اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

چرا صادرات طلا از ایران ممنوع شد؟



چرا صادرات طلا از ایران ممنوع شد؟

براساس این تصمیم، صادرات فلزات گرانبها اعم از اینکه به صورت خام (شمش،مسکوک، قراضه و...) یا مصنوعات و زیورآلات باشد، موکول به اخذ مجوز از بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران است.

 

اخبار,اخبار جدید,اخبار جالب

 

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب  :  صادرات فلزات گرانبها اعم از طلا ، نقره و پلاتین در ایران بدون مجوز بانک مرکزی ممنوع اعلام شد. برخی تحلیل‌گران معتقدند هدف از این تصمیم جلوگیری از خروج دارایی‌های مردم به صورت فلزات گرانبها به خارج از کشور است.

معاون فنی و امور گمرکی گمرک جمهوری اسلامی ایران چهارشنبه اعلام کرد که صادرات طلا و فلزات گرانبها، از جمله طلا، نقره و پلاتین بدون مجوز بانک مرکزی ممنوع شد است.

محمدرضا نادری در نشست معاونان امور گمرکی ۳۰ گمرک کشور با اشاره به نوسانات نرخ ارز و چالش‌های موجود در عرصه تجارت خارجی دلیل ممنوعیت صادرات برخی از کالاها را "جلوگیری از احتمال کمبود آنها در بازار" خواند.

وی افزود: «براساس این تصمیم، صادرات فلزات گرانبها اعم از اینکه به صورت خام (شمش،مسکوک، قراضه و...) یا مصنوعات و زیورآلات باشد، موکول به اخذ مجوز از بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران است.»

نادری ادامه داد: «گمرک همواره تأکید کرده است که صادرات محور توسعه است، اما نوسانات اخیر نرخ ارز این دغدغه را به‌وجود آورده که اگر به ‌منظور کسب سود، همه تولیدات کشور صادر شود، از نظر معیشتی و رفاه مردم، ممکن است با کمبود مواجه شویم.»

رویترز با انتشار گزارشی در این باره  مدعی شده ، که به دلیل مشکلات موجود در ایران برای تبدیل دارایی‌های مردم به دلار و یورو ، بانک مرکزی می‌خواهد با این تصمیم جلوی انتقال دارایی‌های مردم به شکل فلزات گرانبها به خارج از کشور را بگیرد.

معاون فنی و امور گمرکی گمرک جمهوری اسلامی ایران در ادامه گفته است:بر اساس مصوبه دولت صادرات ۵۲ قلم کالا ممنوع شده و اخیرا نیز صادرات تعداد زیادی از کالاها منوط به دریافت مجوز از سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان شده است. دلیل ممنوعیت صادرات این کالاها جلوگیری از کمبود احتمالی آنها در بازار داخل عنوان شده است.

"دلیل ممنوعیت صادرات طلا شرایط فعلی اقتصادی است"

همچنین مهر نوشت: «اگرچه طبق قانون، مسکوکات ساخته‌شده از فلزات گرانبها تاکنون نیاز به مجوز بانک مرکزی نداشته است، اما شرایط فعلی اقتصادی باعث شده است تا مصوبه‌ای مبنی ‌بر لزوم دریافت مجوز بانک مرکزی برای صدور این قبیل کالاها به تصویب برسد.»/انتخاب

 

قیمت سکه و طلا در بازار ایران

 

 


ویدیو مرتبط :
دعوت از رییس اتحادیه طلا و جواهر ایران در نمایشگاه بین‌المللی طلا و جواهر مالزی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

لحظه‌شماری ترکیه برای صادرات طلا به ایران



اخبار,اخبار اقتصادی ,قیمت طلا

مجموع صادرات ترکیه به ایران در نیمه اول سال 2015 به 1.9 میلیارد دلار بالغ شد که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته 30.4 درصد افزایش داشت.

به گزارش ایسنا، صادرات جواهرات طلا بزرگترین تاثیر را در افزایش مذکور داشت. ترکیه در فاصله ژانویه تا ژوئن جواهرات طلا به ارزش 453 میلیون دلار به ایران صادر کرد. این رقم در مدت مشابه سال گذشته 1.8 میلیون دلار بود که جواهرات طلا 24 درصد از کل صادرات ترکیه به ایران را تشکیل می‌داد.

طی 10 سال گذشته صادرات جواهرات طلای ترکیه به ایران رشد چشمگیری داشته است. طبق آمار گردآوری شده توسط خبرگزاری آنادولو که بر مبنای اطلاعات موسسه آمار ترکیه بوده است، صادرات در سال 2005 حدود 1.3 میلیون دلار بود و تا سال 2011 پایین یک میلیون دلار باقی ماند اما در سال 2012 به 11.8 میلیون دلار و در سال 2013 به 17.7 میلیون دلار صعود کرد و سپس افزایش قابل توجهی را تجربه کرد و تا پایان سال 2014 به 818.5 میلیون دلار رسید.

آیهان گونر، رییس انجمن صادرکنندگان جواهرات طلا درباره این افزایش به دیلی صباح اظهار کرد: ایران تا پایان سال گذشته اجازه نمی‌داد طلا وارد شود و مشتریان ایرانی ترجیح می‌دادند از دوبی طلا خرید کنند اما پس از اینکه ما مشتریان ایرانی را به حضور در نمایشگاه‌های جواهرات استانبول دعوت کردیم، مشاهده کردند که ترکیه مرکز تولید جواهرات بوده و مراکزی را در ترکیه دایر کردند و این امر تاثیر مثبتی بر آمار صادرات داشت.

گونر خاطرنشان کرد که ایران بازار مهمی برای ترکیه به شمار می‌رود و اگر تجارت آزاد شود ترکیه از پتانسیل فروش بیشتر به ایران برخوردار است. به دلیل ادامه تحریم‌ها، ایران در حال حاضر تنها از طریق واردکنندگان مجاز، طلا وارد می‌کند. جواهرات یکی از کالاهای صادراتی دارای بالاترین ارزش افزوده است و صادرات ترکیه به ایران در این بخش برابر با صادرات ترکیه به حدود شش تا هفت کشور است. صادرات ترکیه به ایران می‌تواند کاهش صادرات به کشورهای دیگر را جبران کند.


 اخبار  اقتصادی  -  ایسنا