار خرید کالاهای یاد شده به صورت مستقیم با اسناد مندرج در صورت وضعیت های ارسالی از سوی پیمانکاران خودداری کنند.
 
غفوری اعلام کرد: بر اساس این مصوبه، در صورت ابهام در تشخیص کالاها، ملاک عمل نظر وزارت صنعت، معدن و تجارت است.
 
رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت صنعت، معدن و تجارت با اشاره به یکی از بندهای این مصوبه گفت: هیات دولت تاکید کرده است، تبلیغ کالاهای خارجی در رسانه هایی که از بودجه عمومی استفاده می کنند جز در موارد مصرح قانونی، ممنوع است.
 
وی افزود: در مواردی که کالای مشابه داخلی از نظر کیفیت، قیمت و یا حجم تولید قابل توجیه نباشد و یا سایر موارد اجتناب ناپذیر با پیشنهاد بالاترین مقام دستگاه اجرایی ذی ربط و تأیید وزرای عضو کمیسیون اقتصاد، خرید کالای یاد شده مجاز خواهد بود.
 
غفوری در پایان گفت: مقررشد ، وزارت صنعت، معدن و تجارت تا پایان سال 1393 ضمن ارائه گزارش عملکرد اجرای این تصویب نامه نسبت به بازنگری آن اقدام کند.

اخبار اقتصادی - ایرنا