اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

وقتی هیلاری کلینتون به متکی سلام کرد


این روزها در حالی که هیلاری کلینتون وزیر امور خارجه آمریکا اعلام کرده که دولت آن کشور آماده گفتگوی دو جانبه با ایران است،یادآوری یک داستان تاریخی در این رابطه بد نیست که اتفاقا دو سال پیش در همین روزها رخ داد.

روزنامه مردم سالاری: این روزها در حالی که هیلاری کلینتون وزیر امور خارجه آمریکا اعلام کرده که دولت آن کشور آماده گفتگوی دو جانبه با ایران است،یادآوری یک داستان تاریخی در این رابطه بد نیست که اتفاقا دو سال پیش در همین روزها رخ داد.

آذر 1389 درهفتمین نشست امنیتی گفت‌وگوی منامه در بحرین، هیلا ری کلینتون و منوچهر متکی وزرای امور خارجه آمریکا و ایران پشت یک میز نشستند و فقط چند صندلی با هم فاصله داشتند.


به نوشته رسانه‌های 14 آذر 1389،گفت وگوی کوتاه کلینتون و متکی در رسانه‌ها بازتاب گسترده‌ای داشت هرچند که در این زمینه خبرهای ضدونقیضی هم منتشر شد. وزیر خارجه آمریکا گفت که تلاش کرده است با همتای ایرانی خود صحبت کند اما وی از این کار سرباز زده است.

 به گزارش رویترز، کلینتون که در بازگشت از بحرین، در هواپیما با خبرنگاران صحبت می کرد با اشاره به این که تلاش کرده است با «منوچهر متکی»، وزیر خارجه ایران صحبت کند، گفت که چند صندلی با هم فاصله داشتیم. ایشان مشغول دست دادن با دیگران بود، من با گفتن «سلام، آقای وزیر» تلاش کردم با وی صحبت کنم.

ایشان مرا دید، ایستاد، و از من روی برگرداند. اما وزیر امور خارجه ایران در خصوص اخبار مطرح شده مبنی بر احوالپرسی وزرای خارجه ایران و آمریکا در اجلاس منامه، گفت: خانم کلینتون در زمان احوالپرسی من با پادشاه اردن ابتدا به من سلام کرد و من نیز بر اساس سنت اسلامی جواب سلام ایشان را دادم.البته این نخستین بارنیست که مقامات ایران و آمریکا برسر یک میز می نشینند.اما این دیدار کوتاه نیز مورد توجه رسانه‌ها قرار گرفت.


خبرگزاری ایسنا در آن روز گزارش داد که هنگام سخنرانی کلینتون، متکی نیز در جمع مخاطبان حضور داشت اما تمایل اندکی به سخنرانی وی نشان داد و از نگاه کردن به سکوی سخنرانی خودداری کرد. در آن روز،متکی در پاسخ به خبرنگاری که لحن کلینتون در اجلاس منامه را آشتی جویانه توصیف کرد و از وزیر خارجه پرسید شما چگونه این لحن را توجیه می کنید؟

 پاسخ داد: بیان این کلام که حق جمهوری اسلامی ایران در برخورداری از فناوری هسته ای از سوی کسانی که می گفتند ایران نباید به سوی انرژی هسته ای پیش برود یک گام به پیش است، البته این اذعان، اذعان به مقرراتNPT است اما باید این رویکرد گفتاری به رویکرد عملی تبدیل شود.

 ما اذعان به این حق را در آسمان‌ها نمی خواهیم بلکه در زمین می خواهیم. اما هیلاری کلینتون اعلام کرد که آمریکا به دنبال تعامل سازنده درباره برنامه هسته ای ایران است.


پیش از آن خبرگزاری آلمان از منامه گزارش داده بود: هیلاری کلینتون وزیر امور خارجه آمریکا در جمع همتایانش و دیگر مقامات 30 کشور در نشست «گفت وگوی منامه» سخنرانی می کرد که یک همایش سالانه غیررسمی سازمان دهی شده به وسیله موسسه بین المللی مطالعات استراتژیک در بحرین است و در آن به مساله امنیت منطقه ای پرداخته می شود.

