اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

چه کسی جانشین کلینتون می‌شود؟



در صورت انتخاب مجدد اوباما

چه کسی جانشین کلینتون می‌شود؟

سوزان رایس که دموکرات‌ها از وی به عنوان زن آهنین وزارت امور خارجه در مقابل همتای سابقش در حزب جمهوریخواه در دوران ریاست جمهوری جورج بوش، کاندولیزا رایس، یاد می‌کنند، خیال رسیدن به پست وزارت امور خارجه امریکا، در صورت انتخاب مجدد باراک اوباما را در سر دارد.

 



اخبار,اخبار جدید,اخبار جالب

 

دیپلماسی ایرانی: از لحاظ اسم و رنگ پوست شبیه وزیر امور خارجه سابق امریکا، کاندولیزا رایس است. کسی که مامور اجرای طرح های جورج بوش پسر در جنگ عراق و آماده سازی منطقه برای رسیدن به طرح خاورمیانه بزرگ بر اساس مبادی گسترش آموزش و استقرار قواعد دموکراتیک، مطابق با دستور العمل امریکایی ها بود. سوزان رایس نیز همین راه را با دستورالعملی مشابه اما خاص باراک اوباما می پیماید. سوزان رایس راه خود را از سازمان ملل آغاز کرده است. جایی که به عنوان سفیر کشورش در آن فعالیت می کند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی مصری محیط، رایس که این روزها ابزارهای فشار دیپلماسی امریکا در منطقه را به دست گرفته، کسی است که توانسته اهداف نظامی ایالات متحده را در لیبی با کمترین هزینه از طریق هم پیمانان نظامی امریکا در ناتو تامین کند، قذافی، دشمن قدیم امریکا را سرنگون کند و جای پای امریکا را در لیبی مستحکم کند.

حالا این زن که دموکرات ها از وی به عنوان زن آهنین وزارت امور خارجه در مقابل همتای سابقش در حزب جمهوریخواه در دوران ریاست جمهوری جورج بوش، کاندولیزا رایس، یاد می کنند، خیال رسیدن به پست وزارت امور خارجه امریکا، در صورت انتخاب مجدد باراک اوباما را در سر دارد.

رایس همچنین مغز متفکر توافق نامه ها و تفاهم نامه های کشورهای عضو پیمان آتلانتیک شمالی در شورای امنیت بود که توانست راه دخالت نظامی در لیبی در کم ترین زمان ممکن را هموار کند. همچنین گفته می شود که وی اکنون نیز در حال تهیه سناریویی مشابه برای دخالت نظامی در سوریه است. به همین منظور بر اساس گزارش های وی 50 نفر از کارکشته ترین اعضای سی آی ای، در این زمینه فعالیت می کنند و به طور مرتب گزارش میدانی از وضعیت جاری مخالفان سوریه ارائه می دهند. گزارش های ابتدایی آنها است که می گوید باید برای حل بحران سوریه هر چه سریع تر نسخه دخالت نظامی پیچید.  

سوزان رایس که این روزها برای نجات مردم بی گناه سوریه در سازمان ملل و نشست های شورای امنیت سینه چاک می کند، نسبت به فعالیت های تسلیحاتی و تروریستی مخالفان اسد در سوریه بی اعتنا است و قصد دارد به توصیه جاسوس های سی آی ای پروژه مسلح ساختن مخالفان اسد را کلید بزند.

وی در گذشته و در دوران ریاست جمهوری بیل کلینتون در سال 1993 مسئول دیپلماتیک امور افریقا در کاخ سفید بود. یعنی زمانی که نسل کشی و قتل عام گسترده رواندا رقم خورد. در آن موقع وی تنها کسی بود که توانست کاخ سفید را قانع کند که باید در رواندا دخالت نظامی شود تا جلوی فاجعه انسانی که 800 هزار نفر قربانی داشت، گرفته شود. اگر چه تلاش های وی دیرهنگام بود و نتیجه لازم را به دنبال نداشت و شکستی را برای سیاست خارجی وقت کاخ سفید رقم زد.

رایس در ابتدای سال جاری میلادی به همراه همسر و دو پسرش به رواندا سفر کرد و از محل یادبود کشتار جمعی این کشور بازدید کرد. به گزارش شبکه خبری ای بی سی امریکا وی در این جا نیز بار دیگر بر لزوم دخالت نظامی در سوریه تاکید کرد و مدعی شد که نباید اجازه داد که هزینه هایی که امریکا در رواندا متحمل شد این بار در سوریه متحمل شود.

رایس نقش فعالی در پرونده های پیچیده و پشت پرده داشته است. وی همواره در نشست های مقام های عالی رتبه شورای امنیت حاضر بوده است و نقش پیش برنده سیاست های ویژه باراک اوباما، رئیس جمهوری امریکا را ایفا کرده است. مساله ای که باعث شده است تا بسیاری به این نتیجه برسند که وی به احتمال بسیار زیاد در دور بعدی ریاست جمهوری اوباما، جانشین هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه امریکا خواهد شد.

به ویژه که هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه فعلی این کشور نیز صحبت از کنار رفتنش از این پست در صورت انتخاب مجدد باراک اوباما زده است و پیش بینی می شود که خود را برای ریاست جمهوری پس از اوباما آماده کند. اگر چه همسرش بیل کلینتون در اظهارات اخیر خود از نیات همسرش ابراز بی اطلاعی کرده است.

