اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

چند میلیون ایرانی ماهواره می بینند؟


احمدی مقدم با بیان اینکه میزان استفاده از ماهواره 50 درصد کاهش یافته تاکید کرد: پلیس در شهرستانها توانست طرح برخورد با تجهیزات گیرنده ماهواره را اجرا کند.

خبرگزاری مهر: فرمانده ناجا با اعلام اینکه میزان استفاده از ماهواره 50 درصد کاهش یافته است گفت: پلیس در تابستان امسال به دنبال افزایش آرامش، کاهش جرایم، قانونگرایی و سلامت محیط اجتماعی است.

 سردار اسماعیل احمدی مقدم، در همایش معاونان عملیات نیروی انتظامی در پاسخ به سئوالی در در مورد نتایج طرح امنیت اخلاقی گفت: اولویت پلیس در تابستان اجرای طرح های ارتقاء امنیت اخلاقی و اجتماعی است.

چرا که در این ایام مردم بیشتر وقت خود را خارج از خانه می گذارنند و تا پاسی از شب نیز در مراکز تفرجگاهی و خیابان ها حضور دارند. به همین دلیل هم خود مردم و هم منازل آنان نیاز به تامین امنیت دارد.

 پلیس بر اساس وظایف خود در این طرح با مجرمان، سارقان و هنجارشکنان برخورد می کند. خوشبختانه بر اساس آمار 3 ماهه تمامی جرائم بجز سرقت خودرو و لوازم داخل آن کاهش یافته در حالیکه با طرح های ویژه سعی می کنیم با باندهای سرقت قاطعانه برخورد کنیم.

وی گفت: طرح امنیت اخلاقی و اجتماعی از سال 86 در کشور آغاز شده است که بر اساس رصد های انجام شده امسال در تمامی حوزه ها شاهد بهبود آمارها و ارتقاء امنیت اخلاقی در سطح جامعه هستیم.

احمدی مقدم با بیان اینکه میزان استفاده از ماهواره 50 درصد کاهش یافته تاکید کرد: پلیس در شهرستانها توانست طرح برخورد با تجهیزات گیرنده ماهواره را اجرا کند.

 اگر چه این طرح در پایتخت سخت تر به اجرا در آمد. چندی پیش یک مجله آمریکایی آمار استفاده کنندگان ماهواره در ایران را 20 درصد اعلام کرد در حالیکه ما این آمار را تایید نمی کنیم. به نظر پلیس میزان استفاده کنندگان از ماهواره به نصف کاهش پیدا کرده است.

صدا و سیما خوشبختانه اقدامات خوبی را در این زمینه انجام داده است و علاوه بر ایجاد تنوع در برنامه های تلویزیونی مناطق کور که پیش از این از ماهواره استفاده می کردند را نیز تحت پوشش قرار داد.   


ویدیو مرتبط :
خودروهایی که ایرانی ها هرگز نمی بینند!

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

چرا خانواده های ایرانی ماهواره می بینند؟


یک جامعه‌شناس گفت: منع کردن مردم از تماشای ماهواره راهکار کاهش آسیب‌ها نیست.

خبرگزاری ایسنا: دکتر غلامرضا حسنی‌درمیان در گفت‌وگویی، منطقه خراسان، با اعتقاد بر اینکه منع در تمام موارد نتیجه لازم را نمی‌دهد، اظهار کرد: اگر مردم را از تماشای ماهواره باز می‌داریم، باید جایگزین مناسبی برای آن داشته باشیم، زمانی که نیاز رسانه‌ای مردم به درستی در داخل تامین شود، توجه به بیرون کاهش می‌یابد.

وی با تاکید بر اهمیت نقش رسانه در دنیای کنونی و در حوزه‌های مختلف زندگی، خاطرنشان کرد: با توجه به جاذبه‌های رسانه به ویژه برای نسل جوان، آنچه اهمیت دارد، نحوه استفاده از این ابزار و کیفیت استفاده از آن است از این منظر که جنبه آسیبی نداشته باشد.

حسنی با بیان اینکه همیشه نمی‌توان 100 درصد افراد را در زمینه استفاده از ابزاری نظیر رسانه کنترل کرد، افزود: راهکار کاهش آسیب‌های استفاده از ماهواره، ارتقاء آگاهی مردم است و تحقق این امر نیازمند یک فرایند آموزشی و برنامه‌ریزی‌های بلندمدت است.

