اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

ویروس کشنده در كمین مردم تهران، تبریز و...


وزارت بهداشت اعلام کرد كه آنفلوآنزا از ابتدای سال 91 تاکنون موجب مرگ 6 نفر شده است و حداقل 8 استان و دهها شهر پرجمعیت كشور ازجمله تهران، تبریز، قم، كرج، زنجان با ویروس این بیماری كه این روزها كشنده هم شده است، دست و پنجه نرم می‌كنند.

خبرگزاری فارس: وزارت بهداشت اعلام کرد كه آنفلوآنزا از ابتدای سال 91 تاکنون موجب مرگ 6 نفر شده است و حداقل 8 استان و دهها شهر پرجمعیت كشور ازجمله تهران، تبریز، قم، كرج، زنجان با ویروس این بیماری كه این روزها كشنده هم شده است، دست و پنجه نرم می‌كنند.

هرچند رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های وزارت بهداشت اعلام کرده است این تلفات از تعداد سال گذشته کمتر است، اما به هرحال در 8 استان گسترش داشته است. دکتر محمدمهدی گویا دراین باره گفت: تاکنون 300 مورد ابتلاء قطعی به بیماری آنفلوانزا درکشور گزارش شده است که از این تعداد 6 نفر جان خود را از دست دادند.

6 نفر فوت شده، همگی مبتلا به بیماری زمینه ای بودند و علیرغم درمان، متاسفانه به علت شدت بیماری جان خود را از دست دادند.بیماری آنفلوانزا در ماههای اخیر به خصوص در استانهای غربی، شمالی، شمال غربی و مرکزی بیش از بقیه مناطق کشور شایع شده است و آزمایش‌ها ابتلای تعداد زیادی از مبتلایان وجود این 3 نوع ویروس را تأیید کرده است.

به گفته دکتر گویا این بیماری هم اکنون در استان‌های تهران، البرز، آذربایجان غربی، کردستان، مازندران، قم، زنجان و قزوین گسترش بیشتری داشته و بسیار فعال است.وزارت بهداشت معمولا در فصل سرما به طورمستمر اطلاعات مربوط به این بیماری در جامعه را جمع آ‌وری می‌كند. بر اساس تعاریف موجود اگر میزان ابتلا از یک حد معمول عبوركند اعلام اپیدمی آنفلوانزا می‌شود. به گفته مسئولان وزارت بهداشت حد معمول آن تعداد 200 بیمار به ازای هر 100 هزار نفر است که اگر بیش از این میزان به بیماری آ‌نفلوانزا مبتلا شوند، اپیدمی این بیماری رخ داده است.در همین حال همزمان با آغاز فصل سرما و انتشار اولین زمزمه‌های شیوع آنفلوانزا در كشور برخی گزارش‌های میدانی از كمبود واكسن آنفلوانزا در داروخانه‌ها خبر می‌دادند.


محمد مهدی گویا گفته است كه بیماری آنفلوانزا انواع (سوش‌های) مختلفی دارد که هر زمان سوش‌های جدید ویروس آن در برخی نقاط دنیا دیده می‌شود روی آن اسم می‌گذارند مانند ویروس H1N1که حدود سه سال پیش(2009 میلادی) دیده شد و نام آ‌نفلوانزای خوکی گرفت. اما همین ویروسها اگر گسترش یابند و وارد انواع ویروسهای آنفلوانزای فصلی شوند دیگر به آن نام خاص خوانده نمی‌شوند.

رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت اضافه کرد:‌ ویروس آنفلوانزای خوکی یا H1N1هم از نوع ویروسهاست که امسال جزئی از ویروسهای شایع فصلی است و شاهد همه گیری جهانی آن از جمله در ایران هستیم. رئیس مرکز مدیریت بیماریها درباره نوع آنفلوآنزای همه گیر شده هم گفت: ویروس آنفلوانزای H1N1 یا (آنفلوانزای خوکی) دیگر جزء ویروس‌های آنفوانزای فصلی محسوب می‌شود و تفاوت چندانی با ویروس آنفلوانزای فصلی ندارد و جای هیچگونه نگرانی از این نظر نیست. امسال 3 ویروس H1N1، ویروس آنفلوانزای نوع B و ویروس H3N2 به عنوان 3 ویروس شایع در آنفلوانزای فصلی جهانی شناخته و معرفی شده‌اند و در کشور ما نیز این 3 ویروس به صورت گسترده فعال شده و به خصوص در 2 ماه اخیر شاهد افزایش موارد آ‌نفلوانزا در کشور هستیم.

او گفت: این ویروس هم مانند همه ویروسهای آنفلوانزا از طریق تماس انسان با انسان، ترشحات آلوده تنفسی و تماس با بیماران از طریق دست انتقال می‌یابد. گویا گفت: مرگ 6 نفر براثر ویروس آنفلوانزا نسبت به سال گذشته بسیار کمتر بوده است، هنوز زود است که بخواهیم در مورد گسترش بیماری طی روزهای آینده قضاوت کنیم.