دیپلمات های آگاه در وزارت امور خارجه امریکا و همچنین دیپلمات های خارجی موجود در سازمان ملل بر این اعتقادند که سوزان رایس بیش از همه شانس رسیدن به پست وزارت امور خارجه امریکا را دارد و وی از هم اکنون خود را برای این سمت آماده کرده است./ایران دیپلماسی

 


ویدیو مرتبط :
جانشین جانشین پادشاه عربستان

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

جانشین هیلاری کلینتون رسما معرفی شد


هیلاری کلینتون رسما از مقام وزارت امور خارجه آمریکا استعفا کرد و جان کری پس از ادای سوگند جانشین وی در این مقام شد.

خبرگزاری ایسنا: هیلاری کلینتون رسما از مقام وزارت امور خارجه آمریکا استعفا کرد و جان کری پس از ادای سوگند جانشین وی در این مقام شد.

 هیلاری کلینتون خطاب به کارکنان این وزارتخانه در سخنرانی خداحافظی خود تصریح کرد: من می‌دانم جهانی که ما در قرن بیست و یکم در حال کمک به پیدایش آن هستیم روزهای سخت‌تری پیش رو خواهد داشت.

وی افزود: اما امروز که اینجا ایستاده‌ام به نسبت چهار سال پیش خوش‌بین‌تر هستم.

استعفای کلینتون پس از ادای سوگند جان کری ، جانشین وی طی یک مراسم خصوصی قطعی شد.

جان کری پیشتر به عنوان سناتور ایالت ماساچوست خدمت کرده و در سال 2004 کاندیدای ریاست جمهوری از حزب دموکرات آمریکا بود.

کلینتون روز جمعه نامه استعفای خود را به باراک اوباما ، رئیس‌جمهور آمریکا داد و پس از آن وزارت امور خارجه آمریکا را ترک کرد.



کلینتون در نامه خود از اوباما به خاطر دادن فرصت به وی به منظور خدمت در دولت آمریکا تشکر کرد و گفت: بودن در کابینه وی یک افتخار بوده است.

وی در استعفانامه‌اش گفته بیش از پیش درباره قدرت آمریکا برای رهبری جهان و توانایی بالقوه‌ این کشور برای تاثیرگذاری مثبت اطمینان دارد.

این در حالی است که کلینتون به رغم انتقاد از وی به سبب حادثه حمله تروریستی 11 سپتامبر سال جاری به کنسولگری آمریکا در شهر بنغازی یکی از محبوب‌ترین چهره‌های عرصه سیاست آمریکا است.

روز آخر تصدی کلینتون بر وزارت امور خارجه آمریکا همزمان حمله تروریستی به سفارت آمریکا در ترکیه همراه شد.

کلینتون در سخنرانی خداحافظی خود به کارکنان وزارت امور خارجه آمریکا گفت: همانطور که امروز در سفارتخانه خود در آنکارا شاهد بودیم در یک دوره بسیار پیچیده و خطرناک زندگی می‌کنیم. وی تاکید کرد که حمله به سفارت آمریکا در ترکیه یادآوری هشیارکننده‌ تهدیدهای هر روزه‌ جهانی است که جانشین وی پیش رو خواهد داشت.

وی خاطرنشان ساخت که با سفیر آمریکا در ترکیه و با همتای ترک خود گفت‌وگو کرده است.

هیلاری کلینتون در سخنرانی مراسم تودیع و واپسین روز وزارت‌اش گفت جهان جایی امن‌تر است.

طی این چهار سال، وی به ۱۱۲ کشور سفر کرده و نزدیک به یک میلیون و نیم کیلومتر را درنوردیده است.

بانوی اول پیشین آمریکا اکنون یکی از نامزدهای محتمل برای انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۱۶ به شمار می‌رود.

خانم کلینتون گفت در مقام شصت و هفتمین وزیر خارجه آمریکا، هدایت این وزارت‌خانه برای وی تجربه‌ای «یگانه، شاخص، شورآفرین و چالش‌برانگیز» بوده است.



وی به کارمندان وزارت خارجه گفت: به کاری که باهم انجام دادیم بسیار مفتخرم.

با این همه خانم کلینتون تاکید کرد از سال ۲۰۰۹ که وارد وزارت خارجه شده خوش بین‌تر است.

کلینتون به کارکنانش گفت: از اینکه فرصت یافتیم هرکدام به شیوه‌ای کشورمان و جهان را قدرتمند‌تر، امن‌تر، منصفانه‌تر و بهتر کنیم خوشحال و شاکرم.

هیلاری کلینتون درباره احتمال نامزدی در مبارزات انتخابات ریاست جمهوری چهارسال دیگر سکوت کرده است.

وی در مراسم تودیعش گفت برنامه خاصی برای آینده ندارد اما قطعا می‌خواهد با برنامه ریزی درخصوص مسائلی که برایش اهمیت دارد تاثیرگذار باشد.

کلینتون روز پنجشنبه به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفت: تا آخرین لحظه‌ای که پایم را بیرون بگذارم وزیر خارجه باقی خواهم ماند. بعد از آن آخر هفته را تعطیلم و می‌توانم به پیشنهاد‌ها، ایده‌ها وتقاضاهای متفاوتی که دریافت کرده‌ام فکر کنم.

کلینتون به عنوان وزیر امور خارجه آمریکا با انجام سفر به 112 کشور طی 401 روز سفر، رکوردی را به نام خود ثبت کرده است.

روز جمعه جان کری تحت مدیریت النا کاگان، قاضی دادگاه عالی آمریکا مراسم تحلیف خود را با حضور همسر، دختر ، برادر و همینطور کارکنان سنای آمریکا به جا آورد.