آگاهی‌بخشی راهکار کاهش آسیب‌های ماهواره است

این کارشناس مسائل اجتماعی با اشاره به اینکه می‌توان به خانواده‌ها آموزش‌هایی را ارائه کرد تا میانگین افراد جامعه به صورت مطلوب از ماهواره استفاده کنند، تصریح کرد: بی‌تردید در سطح جهان افرادی هستند که از ابزار رسانه برای رسیدن به مقاصد غیرانسانی استفاده می‌کنند و باید برای جلوگیری از آسیب‌ها حساس‌سازی کرد و به خانواده‌ها هشدار داد زیرا ماهواره همانند یک شمشیر دولبه است هم جنبه سازندگی دارد و هم تخریب می‌کند که این امر به نحوه استفاده از آن بستگی دارد.

حسنی با اشاره به اینکه هر چقدر استفاده از ابزاری مانند رسانه برای افراد محدود شود، باز این ابزار روزنه خود را پیدا می‌کند، بیان کرد: بهترین راه برای کاهش آسیب‌ها، افزایش سطح آگاهی مردم و بیان منافع و مضرات استفاده از برنامه‌های ماهواره است.

مدیریت نشدن اوقات فراغت در جامعه دلیل گرایش به ماهواره

وی در خصوص دلایل گرایش جامعه به برنامه‌های ماهواره تصریح کرد: نهادهای مسوول در جامعه ما به مدیریت اوقات فراغت کمتر پرداخته‌اند و فکر جامعی برای این امر نشده است بنابراین افراد خودشان این مساله را مدیریت می‌کنند و ممکن است در مواردی آسیب‌هایی دامن‌گیر خانواده‌ها و جامعه شود.

این جامعه‌شناس ادامه داد: یکی از راهکارهای کاهش تمایل مردم به تماشای برنامه‌های ماهواره توجه به رسانه داخلی و محتوای برنامه‌های آن است، تلویزیون داخلی باید به اوقات فراغت بیشتر توجه کند؛ محتوای برنامه‌های رسانه داخلی باید تقویت شود و برنامه‌ها متنوع و به‌روز باشند و در ساخت آن‌ها نوآوری وجود داشته باشد تا از این طریق گرایش به جنبه آسیبی ماهواره کاهش یابد.

وجود لجام‌گسیختگی در نحوه استفاده از رسانه

حسنی با اعتقاد بر اینکه در نحوه استفاده از رسانه لجام‌گسیختگی وجود دارد، افزود: دلیل این امر عدم آگاهی خانواده‌ها از تاثیرات منفی برخی برنامه‌ها در روح و روان و جسم افراد است و این عدم آگاهی باید از بین برود.

این جامعه‌شناس با بیان اینکه باید خانواده‌ها و جوانان در زمینه استفاده از برنامه‌های رسانه‌ها واکسیناسیون فرهنگی شوند، تصریح کرد: باید انتخاب‌گری و قدرت گزینش به جوانان آموزش داده شود؛ باید رشد فکری افراد به قدری ارتقاء یابد که بدانند چگونه از ماهواره استفاده کنند.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر «گفتمان مضرات استفاده از ماهواره به صورت نادرست» در جامعه مطرح نیست، اظهار کرد: گاهی اوقات مباحثی در این زمینه مطرح می‌شود اما کافی نیست و باید نخبگان جامعه در خصوص این مساله به صورت جدی بحث کنند.

حسنی، مباحثی از قبیل تنوع‌خواهی و تجمل‌خواهی نسل جوان و چشم و هم‌چشمی را از دیگر دلایل جذابیت و گرایش ماهواره برشمرد و افزود: این مسائل اساسا فرهنگی است و باید حل شود.

این کارشناس مسائل اجتماعی با تاکید بر اینکه باید باور داشته باشیم می‌توان جامعه را ساخت، خاطرنشان کرد: اگر حس مسوولیت تمام افراد جامعه تقویت شود و منتظر این نباشیم که کسی از بالا جامعه را بسازد، مشکلات کاهش می‌یابد، جامعه ما قادر به بازسازی خود است و نسل جوان به صورت بالقوه در عرصه کاهش آسیب‌ها توان زیادی دارد.

وی با بیان اینکه ساختن جامعه و رفع این آسیب‌ها یک شبه ممکن نیست و باید برنامه‌های کوتاه‌مدت و بلندمدتی برای این امر تدوین شود، تصریح کرد: ما به دنبال ساختن یک جامعه دینی، اخلاقی و مدرن هستیم، این ادعا قابل تحقق است مشروط بر اینکه مسوولیت‌پذیری در قبال این مساله در تمام افراد جامعه وجود داشته باشد.