 افزود: اکنون در فصل بیشترین شیوع بیماری آنفلوانزا هستیم و پیش بینی می‌شود تا پایان زمستان حدود 20 درصد جمعیت کشور به این بیماری مبتلا و البته درمان شوند.وی گفت: بیماری آنفلوانزا البته در کسانی که بیماری زمینه‌ای دارند می‌تواند‌ مرگ هم داشته باشد به طوری که از شروع فصل سرما تاکنون 6 نفر از مبتلایان به آنفلوانزا که بیماری قلبی یا ریوی مزمن داشتند جان خود را از دست دادند که البته این آمار نسبت به آمار سالهای گذشته پایین است ولی تا آخر زمستان افزایش می‌یابد.


رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت گفت:‌ وزارت بهداشت برای کنترل این بیماری افراد پر خطر شامل بیماران و کادر درمانی را علیه آنفلوانزا واکسینه کرده است و واکسن آنفلوانزا در داروخانه‌ها در دسترس همه مردم قرار دارد.وی افزود: مهمترین توصیه وزارت بهداشت برای کنترل این بیماری رعایت بهداشت فردی در بین افراد مبتلا به آنفلوانزا برای جلوگیری از ابتلای دیگران و استراحت در منزل است.

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های وزارت بهداشت بر لزوم رعایت بهداشت و مراقبت‌های فردی تاکید کرد و گفت: گروه‌های پر خطر مانند بیماران قلبی و ریوی، کبدی، مزمن کلیوی، بیماران سرطانی و افراد دارای سیستم ایمنی ضعیف بدن، زنان باردار و سالمندان که واکسن آنفلوانزا را دریافت نکرده اند باید هر چه زودتر برای دریافت این واکسن اقدام کنند. کوفتگی و بدن درد یکی از مهم ترین علایم آنفلوانزای فصلی است، افرادی که مبتلا به آنفلوانزای فصلی می‌شوند، علایمی شبیه سرماخوردگی دارند که البته این علایم شدیدتر است و ممکن است به انواع شدید آنفلوانزای فصلی مبتلا شوند.

آنفلوانزای فصلی نوعی بیماری ویروسی و حاد دستگاه تنفسی است كه سرفه شدید، گلودرد، سردرد، دردهای عضلانی، اسهال، عفونت ریوی، آبریزش و قرمزی چشم‌ها و تنگی نفس از علایم آن به شمار می‌رود. شروع ناگهانی و کوفتگی بدن از مهم ترین علایم آنفلوآنزا است. رعایت فاصله مناسب (بیش از یک متر) با افراد مشکوک به بیماری، حفظ سلامت عمومی بدن، تغذیه و خواب مناسب، مصرف مایعات فراوان، حفظ فعالیت فیزیکی مناسب، واکسیناسیون و رعایت اصول بهداشتی از مهم ترین راه‌های پیشگیری از آنفلوانزای فصلی به شمار می‌رود.

پیش از این رئیس مرکز مدیریت بیماریهای وزارت بهداشت با اعلام گروههای نیازمند واکسن آنفلوانزا گفت: وزارت بهداشت مانند هر سال واکسن آنفلوانزا را برای گروههای پر خطر تهیه کرده که به طور رایگان تزریق می‌شود و هرگز تزریق واکسن بدون تأیید پزشک را به مردم توصیه نمی‌کنیم. به گفته گویا گروههای پر خطر از نظر وزارت بهداشت در وهله اول کادر پزشکی، پرستاری و کارکنان بیمارستانها به خصوص در اورژانس‌ها خستند.

دومین گروه نیازمند این واکسن افرادی هستند که در مراکز نگهداری از کودکان عقب مانده یا سالمندان بهزیستی فعالیت می‌کنند‌، همچنین برخی بیماران خاص مانند بیماران کلیوی، ریوی، بیماران قلبی و دیابتی پیشرفته، بیماران سرطانی تحت شیمی درمانی، نیز از جمله گروههایی هستند که با تشخیص پزشک باید واکسن آنفلوانزا دریافت کنند.وزارت بهداشت واکسن مورد نیاز برای این گروهها را مانند هر سال و به میزان کافی تهیه کرده است و در صورت مراجعه این افراد به مراکز بهداشتی و درمانی با ویزیت پزشک شبکه، واکسن آنفلوانزا برای آنان تزریق می‌شود.

رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت در عین حال گفته است كه توزیع واکسن آنفلوانزا در داروخانه‌های بخش خصوصی به برنامه‌های مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت ارتباطی ندارد و وزارت بهداشت هیچ وقت به مردم توصیه نکرده‌است که به صورت خودسرانه و بدون تشخیص نیاز به واکسن از سوی پزشک از داروخانه واکسن تهیه و تزریق کنند.


ویدیو مرتبط :
علایم ویروس کرونا چیست؟ چقدر این ویروس کشنده است؟

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

تقابل سرخابی های تهران و تبریز


نیم فصل دوم رقابت های لیگ برتر ایران در حالی برگزار می شود که تقابل آبی ها و قرمز های تهرانی با همتاهای تبریزی در آن قرار دارد.