اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

وعده یک کاندیدا برای برقراری رابطه با آمریکا


دبیرکل حزب مردم‌سالاری گفت: اگر رییس‌جمهور شوم با اجازه رهبری، پس از یک سال با آمریکا رابطه برقرار می‌کنم.

خبرگزاری ایسنا: دبیرکل حزب مردم‌سالاری گفت: اگر رییس‌جمهور شوم با اجازه رهبری، پس از یک سال با آمریکا رابطه برقرار می‌کنم.

مصطفی کواکبیان در همایش «سراسری اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان» که ظهر دیروز در دانشگاه فردوسی برگزار شد، اظهار کرد: عواقب این هشت سال را اصولگرایان باید بپذیرند؛ البته احمدی‌نژاد اصرار دارد که بگوید من از جانب اصولگرایان نیستم اما درست نیست کسانی که زمانی برای روی کار آمدن احمدی‌نژاد تلاش کردند، امروز مسئولیتی نپذیرند.

وی با اشاره به اعلام آمادگی خود برای حضور در انتخابات ریاست جمهوری گفت: من در طول شش ماه تحریم‌ها را به سمتی خواهم برد که به سوی لغو شدن پیش برود و به نظر من مذاکرات فعلی به جایی نمی‌رسد. ریشه تمام این مسائل به بحث رابطه ایران و آمریکا برمی‌گردد و اگر رییس‌جمهور شوم در کمتر از یک سال بر اساس نظر رهبری رابطه با آمریکا را برقرار خواهم کرد.

این نماینده پیشین مجلس در ادامه از پیمان صلح حدیبیه یاد کرد و افزود: مذاکرات باید بر مبنای برد - برد صورت بگیرد و اگر فکر کنیم که یکسره در تمام مذاکرات ما باید برنده شویم، اسم این مذاکره نیست و حتی در قرآن کریم آیه "انا فتحنا لک فتحا مبینا" برای پیروزی در جنگ نیامده است و شأن نزول آن برای صلح در پیمان حدیبیه است.

دبیرکل حزب مردم‌سالاری نسبت به نبود شور سیاسی در جامعه هشدار داد و ابراز عقیده کرد: هنوز یخ جامعه باز نشده است. اکنون 23 فروردین است ولی هنوز شور و نشاط انتخاباتی ایجاد نشده است. در دوره‌های پیشین در چنین روزهایی تمام ستادها فعال بود اما اکنون این فضا ایجاد نشده و دانشجویان نسبت به این موضوع باید حساس باشند.

کواکبیان با انتقاد از تغییر برنامه و تعطیلی زودهنگام دانشگاه‌ها تا قبل از انتخابات ریاست جمهوری اظهار کرد: دانشجویان با نظام و انقلابند و آنان به عنوان مرجع سیاسی خانواده خود باید نقش فعالی در سیاست داشته باشند و نباید مانع فعالیت سیاسی دانشگاه‌ها شد.

وی در ادامه، شعار خود را «دولت اخلاق» عنوان کرد و گفت: اگر پس از 34 سال، رشد معنویت و اخلاق در جامعه به حد مطلوب نرسیده است باید کالبد شکافی شود. در سال 88 ضعف اخلاق موجب ایجاد فتنه شد و اگر اخلاق حاکم باشد ماجرای یکشنبه سیاه مجلس پیش نمی‌آید و روابط بین قوای سه‌گانه ما مانند سه جزیره جدا از هم نمی‌شود.