کلینتون در بخشی از این سخنرانی خطاب به هیات ایرانی گفت: ما امیدواریم که در نتیجه این نشست، که با حسن نیت در آن وارد می شویم، شاهد تعامل سازنده در رابطه با برنامه هسته ای شما باشیم.

وی ادامه داد: نزدیک به دو سال قبل رییس جمهور اوباما یک پیشنهاد صادقانه گفت وگو را به دولت شما داد، ما همچنان به آن پیشنهاد متعهدیم.

کلینتون ضمن تاکید بر احترام به استقلال، حاکمیت و تاریخ ایران گفت که جامعه بین المللی به تضمین‌های ایران درباره ماهیت صلح آمیز برنامه هسته ای اش در راستای تعهدات ایران تحت پیمان منع اشاعه هسته‌ای نیاز دارد.

وزیر امور خارجه آمریکا درباره گزارش اخیر آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درباره ایران نیز مدعی شد: متاسفانه، تازه‌ترین گزارش آژانس یک بار دیگر این موضوع را منعکس کرد که ایران تاکنون مسیری متفاوت را برگزیده است.

او افزود: ما می دانیم که ایران سرزمین تمدن‌های بزرگ بشری است و ملت ایران وارث آن سنت با پتانسیل بالایی برای ایفای نقش در جهانی است که ما با هم می‌سازیم و جهان نیز به نوبه خود از مشارکت کامل ملت ایران در حیات سیاسی، اجتماعی و اقتصادی منطقه نفع خواهد برد.


ویدیو مرتبط :
هیلاری کلینتون در پارتی!

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

ماجرای سلام و علیک متکی با هیلاری‌کلینتون


وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مجوز انتشار کتاب «دیپلماسی»، آخرین گفت‌وگوی اختصاصی منوچهر متکی در کسوت وزیر امورخارجه را صادر کرد.

خبرآنلاین: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مجوز انتشار کتاب «دیپلماسی»، آخرین گفت‌وگوی اختصاصی منوچهر متکی در کسوت وزیر امورخارجه را صادر کرد.

انتشارات سیمای شرق پس از انتشار کتاب «صراحت‌نامه» آیت الله هاشمی رفسنجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام که در آن وی برای اولین بار برای کناره‌گیری از قدرت اعلام آمادگی کرده بود، آخرین گفت‌وگوی منوچهر متکی قبل از برکناری‌اش توسط محمود احمدی‌نژاد رئیس‌جمهور از رأس وزارت امورخارجه را نیز روانه بازار کتاب خواهد کرد.

رئیس‌جمهور که در روز 8 شهریور 88 و به هنگام معرفی متکی برای اخذ رأی اعتماد از مجلس شورای اسلامی برای ادامه وزارتش در امورخارجه به مجلس گفته بود: «آقای متکی فردی متعهد، مومن ، انقلابی و حرفه‌ای هستند و به فنون دیپلماسی تسلط کامل دارد، ایشان زحمات فراوانی را متحمل شده است که ان‌شاء‌الله با حضور مجدد ایشان تحول در وزارت خارجه جاری خواهد شد.» در تاریخ 22 آذر 89 و به هنگام حضور متکی در سنگال برای انجام مأموریت کاری، وی را برکنار کرد!

 این مصاحبه اختصاصی با منوچهر متکی 42 ساعت قبل از برکناری او از سمت وزیر امور خارجه و یک ساعت قبل از آخرین دیدار او با رئیس‌جمهور انجام شد. وی در این گفت‌وگو در خصوص برخوردهای قبلی خود با کاندولیزا رایس، وزیر سابق امور خارجه آمریکا، میزان و نحوه ارتباط متکی با رئیس‌جمهور، برعهده گرفتن بخشی از وظایف وزارت امور خارجه توسط رئیس‌جمهور، پشت پرده بیانیه تهران که با رایزنی‌های ترکیه و برزیل صادر شد، روابط با کشورهای آفریقایی و موضع ایران در مقابل گامبیا، تذکر جدی وزارت امور خارجه به قوه قضائیه، تأثیرپذیری خبرنگاران داخلی از رسانه‌های خارجی و... سخن گفته است.

