اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

چرا مجلات مطب پزشکان تاریخ‌ گذشته است؟!


مسئله این نیست که همه پزشکان علاقه‌مند به جمع‌آوری مجلات تاریخ گذشته باشند، واقعیت این است که نمی‌توانند مانع از غیب شدن مجلات نو در اتاق انتظار خود شوند.

خبرآنلاین: مسئله این نیست که همه پزشکان علاقه‌مند به جمع‌آوری مجلات تاریخ گذشته باشند، واقعیت این است که نمی‌توانند مانع از غیب شدن مجلات نو در اتاق انتظار خود شوند.

پدیده عجیبی در اتاق انتظار مطب پزشکان در سراسر جهان وجود دارد، این‌که مجلات موجود در مطب همواره تاریخ گذشته هستند. حال یک پژوهش دلیل این موضوع را مشخص کرده است. هرچه مجله تازه‌تر باشد، بیشتر احتمال دارد که توسط برخی از بیماران دست‌کج، دزدیده شود.

به گزارش تلگراف، پژوهشگران دانشگاه اوکلند در نیوزلند دریافته‌اند که هرچقدر هم که کارکنان مطب پزشکان سعی کنند مجلات به‌روز را خریداری کنند و در اختیار بیماران قرار دهند، بازهم در اتاق انتظار پزشکان معمولاً مجلات تاریخ گذشته پیدا می‌شوند. ب

یمارانی که امید دارند با مطالعه این مجلات ذهنشان از درد دندان یا معده به‌سوی دیگری منحرف شود، معمولاً ناامید می‌شوند؛ چراکه نه‌تنها مجلات باقی‌مانده تاریخ گذشته هستند، بلکه همین مجلات تاریخ گذشته هم فقط دربردارنده مجلات بسیار جدی مانند اکونومیست و نشنال جئوگرافیک هستند (و البته در ایران مجلات تخصصی پزشکی).

بروس آرول، رهبر این پژوهش می‌گوید: «میز اتاق انتظار مطب‌های پزشکان عمدتاً دربردارنده مجلات کهنه است. این‌که دلیل این پدیده چه چیزی می‌تواند باشد، یک موضوع داغ برای پژوهش بود، مخصوصاً که تعداد دفعات شکایت بیماران از این پدیده بسیار زیاد است. ما دریافتیم که مسئله اصلی نه قدیمی بودن مجلات که گم‌شدن مجلات جدید است. بیشترین خطر غیب شدن هم مربوط به مجلات زرد است».

برای آزمودن این نظریه، پژوهشگران 87 مجله را در یک مطب در نیوزلند بین ماه‌های فروردین و اردیبهشت امسال بررسی کردند. این پژوهش بعد از 31 روز به پایان رسید. در آن زمان، همه مجلات زرد غیب شده بودند و تنها نسخه‌های قدیمی مجلاتی همانند تایم باقی مانده بودند.

پروفسور آرول نتیجه گرفت مطب‌هایی که به دنبال صرف هزینه کمتر برای خرید دوباره مجلات هستند، باید «نسخه‌های قدیمی از مجلات جدی و غیر زرد را خریداری کنند. پژوهش‌های بعدی در اتاق انتظار مطب‌ها شامل شناسایی اشخاصی است که این مجلات را برمی‌دارند.

 این می‌تواند شامل یک اپلیکیشن موبایل (هنوز طراحی نشده) "مجله‌ام را پیدا کن" شود. تحقیق دیگری هم باید با هدف آزمایش این اثرات روی منشی‌ها در مطب‌های بدون مجلات شایعه‌پرداز شود. متأسفانه هیچ کلینیکی حاضر نشد که در این پژوهش شرکت کند! »

این پژوهش در چاپ کریسمس ژورنال British Medical منتشر شده است.


ویدیو مرتبط :
نرم افزار مطب ( نرم افزار مدیریت مطب پزشکان طراحان طب )

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

پاسخ وزارت بهداشت به شائبه توزیع اقلام آرایشی‌ و بهداشتی "تاریخ مصرف گذشته" در بازار



 توزیع اقلام آرایشی‌ و بهداشتی

پاسخ وزارت بهداشت به شائبه توزیع اقلام آرایشی‌ و بهداشتی "تاریخ مصرف گذشته" در بازار

کارشناس بازرسی ویژه سازمان غذا و دارو ضمن اعلام برخورد با فروشندگان اقلام آرایشی و بهداشتی تاریخ مصرف گذشته در سطح بازار گفت: اجازه توزیع اقلام در گمرک مانده که کمتر از سه ماه به تاریخ انقضایشان باقی مانده باشد را صادر نمی کنیم.

دکتر حیدر محمدی در گفت‌وگو با ایسنا، در واکنش به افزایش میزان اقلام آرایشی و بهداشتی تاریخ مصرف گذشته در بازار عنوان کرد:‌ طبیعی است همیشه مقداری اقلام آرایشی و بهداشتی تاریخ مصرف گذشته به علت عدم فروش کامل، در فروشگاه‌ها وجود داشته باشد.

وی افزود: اما قطعا اگر بازرسان وزارت بهداشت در جریان بازرسی‌ها موارد تخلف و فروش اقلام تاریخ مصرف گذشته را مشاهده کنند، حتما برای جمع‌آوری آن اقدام خواهند کرد. البته باید گفت موارد این چنینی بسیار محدود و اندک است و با مواردی نظیر توزیع و فروش اقلام تاریخ مصرف گذشته در سطح بازار برخورد نکرده‌ایم.

کارشناس بازرسی ویژه سازمان غذا و دارو تاکید کرد: علاوه بر بازرسی های مکرر، اطلاعات و آگاهی مردم بالارفته است و با هوشیاری خرید می‌کنند. بنابراین اگر تاریخ محصولی گذشته باشد اعتراض می‌کنند و آن را پس می‌دهند.

محمدی درپاسخ به پرسشی مبنی بر وجود دارو اقلام آرایشی و بهداشتی تاریخ مصرف گذشته در گمرک و توزیع آن در بازار گفت: داروهای در گمرک داریم اما هیچ فرآورده آرایشی و بهداشتی نداریم که در گمرک متوقف شده باشد.

وی ادامه داد:‌ در مجموع نیز اجازه توزیع دارو یا اقلام آرایشی و بهداشتی در گمرک مانده که کمتر از سه ماه به تاریخ انقضایش باقی مانده باشد، صادر نمی‌شود و این محموله را امحا می‌کنیم./ایسنا