این فعال سیاسی، کلمه اخلاق را مخفف عبارات «اقتصاد پیشرفته»، «خدمت بی‌شائبه»، «لغو تحریم‌ها»، «اصلاحات همه‌جانبه» و «قانون‌مداری» دانست و تاکید کرد: در اقتصاد و معیشت مردم مشکل جدی داریم و همچنین در تحولات اداری و توسعه سیاسی دچار ضعف هستیم. سازمان برنامه و بودجه عصاره کارشناسان کشور بود که منحل شد. رییس‌جمهور چند جلسه با کارشناسان اقتصادی برگزار کرد سپس جلسات را قطع کرد و به دنبال آن وزیر را هم عزل کرد. در چنین فضای غیرکارشناسی مطرح می‌شود که قصد داریم یارانه‌ها را تا 250 هزار تومان افزایش دهیم؛ البته برخی از کاندیداها هم برای اینکه عقب نیفتند مطرح کرده‌اند که ما هم برای هر خانواده سالی پنج میلیون تومان در نظر خواهیم گرفت.

دبیرکل حزب مردم‌سالاری درباره برنامه خود برای هدفمندی یارانه‌ها اظهار کرد: هدف از برنامه هدفمندی، حذف یارانه‌ها به عنوان یک زائده اقتصادی بود ولی این طرح به انحراف رفت. باید یک کارت اعتباری مانند کارت سوخت تهیه شود تا با پرداخت غیرنقدی یارانه‌ها مانع افزایش نقدینگی در جامعه شویم و قدرت خرید مردم را بال ببریم؛ البته در سال 92 نمی‌توان کاری صورت داد چون برنامه بودجه بسته شده است و تمام برنامه‌ها به سال 93 موکول خواهد شد.

وی در پاسخ به پرسشی درباره وضعیت اقتصادی خود نیز گفت: در یک آپارتمان 130 متری در کوهسار تهران ساکن هستم و اتومبیل بنده پژو پرشیاست. در مجموع حقوقی که بابت استادی در دانشگاه علامه و دانشگاه آزاد دریافت می‌کنم چیزی در حدود 2.5 میلیون در ماه می‌شود.

کواکبیان ادامه داد: در تمام مدت نمایندگی مجلس حتی یک ریال از مجلس حقوق نگرفتم و به همان حقوق دانشگاهی خود اکتفا کردم. در انتخابات مجلس در سمنان چیزی در حدود 28 میلیون خرج کردم و در انتخابات ریاست جمهوری چون حزب مردم‌سالاری مرا جلو انداخته است باید خودشان هزینه‌های انتخاباتی‌ام از هر راه مشروعی که می‌دانند تامین کند؛ البته من بنای بریز و بپاش و ستادهای میلیونی را ندارم.

وی با بیان اینکه "قبول دارم در سال 88 تقلب اتفاق نیفتاد ولی تخلفات بسیاری صورت گرفت"، ادامه داد: در سال 88 دوشنبه قبل از انتخابات خودم مشاهده کردم که پنج - شش هزار نفر برای دریافت سود سهام عدالت صف کشیده بودند ولی بعد از انتخابات نه از سود سهام عدالت خبری شد و نه از خود سهام عدالت. اگر بگویم آقای احمدی‌نژاد پول برمیدارد و به خانه‌اش می‌برد دروغ گفته‌ام ولی دولت تخلف مالی دارد.

این فعال سیاسی درباره برنامه‌های خود برای مقابله با مفاسد اقتصادی نیز گفت: بگذاریم مردم اجازه اعتراض داشته باشند، دانشجویان راحت حرف خود را بزنند و مطبوعات به راحتی اظهار نظر کنند. نمایندگان مجلس باید در ایفای وظیفه نمایندگی آزاد باشند. در چنین شرایطی است که می‌توان با مفاسد اقتصادی مقابله کرد. درعوض تلویزیون هر روز مطرح می‌کند که اقتصاد اروپا از هم پاشیده و مردم راهپیمایی می‌کنند؛ البته آنها افتخار می‌کنند که دموکراسی برقرار است و حق اعتراض دارند.

کواکبیان در پایان، شعار اصلاحات همه‌جانبه را معادل امر به معروف و نهی از منکر دانست و اظهار کرد: ما در قوه قضاییه و برخی نهادهای دیگر مشکلاتی داریم و باید در جهت رفع نابسامانی‌ها تلاش کنیم و کلمه اصلاح‌طلبی نیز به همین معناست؛ یعنی نابسامانی‌ها را سامان دادن.