متکی در این گفت‌وگو در خصوص ماجرای سلام و علیک خانم کلینتون با او در بحرین گفته است: ما در جلسه‌ای بودیم که میزبان‌مان ولیعهد بحرین بود و بنابراین به احترام کشور دوستمان طبیعی بود وقتی در اجلاس شرکت کرده‌ایم، در میهمانی آنها هم شرکت کنیم. در سال‌های قبل معمولاً در این جلسه ولیعهد بحرین صحبت می‌کرد. این‌بار سخنران ویژه مراسم، وزیر امورخارجه آمریکا بود. در چنین جلسه‌ای طبیعی است که برای ما مهم‌ترین نکته این بود که ببینیم او چه می‌گوید.

به تناسب نکات و مطالبی که مطرح می‌کرد، ما باید توشه فردای خودمان را تنظیم می‌کردیم. فردای آن روز من سخنرانی داشتم. آن میهمانی جلسه اصلی گفت‌وگوی منامه نبود، تنها یک سخنرانی بود و ایشان به‌عنوان یک سخنران دعوت شده بود و از طرف دیگر، ایشان خیلی تلاش کرد راحت صحبت کند، خیلی تلاش کرد محترمانه صحبت کند. شاید قوی‌ترین کلمات را به‌کار گرفت برای اینکه به رسمیت شناختن حق ایران را در موضوع هسته‌ای مورد تأیید و تأکید قرار دهد اما در عین حال بخش‌هایی از حرف او هم از نظر ما مورد پذیرش نبود.


وی در خصوص انتقادهایی که در مورد غذا خوردن متکی در حین سخنرانی وزیر امور خارجه آمریکا مطرح شده بود، گفت: احیاناً آب خوردن یا پیش غذا خوردن به هنگامی که هنوز شام رسمی شروع نشده یک چیز طبیعی بود اما فیلمبردار حساس شده بود و سعی می‌کرد که از این صحنه‌ها تفسیر خاصی کند. براساس آن چیزی که در منش و رفتار بنده وجود دارد، قصد بی‌احترامی نداشتم. نحوه نشستن ما به‌گونه‌ای بود که ایشان در منتهی الیه دست راست من بود و اگر می‌خواستم دائماً ایشان را نگاه کنم، باید سرم را بر می‌گرداندم تا به طرز خاصی قرار بگیرم. ترجیح دادم که گوشم به سمت ایشان باشد و حرف‌هایشان را بشنوم.

ما معمولاً با کسانی مراوده رسمی داریم، رفیق هستیم و گفت‌وگو می‌کنیم. نوعاً دیپلمات‌ها اینطورند. همه کسانی که آنجا بودند، با آنها مراوده داشتیم اما با آمریکا واقعیت اینست که مراوده‌ای نداریم. ضمناً ایشان خانم هم بود. یعنی ضمن آنکه مراوده نداشتیم، خانم هم بود. من با افراد مختلف دست دادم؛ بعد که عبور کردم، پادشاه اردن آنجا بود. من چند بار با ایشان ملاقات داشته‌ام، خیلی طبیعی است که من با ایشان حال و احوال داشته باشم.

 وقتی با آخرین وزیر امور خارجه حال و احوال کردم تا بیایم پیش پادشاه، ایشان وسط ایستاده بود. ایشان یک سلام و احوالپرسی در حد دو، سه کلمه کردند و بنده هم در واقع جواب سلام را در یک کلمه به ایشان دادم. شاید ایشان نشنید ولی من جواب سلام ایشان را دادم و بلافاصله هم رو کردم به پادشاه اردن و با هم دست دادیم و حال و احوال کردیم. در مناسبات ایران و آمریکا سنگلاخ ایجاد شده است.»


کتاب «دیپلماسی» با قیمت2500 تومان در قطع پالتویی منتشر خواهد شد.