ویدیو مرتبط :
نظر حضرت امام خمینی (س) در مورد برقراری رابطه با آمریکا

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

متکی:برقراری رابطه ایران و آمریکا یک پروژه ملی است نه حزبی و جناحی



متکی:برقراری رابطه ایران و آمریکا یک پروژه ملی است نه حزبی و جناحی

وزیر پیشین امور خارجه ایران گفت: موضوع رابطه ایران با آمریکا را نباید موضوعی حزبی، سیاسی، تبلیغاتی و جناحی بدانیم بلکه این موضوع یک پروژه ملی است که باید مقدمات آن فراهم شود.

 

اخبار,اخبارجدید,اخبار جالب

به گزارش  فارس از چابهار، منوچهر متکی صبح امروز در جمع گسترده اعضای هیئت علمی، اساتید و دانشجویان دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار اظهار داشت: به اعتقاد من موضوع رابطه ایران و آمریکا موضوعی نیست که هیچگاه قابل مطرح شدن نباشد، چنانچه مقام معظم رهبری چند سال پیش در سفر به استان فارس در شیراز بیان کردند که «قطع رابطه ایران با آمریکا موضوعی نیست که بگوییم تا ابد باید وجود داشته باشد یعنی روزی می‌شود به آن پرداخت اما نیاز به مقدماتی دارد».

وی با اشاره به بحث مذاکره ایران و آمریکا تأکید کرد: نکته دوم مذاکره بین ایران و آمریکاست که باید طرفین از مذاکره تعریف مشترکی داشته باشند یعنی اینکه طرفین بنشینند بحث بکنند تا به یک نقطه مشترک برسند، اما متأسفانه این در حالی است که تعریف آمریکایی‌ها از مذاکره چیز دیگری است.

کارشناس مسائل بین‌الملل تصریح کرد: تعریف آمریکایی‌ها از مذاکره با مخالفانشان این است که آنچه آنها می‌گویند، طرف مقابل قبول کند و اگر قبول کرد می‌گویند اهل مذاکره است و اگر قبول نکرد می‌گویند اهل مذاکره نیستند و با چنین تعریف 180 درجه متضادی اساسا نمی‌توانیم با آنها مذاکره داشته باشیم.

متکی با اشاره به مذاکرات ایران و آمریکا در بحث عراق بیان کرد: در بحث عراق، آمریکایی‌ها درخواست کردند که با آنها مذاکره کنیم و ما نپذیرفتیم اما وقتی مقامات عراقی در نامه‌ای به رهبری و دیگر مقامات جمهوری اسلامی درخواست کردند که به خاطر آنها با آمریکا وارد مذاکره شویم، مفهوم مذاکره عوض شد و ما به خاطر عراقی‌ها آن را پذیرفتیم.

رئیس کمیته روابط خارجی کمیسیون سیاست خارجی مجلس هفتم شورای اسلامی ادامه داد: در این زمینه سه دوره با آمریکا مذاکره کردیم که اتفاقا مذاکرات مؤثری بود و ما در این مذاکرات آمریکایی‌ها را متوجه کردیم که سیاستشان در عراق موفق نخواهد بود و دلایل خود را برای آنها بیان کردیم که بعد از این مذاکرات بود که وضعیت آمریکایی‌ها در عراق تغییر کرد و نیروهای خود را از خیابان‌های بغداد به درون پادگان‌ها برگردانده و به تدریج بحث خروج نیروهای خود از عراق را دنبال کردند.

متکی خاطرنشان کرد: بنابراین موضوع رابطه ایران با آمریکا را نباید موضوعی حزبی، سیاسی، تبلیغاتی و جناحی بدانیم و  موضوع رابطه ایران و آمریکا یک پروژه ملی است که باید مقدمات آن فراهم شود.

وی افزود: آمریکایی‌ها دنبال تز معروف «هویج و چماق» هستند این از روش‌هایی است که در عرصه دیپلماتیک سلطه‌گران به‌کار می‌گیرند گاهی چماق را بالا می‌برند و تهدید می‌کنند و گاهی با حلوا و هویج می‌خواهند طرف را مجذوب خود کنند.

وی ادامه داد: در مسئله ایران هم دوگانگی در مواضع اوباما مشهود بوده و ما تصور می‌کنیم اوباما در وضعیت ویژه‌ای است به‌طوری که در دور جدید می‌خواهد نشان دهد نسبت به دور اول رئیس جمهور بهتری خواهد بود و  ما تا وضعیت طرف مقابل را نشناسیم نمی‌توانیم نسبت به مسائل مهمی که با او داریم وارد فضای مذاکره شویم.

وزیر پیشین امور خارجه ایران گفت: ما در دیپلماسی مهم‌ترین ابزار کارمان گفت‌وگو و مذاکره است و هرگز نباید اجازه دهیم که در سیاست خارجی فقدان گفت‌وگو و گفتمان را بر ما تحمیل کنند.

متکی یادآور شد: ما رژیم صهیونیستی را به رسمیت نمی‌شناسیم و هیچ رابطه‌ای با آن نداریم اما درباره آمریکا یک وضعیت خاص داریم که باید آن را مورد بررسی قرار دهیم و نسبت به سایر کشورهای جهان باید از مذاکره استقبال کنیم و هیچ فرصت و صندلی خالی نگذاریم که گفت‌وگو درباره آن نداشته باشیم.

وی همچنین در خصوص وضعیت فعلی رابطه ایران و آمریکا گفت: ما درباره کارکرد دولتی صحبت می‌کنیم که در دور جدید محتوای حرف‌های اوباما، در سطح و حد چهار سال پیش نبود آقای اوباما چهار سال قبل گفت باید بازسازی اعتماد ملی داشته باشیم یعنی به واسطه دولت‌های قبلی یک بی‌اعتمادی ایجاد شده که باید آن را بازسازی کنیم.

وزیر امور خارجه دولت نهم افزود: اوباما در اوایل دوره حکمرانی خود برای رهبری نامه می ‌و مقام معظم رهبری در این باره گفتند «که هر وقت اقتضا کند متون مکاتبات انجام شده را منعکس می‌کنیم».

وی بیان داشت: دیپلماسی یعنی طرح مرافعه با طرف‌های مختلف و به عنوان یک دیپلمات اعتقاد دارم که در روابط خارجی نباید اجازه بدهیم فقدان گفت‌وگو و گفتمان بر ما تحمیل شود.

کارشناس مسائل بین‌الملل یادآور شد: در دیپلماسی اتخاذ موضع درست و اعمال آن در زمان درست مطرح است و این درست اندیشی و تصمیم درست و زمان شناسی در اعلام خبر از ابزارهای توفیق در دیپلماسی است.

متکی تصریح کرد: آقای اوباما دو نامه به رهبری نوشتند و اخیرا در اولین مصاحبه بعد از انتخابات مجدد ایشان به این نکته اشاره کرد که نشان دهنده این است که آمریکا مایل به رابطه با ایران است.

وی افزود: اما باید عملکرد آمریکا نشان دهد و یا در جاهایی که چنین فرصتی ایجاد شده پاسخ گرفته باشیم و دو بار این فرصت به وجود آمد.

وزیر امور خارجه دولت نهم بیان کرد: اوباما قدرت ریسک پذیری جرج بوش را هم نداشت، بوش در زمان جنگ عراق درخواست مذاکره کرد و بعد از درخواست مشابه‌ای که عراق از ایران داشت ایران در قصه عراق با آمریکا مذاکره کرد و اتفاقا مذاکرات مؤثر بود./فارس